Προς το περιεχόμενο

w3680 overclock

valexandros2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αχχαχα οχι δεν τον καιω τον λατρεύω!! χαχαχαχα

Έδωσα αρκετο ρεύμα παραπάνω αλλά καμμία διαφορα... :-( ίσως να φταίει η μαμα μου..

Στο Sandra πάντως παιδια από τα 4250 στα 4480 είδα 5% καλύτερες επιδόσεις.

Λοιπόν με 30 multi και 150fsb έβγαλα 1010 στο  cinebench, αυτό ειναι καλό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν ανέβασα το uncore από τα 2800 στα 3300 και βγάζω στο cinebench 1025. Παραπάνω δεν μπορώ να ανεβάσω γιατί τρώω blue screen.

Πάντα μιλάω για τα 4480ghz. ϊσως άμα ρίξω cpu ghz να  ανέβει και άλλο το vcore αλλά δεν ξέρω αν αξίζει!

Εύχαριστώ παιδια, άρα το uncore ήταν το θέμα, ευχαριστώ τον φίλο που το ανέφερε! Καλο βράδυ, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! :-)

Όσο έχεις uncore κάτω από 1.35V μην ανησυχείς το ίδιο ισχύει και για το core αλλά στο uncore είναι απόλυτο nonono το παραπάνω, στο core αν δεν έχεις εσύ θέμα μπορείς να παίζεις 24/7 με 1.35-1.37V.

Σε αυτά τα V βέβαια χτυπάει αρκετά MHz που από ένα σημείο και πάνω δεν μπορεί να ακολούθησει το uncore, μπορείς να το δεις και στα benchmark το ποσοστό βελτίωσης μειώνεται από ένα σημείο και πάνω για κάθε πχ 100MHz gain στο core, εκεί εάν έχεις "αέρα" με το uncore βλέπεις σχεδόν 2χ βελτίωση σε σχέση μόνο core.

Ξέρω τα λέω μπερδεμένα αλλά είμαι χαλιας στο να εξηγώ.

• Like 1

Ολα τα Cinebench (R11.5 & R15) επιρρεάζονται από την ταχύτητα cpu (κατά κύριο λόγο) , και σε 2η μοίρα από ταχύτητα μνημών , timings μνημών , fsb και τέλος (στη συγκεκριμένη γενιά cpu) από QPI και Northbridge speed.

Το σκόρ το παίρνεις από την ταχύτητα του cpu.

Τα υπόλοιπα καλούδια , συμπληρώνουν το πακέτο.

:)

Επίσης , παίζει ρόλο και το λειτουργικό !!!

Για να μπορούμε να βγάζουμε εύκολα συμπέρασμα , σχετικά με ένα σκόρ , καλό είναι οι φωτογραφίες να έχουν το φορμάτ που χρησιμοποιούμε στο hwbot.

http://hwbot.org/submission/3040636_blackbolt_cinebench___r15_xeon_w3670_1039_cb/

Καλησπέρα παιδία, έχω έναν w3680 overclocked στα 4.5ghz στα 1.360volts (1.344 λόγo vdrop με LLC).

Ωραίο cpu και ενδιαφέρον.

Θα σάρωνε ένα τέτοιο συστηματάκι στο hwbot.

Δυστυχώς uncore voltage δεν βρήκα στο Bios :-(, μόνο την συχνότητα του uncore έχει να ανεβάσεις και ανεβάζοντας την από 2800 στα 3200 έφτασα στα 1025 στο cinebench ενώ πριν έβγαζα 990 κοντά. Λέτε το uncore voltage να το έχει στο bios με άλλο όνομα? Αν ανέβαζα τελικά με κάποιο τρόπο το uncore voltage θα μπορούσα να ανεβάσω και την συχνότητα του uncore πιο πάνω?? Τώρα πάνω από τα 3200ghz στο uncore μου βγάζει blue screen στο boot των windows.

Έχεις δίκιο, many thanks!!!! Θα δώσω volts το βραδυ και θα σας πω αν κατάφερα να ανεβάσω το uncore πάνω από τα 3200.

• QPI voltage/CPU vtt- related to any change in memory frequency. If you change the BCLK, the memory frequency will change. This voltage also affects the uncore stability indirectly. "Safe" for overclocking voltages range from 1.1-1.4V (intel spec).

http://www.techpowerup.com/forums/threads/overclocking-the-x58-a-practical-guide.108526/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...