Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...και χωρίς δίπλωμα μια χαρά οδηγείς, αλλα εδω μιλαμε για διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης, πως λοιπόν θα βγεις στους δρόμους να δεν ξέρεις τα σήματα ή αν σε εχουν κόψεις σε αυτά.

Ειναι πολυ ευκολο να κοπεις στα σηματα καιτο λεω εκ πειρας ποου οδηγω 30 χρονια και δοκιμασα προσφατα το test και δεν εκανα σε 6-7 προσπαθειες κατω απο 6  λαθη .Υπαρχουν κατι χαζες ερωτησεις οπως "Καθε ποτε θελει συντηριση ενα αυτοκινητο  " και απαντησα καθε χρονο ενω το σωστο ειναι καθε δυο χρονια . Φυσικα πολλοι πιο σημαντικοι παραγοντες παιζουν ρολο καθα ποτε θελει συντηριση ενα αυτοκινητο .

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν εχεις το διπλωμα πανω απο 3 χρονια, ισχυε αυτο που λες οταν ησουν υποψηφιος, απο το καλοκαιρι του 2013 αν θυμαμαι καλα εγινε υποχρεωτικο να εχεις περασει τα σηματα για να ξεκινησεις πορεια, και μαλιστα εβαλαν 25 μαθηματα για κατι που μαθαινεται μεσα σε δυο-τρια απογευματα...

Ναι το 2010 το έβγαλα και με έβαλε κατευθείαν να οδηγήσω όπως και ο γιος του φίλου Γιάννης Platano. Δεν ήξερα ότι είχε αλλάξει.

Να φανταστείτε εμένα ούτε βιβλίο δεν μου έδωσε, είχα πάρει ενός φίλου που έβγαλε πριν από μένα αλλά πιο πολύ από το πρόγραμμα στον υπολογιστή τα έμαθα. Για περισσότερες γνώσεις δεν το συζητάμε...παπαγαλία τις απαντήσεις και τέλος. Να ξεμπερδεύουμε και να τα τσεπώσουμε. Ελπίζω να άλλαξε αυτό.

Επίσης βλέπω και τις τιμές πολύ κάτω, εγώ έδωσα πάνω από χιλιάρικο.

• Like 1
Δημοσ.

Το 1979 (...προσφατως) που περασα εγω τα σηματα υπηραχαν 30 φυλλα με ερωτησεις με 3 σελιδες το καθενα . Ανετα τις μαθαινες παπαγαλια και περναγες γιατι το φυλλο επεφτε αυτουσιο και οι απαντησεις ηταν με κλικ στην σωστη απαντηση πανω σε χαρτι .

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι να κοιτάς τι είναι το σωστό κι όχι να μετράς πόσες εκπτώσεις μπορείς να κάνεις για να μη πάρεις σβάρνα κανέναν...

Η θεωρία δεν είναι μόνο τα σήματα όπως κι επίσης δε γίνεται να βασίζεσαι στο γεγονός πως είναι οκ να πας σιξυλος επειδή θα έχεις το δάσκαλο δίπλα να οδηγεί για σένα. τι λογικές είναι αυτές.

Η οδηγηση μαθαινεται πισω απο τιμονι, οχι απο βιβλια, σημαντικο να ξερεις καποια πραγματα θεωρητικα αλλα αν τα βλεπεις ταυτοχρονα και στο δρομο ειναι πολυ καλυτερο. Επισης δεν ξερω αν εχει αλλαξει η εξεταση των σηματων σε σχεση με το οταν εδωσα εγω αλλα τοτε ηταν παρωδια και οι ερωτησεις ηταν αστεια ευκολες. 

Ναι το 2010 το έβγαλα και με έβαλε κατευθείαν να οδηγήσω όπως και ο γιος του φίλου Γιάννης Platano. Δεν ήξερα ότι είχε αλλάξει.

Να φανταστείτε εμένα ούτε βιβλίο δεν μου έδωσε, είχα πάρει ενός φίλου που έβγαλε πριν από μένα αλλά πιο πολύ από το πρόγραμμα στον υπολογιστή τα έμαθα. Για περισσότερες γνώσεις δεν το συζητάμε...παπαγαλία τις απαντήσεις και τέλος. Να ξεμπερδεύουμε και να τα τσεπώσουμε. Ελπίζω να άλλαξε αυτό.

Επίσης βλέπω και τις τιμές πολύ κάτω, εγώ έδωσα πάνω από χιλιάρικο.

Κι εγω απο τα τεστ του υπολογιστη τα εμαθα, το βιβλιο δεν το ανοιξα ποτε, δεν ξερω καν αν το εχω ή αν το εχω πεταξει. Οσο η εκπαιδευση της οδηγησης γινεται πανω σε αυτα που σε εξεταζουν και οχι πανω στην πραγματικη οδηγηση, τοτε δεν θα αλλαξει τιποτα. Εγω εδωσα σε μια γειτονια στην οποια κυκλοφορουσαν μαξιμουμ αλλα πεντε αυτοκινητα εκεινη την ωρα. Και μαλιστα σε γειτονια οπου ειχα κανει αρκετα μαθηματα και την ηξερα ψιλοαπεξω. Οταν πηγα να οδηγησω πρωτη φορα στον πραγματικο κοσμο αισθανθηκα τοσο ασχετος οσο καποιος που μπαινει σε μια ταξη Γερμανικων και δεν ξερει ουτε το Ich bin 

• Like 1
Δημοσ.

Θα έπρεπε ο δάσκαλός σου να σε πάει σε κανονικό δρόμο με κίνηση. Ένα από τα καλά που έχει ο δικός μου (για να λέμε και τα καλά) είναι ότι από την δεύτερη φορά με έβγαλε σε κανονική λεωφόρο και σε κίνηση. Μόνο την πρώτη φορά με πήγε σε πιο απόμακρη γειτονιά.

Μερικοί κάνουν και τη νύχτα μαθήματα απ' όσο έχω δει τελευταία το οποίο είναι πολύ καλό. Δυστυχώς κάποιο θέλουν μόνο να τα πάρουν και να σε περάσουν με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Θα έπρεπε ο δάσκαλός σου να σε πάει σε κανονικό δρόμο με κίνηση. Ένα από τα καλά που έχει ο δικός μου (για να λέμε και τα καλά) είναι ότι από την δεύτερη φορά με έβγαλε σε κανονική λεωφόρο και σε κίνηση. Μόνο την πρώτη φορά με πήγε σε πιο απόμακρη γειτονιά.

Μερικοί κάνουν και τη νύχτα μαθήματα απ' όσο έχω δει τελευταία το οποίο είναι πολύ καλό. Δυστυχώς κάποιο θέλουν μόνο να τα πάρουν και να σε περάσουν με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Με εβγαλε και στην κινηση αλλα οταν περασαμε τα μισα μαθηματα, πηγαιναμε σχεδον αποκλειστικα στο σημειο των εξετασεων και το ιδιο εκαναν και αλλες σχολες, επειδη τα μονα αυτοκινητα που εβλεπες εκει ηταν εκπαιδευτικα :P

Για τη νυχτα εχεις απολυτο δικιο, εγω ετυχε, επειδη ειχα πιεσμενο προγραμμα τα πρωινα και ηταν χειμωνας, να κανω αρκετα μαθηματα βραδυ.

Κατα τη γνωμη μου ο δασκαλος πρεπει να σε μαθαινει να κινησαι με νορμαλ ταχυτητες πολης, δεν γινεται να βγαινεις σε λεωφορους και να πηγαινεις με 25-30, γινεσαι επικινδυνος. Επισης επρεπε να υπαρχουν μαθηματα σε αλλους τυπους αμαξωματος οπως στο εξωτερικο, μονο που αυτο θα μπορουσε να γινει μονο με μεγαλες σχολες οδηγων με 3-4 συνεταιρους ωστε να αντεχουν την αγορα των αυτοκινητων.

Τις προαλλες ειδα σχολη οδηγων με παλιο σταρλετ, αυτα νομιζω δεν ειχαν καν υδραυλικο τιμονι. Σχολη οδηγων για σκληρους  B)  B)

• Like 1
Δημοσ.

Το...1979 στο 2ο ή 3ο μαθημα ο δάσκαλος με ένα Fiat 850 με εβγαλε Λ.Κηφισιας !!!Εκανα συνολικα 10 μαθηματα χωρις να εχω ξαναπιασει τιμονι .

Οι χωροι εξετασεων ηταν 3-4 διαφορετικα σημεια και τα μαθαιναν το πρωι της ημερας εξετασης !!

Δημοσ.

Και μένα στην περιοχή των εξετάσεων με πήγαινε αλλά είχαμε αρκετό δρόμο σε λεωφόρο μέχρι να φτάσουμε. Η περιοχή των εξετάσεων ήταν πολυσύχναστη και αυτή.

Πιστεύω πάντως πως ο δάσκαλος κρίνει και από τις γνώσεις του μαθητή πριν τον βγάλει στα "βαθιά". Όσο για το αμάξι όποιο κι αν έχει η σχολή καλό είναι να οδηγούμε μόνο αυτό όσο διαρκεί η εκπαίδευση.

Φίλε Γιάννη μου λένε οι δικοί μου κάτι ιστορίες που γίνονταν παλιότερα για γέλια και για κλάματα..

• Like 1
Δημοσ.

Και μένα στην περιοχή των εξετάσεων με πήγαινε αλλά είχαμε αρκετό δρόμο σε λεωφόρο μέχρι να φτάσουμε. Η περιοχή των εξετάσεων ήταν πολυσύχναστη και αυτή.

Πιστεύω πάντως πως ο δάσκαλος κρίνει και από τις γνώσεις του μαθητή πριν τον βγάλει στα "βαθιά". Όσο για το αμάξι όποιο κι αν έχει η σχολή καλό είναι να οδηγούμε μόνο αυτό όσο διαρκεί η εκπαίδευση.

Φίλε Γιάννη μου λένε οι δικοί μου κάτι ιστορίες που γίνονταν παλιότερα για γέλια και για κλάματα..

Ετσι είναι αλλα και τωρα νομιζω το ...λαδι παει πιο συνεφο από τοτε !!

Καλο είναι όταν ο μαθητης παρει το διπλωμα αν εχει δικο του αμαξι να κανει και 2 ωρες μαζι με τον δασκαλο οδηγηση με αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Οσες ωρες και με οτι αυτοκινητο και να κανεις,την πρωτη φορα που θα βγεις μονος σου με το αυτοκινητο θα χεστεις πανω σου ασχημα..

και μενα ο δασκαλος μου με εβγαλε απο το δευτερο μαθημα στους "δυσκολους" δρομους,σε πιο ψηλες ταχυτητες για 2-3 μαθηματα,και μετα το κλασσικο 20 χλμ στην περιοχη της εξετασης.

εννοειτε πως ο δασκαλος κρινει ξεχωριστα αναλογα τις ικανοτητες του καθενα. ειχα ενα φιλο που το ειχε παρει το διπλωμα πριν απο μενα απο την ιδια σχολη και αυτον τον αφηνε να ξεκιναει απο την αρχη το αυτοκινητο απο το δευτερο μαθημα επειδη ειχε μια μικρη εμπειρια ενω εμενα το οδηγουσε αυτος στην αρχη ως τον χωρο του μαθηματος για 3-4 μαθηματα.

• Like 2
Δημοσ.

Οσες ωρες και με οτι αυτοκινητο και να κανεις,την πρωτη φορα που θα βγεις μονος σου με το αυτοκινητο θα χεστεις πανω σου ασχημα..

και μενα ο δασκαλος μου με εβγαλε απο το δευτερο μαθημα στους "δυσκολους" δρομους,σε πιο ψηλες ταχυτητες για 2-3 μαθηματα,και μετα το κλασσικο 20 χλμ στην περιοχη της εξετασης.

εννοειτε πως ο δασκαλος κρινει ξεχωριστα αναλογα τις ικανοτητες του καθενα. ειχα ενα φιλο που το ειχε παρει το διπλωμα πριν απο μενα απο την ιδια σχολη και αυτον τον αφηνε να ξεκιναει απο την αρχη το αυτοκινητο απο το δευτερο μαθημα επειδη ειχε μια μικρη εμπειρια ενω εμενα το οδηγουσε αυτος στην αρχη ως τον χωρο του μαθηματος για 3-4 μαθηματα.

Αυτο ειναι αληθεια...Θυμαμαι στον Κηφισο που τοτε υπηρχε ορατο το  ποταμι και στενες γεφυρες σε ανισοπεδες και αναγκαστικα προσπερναγα φορτηγα ετρεμε το ...φυλακαρδι μου

Ακομα και τωρα μετα 30 χρονια υπαρχουν σημεια με πολυ μικρη ορατοτητα και βγαινω σε λεωφορο και το σκεφτομαι πολυ καλα καθε φορα.

Δημοσ.

Ποσο χρονο εχει ο υποψηφιος για το τεστ σηματων ? Αν θελει μπορει να παρακαμψει μια ερωτηση που δεν ειναι σιγουρος για την απαντηση και να του ξαναεμφανιστει στο τελος ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ποσο χρονο εχει ο υποψηφιος για το τεστ σηματων ? Αν θελει μπορει να παρακαμψει μια ερωτηση που δεν ειναι σιγουρος για την απαντηση και να του ξαναεμφανιστει στο τελος ?

Ευχαριστω.

30 λεπτά έχει ο υποψήφιος, ναι προσπερνάει την ερώτηση και την βγάζει στο τέλος.Σε ποιο υπουργείο δίνεται?

Δημοσ.

30 λεπτά έχει ο υποψήφιος, ναι προσπερνάει την ερώτηση και την βγάζει στο τέλος.Σε ποιο υπουργείο δίνεται?

Θα δωσει η κορη μου την αλλη εβδομαδα στην Αγια Παρακευη Αττικης.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω μια απορία σχετικά με τη θεωρητική εξέταση: Έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν σε όλα τα site που μπορείς να διαβάσεις, πολλές ερωτήσεις λείπουν. Εννοώ π.χ. ότι η αρίθμησή τους πάει π.χ. 1 - 2 - 3 - 4 - 6 (π.χ. λείπει το 5). Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό? Θα χρειαστούν διάβασμα και οι ερωτήσεις που λείπουν? Ευχαριστώ!

Ένα παράδειγμα του τι εννοώ: http://www.trafficsigns.info/el/car (βλέπετε ότι από την 17 πηγαίνει στην 21)

Έχω παρατηρήσει ότι παραλείπονται ακριβώς οι ίδιες ερωτήσεις σε αυτά τα site και σε ένα βιβλίο που διαβάζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...