KilliK Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 ενταξει, out of the box ελεγα, γιατι ηθελα να στησω κατι στα γρηγορα για μια συγκεκριμενη δουλεια. θα βαλω το dietpi. απο browser και media player, τι προτεινετε να βαλω; οσο το δυνατον πιο ελαφρυ ναναι, αλλα να εχουν ενα υποτυπωδες interface.
jim_p Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Firefox για browser, γιατι ο chromium δεν εινια γενικα για αδυναμα arm socs, και smplayer + mpv για media player. Για τι δουλεια το θες? Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2022 από jim_p
yperiwn13 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Kαλησπέρα στο φόρουμ. πριν 3-4 μέρες έκανα μια συναλλαγή μέσω του σαιτ από τις αγγελίες κ αγόρασα ένα Raspberry Pi 400..από χθες όμως που το εβγαλα, οσο κ να ε΄χω προσπαθήσει να το λειτουργήσω δεν ανόιγει...έχει τον αυθεντικό φορτιστή, του έχω βάλει κ άλλον που εχω το pi4 έχω παίξει με το καλώδιο μη κ δε κάνει επαφή, σε πρίζα μονή σε διπλή, σε πολύμπριζο, αλλά τίποτα..εμφανισιακά είναι αψεγαδιαστο με το κουτι, παρελκόμενα μια χαρά κτλ..πριν αρχίσω να ενοχλώ τηλεφωνα, αρνητική κριτική κτλ διότι πατέρας κ παιδί που ήταν στη συναλλαγή μας δε μου φάνηκαν για τέτοιοι, υπάρχει καποιος που να είχε παρόμοιο πρόβλημα κ να το έλυσε κάπως??έχει συμβεί κ σε άλλον?
PerfectParanoia Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν λες δεν ανογεί; Το power led ανάβει/αναβοσβήνει; Επίσης, αν και δεν έχω το κιτ αυτό, θυμάμαι από κάτι reviews κλπ ότι από τις 2 microHDMI όταν δουλεύεις με μια οθόνη δουλεύει μονο με την μια. Ε: Σε περίπτωση που δεν το έχεις δεί τσέκαρε και αυτό το FAQ στο pihut Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από PerfectParanoia link
gorge18 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Να κανω μια ερωτηση αν καποιος εχει ιδεα. Πηρα ενα Raspberry Pi 4 Model B/8GB πριν κανα μηνα απο το nettop. Εβαλα το home assistant, μετα απο μερικες μερες το εκλεισα για μια μερα και οταν το ανοιξα αναβουν σταθερα και τα 2 λαμπακια και ακουγετε ενας φορυβος σαν να ειναι καποιο πυκνωτακι και δεν κανει boot. Αλαξα καρτα και τροφοδοτικο αλλα τα ιδια. Απο το κατάστημα μου ειπαν να κανω οτι εκανα ηδη. Αραγε εχουν εγγυηση αυτα;
atrias Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 όλα τα ηλεκτρονικά που πουλιούνται στην Ευρώπη έχουν εγγύηση τουλάχιστον 2 έτη το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει στοκ σε αυτά, οπότε για να στο αντικαταστήσουν θα πρέπει να περιμένεις αρκετά 1
yperiwn13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Στις 8/7/2022 στις 2:35 ΜΜ, PerfectParanoia είπε Όταν λες δεν ανογεί; Το power led ανάβει/αναβοσβήνει; Επίσης, αν και δεν έχω το κιτ αυτό, θυμάμαι από κάτι reviews κλπ ότι από τις 2 microHDMI όταν δουλεύεις με μια οθόνη δουλεύει μονο με την μια. Ε: Σε περίπτωση που δεν το έχεις δεί τσέκαρε και αυτό το FAQ στο pihut Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση δεν την είχα διαβάσει γιατί έλειπα ταξίδι κ γυρισα χθες... Το power led ανάβει στιγμιαία όταν μπει στο ρεύμα κ μέχρι εκεί... Οτάν πίεσω λίγο με το δάκτυλο από πάνω στο σασί στο σημείο του φορτιστη, τρεμοπαιζει λίγο.. Αυτό μονο...
azathoth Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 ΣΤο raspberry έχεις βάλει κάρτα SD με λογισμικο; Χωρις SD νομίζω ότι δεν δουλεύει.
therock Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Ρε παιδιά τα raspberry δεν είχαν γύρω στα 25-30 ευρώ? Τώρα κοιτάγα στο Σκρουτζ και το 4 είχε 130. Έχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ η λόγω ζήτησης έχει πάει η τιμή στο θεό Επειδή πλέον δε ξέρω αν είναι προσιτή λύση για μικρο-diy υλοποιησεις
Nik1239 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, therock είπε Ρε παιδιά τα raspberry δεν είχαν γύρω στα 25-30 ευρώ? Τώρα κοιτάγα στο Σκρουτζ και το 4 είχε 130. Έχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ η λόγω ζήτησης έχει πάει η τιμή στο θεό Επειδή πλέον δε ξέρω αν είναι προσιτή λύση για μικρο-diy υλοποιησεις Από πότε το 4αρι είχε 30€; Εγώ θυμάμαι η χαμηλότερη να είναι 60 για το βασικό πακέτο (σκέτη πλακέτα) 1
Grim Ripper Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, therock είπε Ρε παιδιά τα raspberry δεν είχαν γύρω στα 25-30 ευρώ? Τώρα κοιτάγα στο Σκρουτζ και το 4 είχε 130. Έχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ η λόγω ζήτησης έχει πάει η τιμή στο θεό Επειδή πλέον δε ξέρω αν είναι προσιτή λύση για μικρο-diy υλοποιησεις Ζήτηση και μικρή παραγωγή δυστυχώς λόγω έλλειψης σε τσιπάκια. Αν μπορείς περιμένεις και δεν βλέπεις μόνο από εδώ Ελλάδα. 1
losky89 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 56 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε Ζήτηση και μικρή παραγωγή δυστυχώς λόγω έλλειψης σε τσιπάκια. Αν μπορείς περιμένεις και δεν βλέπεις μόνο από εδώ Ελλάδα. παιδιά δεν το κάνω για διαφήμιση αλλά να τσεκάρετε και στο nettop.gr που και που γιατί είναι επίσημος αντιπρόσωπος και (διπρόσωπος xD) της Raspberry Pi στην Ελλάδα και συχνά βρίσκεις τπτ σε σχετικά καλή τιμή. (γενικά μακρyά απο τα bundles ειναι overpriced κατα τη γνωμη μου , αλλα αν δε βρισκεις τπτ αλλο ...)
Grim Ripper Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, losky89 είπε παιδιά δεν το κάνω για διαφήμιση αλλά να τσεκάρετε και στο nettop.gr που και που γιατί είναι επίσημος αντιπρόσωπος και (διπρόσωπος xD) της Raspberry Pi στην Ελλάδα και συχνά βρίσκεις τπτ σε σχετικά καλή τιμή. (γενικά μακρyά απο τα bundles ειναι overpriced κατα τη γνωμη μου , αλλα αν δε βρισκεις τπτ αλλο ...) Εγώ από εκεί μάλλον θα το πάρω, απλά το θέμα είναι να φέρει αυτό που θέλω. 😛
yperiwn13 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Στις 13/8/2022 στις 8:11 ΜΜ, azathoth είπε ΣΤο raspberry έχεις βάλει κάρτα SD με λογισμικο; Χωρις SD νομίζω ότι δεν δουλεύει. Εβαλα ναι μια 16αρα με το ρασμπιαν. Να διευκρινησω οτι έχω αλλά 3 .2 των 4 γιγα ραμ κ ενα των 2 γιγα. Τρέχω κανονικά διάφορα λειτουργικά σε όλα. Στο ενα τρέχω κ win 10.θέλω να πω οτι τα έχω δουλέψει αρκετά. Εδώ με το 400 έχω θέμα. Δεν ανοίγει
therock Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Nik1239 είπε Από πότε το 4αρι είχε 30€; Εγώ θυμάμαι η χαμηλότερη να είναι 60 για το βασικό πακέτο (σκέτη πλακέτα) Δεν είπα για το τεσσαρι γενικά λέω από παλιά πόυ έπαιζε η τρελλα να στήνει κανείς raspberry όταν ήθελε να κάνεις το οτιδήποτε Θυμάμαι ρωταγα κάτι όχι να στήσω ένα print server και μου γραφαν πάρε ένα raspberry και φόρτωσε αυτό Ε τότε λοιπόν είχαν όσο είπα. Τώρα που κοίταξα μήπως μετά από τόσα χρόνια στήσω κάτι, μπαίνω να δω τιμή και βλέπω 100 και στο τέσσερα.. Και η ερώτηση μου είναι αν αναβαθμίστηκε τόσο από τις πρώτες εκδόσεις που ανέβηκε το κόστος η αν είναι λόγο έλλειψης και γενικής ακριβειας 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα