ASR1927 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Καλησπερα. εβαλα εναν μεταχειρισμενο ssd (δουλευε αψογα στο προηγουμενο μηχανημα) στο λαπτοπ μου. Εκανα install τα windows 7 (σβηνωντας πρωτα οτι αρχεια ειχε ο σκληρος)χωρις προβλημα, λετουργουσε κανονικα, στην επιφανεια εργασιας κτλ.. Σβηνω το λαπτοπ και μετα οταν το αναβω δεν bootαρει τα windows. Το σημα της compaq το δειχνει κανονικα αλλα μετα μου βγαζει μια μαυρη οθονη και μια παυλα που αναβοσβηνει, οση ωρα και να το αφησω στην μαυρη οθονη δεν αλλαζει κατι. Στα bios μπιανει παντως κανονικα και εχω αλλαξει πολλες φορες το boot order αλλα δεν αλλαζει κατι. Προσπαθησα να ξαναεγκαταστησω τα windows, τα εγκαταστησα επιτυχως αλλα μετα οταν αναβω το λαπτοπ, εχω το ιδιο προβλημα. Τον δισκο τον ελεγξα με hd sentinel και εχει 100% αποδοση και υγεια. Ευχαριστω εκ των πρωτερων για την βοηθεια.
grovolis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Καλησπερα. εβαλα εναν μεταχειρισμενο ssd (δουλευε αψογα στο προηγουμενο μηχανημα) στο λαπτοπ μου. Εκανα install τα windows 7 (σβηνωντας πρωτα οτι αρχεια ειχε ο σκληρος)χωρις προβλημα, λετουργουσε κανονικα, στην επιφανεια εργασιας κτλ.. Σβηνω το λαπτοπ και μετα οταν το αναβω δεν bootαρει τα windows. Το σημα της compaq το δειχνει κανονικα αλλα μετα μου βγαζει μια μαυρη οθονη και μια παυλα που αναβοσβηνει, οση ωρα και να το αφησω στην μαυρη οθονη δεν αλλαζει κατι. Στα bios μπιανει παντως κανονικα και εχω αλλαξει πολλες φορες το boot order αλλα δεν αλλαζει κατι. Προσπαθησα να ξαναεγκαταστησω τα windows, τα εγκαταστησα επιτυχως αλλα μετα οταν αναβω το λαπτοπ, εχω το ιδιο προβλημα. Ευχαριστω εκ τν πρωτερων για την βοηθεια. Είναι ο μόνος σκληρός στο λάπτοπ ο SSD? Αν όχι δοκίμασε να του κάνεις φορμάτ έχοντας αποσυνδέσει τον δεύτερο. Γενικά σαν θέμα bootloader μοιάζει. Στο στάδιο του φορμάτ που διαλέγεις partitions τι ενέργειες κάνεις? Δοκίμασε να σβήσεις όλα τα partitions έτσι ώστε να λέει μη κατανεμημένος χώρος (χωρίς να υπάρχει άλλο partition) και απλά πάτα next για να τα φτιάξουν όλα, τα windows.
ASR1927 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Είναι ο μόνος σκληρός στο λάπτοπ ο SSD? Αν όχι δοκίμασε να του κάνεις φορμάτ έχοντας αποσυνδέσει τον δεύτερο. Γενικά σαν θέμα bootloader μοιάζει. Στο στάδιο του φορμάτ που διαλέγεις partitions τι ενέργειες κάνεις? Δοκίμασε να σβήσεις όλα τα partitions έτσι ώστε να λέει μη κατανεμημένος χώρος (χωρίς να υπάρχει άλλο partition) και απλά πάτα next για να τα φτιάξουν όλα, τα windows. Ναι ο μονος. Τα σβηνω ολα τα partitions αλλα δεν αλλαζει κατι. Mια φορα αφησα ενα partition μπας και αλλαξει κατι αλλα και παλι τιποτα.
grovolis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ναι ο μονος. Τα σβηνω ολα τα partitions αλλα δεν αλλαζει κατι. Mια φορα αφησα ενα partition μπας και αλλαξει κατι αλλα και παλι τιποτα. Αν έχεις δεύτερο μηχάνημα δοκίμασε άμα bootarei εκεί αλλιώς δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει εφόσον έχεις σωστές ρυθμίσεις σε bios.
ice25 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 θα βοηθούσε αν μπορούσες να κάνεις boot σε msdos η εντολή fdisk /mbr για να επαναφέρει το master boot record
ASR1927 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Αν έχεις δεύτερο μηχάνημα δοκίμασε άμα bootarei εκεί αλλιώς δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει εφόσον έχεις σωστές ρυθμίσεις σε bios. θα δανειστώ αν είναι κάποιο μηχάνημα και θα το δω το σαββατοκύριακο. Έχω βάλει στο boot order, notebook hard drive πρώτο, σωστά δεν το έχω; θα βοηθούσε αν μπορούσες να κάνεις boot σε msdos η εντολή fdisk /mbr για να επαναφέρει το master boot record μπορεσα να κάνω boot σε msdos, έβαλα και την εντολή μαζί με κάποιες ακόμα που βρήκα σε αλλα site αλλα πάλι τίποτα. Εγκατέστησα και τα windows 10 από usb με clean install αλλα δεν άλλαξε κάτι. Πάντως ανακάλυψα πως άμα κάνω boot από το usb, επιλέξω repair your computer και μετά πατήσω continue (exit το windows 10) κάνει κανονικά boot στα windows αλλα όταν κλείσω το μηχάνημα και το ανοίξω μετά τότε πάλι τα ίδια με την μαύρη οθόνη...
SPANK Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Καρχάς σβήσε τα partitions μεσα απο το cd των windows μετά δημιούργησε ενα καινούργιο μετα format και εγκατάσταση , αν έχεις πρόβλημα δες στο bios μεσα να επιλέξεις στο boot mode legacy mode ή ide αν εχει sata
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα