teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μου έφερε φίλος το laptop του τίτλου γιατί του έσβηνε πολύ συχνά σε φάσεις αναπαραγωγής βίντεο online (παιχνίδια δεν παίζει). Διαπίστωσα ότι το laptop δούλευε idle 48-58 βαθμούς και σε φορτίο έπιανε 90-92, οπότε και το σταματούσα πριν μου σβήσει. Το άνοιξα, έκανα καθαρισμό (δεν ήταν και σε χάλια κατάσταση, normal σκόνη από χρήση 4 ετών είχε), άλλαξα πάστα (έβαλα μία της coolermaster που είχα αποθήκη από την Hyper Tx3, μιας και δεν μου έμεινε AS3) και επανατοποθέτησα το thermal pad στο chip των γραφικών έτσι ώστε να πατήσει καλύτερα. Πλέον το laptop έχει πέσει στα 42-48 idle αλλα σε φορτίο φτάνει 85άρια. Μετά από 2 μέρες δοκιμής μου είπε ότι και πάλι του έσβησε 2-3 φορές. Επειδή προσπάθησα να βάλω νέα ram, έσβησε και στα δικά μου χέρια κάνοντας ένα memtest, λόγω θερμοκρασιών (μου έβγαλε warning ότι έφτασε 92 βαθμούς όταν το άνοιξα και πάλι). Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι το fan παλέυει αλλα όταν βάζω το χέρι μου στην εξαγωγή του, ίσα ίσα που νιώθεις ότι βγάζει airflow. Είναι σχεδόν ανεπαίσθητο, ενώ είμαι σίγουρος ότι είναι πεντακάθαρο το path αλλα είναι σαν να είναι κακοσχεδιασμενο θα έλεγα. Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το heat sink της cpu έρχεται σε επαφή μόνο με τη CPU και δεν ακουμπάει στο chip της gpu. Η gpu έχει ένα pad το οποίο απλα ακουμπάει σε ένα μεταλλικό κομματάκι του frame για ψύξη, πράγμα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με τέτοιο laptop; P.s. Εννοείται ότι το laptop δεν ακουμπάει σε κουβέρτες, καναπέδες κλπ. http://www.google.gr/search?q=hp+g62+heatsink&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ8NW_hsXLAhXD-g4KHZ3AAy0Q_AUIBigB#mhpiv=0
coolerman Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 το ότι σβήνει απότομα δεν σημαίνει ότι φταίει η θερμοκρασία,υπάρχουν και άλλη παράμετροι..τροφοδοσία-βραχυκύκλωμα-smd capacitor-battery off, κλπ αν υπάρχει πολύμετρο μέτρησε "έξοδο" τάσης απο το τροφοδοτικό,αν είναι η σωστή που αναγράφει το τροφοδοτικό. αν έχει μπαταρία επάνω το λάπτοπ να βγεί,και να δουλέψει απο την πρίζα,και το ανάποδο,με μπαταρία(χωρίς ρεύμα απο πρίζα)
teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Τα έχω κάνει και αυτά αλλα δεν τα έγραψα για να μην γίνει το post μακροσκελές. Κάποιες φορές όταν σβήνει, στο reboot πετάει μνμ σφάλματος περί thermal κάτι (δεν το συγκράτησα δυστυχώς) γι'αυτό κινούμαι μ'αυτόν τον τρόπο. Το heat sink του πάντως είναι τραγικα σχεδιασμένο και έχω διαβάσει πολλούς με προβλήματα θερμοκρασιών σε αυτή τη σειρά της HP. Απλά αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω πριν αρχίσω τις πατέντες (σκέφτομαι μέχρι και να κόψω το πλαστικό frame του laptop στο χώρο του fan για να αυξήσω το airflow όσο γίνεται). Το πιο βαρύ πράγμα που κάνει ο άνθρωπος είναι 1080p video στο Youtube (και σε αλλα domain που ξεκιναν από "You...." ) και το laptop δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό. EDIT: Τώρα περνάω Win 10 και θα τσεκάρω για drivers\bios update μήπως και διορθωθεί έστω και λίγο κάτι.
coolerman Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 bios δες έχει το τελευταίο για αυτό το μοντέλο;;
teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μετά απο clean install Win 10 και bios update (δοκίμασα 2 διαφορετικές εκδόσεις bios) τα αποτελέσματα είναι τα ίδια, ίσως και λίγο χειρότερα στο idle (απο 42-48 πήγαμε σε 50+ idle). Νομίζω ότι πρόκειται για κακή σχεδίαση heatsink και γενικότερα των αεραγωγών, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
nikοs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 HP G62 ένα πραγματικά παρεξηγημένο λαπτοπ,από αυτό σου γράφω τώρα!!! Αν γίνει σωστός καθαρισμός στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα έχεις ποτέ μα ποτέ πάνω από 64 βαθμούς και αυτό θα είναι μόνο στο chip των γραφικών...Ο επεξεργαστής παίζει εώς 55 βαθμούς. Λοιπόν πρέπει να λύσεις τελείως το λαπτοπ ,να κάνεις βίδες τον ανεμιστήρα και να τον καθαρίσεις εσωτερικά!!! Στον επεξεργαστή τοποθετείς κανονικά πάστα ενώ στα γραφικά βάζεις ή thermal pad akasa των 2mm ή k5 pro που είναι μια ελληνική πατέντα με πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα pad...Εγώ τελευταία ανακάλυψα το k5 pro και δεν νομίζω να ξαναβάλω ποτέ pads,μιλάμε για 4-5 βαθμούς κάτω...ξεχνάω πως το λαπτοπ έχει ανεμιστήρα...Pad θα βάλεις μόνο στο chip που δεν το καλύπτει η ψύκτρα.Δες την εικόνα και θα καταλάβεις πως πρέπει να τα έχεις http://prntscr.com/afydse . Αν έχεις το μοντέλο με τις δύο κάρτες γραφικών ati τότε να ξέρεις πως από το εργοστάσιο έχουν βγει drivers μονο για windows 7,αν βάλεις άλλους drivers εκτός από αυτούς που έχουν στην σελίδα τους θα έχεις προβλήματα κατά την εναλλαγή γραφικών καθώς και τσιμπημένες θερμοκρασίες... Τέλος αν κάνεις όλα αυτά που σου είπα και θες να ρίξεις λίγο ακόμα τις θερμοκρασίες σου τότε ανοίγεις το catalyst πάς κάτω που γράφει "ισχύς" πατάς ενεργοποίηση του powerplay και βάζεις και στις δύο επιλογές "μεγιστοποίηση διάρκειας ζωής μπαταρίας" έτσι θα σου ρίξει ~8 βαθμούς τις θερμοκρασίες στα γραφικά.Κάνε επίσης τo update για τα bios που έχει η hp στην σελίδα της... Και μη βάλεις windows 10 στο συγκεκριμένο λαπτοπ...Όλοι οι οδηγοί είναι για windows 7...με τα 10 θα έχεις προβλήματα...στο λέω βάση εμπειρίας. Ιδού οι δικές μου θερμοκρασίες http://prntscr.com/afyhnr -> με την "μικρή" κάρτα και εδώ νε την κύρια κάρτα γραφικών-> http://prntscr.com/afyi8n 1
teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 HP G62 ένα πραγματικά παρεξηγημένο λαπτοπ,από αυτό σου γράφω τώρα!!! Αν γίνει σωστός καθαρισμός στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα έχεις ποτέ μα ποτέ πάνω από 64 βαθμούς και αυτό θα είναι μόνο στο chip των γραφικών...Ο επεξεργαστής παίζει εώς 55 βαθμούς. Λοιπόν πρέπει να λύσεις τελείως το λαπτοπ ,να κάνεις βίδες τον ανεμιστήρα και να τον καθαρίσεις εσωτερικά!!! Στον επεξεργαστή τοποθετείς κανονικά πάστα ενώ στα γραφικά βάζεις ή thermal pad akasa των 2mm ή k5 pro που είναι μια ελληνική πατέντα με πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα pad...Εγώ τελευταία ανακάλυψα το k5 pro και δεν νομίζω να ξαναβάλω ποτέ pads,μιλάμε για 4-5 βαθμούς κάτω...ξεχνάω πως το λαπτοπ έχει ανεμιστήρα...Pad θα βάλεις μόνο στο chip που δεν το καλύπτει η ψύκτρα.Δες την εικόνα και θα καταλάβεις πως πρέπει να τα έχεις http://prntscr.com/afydse . Αν έχεις το μοντέλο με τις δύο κάρτες γραφικών ati τότε να ξέρεις πως από το εργοστάσιο έχουν βγει drivers μονο για windows 7,αν βάλεις άλλους drivers εκτός από αυτούς που έχουν στην σελίδα τους θα έχεις προβλήματα κατά την εναλλαγή γραφικών καθώς και τσιμπημένες θερμοκρασίες... Τέλος αν κάνεις όλα αυτά που σου είπα και θες να ρίξεις λίγο ακόμα τις θερμοκρασίες σου τότε ανοίγεις το catalyst πάς κάτω που γράφει "ισχύς" πατάς ενεργοποίηση του powerplay και βάζεις και στις δύο επιλογές "μεγιστοποίηση διάρκειας ζωής μπαταρίας" έτσι θα σου ρίξει ~8 βαθμούς τις θερμοκρασίες στα γραφικά.Κάνε επίσης τo update για τα bios που έχει η hp στην σελίδα της... Και μη βάλεις windows 10 στο συγκεκριμένο λαπτοπ...Όλοι οι οδηγοί είναι για windows 7...με τα 10 θα έχεις προβλήματα...στο λέω βάση εμπειρίας. Ιδού οι δικές μου θερμοκρασίες http://prntscr.com/afyhnr ->με την 5470 Το laptop και το fan τα έκανα τελείως βίδες και καθαρίστηκε εντελώς. Δεν έμεινε ίχνος σκόνης, που λέει ο λόγος. Thermal pad δεν είχα άλλο εκείνη την στιγμή οπότε μάζεψα λίγο το ήδη υπάρχων και το τοποθέτησα και πάλι μιας και δεν ήταν σε κακή κατάσταση. Το μοντέλο αυτό έχει Intel HD Graphics και απ'ότι θυμάμαι μόνο ένα chip gpu. Windows 10 έβαλα κανονικά και όλα τα υποσυστήματα πήραν "Απόδοση" αντί για "Ποιότητα" στις επιλογές που δίνει το control panel της Intel. Το Κ5 να σου πώ την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι. Μιας και έχεις αντίστοιχο laptop, στο πλάι η έξοδος του flow του fan...βγάζει χαρακτηριστικά αέρα όπως σε όλα τα Laptops; Γιατί στο συγκεκριμένο είναι σαν να φυσάει και το μισό airflow να γυρίζει προς τα μέσα και κάτω στο frame του laptop. Edit: Προσπάθησα να κάνω και ram upgrade με μία Crucial ddr3 4GB 1600Mhz που έχω (και το site της Crucial την δίνει ώς συμβατή με το laptop και το laptop δεν ανοίγει καν όταν την κουμπώνω)
nikοs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Εγώ έχω με τα ati γραφικά...Στο πλάι φυσάει κανονικά και με πολύ δύναμη μάλιστα...Προσωπικά το έχω στα 8gb ram και παίζει μια χαρά χωρίς προβλήματα... Η K5 PRO είναι μια πάρα πολύ παχύρρευστη πάστα που μπαίνει στην θέση των pads και καλύπτει τα κενά...μιας και είναι πολύ παχύρρευστη μένει εκεί που την τοποθετείς και δεν φεύγει απ την θέση της. Θεωρώ πως το πρόβλημά σου είναι εδώ http://prntscr.com/afynlj ίσως δεν καθαρίστηκε σωστά και δεν επιτρέπει στον αέρα να βγεί έξω!!!Τέλος πρέπει να βάλεις καινούργιο pad για να μην αφήνει κενό...το ότι μάζεψες αυτό που είχε και το ξανα τοποθέτησες δεν είναι σωστό γιατί πλέον δεν καλύπτει το κενό μεταξύ ψύκτρας και ολοκληρωμένου. 1
teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Εγώ έχω με τα ati γραφικά...Στο πλάι φυσάει κανονικά και με πολύ δύναμη μάλιστα...Προσωπικά το έχω στα 8gb ram και παίζει μια χαρά χωρίς προβλήματα... Η K5 PRO είναι μια πάρα πολύ παχύρρευστη πάστα που μπαίνει στην θέση των pads και καλύπτει τα κενά...μιας και είναι πολύ παχύρρευστη μένει εκεί που την τοποθετείς και δεν φεύγει απ την θέση της. Θεωρώ πως το πρόβλημά σου είναι εδώ http://prntscr.com/afynlj ίσως δεν καθαρίστηκε σωστά και δεν επιτρέπει στον αέρα να βγεί έξω!!!Τέλος πρέπει να βάλεις καινούργιο pad για να μην αφήνει κενό...το ότι μάζεψες αυτό που είχε και το ξανα τοποθέτησες δεν είναι σωστό γιατί πλέον δεν καλύπτει το κενό μεταξύ ψύκτρας και ολοκληρωμένου. Το συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας το καθάρισα και μάλιστα θυμάμαι ότι έβηχα απο αυτά που ρούφηξα όταν πήρα ξανά ανάσα, ο ιδιοκτήτης γελούσε. Μπορείς να μου πείς που μπορώ να βρώ την K5? Την Ram δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την δέχεται, στο Bios την βλέπει κανονικά αλλά δεν bootarει στα Windows. Είναι φυσιολογικό το chip της Gpu να ακουμπάει απλά σε ένα κομμάτι μέταλλο 3x3 cm πάνω στο frame του laptop χωρίς καθόλου heatsink; Αν θυμάμαι καλά, έτσι είναι το εσωτερικό του.
nikοs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ναι είναι φυσιολογικό και το έχω συναντήσει σε αρκετά λαπτοπ της hp...κάνε να αφαιρέσεις το μέταλλο και θα δεις τι θερμοκρασίες θα έχεις χαχαχαχα...ουσιαστικά λειτουργεί ως ψύκτρα αυτό το κομμάτι,απλά πρέπει να τοποθετήσεις ένα thermal pad εκεί. Την k5 pro εγώ την αγόρασα από το κατάστημα των computer systems στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.Αλλά από όσο είδα στο site τους στέλνουν σε όλη την Θεσσαλονίκη...Γενικά ενθουσιάστηκα γιατί κάνει τρομερή δουλειά και είναι και ελληνική πατέντα!!! Με άλλες ραμ δοκίμασες;;;Δοκίμασες να βάλεις μια-μια τις ραμ;; To φανάκι το άνοιξες να το καθαρίσεις εσωτερικά όπως στην εικόνα http://prnt.sc/afz0k1 ;;; 1
teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ναι είναι φυσιολογικό και το έχω συναντήσει σε αρκετά λαπτοπ της hp...κάνε να αφαιρέσεις το μέταλλο και θα δεις τι θερμοκρασίες θα έχεις χαχαχαχα...ουσιαστικά λειτουργεί ως ψύκτρα αυτό το κομμάτι,απλά πρέπει να τοποθετήσεις ένα thermal pad εκεί. Την k5 pro εγώ την αγόρασα από το κατάστημα των computer systems στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.Αλλά από όσο είδα στο site τους στέλνουν σε όλη την Θεσσαλονίκη...Γενικά ενθουσιάστηκα γιατί κάνει τρομερή δουλειά και είναι και ελληνική πατέντα!!! Προτείνεις δηλαδή να πάω σε K5 και όχι σε thermal pad; (Στείλε μου ένα Link αν μπορείς απο το κατάστημα). Πάντως στο πλάι εγώ καταλαβαίνω πολύ μικρή ποσότητα αέρα να βγαίνει. ίσως πρέπει να το ξανανοίξω...τι να πώ.
nikοs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Για μένα αξίζει η μετάβαση από pad σε k5 γιατί εκτός από την διαφορά που είδα σε θερμοκρασίες προσωπικά με συμφέρει και οικονομικά μιας και ως επαγγελματίας πρέπει να έχω pad διαφόρων μεγεθών γιατί κάθε λάπτοπ θέλει το δικό του...Με την k5 pro δεν χρειάζεται να αγοράζω τόσα pad,βάζω μια ποσότητα από αυτό το υλικό και καθάρισα...Εδικά η συσκευασία με τα 60g στα 10 ευρώ είναι λουκούμι... Το site είναι αυτό . Δες επίσης τι σου έγραψα για το φανάκι γιατί έκανα edit στο προηγούμενο μήνυμα. 1
teo20net Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς με τις ram. Μια μια, ανάποδα τις θέσεις κτλ αλλα δεν... Δεν το πιστεύω ότι θα το ανοίξω πάλι...Είναι αυτά τα HP, να πονάει η ψυχή σου όταν είναι να τα ανοίξεις. Δεν μπορώ να θυμηθώ καθόλου τι έκανα με το fan. Edit: Με το νέο bios αναγνώρισε τις ram (4+2=6gb) αλλά χρησιμοποιεί μόνο τα 2.43Gb. Αξίζει να κάνω επανεγκατάσταση 64 bit windows;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 εγω εχω το συγκεκριμένο hp g62 με i3 ,πολυ καλο laptop ! αυτο το μηνα το εβαλα στο ραφι γιατι πηρα ενα με 17 οθονη που ήθελα .το εχω καθαρισει πολλες φορες και παντα ειχα θερμοκρασιες σε idle 30 με 35 και σε φορτίο 55-60 (μηπως εχει πρόβλημα το fun σου επειδη λες οτι δεν βγαζει πολυ αερα εμενα μια φορα ειχα ενα χαρτομάντιλο διπλα στην εξοδο και το μετακινησε ???)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα