Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

σχετικά με το θέμα, παρατηρώ αυτές τις ενδείξεις στο πρόγραμμα Speccy που έβαλα πριν λίγες μέρες για να παρακολουθώ τις θερμοκρασίες του Lenovo Z370 laptop μου (5ετίας).

Είναι φυσιολογικές ρε παιδιά ή υψηλές? Δεν δούλευε τπτ εκείνη τη στιγμή που πήρα το screenshot.....

Screenshot%202016-03-18%2000.33.37.png.j

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι υψηλές αφού το laptop ήταν idle και δεν έτρεχε κάτι βαρύ. Θέλει καθαρισμό και αλλαγή θερμοαγωγιμης παστας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξερεις οτι η σκονη μπορει να προκαλεσει βραχυκυκλωμα; Για ποιο λογο λες να φυσηξει τη σκονη μεσα στο λαπτοπ; Το αστειακι σου μπορει να προκαλεσει μεγαλη ζημια.

Η σκονη αγωγιμη? Θεωρητικα ναι αναλογα και με τη συσταση της

Δεν συμφωνω

εσυ οπως και ο προηγούμενος διυλίζεται τον κώνωπα με την ελπιδα να παρετε κανα μεροκάματο

Μετα απο καμποαα λαπτοπ που εχουν περασει απο τα χερια  μου σας λεω φυσηξτε αφοβα

Φυσικα και ειναι καλο να ανοιχτει ο υπολογιστης αλλα δεν εχουν ολοι αυτη τη δυνατοτητα

Περισσοτερο πιθανο ειναι να παθει ζημεια ο ανεμηστηρας ειτε στον αξονα μαγνητη ειτε στα πτερυγια γιατι η τουφα απο τη σκονη θα μεινει μεσα στον ανεμιστηρα

https://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18080633

https://www.youtube.com/watch?v=hA3P3Vn_ZO4

αφιερωμενο στον κυριο που νομιζει οτι αστειευομαι

Επεξ/σία από tsaptsap
Δημοσ.

Είναι υψηλές αφού το laptop ήταν idle και δεν έτρεχε κάτι βαρύ. Θέλει καθαρισμό και αλλαγή θερμοαγωγιμης παστας.

Ναι, δεν έτρεχε τίποτα.. ...το άνοιξα και το φύσηξα, δεν είχε σχεδόν τίποτα μέσα, πεντακάθαρο ήταν. ...

Οπότε η πάστα έχει ξεραθεί και θέλει αντικατάσταση λοιπόν;

Δημοσ.

Καλησπέρα,

σήμερα άνοιξα ξανά το laptop για να δω την κατάσταση της πάστας στην CPU, έβγαλα και μερικές φωτό....η MB δεν είδα που είναι και εάν έχει πάστα (??)

CPU%20Paste%201.jpg

CPU%20Paste%203.jpg

CPU%20Paste%202.jpg

Επίσης, παρατήρησα ξανά τις θερμοκρασίες με το speccy, μια φορά στην έναρξη της λειτουργίας του laptop και μια μετά από 5' idle χωρίς χρήση....

Έναρξη

Startup%20Temp.jpg

5' idle

5%20min%20standby%20Temp.jpg

Δημοσ.

Το άνειξες να δεις την πάστα... μετά τι έκανες ; Έβαλες νέα πάστα ή το κούμπωσες όπως ήταν ;

Η θερμοκρασία που λέει MB και σε παρένθεση CPU είναι η θερμοκρασία της CPU λογικά απο κάποιον άλλο αισθητήρα  όπυο βρίσκεται σε κάποιο άλλο σημείο και καταγράφει . . 

Δημοσ.

Το άνειξες να δεις την πάστα... μετά τι έκανες ; Έβαλες νέα πάστα ή το κούμπωσες όπως ήταν ;

Η θερμοκρασία που λέει MB και σε παρένθεση CPU είναι η θερμοκρασία της CPU λογικά απο κάποιον άλλο αισθητήρα όπυο βρίσκεται σε κάποιο άλλο σημείο και καταγράφει . .

Δεν έβαλα άλλη πάστα, το κούμπωσα όπως ήταν πριν.. ...γιατί;; Σε κανένα 2ημερο θα έρθει η νέα πάστα για να την βάλω. ....

Δημοσ.

Δεν έβαλα άλλη πάστα, το κούμπωσα όπως ήταν πριν.. ...γιατί;; Σε κανένα 2ημερο θα έρθει η νέα πάστα για να την βάλω. ....

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΥΜΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΣΤΑ !

Για  αυτο τώρα θα έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο πριν που μπορεί να πιάσουν κόκκινο . όταν βγάζουμε το σύστημα ψύξης καταστρέφεις την επαφή της πάστας και γενικά την ικανότητα συναγωγής του όλου συστήματος . Πρέπει να ξαναμπεί νεα πάστα και φυσικά πρώτα να γίνει σωστός καθαρισμός των επιφανειών απο την παλιά πάστα με ισοπροπυλική αλκοόλη 99  %   ή ακόμα καλύτερα με arctic clean   της arctic silver . 

Δημοσ.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΥΜΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΣΤΑ !

Για  αυτο τώρα θα έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο πριν που μπορεί να πιάσουν κόκκινο . όταν βγάζουμε το σύστημα ψύξης καταστρέφεις την επαφή της πάστας και γενικά την ικανότητα συναγωγής του όλου συστήματος . Πρέπει να ξαναμπεί νεα πάστα και φυσικά πρώτα να γίνει σωστός καθαρισμός των επιφανειών απο την παλιά πάστα με ισοπροπυλική αλκοόλη 99  %   ή ακόμα καλύτερα με arctic clean   της arctic silver . 

Δεν θα το δουλέψω το laptop άλλο, εξάλλου με μια ματιά που το έριξα τώρα, δουλεύει στους 46-49 C και η CPU και η MB.....

Thanks anyway!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σκονη αγωγιμη? Θεωρητικα ναι αναλογα και με τη συσταση της

Δεν συμφωνω

Η σκόνη από μόνη της όντως δεν μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα...αλλά δεν παύει να σκοτώνει τα μηχανήματά μας γιατί προκαλεί προβλήματα υπερθέρμανσης...

εσυ οπως και ο προηγούμενος διυλίζεται τον κώνωπα με την ελπιδα να παρετε κανα μεροκάματο

Δεν ζήτησε κανείς εδώ μέσα μεροκάματο...Εδώ συμβουλεύουμε και μεταλαμπαδεύουμε τις γνώσεις μας...Αλλά και μεροκάματο να έψαχνα εδώ μέσα θα είχα το θράσος να το κάνω γιατί έχω γνώσεις,τα κατάλληλα εργαλεία και αυτό που κάνω το κάνω άψογα και με πολύ επιμέλεια.

Μετα απο καμποαα λαπτοπ που εχουν περασει απο τα χερια  μου σας λεω φυσηξτε αφοβα

Μετά λες πως ελπίζουμε εμείς να πάρουμε κανά μεροκάματο...Εδώ έχουν περάσει κάμποσα λάπτοπ απ τα χεράκια σου...Ο μάστορας με το πιεστικό...

Φυσικα και ειναι καλο να ανοιχτει ο υπολογιστης

Όταν κάνεις καθαρισμό στον λάπτοπ σου δεν είναι απλα καλό να ανοίξεις το λάπτοπ σου αλλά αναγκαίο...Ειδάλλως δεν κάνεις καθαρισμό αλλά ξεσκόνισμα...

αλλα δεν εχουν ολοι αυτη τη δυνατοτητα

Δεν έχουν όλοι αυτή την δυνατότητα και ακόμα περισσότεροι δεν έχουν τις γνώσεις...Γι αυτό το πάνε σε κάποιον τεχνικό που έχει τις γνώσεις και αναλαμβάνει αυτός όλο το ρίσκο.

Περισσοτερο πιθανο ειναι να παθει ζημεια ο ανεμηστηρας ειτε στον αξονα μαγνητη ειτε στα πτερυγια γιατι η τουφα απο τη σκονη θα μεινει μεσα στον ανεμιστηρα

Οπότε παιδιά τραβάτε στα πιεστικά στα βενζινάδικα...Μπορεί να απομακρύνεται την σκόνη αλλά θα τρέχετε για καινούργιο fanάκι μετά...Όντως η λογική σου είναι πολύ εύστοχη...Αντί να το πας για καθαρισμός και να δώσεις 30 ευρώ,ξεχαρβάλωσε τα πάντα και δώσε αυτά τα λεφτά για ανταλλακτικά + άλλα τόσα για περαστικά γιατί κανείς δεν στο κάνει τσάμπα.

https://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18080633

https://www.youtube.com/watch?v=hA3P3Vn_ZO4

αφιερωμενο στον κυριο που νομιζει οτι αστειευομαι

Αστέρι το βιντεάκι...Κρίμα όμως που δεν παίζει...

Πόσο ανόητος πρέπει να είσαι για να γράφεις αυτά που γράφεις;;;Επειδή δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον καθαρισμό από πασάλειμμα θα πεις πως διυλίζουμε τον κώνωπα εμείς;;Αν είσαι επαγγελματίας τεχνικός απλά λυπάμαι τους πελάτες σου.Κάτσε εσύ να φυσάς...να σου δώσουμε και μια τρόμπα να τρομπάρεις άμα θες...αλλά σε παρακαλώ κράτα τις "γνώσεις" σου για σένα και μη παίρνεις κόσμο στον λαιμό σου... Ο υπολογιστής επιβάλετε να καθαρίζεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο...αν μάλιστα μιλάμε για λάπτοπ που περνάει τον περισσότερο χρόνο του πάνω στα πόδια ή σε χώρο με πολύ σκόνη ή σε σπίτι με ζώα τότε δυο φορές τον χρόνο...

@tsaptsap Μιας και έχεις τόσο μεγάλη εμπειρία...για πες μου έχει τύχει ποτέ να ανοίξεις λαπτοπ καπνιστή;;;Εκεί αρκούσε απλά ένα φύσημα;;;

Επεξ/σία από nikοs
Δημοσ.

edit.

@tsaptsap Το βιντεάκι μάλλον το έχεις γυρίσει εσύ...γι αυτό έχει και 3 ολόκληρες προβολές...Εκτός αν είσαι ο ένας από τους τρεις που το δαν...Φοβερό πείραμα πάντως όπως και να χει...και η κουβερτούλα από κάτω προσδίδει όσο να πεις ένα κύρος και επαγγελματισμό στο όλο concept...Ειδικά η ψύξη που δεν είναι της μητρικής και είναι στερεωμένη με tire ups για να κρατιέται με πείθει απευθείας πως έχω να κάνω με κάποιον "γνώστη" και πολύ μερακλή επαγγελματία...Δεν ξέρω αν η μητρική αυτή θα καεί από την σκόνη αλλά σίγουρα θα καεί αν συνεχίζεις να τρίβεις το χέρι σου επάνω της ενώ είναι στο ρεύμα...Δοκίμασε το ίδιο κολπάκι και σε τροφοδοτικό ή πλακέτα τηλεόρασης ή γιατί όχι και σε καυτό μάτι κουζίνας και μετά βγάλε ένα βιντεάκι να δούμε τα αποτελέσματα...

Δημοσ.

edit.

@tsaptsap Το βιντεάκι μάλλον το έχεις γυρίσει εσύ...γι αυτό έχει και 3 ολόκληρες προβολές...Εκτός αν είσαι ο ένας από τους τρεις που το δαν...Φοβερό πείραμα πάντως όπως και να χει...και η κουβερτούλα από κάτω προσδίδει όσο να πεις ένα κύρος και επαγγελματισμό στο όλο concept...Ειδικά η ψύξη που δεν είναι της μητρικής και είναι στερεωμένη με tire ups για να κρατιέται με πείθει απευθείας πως έχω να κάνω με κάποιον "γνώστη" και πολύ μερακλή επαγγελματία...Δεν ξέρω αν η μητρική αυτή θα καεί από την σκόνη αλλά σίγουρα θα καεί αν συνεχίζεις να τρίβεις το χέρι σου επάνω της ενώ είναι στο ρεύμα...Δοκίμασε το ίδιο κολπάκι και σε τροφοδοτικό ή πλακέτα τηλεόρασης ή γιατί όχι και σε καυτό μάτι κουζίνας και μετά βγάλε ένα βιντεάκι να δούμε τα αποτελέσματα...

Ενα απλο πειραμα φιλε μου τιποτα αλλο

Η μητρικη μου ηταν αχρηστη ετσι και αλλιως

Φυσικα και ειμαι ενας ηλιθιος ερασιτεχνης

Αφηνω την τεχνη σε σενα 

Δημοσ.

Επειδή δεν έχω διάθεση πρωί πρωί να μοιράζω πόντους και επειδή προφανώς κανείς ή λίγοι μόνο διαβάζουν τους όρους χρήσης:

* topmar: μόνο ένα πολυμέσο/εικόνα ανά συμμετοχή τα υπόλοιπα μπαίνουν σε spoiler tags. Moυ χρωστάς 1 πόντο προειδοποίησης.

* tsaptsap: αναμάρτητος δεν είσαι γιατί η συμπεριφορά σου είναι προκλητική πολύ πριν σου επιτεθούν, οπότε σου αφαιρείται και το δικαίωμα της ρίψης του πρώτου λίθου. Και εσύ μου χρωστάς 1 πόντο προειδοποίησης.

* nikos: το ότι ο προλαλήσας ήταν προκλητικός στις συμμετοχές του δεν σου δίνει την άδεια να είσαι εξίσου ή περισσότερο προκλητικός ή ακόμα και να περνάς σε έμμεσες προσωπικές επιθέσεις. Και εσύ μου χρωστάς 1 πόντο προειδοποίησης.

Το πρώτο πταίσμα το παραβλέπουμε. Για τους δύο τελευταίους κυρίους εύχομαι να μην επαναληφθεί γιατί είσαστε σε δημόσιο χώρο όπου ισχύουν οι όροι χρήσης.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...