deesnider Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Έχετε υπ' όψιν κάποιο free πρόγραμμα, με το οποίο να μπορώ να δημιουργήσω ένα container ξεχωριστό, για κάθε έναν από τους τίτλους ενός dvd που περιέχει π.χ. επεισόδια σειρών, ή ανεξάρτητες ταινίες σε μορφή dvd-video; Δε με απασχολεί το σε τι container θα τα «κλείνει» (mkv, ή άλλο), απλά θέλω να το κάνει χωρίς επανακωδικοποίηση, όπως το πρόγραμμα τού τίτλου και, φυσικά, να μπορεί να συμπεριλάβει και τους ελληνικούς υπότιλους από το dvd. Ακόμα και μόνο αυτή τη δουλειά να κάνει - όσο πιο απλά και γρήγορα γίνεται, χωρίς ρυθμίσεις και ιστορίες - μού αρκεί... (Μπορεί και να ψάχνω με λάθος τρόπο, αλλά μέχρι τώρα, τα μόνα αποτελέσματα που βρίσκω μέσω google, είναι για προγράμματα τύπου format factory και τα σχετικά...)
parsifal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 MakeMKV νομίζω. http://www.makemkv.com/ ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει, απ' όσο θυμάμαι τουλάχιστον...
deesnider Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 MakeMKV νομίζω. http://www.makemkv.com/ ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει, απ' όσο θυμάμαι τουλάχιστον... Απ' όσο μπόρεσα να καταλάβω, μετατροπή κάνει κι αυτό (άρα είναι χρονοβόρο...) Το βασικό που θέλω, είναι να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η δουλειά. Θα μού πεις, γιατί δε χρησιμοποιώ το mkvtoolnix και ψάχνω εναλλακτικό; Ανάθεμα κι αν μπορώ να εξηγήσω γραπτώς!
deesnider Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δεν κάνει reencode. Αυτό δεν είναι που ζητάς; Για να το λες, κάτι θα ξέρεις... ...απλά, είχε αναφερθεί λίγες μέρες νωρίτερα εδώ στο forum και το έβαλα να το τσεκάρω. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος, αλλά ήθελε μια αιωνιότητα για να τελειώσει (σα να έκανε μετατροπή σε άλλο τύπο video). Καμιά σχέση με το mkvtoolnix που τελείωνε πριν το καταλάβεις...
parsifal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Αν θες να το σιγουρέψεις, βάλε το να σου μετατρέψει ένα μικρό chapter μόνο και άνοιξε το result file με το MediaInfo και δες τον τύπο του video stream. Δεν είναι MPEG-2; Μήπως ριπάρεις απευθείας από δισκάκι και είναι γρατζουνισμένο; Αυτό είναι από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις αργοπορίας στο DVD ripping.
deesnider Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Αν θες να το σιγουρέψεις, βάλε το να σου μετατρέψει ένα μικρό chapter μόνο και άνοιξε το result file με το MediaInfo και δες τον τύπο του video stream. Δεν είναι MPEG-2; Μήπως ριπάρεις απευθείας από δισκάκι και είναι γρατζουνισμένο; Αυτό είναι από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις αργοπορίας στο DVD ripping. Θα το δοκιμάσω ξανά. Πάντως, από iso image στο σκληρό δοκίμασα, μέσω τού virtual drive, άρα μάλλον δεν ήταν θέμα γρατζουνιάς... Σ' ευχαριστώ φίλε!
CheOnWeb Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Κατέβασα MakeMKV. Ένα VideoTS 12min το έκανε σε 12sec και το PC μου είναι γέρος και αργός. Σίγουρα δεν κάνει re encode. To source VideoTS ήταν σε τοπικό (D:) που έχει μόνο Data και το output ήταν το Desktop (C:). Όταν όμως το source VideoTS ήταν στον C (Windows Disk) και το output ήταν το Desktop έκανε 52sec! Υπ' όψιν ότι στα speed test ο C είναι σαφώς γρηγορότερος. Μετά έκανα ξανά τα τεστ και πήρα τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. 8sec σε κάθε περίπτωση. Δεν ξέρω τι σου λένε όλα αυτά αλλά ίσως αξίζει να κάνεις καμμιά προσπάθεια ακόμα. Να κάνεις extract το VideoTS απ' το iso και μετά να κάνεις το MKV δοκίμασες;
deesnider Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Κατέβασα MakeMKV. Ένα VideoTS 12min το έκανε σε 12sec και το PC μου είναι γέρος και αργός. Σίγουρα δεν κάνει re encode. To source VideoTS ήταν σε τοπικό (D:) που έχει μόνο Data και το output ήταν το Desktop (C:). Όταν όμως το source VideoTS ήταν στον C (Windows Disk) και το output ήταν το Desktop έκανε 52sec! Υπ' όψιν ότι στα speed test ο C είναι σαφώς γρηγορότερος. Μετά έκανα ξανά τα τεστ και πήρα τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. 8sec σε κάθε περίπτωση. Δεν ξέρω τι σου λένε όλα αυτά αλλά ίσως αξίζει να κάνεις καμμιά προσπάθεια ακόμα. Να κάνεις extract το VideoTS απ' το iso και μετά να κάνεις το MKV δοκίμασες; Όπως όλα δείχνουν, κάτι δεν κάνω εγώ καλά... θα δοκιμάσω πάλι σίγουρα. Thanks! (Αυτό με το extract που λες δεν το δοκίμασα...)
micos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Το makemkv ακόμα και να θέλεις, δεν μπορεί να κάνει μετατροπή σε άλλο codec. Το μόνο που κάνει είναι διαχωρισμός και αλλαγή container.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα