Grim Ripper Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, έχω ένα 3b+ με το OSMC. Το χρησιμοποιώ σαν media player/server και downloader. Ήθελα να του βάλω το pihole αλλά βλέπω ότι είτε δεν μπαίνει είτε θα μου κάνει θέματα με το OSMC. Σκέφτηκα να βάλω raspbian + Kodi (osmc skin) + transmission + pihole. Υπάρχει περίπτωση να δω κάποια μείωση στην απόδοση όταν θα βλέπω σειρές/ταινίες επειδή θα τρέχουν όλα αυτά; Μήπως να βάλω libreelec + pihole; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, trabakoulas said: Όταν εγκατέστησα το OMV στο rpi4, είμαι σίγουρος πως στο documentation του OMV ανέφερε πως το minimum για να τρέξει χωρίς προβλήματα είναι το Raspberry Pi 4. Τα 2GB αρκούν γενικά για OMV και torrent client. Με Plex δεν έχω ασχοληθεί μέχρι στιγμής. Τώρα αν θα σε καλύψει αν θελήσεις να βάλεις και τίποτα άλλο στο μέλλον εξαρτάται από σένα, τι θα χρειαστεί να του βάλεις Ευχαριστώ για την απάντηση. Μετά από διάφορες σκέψεις, μάλλον προσανατολίζομαι σε κάποιο refurbished/used optiplex. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από thodoris1985 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75 https://www.raspberrypi.org/blog/8gb-raspberry-pi-4-on-sale-now-at-75/ Στο τελος του ποστ λεει πως βγαλανε και 64αρι (arm64) raspbian. Επιτελους! https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=117&t=275370 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crierkl Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Καλημέρα, Έχω παρατηρήσει την εξής συμπεριφορά στο raspberry pi: όταν συνδέω αρκετούς sensors που μοιράζονται την γείωση τότε έχω πολλές λάθος μετρήσεις. Ακόμη και σε αισθητήρα πόρτας ενώ είναι κλειστή, δείχνει ότι είναι ανοιχτή. Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanos_th Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, crierkl είπε Καλημέρα, Έχω παρατηρήσει την εξής συμπεριφορά στο raspberry pi: όταν συνδέω αρκετούς sensors που μοιράζονται την γείωση τότε έχω πολλές λάθος μετρήσεις. Ακόμη και σε αισθητήρα πόρτας ενώ είναι κλειστή, δείχνει ότι είναι ανοιχτή. Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ πρεπει να βαζεις pull-up + pull-down resistors Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VonLoutsos Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 On 28/05/2020 at 12:47, jim_p said: 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75 https://www.raspberrypi.org/blog/8gb-raspberry-pi-4-on-sale-now-at-75/ Στο τελος του ποστ λεει πως βγαλανε και 64αρι (arm64) raspbian. Επιτελους! https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=117&t=275370 Σε καμιά καλή τιμή από εξωτερικό μπορούμε να το βρούμε; Γιατί εδώ παίζει στα 85Ε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crierkl Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, stefanos_th είπε πρεπει να βαζεις pull-up + pull-down resistors Ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι δε τα πολυ-ξερω, όμως χρησιμοποιώ τον pull up του raspberry GPIO.setup(DOOR_SENSOR_PIN, GPIO.IN, pull_up_down = GPIO.PUD_UP) Κάνω κάτι λάθος; Πρέπει να βάλω επιπλέον αντίσταση; Επίσης στην ίδια γείωση έχω και ένα vibration sensor sw420 που και αυτός δίνει false high αρκετές φορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanos_th Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, crierkl είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι δε τα πολυ-ξερω, όμως χρησιμοποιώ τον pull up του raspberry GPIO.setup(DOOR_SENSOR_PIN, GPIO.IN, pull_up_down = GPIO.PUD_UP) Κάνω κάτι λάθος; Πρέπει να βάλω επιπλέον αντίσταση; Επίσης στην ίδια γείωση έχω και ένα vibration sensor sw420 που και αυτός δίνει false high αρκετές φορές. και τα εσωτερικα pullup/down καλα ειναι. να χρησιμοποιεις καλωδια με θωρακιση. με τοσα κινητα , wifi , φουρνους μικροκυματων, βαλε και το starlink σιγα σιγα υπαρχει ηλεκτρομαγνητικος θορυβος. Μετα διαβαζει ανοιχτες πορτες ενω τις εχεις κλειδωμενες . 😃 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xor Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) καλησπερα στην ομαδα. μετα κοπων και βασανων απο την αρχη ως το τελος της καραντινας (οντας αρχαριος)(απειρα ευχαριστω στον @thodoris1985 καταφερα να στησω σε ενα Pi 1 A+ 512MB : pihole + openvpn. Το θεμα ειναι οτι το vpn μου ριχνει πολυ την ταχυτητα στον μοναδικο του user. Που μπορει να οφειλετε αυτο; Διορθωνετε; https://imgur.com/a/G3HUZN7 το router/modem ειναι το Speedport Εntry 2i NEW Ευχαριστω πολυ! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2020 από Xor modem 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Xor said: καλησπερα στην ομαδα. μετα κοπων και βασανων απο την αρχη ως το τελος της καραντινας (οντας αρχαριος)(απειρα ευχαριστω στον @thodoris1985 καταφερα να στησω σε ενα Pi 1 A+ 512MB : pihole + openvpn. Το θεμα ειναι οτι το vpn μου ριχνει πολυ την ταχυτητα στον μοναδικο του user. Που μπορει να οφειλετε αυτο; Διορθωνετε; https://imgur.com/a/G3HUZN7 το router/modem ειναι το Speedport Εntry 2i NEW Ευχαριστω πολυ! Αν θυμάμαι καλά, όχι όταν ήσουν συνδεδεμένος με το vpn, αλλά στο τοπικό σου δικτυο. Σωστά; Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από thodoris1985 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 20 minutes ago, thodoris1985 said: Αν θυμάμαι καλά, όχι όταν ήσουν συνδεδεμένος με το vpn, αλλά στο τοπικό σου δικτυο. Σωστά; οι χαμημες ταχυτητες του screenshot ειναι οταν ειμαι συνδεδεμενος στο vpn...(δεν ειμαι σιγουρος αν απανταω σε αυτο που λες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trabakoulas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 @Xor το σενάριο χρήσης ποιο είναι; Από ποιον υπολογιστή, που βρίσκεται σε ποιο δίκτυο, συνδέεσαι στον vpn του Pi, το οποίο βρίσκεται σε ποιο δίκτυο πάλι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikniknikniknik Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Χαιρετώ το forum. Ξεκίνησα με ενα raspberry pi, πριν καναδυο χρονο και τωρα ετοιμαζομαι για το 4ο. Απο απλό naspi και octopi, εως home automation, pi cluster, docker. Τελευταιο μου και ισως πιο δύσκολο project, να φτιαξω pi dashboard για το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα σε ενα mazda rx7, με aftermarket adaptronic m1200 ecu με can bus. Έχει επιχειρήσει καποιος κάτι παρόμοιο? Ή να εχει ασχοληθεί με can bus/pican3? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 2 hours ago, trabakoulas said: @Xor το σενάριο χρήσης ποιο είναι; Από ποιον υπολογιστή, που βρίσκεται σε ποιο δίκτυο, συνδέεσαι στον vpn του Pi, το οποίο βρίσκεται σε ποιο δίκτυο πάλι; pc και pi βρισκονται στο ιδιο τοπικο δικτυο το σεναριο ειναι απλη χρηση στο ιντερνετ με ασφαλεια και χωρις διαφημίσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trabakoulas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Xor είπε pc και pi βρισκονται στο ιδιο τοπικο δικτυο το σεναριο ειναι απλη χρηση στο ιντερνετ με ασφαλεια και χωρις διαφημίσεις Από το pc συνδέεσαι στο vpn που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο; Για ποιον λόγο; Ποιο είναι το όφελος σε αυτό; Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από trabakoulas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα