jkoukos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το Home Assistant είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για αυτοματισμούς που έχει σχεδιαστεί να είναι το κεντρικό σύστημα ελέγχου για έξυπνες συσκευές για τοπικό έλεγχο ή εκ του μακρόθεν με ασφάλεια. Υπάρχει πληθώρα συσκευών, δυνατοτήτων και εφαρμογών, με το νταβάνι να είναι η φαντασία και η οικονομική δυνατότητα του καθενός. Υπάρχει σχετικό θέμα στο φόρουμ (και αυτό). Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από jkoukos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KonstasK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, jkoukos είπε Το Home Assistant είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για αυτοματισμούς που έχει σχεδιαστεί να είναι το κεντρικό σύστημα ελέγχου για έξυπνες συσκευές για τοπικό έλεγχο ή εκ του μακρόθεν με ασφάλεια. Υπάρχει πληθώρα συσκευών, δυνατοτήτων και εφαρμογών, με το νταβάνι να είναι η φαντασία και η οικονομική δυνατότητα του καθενός. Υπάρχει σχετικό θέμα στο φόρουμ (και αυτό). Έτσι ακριβώς, πιο σωστά δεν θα μπορούσα να το θέσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makiss8 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 ευχαριστω για τις απαντησεις! θα το τσεκαρω, ενα ενα 4αρι με κοντι και ενα ακομη που καθεται Στις 30/1/2022 στις 2:01 ΜΜ, prefuse είπε Τι εννοείς pico k? Κιτ? Το Κιτ τι περιέχει; Στο βίντεο λέει ποια raspberry είναι κατάλληλα και δείχνει αυτό που χρησιμοποιεί. Τώρα τα 40 pin male header που δείχνει ότι έχει μπορεί να μην χρειάζονται κιόλας και απλά να το πήρε έτσι. Μπορεί να κάνω και λάθος. τα πινακια τι χρειαζεται για να δουλεψουν? βαζω ενα μικρο ανεμιστηρακι με 2 καλωδακια αλλα δεν παιρνει ταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Σε ποια pin το συνδέεις και ποια τάση λειτουργίας δέχεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alxnt Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Επειδή σε διπλανό φόρουμ δε βλέπω να παίρνω απάντηση είπα να γράψω κι εδώ. Παρατήρησα ότι ο φάκελος του pihole είναι στο /home directory και όχι στο /etc αλλά λειτουργεί κανονικά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό αφού το guide της εγκατάστασης δεν παραπέμπει σε αυτό το directory. Και σε ένα vm που έχω ένα δεύτερο pihole το έχει στο /etc. Μπορεί να μεταφερθεί στο /etc χωρίς να δημιουργήσει κάποιο θέμα και στήνω από την αρχή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 μια βοηθεια παρακαλω. μια microsd στα 256GB θα τρεχει ενταξει στο RPI3B+ Την θελω κυριως για να κανω εξαγωγη σε αυτην ΙSO images των 64gb και 128gb, οποτε η καρτα πρεπει ναναι μεγαλυτερη σε χωρο (δοκιμασα απο 64 σε 64 και ειχα θεμα). σκεφτομαι να παρω αυτην, που ειναι απο τις πιο φτηνες: https://www.skroutz.gr/s/20701970/Kingston-Canvas-Select-Plus-microSDXC-256GB-U3-V30-A1-with-Adapter.html επισης πρεπει να παρω οπωσδηποτε το επισημο τροφοδοτικο, μιας και η κινεζια που εχω αρχισε να μου βγαζει το σημα με τον κιτρινο κεραυνο. αυτο ειναι το επισημο τροφοδοτικο για το RPI3, σωστα; https://www.skroutz.gr/s/26851516/Raspberry-Pi-3-Official-Power-Supply-5-1V-2-5A-T5875DV.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το επισημο τροφοδοτικο ειναι οντως αυτο. Εχω το ιδιο σε μαυρο για το rpi3b+ μου. Για την καρτα δεν γνωριζω. Μια 32αρα καρτα ειναι το μεγιστο μεγεθος μιας καρτας sdhc. Αν σου παιζει η 64αρα, που θεωρειται η μικροτερη sdxc, λογικα θα παιζει και η 128αρα ως sdxc. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 An update to Raspberry Pi OS Bullseye https://www.raspberrypi.com/news/raspberry-pi-bullseye-update-april-2022/ the key difference being that when you were previously prompted for a new password, you are now prompted for a user name and a password. Μεγαλες αλλαγες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alxnt Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Τι είναι καλύτερο, να κάνω clone τον "pi" user σε ένα νέο ή να απλά να τον κάνω rename; Για clone είχα δοκιμάσει το παρακάτω guide σε ένα vm που έχω ένα άλλο raspbian για δοκιμές και έδειχνε ότι δουλεύει. https://www.pragmaticlinux.com/2021/06/delete-the-pi-user-from-your-raspberry-pi/ Και με αυτό το link το είχα κάνει να μη ζητάει pwd για κάθε "sudo". https://gist.github.com/JeremyIglehart/84251d8b6405eaa640d6546b2a1ae8bc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
romitesur Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Το αγόρασα από το nettop.gr. Πήρα και φορτιστή, θήκη και microsd με προεγκατεστημένο λειτουργικό linux os .Είμαι ικανοποιημένος γενικά, το θέλω για σερφάρισμα και να ακούσω τραγούδι και να πειραματιστώ λίγο. Συνδεσα ολα καλα αλλα δεν ειχα ηχο..το εψαξα λιγο στο ιντερνετ και βρηκα μια παραγγελια που εκανα και το προβλημα λυθηκε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikniknikniknik Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 εχει κανενας καμια ακρη για raspberry pi? εχω 3 δεμενα σε projects οπως home assistant, 3d printer κλπ. και αλλα τοσα που πραγματικα θελω να κανω αλλα δεν βρισκω πλακετες... 150 ευρω που πουλαει ενας στο insomnia/fb ειναι απλα κοροιδια... μεχρι που σκεφτομαι να πουλησω αυτα που εχω, για μισο χιλιαρικο το σκεφτομαι... εστειλα μαιλ σε nettop και αναμενω αλλα δεν ελπιζω help Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
romitesur Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Το Dld στο pi os δεν μπορεί να εγκατασταθεί και να εκτελεστεί. feedback survey breakfast hours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Τι ειναι το dld? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sagy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα και απο εμένα είπα να γράψω γιατί νέκρωσε το θέμα και είναι κρίμα.Για πείτε project που ασχολειστε αυτό το διάστημα.Εγώ ξεκίνησα απο Φεβρουάριο έχω ήδη σε ένα zero 2 w pi hole σε ένα άλλο zero 2 w omv με plex server με απόλυτη επιτυχία ενώ άκουγα τα αντίθετα χτές τελείωσα για τον πατέρα μου σε μία όχι smart τηλεόραση σε pi zero 2 w εγκατάσταση libreelec με tvheadent και αυτό με εντυπωσίασε.Τώρα έχω ένα pi 4 4gb με twister os και μου μπήκε στο μυαλό η δημιουργία arcade κονσόλας.Κατέβασα image το δοκίμασα δουλεύει και τώρα μένει το κατασκευαστικό κομμάτι που νοιώθω πως μπορώ να το κάνω αλλα θα ήθελα συμβουλές απο κάποιον που το έχει κάνει.Για παράδειγμα βρήκα σχέδιο για bartop καμπίνα το έφτιαξα για τις διαστάσεις που θέλω.Αν πάω σε ξυλουργό και του πώ κόψε μου αυτά τα ξύλα θα μου τό κάνει ή θα μου τα φέρει στο κεφάλι; Και περίπου αν το έκανε κάποιος να με ενημερώσει για κόστος Ευχαριστώ ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτο τον καιρο εχω βαλει libreelec 11 nightly στο rpi3b+ για να δω τι θα παιζει και τι οχι στο kodi 20. Στο zero, που σπανια το ανοιγω πλεον, εχω lakka και μερικα παιχνιδια snes. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από jim_p 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα