sndev Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) αυτο με το bottleneck δε το χα σκεφτεί.. ε θα παω να παρω αύριο το pi4, το πολυ πολυ πανε 60 ε κουβά. εχω router με 1000αρες lan k wifi 6 κ το να μου κανει τέτοια οταν παω να χαλαρωσω με καμια ταινία με τρελαίνει Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από sndev Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lambros Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, sndev είπε αυτο με το bottleneck δε το χα σκεφτεί.. ε θα παω να παρω αύριο το pi4, το πολυ πολυ πανε 60 ε κουβά. εχω router με 1000αρες lan k wifi 6 κ το να μου κανει τέτοια οταν παω να χαλαρωσω με καμια ταινία με τρελαίνει Αν έχεις το raspberry pi 3 model b+ και το πουλάς το παίρνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daredevil Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 25 λεπτά πριν, sndev είπε αυτο με το bottleneck δε το χα σκεφτεί.. ε θα παω να παρω αύριο το pi4, το πολυ πολυ πανε 60 ε κουβά. εχω router με 1000αρες lan k wifi 6 κ το να μου κανει τέτοια οταν παω να χαλαρωσω με καμια ταινία με τρελαίνει το 2γβ πάρε δεν αξίζει τα+20ε για την δουλεία που το θες. κι εγώ ίδιο τύπο δικτύου έχω, στο raspberry έχω openmediavault -> (docker) plex server και qbitorrent. Μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο βολικά πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lambros είπε Αν έχεις το raspberry pi 3 model b+ και το πουλάς το παίρνω το model b ειναι δυστυχώς 1 ώρα πριν, Daredevil είπε το 2γβ πάρε δεν αξίζει τα+20ε για την δουλεία που το θες. κι εγώ ίδιο τύπο δικτύου έχω, στο raspberry έχω openmediavault -> (docker) plex server και qbitorrent. Μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο βολικά πράγματα. να πω την αληθεια για τα 4gb θα πηγαινα αλλα το βλεπω out of stock στο nettop.gr, αναγκαστηκα θα περιμενω να ξαναρθει. κ γω παρομοια με εσενα ,4 χρονια εχω σωθεί με αυτο.. nas , deluge κ pi hole μια φορα σεταρονται κ 0 προβλημα μετα ειδικα με το deluge που εχει addon για chrome κ στο γραφειο που ειμαι απλα κανω κλικ στο τορρεντ κ κατεβαινει σπιτι Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2021 από sndev 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 υπαρχει καποιο εργαλειο που να φτιαχνει ενα 1:1 κλωνο της micro sd καρτας (με πολλαπλα partitions), και να τον σωζει ως image αρχειο στον hdd? το Win32 Disk Image που χρησιμοποιουσα, δεν φορτωνει πλεον στα WIN10 64bit και εχει να ανανεωθει εδω και 4 χρονια. Το Etcher φτιαχνει απευθειας κλωνο απο καρτα σε καρτα, δεν τον σωζει στον σκληρο. Το ιδιο κανoυν και τα επισημα εργαλεια RPI SD Card Copier και RPI Imager, δεν σωζουν σε αρχειο, γραφουν σε δευτερη καρτα. Τα νευρα μου 😡 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daredevil Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 για δες αυτό, https://www.minitool.com/backup/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1551 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, KilliK είπε υπαρχει καποιο εργαλειο που να φτιαχνει ενα 1:1 κλωνο της micro sd καρτας (με πολλαπλα partitions), και να τον σωζει ως image αρχειο στον hdd? το Win32 Disk Image που χρησιμοποιουσα, δεν φορτωνει πλεον στα WIN10 64bit και εχει να ανανεωθει εδω και 4 χρονια. Το Etcher φτιαχνει απευθειας κλωνο απο καρτα σε καρτα, δεν τον σωζει στον σκληρο. Το ιδιο κανoυν και τα επισημα εργαλεια RPI SD Card Copier και RPI Imager, δεν σωζουν σε αρχειο, γραφουν σε δευτερη καρτα. Τα νευρα μου 😡 Καλησπέρα τι θες να πεις ότι δεν φορτώνει το Win32DiskImager σε εμένα μια χαρά φορτώνει σε win10 pro 64bit και μάλιστα portable Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nOiz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/2/2021 στις 8:46 ΜΜ, thodoris1985 είπε Κοίτα, εγώ ήθελα/έψαχνα μόνο για το πρώτο κομμάτι (συγχρονισμό). Το δεύτερο είναι "bonus". Αυτό που έχω διαβάσει σε διάφορα post είναι ότι το modem χρησιμοποιεί και τo δεύτερo DNS server του, και αν είναι κενό χρησιμοποιεί το default του παρόχου. Σωστή η σκέψη σου. Θα ολοκληρώσω τον οδηγό και στην πρώτη IP του DNS server του modem θα βάλω την HA IP. Και θα μπορούσα στη δεύτερη να βάλω την IP του πρώτου RPi (στο οποίο θα μπει ένα mini UPS). Έτσι, για παράδειγμα, όταν θα κάνω restart το δεύτερο RPi, θα δουλεύει και η HA IP αλλά και η IP του πρώτου. Όταν θα κάνω restart το πρώτο βέβαια, θα υπάρχει κάποιο θέμα αναφορικά με τον DNS server 2 του modem, αλλά μικρό το κακό. Έτσι ξεπερνάω και το πρόβλημα που δε μπορείς να βάλεις την ίδια IP και στους δυο DNS servers Έχω την εντύπωση ότι είναι τυχαίο το σε ποιον DNS (primary ή secondary) θα γίνονται τα requests. Δηλαδή μπορεί κάποιο request να γίνει στον primary και κάποιο άλλο στον secondary, οπότε αν έχεις ρυθμίσει έναν High Availability και έναν "απλό" μου φαίνεται ότι αν για κάποιο λόγο πέσει ένας από τους δύο, κάποια requests είτε θα χάνονται είτε θα αργούν να απαντηθούν. Έκανες μήπως τη δοκιμή; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από nOiz typo fixing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Αρκει ενα rpi 4 των 2gb να για να δειξει 1-2 απλες σελιδες (οπαπ, στοιχημα κλπ) σε εναν browser σε μια οθονη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daredevil Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 45 λεπτά πριν, jim_p είπε Αρκει ενα rpi 4 των 2gb να για να δειξει 1-2 απλες σελιδες (οπαπ, στοιχημα κλπ) σε εναν browser σε μια οθονη? σίγουρα ναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, nOiz said: Έχω την εντύπωση ότι είναι τυχαίο το σε ποιον DNS (primary ή secondary) θα γίνονται τα requests. Δηλαδή μπορεί κάποιο request να γίνει στον primary και κάποιο άλλο στον secondary, οπότε αν έχεις ρυθμίσει έναν High Availability και έναν "απλό" μου φαίνεται ότι αν για κάποιο λόγο πέσει ένας από τους δύο, κάποια requests είτε θα χάνονται είτε θα αργούν να απαντηθούν. Έκανες μήπως τη δοκιμή; Δεν το έχω κάνει ακόμα. Γιατί πρέπει να φτιάξω το "server room" (AKA πατάρι) λιγάκι και έχει μπει σε δεύτερο πλάνο το συγκεκριμένο. Για να καταλάβεις, ενώ έχω φτιάξει και το δεύτερο RPi με pihole, ακόμα το έχω στο συρτάρι. Άρα μια λύση ίσως είναι ένα ping test από ένα pc που θα είναι μόνιμα ανοιχτό και αν δεν πάρει απάντηση, να μου στέλνει ειδοποίηση μέσω email. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2021 από thodoris1985 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gvalaor Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα-γρίφο, τουλάχιστον για μένα με τις λίγες γνώσεις που έχω. Έχω σετάρει το Pihole μέσω wifi στο δίκτυό μου. Το πρόβλημά μου είναι ότι μπλοκάρονται οι διαφημίσεις σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές (2 laptop, 1 android κινητό) πλην του δικού μου κινητού. Έχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά ως τώρα τζίφος. Να σημειώσω ότι έχω δηλώσει μέσω του router (wind) ως DNS server την IP του raspberry. Με το net analyzer βλέπω στο κινητό ότι όντως έχει DNS την IP του raspberry, αλλά παρόλα αυτά, οι διαφημίσεις περνάνε. Στις υπόλοιπες συσκευές όλα λειτουργούν ρολόι. Δοκίμασα να ορίσω χειροκίνητα στο κινητό μου ως DNS το raspberry, το αποτέλεσμα το ίδιο. Στις ρυθμίσεις έχω ήδη απενεργοποιήσει το Προσωπικό DNS του Android που διάβαζα ότι μπορεί να προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι σχετικά καινούριο, πριν κανένα μήνα δούλευε κανονικά και στο κινητό μου το μπλοκάρισμα. Κάποια στιγμή όμως κόλλησε τελείως το pihole και όταν πήγα να το ξανασετάρω ξεκίνησαν τα προβλήματα. Κάπου εκείνη την περίοδο έκανα και αναβάθμιση στη γραμμή σε Fiber 100 (με την αντίστοιχη αλλαγή router). Από το interface του pihole βλέπω ότι μπλοκάρει κάποιες κινήσεις, αλλά στην πλοήγησή μου βλέπω κανονικά όλες τις διαφημίσεις. Παλιότερα το ποσοστό που μπλόκαρε ήταν στο 25-30% της κίνησης, τώρα βλέπω έχει πέσει στο 10%. Οι έμπειροι του forum έχουν καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Ξερει κανεις αν τα σετ (pi + τροφοδοτικο + κουτι + καρτα + καλωδιο) του nettop εχουν και το λειτουργικο μεσα στην καρτα? Επισης, το raspbian βγαινει επιτελους σε arm64 για τα καινουρια pi? @Gvalaor Τις διαφημησεις τις βλεπεις στον browser μονο ή και στις εφαρμογες? Αν χρησιμοποιεις chrome, υπαρχει μια ρυθμιση στο chrome://:flags που πρεπει να κλεισεις ωστε να τον αναγκασεις να χρησιμοποιει τον dns του λειτουργικου και οχι κατι adns δικους του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gvalaor Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2021 Παντού φίλε μου, και σε browser και σε εφαρμογές. Chrome δε χρησιμοποιώ στο κινητό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 να ρωτησω. υπαρχει καποια κομψη λυση για να μεταφερεις ενα rpi μαζι με ολα τα συμπραγκαλα του; εχω ενα rpi 3b+, 2 microsd, το τροφοδοτικο, ενα usb stick, το hdmi καλωδιο. και σαν εξτρα ενα keyboard, mouse, gamepad. αμα χρειαστει να τα παρω ολα αυτα για να τα συνδεσω πχ στο εξοχικο μου για κανα ΣΚ, πως να τα μεταφερω; τα πεταω ολα χυμα μεσα σε μια πλαστικη σακουλα και την κουβαλαω μαζι μου; σκεφτομουν μηπως υπηρχε κανα case-βαλιτσακι για τετοιο σκοπο, αλλα το google μου βγαζει μονο handheld rpi και mini arcade boxes. εσεις πως το μεταφερετε αν χρειαστει, μαζι με ολα τα εξαρτηματα του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα