Προς το περιεχόμενο

Raspberry Pi Insomnia Community

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω hdmi που δε παίζει στο ps3 και παίζει στο ps4....! Το ιδιο δε παιζει στο Raspberry και παίζει σε android box.. Καλωδιο περίπτωση ψαξτο για να αποκλεισεις ενδεχόμενα.. Γνωμη μου Το rpi ειναι πολυ ποιοτικό απο υλικά για να σου ρθε κατεστραμένο

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω πως το overclock στο pi3 δεν υποστηριζεται, διαβασα οτι ακυρωνεται η εγγυηση αν κανεις overclock.

Επισης συντομα θα εχουμε τη δυνατοτητα boot απο usb stick/hhd/ssd παρακαμπτοντας την sd καρτα στο pi3 μονο.

Δημοσ.

Τελικά το hdmi έφταιγε, μα δεν μπορούσα να πιστέψω πως θα είχα τέτοιο πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια!

Δημοσ.

Αυτά που λέει ο sndev .

Ξαναδοκίμασε το ίδιο image και αν δεν κάθεται, κάποιο άλλο, ότι νά'ναι για να δεις ότι δουλεύει το μηχάνημα σε επίπεδο hardware.

Αν δουλεύει, μετά πέρνα πάλι στην διανομή που θες.

Προσοχή σε όλα τα βήματα των οδηγιών, πολλές φορές μπορεί να είναι κάποια βλακεία, πχ να είναι ntfs και όχι fat η κάρτα κλπ.

Επίσης, τσέκαρε και όσα από τα εξαρτήματα μπορείς, πχ η κάρτα δουλεύει απρόσκοπτα αλλού;

Δοκίμασε να κάνει μεγάλες εγγραφές και μετά φορμάτ.

Για το καλώδιο hdmi και το καλώδιο τροφοδοσίας τα είπατε.

άκυρο, απάντησα χωρίς να δω ότι υπήρχε και άλλη σελίδα στο νήμα

:)

Δημοσ.

ακριβως οπως το λεει ο Lion2486 Απο πανω

Οπως εχω πει παλοτερα κανεις λογαριασμο στο noip και αυτο ειναι ολο..

παραδειγμα

sndev.ddns.net/owncloud μετα και παιζει κανονικοτατα

μολις αλλαξει ip ενημερωνει το rooter σου.. ειναι καταπληκτικό για πολλές εφαρμογές..

με τον ιδιο τροπο το εχω κανει και μπαινω στη καμερα στο εξωχικο μου

http://www.insomnia.gr/topic/603364-raspberry-pi-insomnia-community/page-13?do=findComment&comment=54897751

Αν επιτρεπεται τι συνδεση ιντερνετ εχεις στο εξοχικο και πως συνδεεσαι στη καμερα? Με no-ip ή vpn?

Σκεφτομαι να βαλω ιντερνετ μεσω κινητου και να χρησιμοποιησω ενα raspberry για vpn server ετσι ωστε να εχω απομακρυσμενη προσβαση μιας και τα no-ip services δεν λειτουργουν με το ιντερνετ απο κινητο (απο οσο ξερω). Το εχεις δοκιμασει? Γνωριζεις αν γινεται αυτο που σκεφτομαι?

Δημοσ.

Οχι φίλε μου δε το γνωρίζω γιατί δεν ασχολήθηκα να κάνω το raspberry camera..

μου πέρασε η αλήθεια είναι απο το μυαλό αλλά οχι το εστεισα αλλιώς γιατί το θεώρησα πολύ πιο οικονομικό σαφώς πολύ πολύ πολύ  λιγότερο μπελαλίδικο.

επίσης κατι βασικό για εμενα ...στο σκοτάδι πως θα βλέπεις από το raspberry? 

offtopic on 

αγόρασα αυτή τη κινεζια http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_193393.html

http://www.insomnia.gr/topic/574183-xiaomi-yi-ir-night-vision/

όπου με το app της μπαίνεις από το κινητό και αν θες κάτι πιο fast και καλύτερο για εμένα από το vlc βάζοντας διεύθυνση του Noip με κάποιο port που έχεις ορίσει 

ontopic off

Δημοσ.

Γεια σε όλους! Αποφάσισα να αγοράσω μία μητρική raspberry pi 3 για media center για την τηλεόραση και εφόσον δεν έχω ξανά ασχοληθεί με αυτό τον τομέα θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Πρώτον απ'όλα, χρειάζεται η raspberry pi 3 heat sinks, fan κλπ. ή δεν έχει κάποιο πρόβλημα υπερθέρμανσης όπως διάβασα; Δεύτερον, χρειάζεται να αγοράσω το official τροφοδοτικό της raspberry ή μπορώ να κάνω με τη δουλειά μου και με το φορτιστή της Samsung που έχω για το κινητό (δεν είναι με αποσπώμενο usb); Τρίτον, τι κάρτα μνήμης είναι απαιτούμενη και τέταρτον έχει καλό WiFi για streaming full hd περιεχομένου ή χρειάζεται καλώδιο ethernet;

Οποιαδήποτε βοήθεια χρήσιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Like 1
Δημοσ.

σινκσ φαν, δεν χρειαζεται, για εφε αν θες μπορεις να βαλεις,
και ο φορτιστης που εχεις κανει, εγω εχω ενα απο το αλκατελ κινητο και δουλευει αψογα, και στην σαρπ 32αρα τιβι δουλευει μεσω usb ενω απο σαμσουγκ 50αρα οχι..
καρτα οτι θες αρκει να ειναι κλασης 10,, παρε 2 8αρες για να χεις να παιζεις με τα διαφορα λειτουργικα,
αναλογα τι νετ εχεις, γενικα εχει αδυναμο σημα ασυρματο, με καλωδιο και αναλογα απο τι πηγες βλεπεις ταινιες δεν θα εχεις θεμα, με ασυρματο ετσι κ ετσι αναλογα και την αποσταση απο το ρουτερ, σε διπλανο δωματιο δεν θα εχεις θεμα, 4 δωματιο μακρια ε μην περιμενεις και πολλα..

Δημοσ.

σινκσ φαν, δεν χρειαζεται, για εφε αν θες μπορεις να βαλεις,

και ο φορτιστης που εχεις κανει, εγω εχω ενα απο το αλκατελ κινητο και δουλευει αψογα, και στην σαρπ 32αρα τιβι δουλευει μεσω usb ενω απο σαμσουγκ 50αρα οχι..

καρτα οτι θες αρκει να ειναι κλασης 10,, παρε 2 8αρες για να χεις να παιζεις με τα διαφορα λειτουργικα,

αναλογα τι νετ εχεις, γενικα εχει αδυναμο σημα ασυρματο, με καλωδιο και αναλογα απο τι πηγες βλεπεις ταινιες δεν θα εχεις θεμα, με ασυρματο ετσι κ ετσι αναλογα και την αποσταση απο το ρουτερ, σε διπλανο δωματιο δεν θα εχεις θεμα, 4 δωματιο μακρια ε μην περιμενεις και πολλα..

Ούτως ή άλλως WiFi δεν πιάνω με τίποτα εκεί που θα το τοποθετήσω. Απλά αναρωτιέμαι τι να προτιμήσω. Powerlines ή WiFi repeater;

Δημοσ.

power line με ενσωματωμένο wifi repeater. 

με καλώδιο στο raspberry και το repeater για τις υπόλοιπες συσκευές που δε πιάνεις σήμα.

η κάνουμε δουλίτσα η δε κάνουμε ...  θα τσούξει αλλα θεωρω είναι επένδυση γενικότερα. το raspberry ίσως το πεταξεις σε 3 χρονιά. αυτο θα σε εξυπηρετησει σιγουρα και σε αλλες συσκευές.

Δημοσ.

power line με ενσωματωμένο wifi repeater. 

με καλώδιο στο raspberry και το repeater για τις υπόλοιπες συσκευές που δε πιάνεις σήμα.

η κάνουμε δουλίτσα η δε κάνουμε ...  θα τσούξει αλλα θεωρω είναι επένδυση γενικότερα. το raspberry ίσως το πεταξεις σε 3 χρονιά. αυτο θα σε εξυπηρετησει σιγουρα και σε αλλες συσκευές.

Κοίτα, WiFI είναι το μόνο σημείο του σπιτιού που δεν πιάνει (εκεί δηλ. που θα μπει το raspberry) οπότε αν είναι καλύτερα το powerline για το raspberry και το repeater για άλλες συσκευές, το θεωρώ άχρηστο το repeater. B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, ήρθε σήμερα το πι3 πέρασα το osmc και εχω ενα πρόβλημα, το συνδέω στην τν σαμσουνγκ και το βγάζει σαν hdmi anynet, το παταω και γράφει σύνδεση με anynet αλλά τελικά δε κάνει τίποτα, στην οθόνη απο το pc παίζει κανονικά! Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων!

Edit: Δοκίμασα και το openELEC και με αυτο τα ίδια...

Επεξ/σία από spyros4776
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ήρθε σήμερα το πι3 πέρασα το osmc και εχω ενα πρόβλημα, το συνδέω στην τν σαμσουνγκ και το βγάζει σαν hdmi anynet, το παταω και γράφει σύνδεση με anynet αλλά τελικά δε κάνει τίποτα, στην οθόνη απο το pc παίζει κανονικά! Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων!

Edit: Δοκίμασα και το openELEC και με αυτο τα ίδια...

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα, δοκίμασα διαφορετική κάρτα μνήμης και δουλεύει κανονικά! :blink:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...