mechpanos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Χθες πέρασα RetroPie στο 4άρι, μου έφαγε την Παναγία...σήμερα θα γίνει δοκιμή με παιχνίδια psx και άλλα! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nOiz Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Ίσως είναι λίγο χαζή η ερώτηση αλλά θα την κάνω... Υπάρχουν Ελληνικά repos για το RPi? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γινε λιγο πιο σαφης. Μηπως εννοεις repos με προσθετα για kodi που παιζουν περιεχομενο στα ελληνικα? Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2019 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nOiz Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 22 ώρες πριν, jim_p είπε Γινε λιγο πιο σαφης. Μηπως εννοεις repos με προσθετα για kodi που παιζουν περιεχομενο στα ελληνικα? Όχι εννοώ repos για το raspbian γενικότερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για ποιο λόγο το Raspberry Pi 4 είνα φτηνότερο από το πρηγούμενο μοντέλο Raspberry Pi 3 Β+ ; Η έκδοση με 1GB στο 4 έχει 38,40 και στο 3b+ 47 ευρώ. Χάνω κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Οχι, απλα το 4b εχει ακομα 2 εκδοσεις, μια με 2gb και μια με 4gb ram, οποτε η εκδοση με το 1gb πρεπει να ειναι φτηνοτερη απο τις αλλες 2 για να πουλησει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Έχει μια λογική αυτό που λες αλλά από την άλλη κάποιος που θέλει την έκδοση του 1GB χαζός είναι να πάρει το 3b+ ; Πάει κατευθείαν στο 4 του 1GB.Έτσι όμως θα μείνει μεγάλο στοκ από απούλητα 3b+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanos_th Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Αυτος που πουλαει το 3Β+ νομιζει οτι εχει χρυσαφι στο ραφι του και οτι αυτος που θα το αγορασει ειναι καθυστεριμενος. μπορει και οι δυο να μην μαθαν οτι βγηκε το 4. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λολ! Στα τελη του 2016, ενας φιλος μου μου εφερε το πρωτο pi zero (το σκετο, τοτε δεν υπηρχε καν το w) απο Αμερικη, δωρο για τη γιορτη μου. Στην Ελλαδα δεν υπηρχε καν και περασε πολυς καιρος μεχρι να ερθει. Ξερεις ποσο το εδινε το μοναδικο μαγαζι που το ειχε στο σκρουτζ? 70Ε! Οσο για το rpi 4. Μπορει ο ενδιαφερομενος να θελει να εγκαταστησει καποια διανομη απο την οποια δεν υπαρχει ακομα καλη υποστηριξη. Δεν ειναι τυχαιο το οτι το 4 μετραει πλεον 3+ μηνες στην αγορα και οτι υπαρχει για αυτο ειναι, στην καλυτερη, ποιοτητας beta. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από jim_p 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nOiz Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Στις 22/10/2019 στις 1:11 ΜΜ, jim_p είπε Οσο για το rpi 4. Μπορει ο ενδιαφερομενος να θελει να εγκαταστησει καποια διανομη απο την οποια δεν υπαρχει ακομα καλη υποστηριξη. Δεν ειναι τυχαιο το οτι το 4 μετραει πλεον 3+ μηνες στην αγορα και οτι υπαρχει για αυτο ειναι, στην καλυτερη, ποιοτητας beta. Προσωπικά έχω το RPi4 με Raspbian 10 και τρέχει PiHole και Grafana (Telegraf+InfluxDB) απροβλημάτιστα. Γενικότερα κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο value for money το 4 λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι και future proof σε σχέση με το 3B+. Διάβασα κάπου ότι υπάρχουν κάποια θέματα ακόμα με το RetroPie αλλά πιστεύω ότι θα λυθούν εν καιρώ καθώς το hardware του RPi4 είναι ανώτερο από τα προηγούμενα και θα ευνοεί τη λειτουργία των emulators. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα να ρωτησω επειδη ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα, εαν γινεται στο Raspberry Pi4 να στηθει ενα TV Box που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει ανετα ένας μεγαλυτερος ανθρωπος. Εξηγω: Είχα παρει προ 6ετιας ένα Tv Box στον πατέρα μου, το οποιο έχει μεινει σε Android 5, με 2GB ram DDR3, πλεον ειναι συνδεδεμενο με μια Τν 4Κ, και δειχνει οτι αρχιζει να κολλαει. Η χρηση που του κανει ειναι ταινιες (συνηθως Stream Sites σε καποιους players, πιο σπανια Kodi) και IPTV για ποδοσφαιρικα event. Toυ ειχα βαλει αρχικα ενα χειρηστιριo - πληκτρολογιο αρχικα, που τελικα αντικατασταθηκε απο ενα ποντικι ασυρματο και το χειριστήριο που ειχε ερθει με το Tv Box διοτι τον βολεψε ( μεγαλα γραμματα κλπ) . Εγω να κατσω να το παραμετροποιησω μπορω, το θεμα ειναι θα μπορει αυτος αν χρειαστει να βγαλει ακρη μονος (Terminal κλπ) ή να παρω ενα νεο Tv Box να εχω το κεφαλι μου ήσυχο. Ειδα και μια προσφορα απο e-shop για το 4 με τα 2gb ram και το σκεφτομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, jimakos234 είπε Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα να ρωτησω επειδη ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα, εαν γινεται στο Raspberry Pi4 να στηθει ενα TV Box που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει ανετα ένας μεγαλυτερος ανθρωπος. Εξηγω: Είχα παρει προ 6ετιας ένα Tv Box στον πατέρα μου, το οποιο έχει μεινει σε Android 5, με 2GB ram DDR3, πλεον ειναι συνδεδεμενο με μια Τν 4Κ, και δειχνει οτι αρχιζει να κολλαει. Η χρηση που του κανει ειναι ταινιες (συνηθως Stream Sites σε καποιους players, πιο σπανια Kodi) και IPTV για ποδοσφαιρικα event. Toυ ειχα βαλει αρχικα ενα χειρηστιριo - πληκτρολογιο αρχικα, που τελικα αντικατασταθηκε απο ενα ποντικι ασυρματο και το χειριστήριο που ειχε ερθει με το Tv Box διοτι τον βολεψε ( μεγαλα γραμματα κλπ) . Εγω να κατσω να το παραμετροποιησω μπορω, το θεμα ειναι θα μπορει αυτος αν χρειαστει να βγαλει ακρη μονος (Terminal κλπ) ή να παρω ενα νεο Tv Box να εχω το κεφαλι μου ήσυχο. Ειδα και μια προσφορα απο e-shop για το 4 με τα 2gb ram και το σκεφτομαι Ναι, θα μπορεί στον βαθμό που μπορεί να του στήσεις και να χρησιμοποιεί kodi. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daredevil Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, jimakos234 είπε Καλησπερα στην παρεα. Θα ηθελα να ρωτησω επειδη ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα, εαν γινεται στο Raspberry Pi4 να στηθει ενα TV Box που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει ανετα ένας μεγαλυτερος ανθρωπος. Εξηγω: Είχα παρει προ 6ετιας ένα Tv Box στον πατέρα μου, το οποιο έχει μεινει σε Android 5, με 2GB ram DDR3, πλεον ειναι συνδεδεμενο με μια Τν 4Κ, και δειχνει οτι αρχιζει να κολλαει. Η χρηση που του κανει ειναι ταινιες (συνηθως Stream Sites σε καποιους players, πιο σπανια Kodi) και IPTV για ποδοσφαιρικα event. Toυ ειχα βαλει αρχικα ενα χειρηστιριo - πληκτρολογιο αρχικα, που τελικα αντικατασταθηκε απο ενα ποντικι ασυρματο και το χειριστήριο που ειχε ερθει με το Tv Box διοτι τον βολεψε ( μεγαλα γραμματα κλπ) . Εγω να κατσω να το παραμετροποιησω μπορω, το θεμα ειναι θα μπορει αυτος αν χρειαστει να βγαλει ακρη μονος (Terminal κλπ) ή να παρω ενα νεο Tv Box να εχω το κεφαλι μου ήσυχο. Ειδα και μια προσφορα απο e-shop για το 4 με τα 2gb ram και το σκεφτομαι για iptv μάλλον καλύτερα ένα android tv box. Φυσικά δεν έχω δουλέψει ακόμα το tvheadend με iptv lists, ίσως να είναι πιο απλό όταν σεταριστεί 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δοκίμασα το tvheadend (σε raspbian) με test code απο διάφορα iptv sites και ψιλοκολούσε. Βέβαια είχε να διαχειριστεί πάνω απο 1000 κανάλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daredevil Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Δοκίμασα το tvheadend (σε raspbian) με test code απο διάφορα iptv sites και ψιλοκολούσε. Βέβαια είχε να διαχειριστεί πάνω απο 1000 κανάλια. θεωρητικά κάνεις μια επιλογή κι είναι καλύτερο, θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες και θα πω εντυπώσεις. σε androidtv πάντως υπάρχουν σχετικά καλά apps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα