Προς το περιεχόμενο

Raspberry Pi Insomnia Community

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 6/3/2021 στις 8:27 ΜΜ, sndev είπε

οχι το ρουτερ οτι του οριζεις κανει αν εχεις βαλει τη σωστη ip dns παει στο raspberry.

βαλε αυτες που νε πράσινες με c/p 

https://firebog.net/

αν παλι δε παίξει 

ξανάκανε το setup με pihole -r αφου λες οτι εχεις update τις λίστες κ σωστα ορισμενο το dns στο ρουτερ. ιδιο ρουτερ ειχα κ γω btw κ δεν ειχα τέτοιο θέμα.

στο πιχολ βαζω τα λινκσ ενα ενα ??

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ποια καρτελα ειναι ?
οχι whitelist ?
ευχαριστω

ακυρο το βρηκα στο
adlist

Επεξ/σία από makiss8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gvalaor είπε

Πέρασα τις λίστες με πράσινο. Πήγε από τα 66.000 domains στα 265.000. Οι διαφημίσεις όμως πάλι περνάνε. Ακόμα και το πιο απλό, οι διαφημίσεις στην αναζήτηση του google περνάνε. Για κάποιο λόγο, το DNS που ορίζω παρακάμπτεται. Εδώ οι ρυθμίσεις που έχω στο router, όπως και το αποτέλεσμα του ipconfig:

Screenshot_2021-03-08 H288A.png

2021-03-08 18_48_24-C__WINDOWS_system32_cmd.exe.png

lan ip adress 192.168.1.254 ειναι το router σου κ το dhcp τελειωνει σε 253??

κ 2 χαζες ερωτήσεις απλα ετσι για να μαστε σιγουροι , το .69 σιγουρα ειναι το raspberry το εχεις static ip? κ η δευτερη επειδη μολις εστεισα το Pi4 που παρελαβα για να παιξει ολος περιεργος ηθελε ρεσταρτ κ το raspberry κ το ρουτερ, εχεις δοκιμάσει επανεκκίνηση το router μπας κ δεν εχει κανει update τις ρυθμισεις?

θεωριτικα κ πρακτικα γτ το δα σε μενα αν δεν εχεις βαλει αλλο dns δεν πρεπει να σου ανοιγουν καν οι σελιδες

48 λεπτά πριν, makiss8 είπε

στο πιχολ βαζω τα λινκσ ενα ενα ??

οχι cp στο adlist αν τα μαρκαρεις κ κανεις copy τα κανει paste οπως πρεπει με κενο ενδιαμεσα στα url

42 λεπτά πριν, lambros είπε

το 2ρο βλεπω ειναι για το youtube το εχεις τεσταρει κ οντος κοβει τις διαφημησεις? οσες φορες δοκιμασα καποια κανενα δε δουλευε η σταματαγε μετα απο καμια βδομαδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, sndev είπε

lan ip adress 192.168.1.254 ειναι το router σου κ το dhcp τελειωνει σε 253??

κ 2 χαζες ερωτήσεις απλα ετσι για να μαστε σιγουροι , το .69 σιγουρα ειναι το raspberry το εχεις static ip? κ η δευτερη επειδη μολις εστεισα το Pi4 που παρελαβα για να παιξει ολος περιεργος ηθελε ρεσταρτ κ το raspberry κ το ρουτερ, εχεις δοκιμάσει επανεκκίνηση το router μπας κ δεν εχει κανει update τις ρυθμισεις?

θεωριτικα κ πρακτικα γτ το δα σε μενα αν δεν εχεις βαλει αλλο dns δεν πρεπει να σου ανοιγουν καν οι σελιδες

οχι cp στο adlist αν τα μαρκαρεις κ κανεις copy τα κανει paste οπως πρεπει με κενο ενδιαμεσα στα url

το 2ρο βλεπω ειναι για το youtube το εχεις τεσταρει κ οντος κοβει τις διαφημησεις? οσες φορες δοκιμασα καποια κανενα δε δουλευε η σταματαγε μετα απο καμια βδομαδα

Ναι, το 254 είναι η ip του router by default. Το range του dhcp λογικό είναι να μην το συμπεριλαμβάνει.

Το 69 είναι το raspberry, στο οποίο έχω static ip. Άλλωστε μπαίνω κανονικά στο web interface.

Αυτό με το restart που λες ισχύει. Και εγώ είχα φάει παρόμοιο σκάλωμα πριν καιρό (αν ανατρέξεις σε παλιότερα ποστ) και όντως λύθηκε κάνοντας restart του router. Τώρα το πρόβλημα είναι κάπου αλλού...Το δοκίμασα κι αυτό, αλλά το πρόβλημα παραμενει.

Για το youtube απ'όσο ξέρω, το Pihole δεν κόβει τις διαφημίσεις. Αν θες Youtube χωρίς καμία διαφήμιση, πας στη λύση του vanced από το github (προσοχή, όχι από store).

Επεξ/σία από Gvalaor
Δημοσ.

το βαλα παντως έκλεισα το extension του chrome στο youtube κ τις κόβει. ισως ανανεώνεται συνεχεία κ θέλει συχνά update το gravity στο Pihole για νανε ενήμερο. παντως αυτη τη στιγμη τις κόβει!

@Gvalaor θες να κανουμε ενα τεστ? βαλε την ip του ρουτερ 192.168.1.1 κ dhcp 192.168.1.1 - 254 ειναι παλαβο αυτο που σου κανει κ πριν απο αυτο στο dhcpcp.conf εχεις βαλει τη σωστη ip του ρουτερ ετσι?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

το βαλα παντως έκλεισα το extension του chrome στο youtube κ τις κόβει. ισως ανανεώνεται συνεχεία κ θέλει συχνά update το gravity στο Pihole για νανε ενήμερο. παντως αυτη τη στιγμη τις κόβει!

@Gvalaor θες να κανουμε ενα τεστ? βαλε την ip του ρουτερ 192.168.1.1 κ dhcp 192.168.1.1 - 254 ειναι παλαβο αυτο που σου κανει κ πριν απο αυτο στο dhcpcp.conf εχεις βαλει τη σωστη ip του ρουτερ ετσι?

extension? ποιο θελει κλεισιμο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, makiss8 είπε

extension? ποιο θελει κλεισιμο?

εχω ενα extension που κοβει τις διαφημισεις στο youtube στο chrome. το έκλεισα για να δω αν μπλοκάρονται απο το Pihole 

προσωπικά θελω να τις κοβει το Pihole για να καταργησω το smart youtube στο box που μου τι δινει στα νευρα κ να εχω το κανονικο youtube app

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Ωπα! Στο dhcpcd.conf δεν έχω πειράξει τίποτα. Το ανοίγω και έχει τα παρακάτω μόνο. Τι πρέπει να ορίσω;

# A sample configuration for dhcpcd.
# See dhcpcd.conf(5) for details.

# Allow users of this group to interact with dhcpcd via the control socket.
#controlgroup wheel

# Inform the DHCP server of our hostname for DDNS.
hostname

# Use the hardware address of the interface for the Client ID.
clientid
# or
# Use the same DUID + IAID as set in DHCPv6 for DHCPv4 ClientID as per RFC4361.
# Some non-RFC compliant DHCP servers do not reply with this set.
# In this case, comment out duid and enable clientid above.
#duid

# Persist interface configuration when dhcpcd exits.
persistent

# Rapid commit support.
# Safe to enable by default because it requires the equivalent option set
# on the server to actually work.
option rapid_commit

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Gvalaor καλα πως εκανες στατικ την ip του raspberry?

οριζεις static ip Απο εκει

sudo nano /etc/dhcpcd.conf

δες το δικο μου

interface eth0
static ip_address=192.168.1.30/24
static routers=192.168.1.2
static domain_name_servers=8.8.8.8

εστω οτι το εχεις με καλωδιο στην eth0 (σιγουρεψου οτι δεν εισαι με wifi η να εισαι eth1

τα υπολοιπα νομιζω τα καταλαβαινεις , static routers ειναι η ip του router σου

το σωζεις restart κ δοκιμασε μπας κ φταιει αυτο

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Static την έκανα από το DHCP binding του router, με βάση την mac address.

Με wifi είναι το raspberry. Τι βάζω σε αυτήν την περίπτωση; Στο static domain_name_servers είναι λογικό που βάζεις του google;

Επεξ/σία από Gvalaor
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Gvalaor είπε

Static την έκανα από το DHCP binding του router, με βάση την mac address.

Με wifi είναι το raspberry. Τι βάζω σε αυτήν την περίπτωση; Στο static domain_name_servers είναι λογικό που βάζεις του google;

χμ υπαρχει μια περιπτωση να αργει να παρει δεδομενα απο το raspberry μεσω wifi οποτε παει μετα απο καποια λιγα sec στην dns του isp σου κ γιαυτο να στο προσπερνάει..

λογικα αντι eth0 βαζεις wlan0

κανε ifconfig στη κονσολα κ δες οτι οντος εισαι στο wlan0

pi@raspberrypi:~ $ ifconfig

eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 192.168.1.30  netmask 255.255.255.0  broadcast 192.168.1.255
        inet6 fe80::779a:7659:f451:700b  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether e4:5f:01:0d:fc:b3  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 33245993  bytes 711315068 (678.3 MiB)

Δημοσ.

Διόρθωση: Τελικά στο dhcpcd.conf ήταν ήδη δηλωμένα τα εξής:

interface wlan0
        static ip_address=192.168.1.69/24
        static routers=192.168.1.254
        static domain_name_servers=192.168.1.254

Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα καθυστέρησης λόγω WiFi. Αφενός η γραμμή είναι 100άρα και το raspberry πολύ κοντά στο router και αφετέρου, το ίδιο μηχανάκι με τις ίδιες ρυθμίσεις (αν δε μου ξεφεύγει κάτι), πριν από κανένα 2μηνο δουλευε κανονικά.

Δημοσ.
4 hours ago, Gvalaor said:

Πέρασα τις λίστες με πράσινο. Πήγε από τα 66.000 domains στα 265.000. Οι διαφημίσεις όμως πάλι περνάνε. Ακόμα και το πιο απλό, οι διαφημίσεις στην αναζήτηση του google περνάνε. Για κάποιο λόγο, το DNS που ορίζω παρακάμπτεται. Εδώ οι ρυθμίσεις που έχω στο router, όπως και το αποτέλεσμα του ipconfig:

Screenshot_2021-03-08 H288A.png

2021-03-08 18_48_24-C__WINDOWS_system32_cmd.exe.png

Ίσως χαζή ερώτηση, αλλά πως και σε άφησε να βάλεις την ίδια IP ως primary και ως secondary DNS;

Δοκιμάζεις να βγάλεις την secondary;

Επίσης, στα στατιστικά του pihole, σου δείχνει καθόλου traffic;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...