Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαφως και αξιζει.

εγω εχω το συγκεκριμένο hp g62 με i3 ,πολυ καλο laptop ! αυτο το μηνα το εβαλα στο ραφι γιατι πηρα ενα με 17 οθονη που ήθελα .το εχω καθαρισει πολλες φορες και παντα ειχα θερμοκρασιες σε idle  30 με 35 και σε φορτίο  55-60 (μηπως εχει πρόβλημα το fun σου επειδη λες οτι δεν βγαζει πολυ αερα εμενα μια φορα ειχα ενα χαρτομάντιλο διπλα στην εξοδο και το μετακινησε  ???)

Παίδες κι όμως ήταν αυτό και σας ευχαριστώ. Niko είχες απόλυτο δίκιο. Όταν έλυσα το laptop πριν μια βδομάδα περίπου, τα έκανα όλα εγώ εκτός απο το fan που το έδωσα στον ιδιοκτήτη να το καθαρίσει (για να μην κάθεται και με κοιτάζει) και υπέθεσα (κακώς) ότι θα το έλυνε τελείως όπως είχα στο μυαλό μου να κάνω. Σήμερα λοιπόν το ξαναπήγα όλο απο την αρχή και ανάμεσα σε fan και πτερύγια ψύκτρας υπήρχε ένα "μαξιλάρι". Σαν αποτέλεσμα ήταν όλος ο ζεστός αέρας, βρίσκοντας τοίχο, να γυρίζει και πάλι μέσα και να βγαίνει τελικά απο τα ανοίγματα αερισμού του δίσκου και των ram.

Μετά το λύσιμο και αλλαγή πάστας και πάλι, το laptop λειτουργεί idle περίπου 32-37 και σε load 65-67 max. Σαφώς και το laptop είναι σαν άλλο laptop. 

Επίσης τελικά το άφησα με 2gb ram όπως ήταν γιατί νυχτώσαμε και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με επανεγκατάσταση Win10 64 bit. Λειτουργεί άψογα παρόλα αυτά.

Τέλος καλό λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια μιας και δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το ανοίξω και πάλι αν δεν μου επιβεβαιώνατε ότι υπάρχει θέμα στο χώρο του fan.

• Like 1
Δημοσ.

To load μου φαίνεται πάλι λίγο τσιμπημένο αλλά θεωρώ πως αν βάλεις καινούργια thermal pads ή ακόμα καλύτερα το υλικό που σου είπα τότε θα βελτιωθεί και αυτό κατά πολύ...

Οπότε τέλος καλό όλα καλά!!!

Σε γενικές γραμμές οι πιο συχνές αιτίες που κάνουν ένα λαπτοπ να κλείνει από μόνο του είναι κατά κύριο λόγο η υπερθέρμανση και έπειτα η τροφοδοσία.

Όπως και να χει χαίρομαι που σε βοήθησα!

Δημοσ.

Το κάλιστο θα ήταν να βάλω όπως λές νέο pad στη gpu ή το υλικό που προανέφερες αλλά το laptop ο φίλος το χρειάζεται σχεδόν κάθε μέρα (παρακολουθεί online μαθήματα απο πανεπιστήμιο) οπότε μέχρι να βρώ τα παραπάνω... θα έπρεπε να είναι με ένα laptop που καίγεται. Ακόμη κι έτσι σίγουρα το laptop πήρε "δάνειο ζωής" και για αυτά που το χρειάζεται είναι πλεόν άψογο.

Και πάλι ευχαριστώ.

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

HP G62 ένα πραγματικά παρεξηγημένο λαπτοπ,από αυτό σου γράφω τώρα!!!

Αν γίνει σωστός καθαρισμός στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα έχεις ποτέ μα ποτέ πάνω από 64 βαθμούς και αυτό θα είναι μόνο στο chip των γραφικών...Ο επεξεργαστής παίζει εώς 55 βαθμούς.

Λοιπόν πρέπει να λύσεις τελείως το λαπτοπ ,να κάνεις βίδες τον ανεμιστήρα και να τον καθαρίσεις εσωτερικά!!!

Στον επεξεργαστή τοποθετείς κανονικά πάστα ενώ στα γραφικά βάζεις ή thermal pad akasa των 2mm ή k5 pro που είναι μια ελληνική πατέντα με πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα pad...Εγώ τελευταία ανακάλυψα το k5 pro και δεν νομίζω να ξαναβάλω ποτέ pads,μιλάμε για 4-5 βαθμούς κάτω...ξεχνάω πως το λαπτοπ έχει ανεμιστήρα...Pad θα βάλεις μόνο στο chip που δεν το καλύπτει η ψύκτρα.Δες την εικόνα και θα καταλάβεις πως πρέπει να τα έχεις http://prntscr.com/afydse .

Αν έχεις το μοντέλο με τις δύο κάρτες γραφικών ati τότε να ξέρεις πως από το εργοστάσιο έχουν βγει drivers μονο για windows 7,αν βάλεις άλλους drivers εκτός από αυτούς που έχουν στην σελίδα τους θα έχεις προβλήματα κατά την εναλλαγή γραφικών καθώς και τσιμπημένες θερμοκρασίες...

Τέλος αν κάνεις όλα αυτά που σου είπα και θες να ρίξεις λίγο ακόμα τις θερμοκρασίες σου τότε ανοίγεις το catalyst πάς κάτω που γράφει "ισχύς" πατάς ενεργοποίηση του powerplay και βάζεις και στις δύο επιλογές "μεγιστοποίηση διάρκειας ζωής μπαταρίας" έτσι θα σου ρίξει ~8 βαθμούς τις θερμοκρασίες στα γραφικά.Κάνε επίσης τo update για τα bios που έχει η hp στην σελίδα της...

Και μη βάλεις windows 10 στο συγκεκριμένο λαπτοπ...Όλοι οι οδηγοί είναι για windows 7...με τα 10 θα έχεις προβλήματα...στο λέω βάση εμπειρίας.

Ιδού οι δικές μου θερμοκρασίες http://prntscr.com/afyhnr -> με την "μικρή" κάρτα

και εδώ νε την κύρια κάρτα γραφικών-> http://prntscr.com/afyi8n

Εχεις δικιο σε αυτα που λες... το εχω απο το 2010 χωρις προβληματα. Μια ερωτηση.. το κ5 προ οντως ειναι καλο; γιατι καποιοι λενε οτι δεν κανει δουλεια
Δημοσ.

το k5 pro κάνει για vram αλλά όχι για gpu - northbridge

Κάνει και για gpu και μάλιστα με αντίστοιχες μη πω και καλύτερες επιδόσεις με τα thermal pads της waterblock που χρησιμοποιώ, επίσης βγαίνει σαφώς πιο οικονομικό από τα thermal pads. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να το συγκρίνω με φτηνιάρικα thermal pads τύπου ebay-aliexpress που δουλεύουν τα περισσότερα μαγαζιά τεχνικών. Το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου προϊόντος είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζεις τα mm απλά απλώνεις μια ποσότητα βιδώνεις την ψήκτρα και είσαι έτοιμος. Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάθε φορά που θες να αλλάξεις πάστα στο επεξεργαστή πρέπει να αλλάξεις k5 και στην gpu.Προσωπικά μετά τα pads της akasa βάζω αυτό.

Δημοσ.

όποτε την έχω βάλει σε gpu μου σβύνει από θερμοκρασία

στις μνήμες από την άλλη είναι μια χαρά.

για καλά pad προτείνω laird μόνο που δεν τα λες φθηνά

Δημοσ.

όποτε την έχω βάλει σε gpu μου σβύνει από θερμοκρασία

στις μνήμες από την άλλη είναι μια χαρά.

για καλά pad προτείνω laird μόνο που δεν τα λες φθηνά

Το πιθανότερο είναι ότι δεν βάζετε αρκετή ποσότητα. Πρέπει να υπάρχει αρκετό ώστε να γεμίζει εντελώς το κενό ανάμεσα στο GPU και την ψύκτρα και να περισσέψει και κάποια (αρκετή) ποσότητα πάνω στο GPU. Πολλοί χρήστες τη χρησιμοποιούν όπως τις συνηθισμένες κρέμες και βάζουν ελάχιστη ποσότητα όμως η K5 PRO έχει σχεδιαστεί για διαφορετική χρήση.  Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να συνδυαστεί με λεπτά φύλλα χαλκού (0.1mm) για μέγιστο αποτέλεσμα . Μπορείτε να δείτε σχετικό video εδώ 

Δημοσ.

Με τα "παστοειδή", πρόβλημα ποσότητας υπάρχει μόνο στη cpu, στην οποία καλό είναι να μπαίνει μικρή ποσότητα και να μην απλώνει γύρω γύρω. Στην gpu μπορείς να βάλεις περισσότερο κι ας απλώσει και λίγο έξω από το chip, χωρίς αυτό να σημαίνει υπερβολές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...