Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Λοιπόν, είμαι με μητρική Asus P8P67LE και επεξεργαστή i7 2600 (όχι τον k), ο οποίος λειτουργεί πάντα στις standard ρυθμίσεις του.

Για RAM έχω 2x4GB 2400Mhz (XMP) DDR3 Kingston HyperX Predator.

Όπως μπορείτε να δείτε στο site της Asus (εκτός κι αν μου διέφυγε κάτι), η μητρική μου δέχεται το μέγιστο i7 3770k.

Η ερώτησή μου: αξίζει να αναβαθμίσω σε 3770 ή 3770k;

Να σημειωθεί ότι ασχολούμαι με αγορές και πωλήσεις μεταχειρισμένων pc parts, οπότε αν πουλήσω τον 2600 ένα x ποσό, το κόστος αγοράς του 3770 δε θα είναι στο 100%, δηλαδή θα δώσω απλά κάποια extra χρήματα.

Τέλος πείτε μου αν αξίζει το overclocking με 3770k και όχι με κανά φοβερό σύστημα ψύξης (έχω παραγγείλει αυτή την ψύκτρα για τον 2600 μου). :-)

Δημοσ.

Τον 2600Κ ή 2700Κ θα κοιτούσα προσωπικά. Και πιό φτηνά θα τους βρείς και πιό ψηλά ανεβαίνουν με αερόψυκτρα. Με αυτήν βέβαια την ψύκτρα που παρήγγειλες, μη βάλεις στόχο για oc. Θέλεις κάτι καλύτερο. 

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή είμαι ήδη με τον σκέτο 2600, οπότε μου προτείνετε να αναβαθμίσω απλά σε 2600k;

Οπότε αφήνουμε την ιδέα για o/c. :-)

nisiotis έχεις δίκιο, οι RAM δουλεύουν στα 2133ΜHz. Ο 3770 πιάνει τα 2400MHz;

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή είμαι ήδη με τον σκέτο 2600, οπότε μου προτείνετε να αναβαθμίσω απλά σε 2600k;

Δεν έχεις άλλα περιθώρια αναβάθμισης. Μη φανταστείς κάτι το εξωπραγματικό αν πας σε 3770Κ. Λίγο πιό γρήγορος είναι από τον δικό σου. Για να δείς μια κάποια διαφορά θέλεις γενναίο oc, συνεπώς πρότεινα τον 2600Κ (ή 2700Κ) γιατί θα κάνεις την τράμπα πολύ πιό φτηνά, αλλά και γιατί κλοκάρεται καλύτερα από τον 3770Κ, με τον οποίο ελάχιστη διαφορά έχει σε απόδοση. 

Αν θέλεις κάτι ουσιαστικότερο από απόδοση, πρέπει να αλλάξεις πλατφόρμα τελείως. 

• Like 3
Δημοσ.

ok παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ!

Θα κρατήσω κανα χρόνο ακόμα τα παραπάνω και θα επενδύσω ύστερα χρήματα στην αλλαγή πλατφόρμας. Thanks :-)

• Like 2
Δημοσ.

Θα κρατήσω κανα χρόνο ακόμα τα παραπάνω και θα επενδύσω ύστερα χρήματα στην αλλαγή πλατφόρμας. Thanks :-)

Και πολύ σοφά θα κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τις μνήμες στα πόσα mhz τις τρέχεις;

Δημοσ.

Έχει δίκιο ο από πάνω. Με κλειδωμένο επεξεργαστή δεν θα ανέβαζα τις μνήμες. Στα 2133 είναι πάρα πολύ εκτός. Δοκίμασε 1600 με πιό σφιχτά timings και με χαμηλότερα ρεύματα για να μην έχεις ρίσκο. 

Δημοσ.

Τις μνήμες στα πόσα mhz τις τρέχεις;

Κοίτα, αν θυμάμαι καλά στο BIOS έχω ρυθμίσει να τρέχουν στο XMP Profile 2400MHz, αλλά στον task manager των Windows 10 λέει ότι τρέχουν στα 2133MHz...

• Like 1
Δημοσ.

Έχει δίκιο ο από πάνω. Με κλειδωμένο επεξεργαστή δεν θα ανέβαζα τις μνήμες. Στα 2133 είναι πάρα πολύ εκτός. Δοκίμασε 1600 με πιό σφιχτά timings και με χαμηλότερα ρεύματα για να μην έχεις ρίσκο. 

Δεν έχω κάνει καμιά customια στις ρυθμίσεις των RAM, τις έχω σε XMP profile στο BIOS.

Τι θα κερδίσω αν ρίξω τα MHz;

Θα χρειαστώ επακριβείς πληροφορίες αν αποφασίσω να πειράξω τις ρυθμίσεις των RAM καθώς τελευταία φορά που έκανα overclocking και είχα πειράξει ρυθμίσεις ram/cpu ήταν στα νιάτα μου πριν 10 χρόνια σε έναν Pentium 4 Northwood. :P

Πάντως το σύστημά μου είναι αρκετά σταθερό θα έλεγα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά είμαι σε φάση μέσα στον Ιούλιο να αλλάξω πλατφόρμα (τα βασικά για αρχή: cpu - ram - mobo).

Σκέφτομαι για i7 5960X (chipset X99) και μνήμες DDR4 (ό,τι καλύτερο μπορώ να πιάσω με τον συγκεκριμένο i7).

Αξίζει η αλλαγή ή να περιμένω για κανέναν 6900k;

Το budget για cpu - ram - mobo είναι 1000-1200ευρώ και μπορώ να τα αναζητήσω και από δεύτερο χέρι. :-)

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα δεν ισχυουν αυτα που γραφεις. 1100ευρω εχει ο εν λογω επεξεργαστης και ειδικα σε τετοια τιμη σπανιο(σχεδον αδυνατο)να πετυχεις καποια καλη προσφορα σε αγγελιες. Αν υπολογισεις και καλη μητρικη(δεν ειναι επεξεργαστης του 100ρικου)και μνημες και ψυκτρα μιλαμε για κοντα 1600ευρω.

Και για να προλαβω ολους τους αλλους μιας και μου εκανε εντυπωση που δεν το ανεφερε κανεις. Ποια ειναι η χρηση του υπολογιστη σου και ποια τα υπολοιπα κομματια του?

Να σημειωθεί ότι ασχολούμαι με αγορές και πωλήσεις μεταχειρισμένων pc parts, οπότε αν πουλήσω τον 2600 ένα x ποσό, το κόστος αγοράς του 3770 δε θα είναι στο 100%, δηλαδή θα δώσω απλά κάποια extra χρήματα.

Τέλος πείτε μου αν αξίζει το overclocking με 3770k και όχι με κανά φοβερό σύστημα ψύξης (έχω παραγγείλει αυτή την ψύκτρα για τον 2600 μου). :-)

Δεν γινεται απο την μια να μιλας για οικονομικη αναβαθμιση απο i7 2600 σε i7 3770,να γραφεις και το παραπανω,και μετα στα καπακια να πετας για i7 5960x,εκτως και αν μας δουλευεις/τρολλαρεις.....

Δημοσ.

Fulgore, το thread έχει μήνες που το άνοιξα και απλά επέστρεψα εδώ να γράψω για την αναβάθμιση που υπολογίζω να κάνω (4-5 μήνες μετά), καθώς έχω τα ίδια hardware parts.

Όσον αφορά τις τιμές, έχω δει σε αγγελίες ότι κυμαίνεται στα 700-800ευρώ, οπότε κουτσά στραβά μπορεί να με καλύψει το ποσό μου.

Όπως έχω γράψει και σε άλλο thread, σκοπεύω μέχρι τον Σεπτέμβρη να αλλάξω το σύστημά μου και ξεκινάω από τα βασικά.

Αν πιστεύεις ότι σε δουλεύω ή τρολλάρω, παρακαλώ να κάνεις αναφορά το θέμα στους διαχειριστές και να απέχεις. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...