stelrp Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα, Ο αποκωδικοποιητής digea που έχω και συγκεκριμένα ο crystal audio prine hd, όταν γράφει στο usb κάτι από τo πρόγραμμα της tv, δημιουργεί ένα αρχείο με κατάληξη ts. Αυτό το αρχείο ευτυχώς παίζει και στο pc. Θελω να κοψω τις διαφημισεις και να κανω βασικές εργασίες συνένωσης. Ψάχνω λοιπόν ένα προγραμματακι σαν το vitualdub αλλά να παίζει με αρχεία ts. Μετά το αρχείο θα ήθελα να μπορώ να το σώσω σαν mp4, χωρίς να κανω reencode, αλλά direct stream copy, όπως το έκανε και το virtualdub σε avi αρχεία. έχω βρει πολλά free προγράμματα στο νετ, αλλά αν μπορεί να προτείνει κανείς κάτι δοκιμασμένο θα ήμουν ευγνώμων. Χρησιμοποιώ γενικά πολύ το vidcoder για mp4 αρχεία αλλά δυστυχώς δεν έχει cut και join tools.
parsifal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Avidemux http://www.insomnia.gr/wiki/_/video/%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-video-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-avidemux-r132
stelrp Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Avidemux http://www.insomnia.gr/wiki/_/video/%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-video-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-avidemux-r132 Διάβασα το tutorial , δυστυχώς η εργασία θα πρέπει να γίνει στο PC των γονιών μου που έχει win xp sp3. Η επίσημη ιστοσελίδα αναφέρει ότι το τρέχον download δεν παρέχει υποστηριξη για xp. Έτσι λοιπόν έψαξα και βρήκα διάφορες εκδόσεις που όμως όταν επιλέξω το αρχείο 00.ts να φορτώσει αργουν απελπιστικά. Όταν με το καλό φορτώσει το αρχείο μερικές φορές κρασάρει. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει τίποτα. Αν μπορείς να προτείνεις κάποιο link για την περίπτωσή μου θα βοηθούσε πολύ. Μάλλον το τελευταίο που δουλεύει καλά με xp είναι το 2.6.8, προς το παρόν κατέβασα ένα Portable που μόλις φτιάξει το Index μετά πετάει !
parsifal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα με την έκδοση Windows. Εσύ έχεις λειτουργικό παλιότερο από XP SP3; Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δουλεύεις πάντα με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση, γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα βελτιώνεται συχνά και διαρκώς διορθώνονται bugs ή ασταθής συμπεριφορά των παλιότερων εκδόσεων.
stelrp Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να δουλεύεις πάντα με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση, γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα βελτιώνεται συχνά και διαρκώς διορθώνονται bugs ή ασταθής συμπεριφορά των παλιότερων εκδόσεων. Δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα με την έκδοση Windows. Εσύ έχεις λειτουργικό παλιότερο από XP SP3; Έχω xp sp3 και το πρόγραμμα στη τρέχουσα έκδοση δεν υποστηρίζει πια τα xp (λογικό). Κάνω την δουλειά μου με την 2.6.8 αν και καπώς αργά. Ένα αρχείο 800mb, το κάνει load για πρώτη φορά (στήνει index), γύρω στα τρία λεπτά (είναι και παλιό το μηχάνημα core2duo στα 2.4 νομίζω). Αν υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο link για xp θα βοηθούσε πολυ.
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα με την έκδοση Windows. Εσύ έχεις λειτουργικό παλιότερο από XP SP3;[...] Η τελευταία έκδοση του avidemux δεν δουλεύει στα xp. Θέλει 7 και πάνω. Δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα με την έκδοση Windows. Εσύ έχεις λειτουργικό παλιότερο από XP SP3; Έχω xp sp3 και το πρόγραμμα στη τρέχουσα έκδοση δεν υποστηρίζει πια τα xp (λογικό). Κάνω την δουλειά μου με την 2.6.8 αν και καπώς αργά. Ένα αρχείο 800mb, το κάνει load για πρώτη φορά (στήνει index), γύρω στα τρία λεπτά (είναι και παλιό το μηχάνημα core2duo στα 2.4 νομίζω). Αν υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο link για xp θα βοηθούσε πολυ. Φίλε, τα ts αρχεία είναι ζόρικα και αν ο δίσκος είναι αργός και η μνήμη λίγη τότε το pc θα δυσκολευτεί. Νομίζω ότι οι αποκωδικοποιητές της crystal audio έχουν επιλογή για να γράφουν fullhd (1080p) ή hd (720p). Αν είναι έτσι βάλτο να γράφει 720p για να μπορείς να τα δουλεύεις ποιο άνετα.
parsifal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Φίλε, τα ts αρχεία είναι ζόρικα και αν ο δίσκος είναι αργός και η μνήμη λίγη τότε το pc θα δυσκολευτεί. Νομίζω ότι οι αποκωδικοποιητές της crystal audio έχουν επιλογή για να γράφουν fullhd (1080p) ή hd (720p). Αν είναι έτσι βάλτο να γράφει 720p για να μπορείς να τα δουλεύεις ποιο άνετα. Κάνουν οι συγκεκριμένοι δέκτες on-the-fly reencoding/transcoding του εκπεμπόμενου stream; ΠΟΛΥ αμφιβάλλω. Τα κανάλια SD εκπέμπουν 576i και τα (λίγα) κανάλια HD εκπέμπουν σε 1080i, αυτό γράφεται και στο στικάκι. Η ρύθμιση που λες μήπως αφορά μόνο scaling/resizing στην έξοδο εικόνας τους;
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Να σου πω την αλήθεια, δε θυμάμαι πως ακριβώς το έχει αλλά τρεις εγγραφές που βλέπω τώρα και έχω κάνει (κατά λάθος) σε δύο στικάκια στο prime hd που έχω σπίτι, είναι mts αρχεία σε sd ανάλυση 720χ576 οι δύο σε 16:9 φορμά (από mega και star) και 720χ576 σε 4:3 παραμορφικό (από το Ε). Οπότε μπορεί να έχει επιλογή για hd και sd και όχι fullhd και hd.
CheOnWeb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Νομίζω ότι γράφει ακριβώς ό,τι παίζει το κανάλι. Η διαφορά των αρχείων που λες είναι ότι το σήμα του Ε (και κατά συνέπεια το αρχείο που γράφεται) δεν έχει το σωστό "flag" για να καταλάβει ο player ότι πρέπει να το κάνει 16:9 (1024χ576 κατά κάποιον τρόπο). Τα αρχεία όμως είναι στην πραγματικότητα ίδια. SD 720χ576 FHA (Full High Anamorphic) 16:9.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα