Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω με τι κριτήριο μερικοί λέτε ότι πρέπει να αλλάζουν οι πάστες κάθε 2-3 χρόνια...Είστε "ειδικοί" και λέτε αυτά που λέτε;;;Εγώ τόσο ως επαγγελματίας όσο και ως χρήστης συνιστώ η πάστα να αλλάζετε κάθε φορά που θα ανοιχτεί το λαπτοπ για καθαρισμό...Ο σωστός καθαρισμός διατηρεί την συσκευή μας σαν καινούργια και αποτρέπει από τυχόν φθορές...Πλέον που ο καθαρισμός κοστίζει από 30 εώς 50 ευρώ δεν υπάρχει δικαιολογία ώστε να μην γίνεται 1 φορά τον χρόνο...Σπάνια ένας απλός χρήστης μπορεί να κάνει σωστή συντήρηση στο μηχάνημά του και αυτό γιατί δεν έχει τόσο τα απαραίτητα εργαλεία όσο και τα κατάλληλα υλικά...Για να γίνει αυτή η διαδικασία σωστά και χωρίς ρίσκο θα πρέπει:

-Να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα καταβίδια ώστε να μην φαγωθούν οι βίδες.

-Το laptop να ανοιχτεί προσεκτικά και τα πλαστικά να ανοίξουν με ειδικές πένες και όχι με κατσαβίδια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα που μπορούν να "πληγώσουν" τα πλαστικά μέρη τους λαπτοπ.

-Οι καλωδιοταινίες να αφαιρεθούν με τσιμπίδα και με "χειρουργικές" κινήσεις γιατί είναι εύκολο να χαλάσουν.

-Η μητρική να τοποθετηθεί σε αντιστατικό πάγκο ή αντιστατική επιφάνεια.

-Ο τεχνικός-ηλεκτρονικός να έχει φροντίσει ώστε να φοράει ειδικό αντιστατικό βραχιόλι.

-Κατά την αφαίρεση του συστήματος ψύξης να μην ασκηθεί μεγάλη πίεση και σπάσει ή ραγίσει η μητρική.

-Να λυθεί τελείως το fan και να καθαριστεί εσωτερικά και έπειτα να λαδωθεί.

-Σωστό καθάρισμα του heatsink ώστε να αφαιρεθεί το στρώμα σκόνης που θα έχει πιθανόν δημιουργηθεί.

-Να αντικατασταθούν τα pad(εάν υπάρχουν) με καινούργια ακόμα και αν δεν έχουν χαλάσει ή με κάποιο αντίστοιχο υλικό πχ. Κ5 pro.

-Να τοποθετηθεί καινούργια πάστα αφού πρώτα έχει καθαριστεί ο επεξεργαστής με ισοπροπυλική αλκόολη.

-Καθάρισμα πληκτρολογίου και των εσωτερικών πλαστικών με αέρα και πινελάκι και όχι με ηλεκτρική σκούπα ή άλλες πατέντες. 

-Έπειτα να ξανά μονταριστεί το λάπτοπ σωστά ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Στο τέλος θα πρέπει το λαπτοπ να είναι όπως όταν ήρθε από το εργοστάσιο.

Οπότε μη λέμε ότι ένας που "σκαμπάζει" από "αυτά" μπορεί να το κάνει σωστά...ίσως να μπορεί να κάνει έναν καθαρισμό αλλά σίγουρα δεν θα είναι απόλυτα σωστός...γιατί όπως είπα ούτε τα κατάλληλα εργαλεία θα διαθέτει αλλά ούτε και τα σωστά υλικά πχ.σωστά thermal pad στα κατάλληλα mm...

• Like 2
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

nikos

Στην Ελλάδα βρίσκεσαι  και δεν νομίζω ότι όλα αυτά που γράφεις να τηρούνται ευλαβικά  από όλους τούς τεχνικούς  

• Confused 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω με τι κριτήριο μερικοί λέτε ότι πρέπει να αλλάζουν οι πάστες κάθε 2-3 χρόνια...Είστε "ειδικοί" και λέτε αυτά που λέτε;;;Εγώ τόσο ως επαγγελματίας όσο και ως χρήστης συνιστώ η πάστα να αλλάζετε κάθε φορά που θα ανοιχτεί το λαπτοπ για καθαρισμό...Ο σωστός καθαρισμός διατηρεί την συσκευή μας σαν καινούργια και αποτρέπει από τυχόν φθορές...Πλέον που ο καθαρισμός κοστίζει από 30 εώς 50 ευρώ δεν υπάρχει δικαιολογία ώστε να μην γίνεται 1 φορά τον χρόνο...Σπάνια ένας απλός χρήστης μπορεί να κάνει σωστή συντήρηση στο μηχάνημά του και αυτό γιατί δεν έχει τόσο τα απαραίτητα εργαλεία όσο και τα κατάλληλα υλικά...Για να γίνει αυτή η διαδικασία σωστά και χωρίς ρίσκο θα πρέπει:

-Να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα καταβίδια ώστε να μην φαγωθούν οι βίδες.

-Το laptop να ανοιχτεί προσεκτικά και τα πλαστικά να ανοίξουν με ειδικές πένες και όχι με κατσαβίδια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα που μπορούν να "πληγώσουν" τα πλαστικά μέρη τους λαπτοπ.

-Οι καλωδιοταινίες να αφαιρεθούν με τσιμπίδα και με "χειρουργικές" κινήσεις γιατί είναι εύκολο να χαλάσουν.

-Η μητρική να τοποθετηθεί σε αντιστατικό πάγκο ή αντιστατική επιφάνεια.

-Ο τεχνικός-ηλεκτρονικός να έχει φροντίσει ώστε να φοράει ειδικό αντιστατικό βραχιόλι.

-Κατά την αφαίρεση του συστήματος ψύξης να μην ασκηθεί μεγάλη πίεση και σπάσει ή ραγίσει η μητρική.

-Να λυθεί τελείως το fan και να καθαριστεί εσωτερικά και έπειτα να λαδωθεί.

-Σωστό καθάρισμα του heatsink ώστε να αφαιρεθεί το στρώμα σκόνης που θα έχει πιθανόν δημιουργηθεί.

-Να αντικατασταθούν τα pad(εάν υπάρχουν) με καινούργια ακόμα και αν δεν έχουν χαλάσει ή με κάποιο αντίστοιχο υλικό πχ. Κ5 pro.

-Να τοποθετηθεί καινούργια πάστα αφού πρώτα έχει καθαριστεί ο επεξεργαστής με ισοπροπυλική αλκόολη.

-Καθάρισμα πληκτρολογίου και των εσωτερικών πλαστικών με αέρα και πινελάκι και όχι με ηλεκτρική σκούπα ή άλλες πατέντες.

-Έπειτα να ξανά μονταριστεί το λάπτοπ σωστά ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Στο τέλος θα πρέπει το λαπτοπ να είναι όπως όταν ήρθε από το εργοστάσιο.

Οπότε μη λέμε ότι ένας που "σκαμπάζει" από "αυτά" μπορεί να το κάνει σωστά...ίσως να μπορεί να κάνει έναν καθαρισμό αλλά σίγουρα δεν θα είναι απόλυτα σωστός...γιατί όπως είπα ούτε τα κατάλληλα εργαλεία θα διαθέτει αλλά ούτε και τα σωστά υλικά πχ.σωστά thermal pad στα κατάλληλα mm...

Βαλε στο ρεπερτοριο και..."καθαρισμο οξειδωμενων χαλκινων επιφανειων"

• Like 1
Δημοσ.

nikos

Στην Ελλάδα βρίσκεσαι  και δεν νομίζω ότι όλα αυτά που γράφεις να τηρούνται ευλαβικά  από όλους τούς τεχνικούς  

Ξέρω πως βρίσκομαι στην Ελλάδα...αλλά όπως παντού,έτσι και εδώ ότι πληρώνεις παίρνεις. Γέμισε ο τόπος χαρτάκια "φορμάτ & καθαρισμός 20ευρω" αν τώρα το πας εκεί  δεν σου φταίει κανείς άλλος μετά παρά μόνο ο εαυτός σου....

Δεν μπορώ να σου πω τι κάνουν οι άλλοι τεχνικοί αλλά μπορώ να σου πω ότι προσωπικά εγώ καθώς και τα άτομα που συνεργάζομαι τηρούμε "ευλαβικά" αυτά που έγραψα.Το να κάνεις την δουλειά σου σωστά λύνει προπάντων τα δικά σου χέρια,δεν το κάνεις για τον πελάτη αλλά για εσένα...

Το να δηλώνει κανείς Τεχνικός Η/Υ είναι το μόνο εύκολο...το  να ξέρει τι κάνει είναι το  δύσκολο της υπόθεσης.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε nikos ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρεις πιό πάνω για τη συντήρηση του laptop.

Το ερώτημά μου είναι που τον βρίσκω τέτοιο τεχνικό. Σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών;  :-D

Προσωπικά αν γνώριζα κάποιον τεχνικό που τα εφαρμόζει όλα αυτά θα του εμπιστευόμουν το laptop μου.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ψάξε για συνοικιακά μαγαζιά που ασχολούνται με PC service.

Δημοσ.

Καθε 6 μηνες ενα φυσημα στις γριλιες απο εξω προς τα μεσα

Το ξερεις οτι η σκονη μπορει να προκαλεσει βραχυκυκλωμα; Για ποιο λογο λες να φυσηξει τη σκονη μεσα στο λαπτοπ; Το αστειακι σου μπορει να προκαλεσει μεγαλη ζημια.

Δημοσ.

Το ξερεις οτι η σκονη μπορει να προκαλεσει βραχυκυκλωμα; Για ποιο λογο λες να φυσηξει τη σκονη μεσα στο λαπτοπ; Το αστειακι σου μπορει να προκαλεσει μεγαλη ζημια.

+100000 από εμένα!!!

Φίλε nikos ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρεις πιό πάνω για τη συντήρηση του laptop.

Το ερώτημά μου είναι που τον βρίσκω τέτοιο τεχνικό. Σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών;  :-D

Προσωπικά αν γνώριζα κάποιον τεχνικό που τα εφαρμόζει όλα αυτά θα του εμπιστευόμουν το laptop μου.

Τι να σου πω τώρα...εγώ προσωπικά δουλεύω κατά τον τρόπο που σου ανάφερα...για άλλους δεν μπορώ να ξέρω...

Δημοσ.

+100000 από εμένα!!!

Τι να σου πω τώρα...εγώ προσωπικά δουλεύω κατά τον τρόπο που σου ανάφερα...για άλλους δεν μπορώ να ξέρω...

Νικος μια μικρή συμβουλή θα θελα . Αναρωτιέμαι αν υπάρχει καλύτερος και σωστότερος-ασφαλής τρόπος καθαρισμού της μητρικής πέρα απο την χρήση ισοπροπυλικής αλκοόλης 99 % καθαρή. Επίσης η χρήση μπατονέτας ή φίλτρου του καφέ θα μπορούσε να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό ; 

Δημοσ.

εφόσον μιλάμε για dell,εαν έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες δεν το ακουμπάς.

ενα τηλέφωνακι στην εταιρία και σου στέλνουν τεχνικό στο σπίτι να στο φτιάξει.

Δημοσ.

εφόσον μιλάμε για dell,εαν έχεις πρόβλημα με θερμοκρασίες

Ακόμη καινούργιο είναι το laptop και δουλεύει ρολόι. Τώρα που θα του βάλω και τον SSD θα το δουλέψω και ανετότερα, γιατί -κακά τα ψέμματα- ο HDD καθυστερεί αρκετά...

• Like 1
Δημοσ.

Όπως αναφέρει και ο τίτλος, πότε πρέπει να ανοίξω το laptop και να το καθαρίσω;

Το έχω λίγους μήνες μόνο και χωρίς υπερβολική χρήση.

Όποτε χρειαστεί.

Για να ξέρεις πότε θα χρειαστεί, όταν είναι καινούριο ή μετά από ένα καθάρισμα, τρέχεις ένα thermal stress test και το φιλάς σαν σημείο αναφοράς.

Εγώ τρέχω το OCCT, το οποίο κάνει ένα διάγραμμα όπως αυτό στην φωτογραφία:

post-294072-0-68395400-1458936300_thumb.png

Αν μετά από κάποιο διάστημα ξανατρέξεις το test και δεις ότι οι θερμοκρασίες είναι σημαντικά μεγαλύτερες (εγώ βάζω σαν όριο το +30%), τότε είναι καιρός για καθάρισμα.

Δημοσ.

Όποτε χρειαστεί.

Για να ξέρεις πότε θα χρειαστεί, όταν είναι καινούριο ή μετά από ένα καθάρισμα, τρέχεις ένα thermal stress test και το φιλάς σαν σημείο αναφοράς.

Εγώ τρέχω το OCCT, το οποίο κάνει ένα διάγραμμα όπως αυτό στην φωτογραφία:

attachicon.gif2015-12-11-16h08-Temperature-Core #0.png

Αν μετά από κάποιο διάστημα ξανατρέξεις το test και δεις ότι οι θερμοκρασίες είναι σημαντικά μεγαλύτερες (εγώ βάζω σαν όριο το +30%), τότε είναι καιρός για καθάρισμα.

Λάβε υπόψιν σου την θερμοκρασία περιβάλλοντος για την  σύγκριση . :)

• Like 1
Δημοσ.

..τρέχεις ένα thermal stress test και το φιλάς σαν σημείο αναφοράς.

Εγώ τρέχω το OCCT

Λάβε υπόψιν σου την θερμοκρασία περιβάλλοντος

Σας ευχαριστώ, θα το ελέγξω.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...