koliri Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Γεια σαςΣκέφτομαι να αναβαθμίσω το σύστημα μου από haswell σε skylake.Η απορία μου είναι η εξής: μπορώ στην νέα μητρική και cpu να κουμπώσω τον ήδη υπάρχον ssd μου με τα windows 10 και να μπουτάρει το σύστημα ή θέλει φορμάτ και όλα από την αρχή? Να προσθέσω ότι τον συγκεκριμένο ssd τον μπαινωβγάζω στο desktop μου και το laptop εναλλάξ συνέχεια και το λειτουργικό δουλεύει χωρίς πρόβλημα και στα δύο, για 2 χρονια τωρα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2016 από koliri
hackerW32 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 λογικα δεν θα εχει θεμα, και εγω το εκανα αυτο προσφατα με τα 10αρια, πηρα τον ssd και τον εβαλα για λιγο σε αλλο pc και ολα πηγαν ρολοι. το σωστό ομως, ειναι να κανεις instal απο την αρχη οταν αλλαζεις mobo, αν και μετα τα 7αρια δεν μου έτυχε ποτε πρόβλημα ποτε σε τετοιους πειραματισμούς. αν το pc ειναι για σοβαρή δουλεια, δεν το συζητάω, νεα εγκατάσταση ειναι έξυπνα τα άτιμα, παρόλα αυτα δεν τους εχω και πλήρη εμπιστοσύνη. 1
vaiosgtr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 οχι δεν γινετε σε διαφορετικο υπολογιστη λογο του οτι τα windows κατα την εγκατασταση στυθηκαν ετσι ωστε να αναγνωριζουν μονο αυτο το συστημα. αμα το συνδεσεις σε υπολογιστη με διαφορετικο hardware δεν θα μπορουν να συνενοηθουν κατα καποιο τροπο. βεβαια ακομα και εαν δυο υπολογιστες ειχαν ακριβως το ιδιο hardware παλι δεν θα γινοταν γιατι το απαγορευει η αδεια χρησης. μου την σπαει και εμενα αυτο επειδη συχνα μετακινουμε και δουλευω σε διαφορετικο υπολογιστη. αλλα ελα που εκτος του απο πανω δεν γινεται να εγκαταστησεις τα windows σε usb... αυτα τα πραγματα γινονται μονο σε linux εδω και πολλααα χρονια. τωρα τα 10αρια εχουν store για προγραμματα και πολλαπλες επιφανειες εργασιας. Ω! χαχαχα μιλαμε για σκετη αντιγραφη.
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Γινεται κανονικα απο Intel σε intel.Το κανω συστηματικα τα τελευταια χρονια χωρις κανενα προβλημα. Αρκει να εχεις απο Windows 7 και πανω και η μεταβαση να ειναι απο intel σε intel Απεγκατεστησε πρωτα ολους τους drivers (αφησε τελευταιους τους drivers του ποντικιου και του πληκτρολογιου) κλεισε το συστημα, αλλαξε μητρικη και ξαναμπες. Εγω ομως παντα πριν το κανω ολο αυτο επαιρνα back up τον δισκο του λειτουργικου για καθε ενδεχομενο. Υπαρχει επισης και η εφαρμογη sysprep των windows που υποτιθεται ειναι για αυτη τη δουλεια αλλα μια φορα που το δοκιμασα δεν δουλεψε. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2016 από SpirosZ68 1
vaiosgtr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 για μενα που αλλαζω απο υπολογιστη σε υπολογιστη 2 φορες την εβδομαδα υπαρχει λυση? προς το παρων εχω native linux και virtual τα windows.
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 για μενα που αλλαζω απο υπολογιστη σε υπολογιστη 2 φορες την εβδομαδα υπαρχει λυση? προς το παρων εχω native linux και virtual τα windows. Λυση σε τι?
hackerW32 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) οχι δεν γινετε σε διαφορετικο υπολογιστη λογο του οτι τα windows κατα την εγκατασταση στυθηκαν ετσι ωστε να αναγνωριζουν μονο αυτο το συστημα. αμα το συνδεσεις σε υπολογιστη με διαφορετικο hardware δεν θα μπορουν να συνενοηθουν κατα καποιο τροπο. βεβαια ακομα και εαν δυο υπολογιστες ειχαν ακριβως το ιδιο hardware παλι δεν θα γινοταν γιατι το απαγορευει η αδεια χρησης. μου την σπαει και εμενα αυτο επειδη συχνα μετακινουμε και δουλευω σε διαφορετικο υπολογιστη. αλλα ελα που εκτος του απο πανω δεν γινεται να εγκαταστησεις τα windows σε usb... αυτα τα πραγματα γινονται μονο σε linux εδω και πολλααα χρονια. τωρα τα 10αρια εχουν store για προγραμματα και πολλαπλες επιφανειες εργασιας. Ω! χαχαχα μιλαμε για σκετη αντιγραφη. wtf did i just read? παιδια εαν δεν ειμαστε σίγουροι για κατι καλύτερα να μην παραπληροφορούμε τον κοσμο.. αυτο για την αδεια χρησης βεβαια που λες δεν ξερω εαν ισχυει, ισως να ισχυει για τα γνησια, δεν το εχω δοκιμάσει ποτε. και ναι μπορεις πλέων απο τα win 8 και μετα να βαλεις τα windows σε φλασακι natively. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2016 από hackerW32 1
kataramenos32 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Γεια σας Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το σύστημα μου από haswell σε skylake.Η απορία μου είναι η εξής: μπορώ στην νέα μητρική και cpu να κουμπώσω τον ήδη υπάρχον ssd μου με τα windows 10 και να μπουτάρει το σύστημα ή θέλει φορμάτ και όλα από την αρχή?Να προσθέσω ότι τον συγκεκριμένο ssd τον μπαινωβγάζω στο desktop μου και το laptop εναλλάξ συνέχεια και το λειτουργικό δουλεύει χωρίς πρόβλημα και στα δύο, για 2 χρονια τωρα. Βγαζοντας τα <p> λοιπον ρωταω εγω.Υπαρχει σοβαρος λογος να αναβαθμισεις απο haswell σε skylake?Εξηγησε μας λιγο απο τι επεξεργαστη φευγεις και σε τι θα πας μπας και σωσουμε κανα φραγκο απο τη τσεπη σου 2
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Βγαζοντας τα <p> λοιπον ρωταω εγω.Υπαρχει σοβαρος λογος να αναβαθμισεις απο haswell σε skylake?Εξηγησε μας λιγο απο τι επεξεργαστη φευγεις και σε τι θα πας μπας και σωσουμε κανα φραγκο απο τη τσεπη σου Σωστο κι αυτο. Βεβαια μπορει να υπαρχουν και αλλοι λογοι περα απο την ισχυ του επεξεργαστη. Πχ native intel USB3.1, 64GB RAM χαμηλοτερες θερμοκρασιες και καταναλωση αλλα περα απο αυτα, αν δεν εχεις ηδη 4790Κ και σου πεφτει λιγος δεν πας σε Skylake εκτος αν σου αρεσει φυσικα να σκορπας τα λεφτα σου η αν το συστημα που εχεις τωρα εχει καποιο σοβαρο προβλημα και θα πας για αλλαγη ετσι κι αλλιως.
koliri Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Βγαζοντας τα <p> λοιπον ρωταω εγω.Υπαρχει σοβαρος λογος να αναβαθμισεις απο haswell σε skylake?Εξηγησε μας λιγο απο τι επεξεργαστη φευγεις και σε τι θα πας μπας και σωσουμε κανα φραγκο απο τη τσεπη σου Σωστο κι αυτο. Βεβαια μπορει να υπαρχουν και αλλοι λογοι περα απο την ισχυ του επεξεργαστη. Πχ native intel USB3.1, 64GB RAM χαμηλοτερες θερμοκρασιες και καταναλωση αλλα περα απο αυτα, αν δεν εχεις ηδη 4790Κ και σου πεφτει λιγος δεν πας σε Skylake εκτος αν σου αρεσει φυσικα να σκορπας τα λεφτα σου η αν το συστημα που εχεις τωρα εχει καποιο σοβαρο προβλημα και θα πας για αλλαγη ετσι κι αλλιως. Υπάρχει λόγος γιατί ο haswell που έχω είναι ο pentium G3420 που ζορίζεται αρκετά με το editing. Σωστή η λογική σας πάντως και εκτιμώ την σκέψη σας. Επίσης σχετικά με την αναφορά του "vaiosgtr" πιο πάνω, να πω ότι το μόνο κακό που υπάρχει εν τέλει από την μεταφορά ssd με τα 10 επάνω σε άλλο σύστημα/μητρική είναι ότι το λογισμικό χάνει το activation και πρέπει να το ξαναενεργοποποιήσεις αν δεν θες να φαίνεται το μήνυμα "windows is not activated" κάτω δεξιά στην οθόνη. Τα 10 "΄δενονται" και με το hardware πλέον, κάτι που δεν υπήρχε στα προηγούμενα windows (το τσέκαρα σε φόρουμ). Aπό θέμα συνεργασίας με το hardware τα windows δεν είχαν κανένα θέμα απολύτως. Απλά στο πρώτο boot τσεκάρουν συσκευές και σε 2 λεπτά έτοιμος. 1
FasTaker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Eκτος και αν τα τρεχεις σαν virtual machine τοτε δεν εχεις θεμα με το hardware. Ειναι η λυση που ζηταγε καποιος παραπανω.
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δεν ξερω να σου πω με σιγουρια για τα Windows 10 γιατι ολες οι αλλαγες που εκανα ηταν με Windows 7 & 8.1 και οι αλλαγες σε 10 εγιναν μετα την αλλαγη μητρικης οπου εγιναν. Οσον αφορα την αναβαθμιση δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο. Πηγαινε σε εναν i5 η i7 στο 1150 και θα εισαι μια χαρα. 1
koliri Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Γενικά δεν κάνω πολύ απαιτητικά πράγματα οπότε ο i3 με καλύπει και απ ότι είδα σε benchmark είναι δυνατό τσιπάκι για τα λεφτά του. Eπίσης οι 2 πραγματικοί , και ισχυροί, πυρήνες με τα 4 threads ειναι αρκετοί για χρήση photoshop/lightroom απ όσο έχω ψάξει. Ο Ι5 ανέβαινε χρηματικά αρκετά και φοβάμαι λίγο να πάρω μεταχειρισμένο γιατί ξέρω ότι οι επεξεργαστές αυτοι απευθύνονται σε hardcore users και gamers.
cabdik Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 εγω παντως, διαβαζοντας το θεμα, δεν καταλαβα τι βοηθεια θελει ο ΤΣ οταν -πρωτιστως- δεν μας αναφερει τι συστημα εχει, ωστε να καταλαβουμε το σκεπτικο του..! ειπε παρακατω..., οτι εχει Pentium. δλδ τον μικροτερο επεξεργαστη, της συγκεκριμενης πλατφορμας, και -χωρις να κοιταξει τι επεξεργαστη μπορει να βαλει-, θελει να παει σε Skylake...! Haswell, φιλε koliri, ειναι και ο i7 4790K.....! για τι χρηση? editing σε τι? video - audio? λογικο το βρισκω να ζοριζεται σε βιντεο editing o pentium, που δεν κανει για τετοιες χρησεις...!! επισης, δεν καταλαβαινω γιατι να μπαινοβγαινει ο δισκος σε laptop-desktop, και δεν βαζεις εναν SSD ακομη να κανεις δουλεια σου...!! Γενικά δεν κάνω πολύ απαιτητικά πράγματα οπότε ο i3 με καλύπει και απ ότι είδα σε benchmark είναι δυνατό τσιπάκι για τα λεφτά του. Eπίσης οι 2 πραγματικοί , και ισχυροί, πυρήνες με τα 4 threads ειναι αρκετοί για χρήση photoshop/lightroom απ όσο έχω ψάξει. Ο Ι5 ανέβαινε χρηματικά αρκετά και φοβάμαι λίγο να πάρω μεταχειρισμένο γιατί ξέρω ότι οι επεξεργαστές αυτοι απευθύνονται σε hardcore users και gamers. ναι αλλα, δεν ειναι πιο κοστοβορο να αλλαξεις πλατφορμα για +5-10% αποδοση?
SpirosZ68 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Γενικά δεν κάνω πολύ απαιτητικά πράγματα οπότε ο i3 με καλύπει και απ ότι είδα σε benchmark είναι δυνατό τσιπάκι για τα λεφτά του. Eπίσης οι 2 πραγματικοί , και ισχυροί, πυρήνες με τα 4 threads ειναι αρκετοί για χρήση photoshop/lightroom απ όσο έχω ψάξει. Ο Ι5 ανέβαινε χρηματικά αρκετά και φοβάμαι λίγο να πάρω μεταχειρισμένο γιατί ξέρω ότι οι επεξεργαστές αυτοι απευθύνονται σε hardcore users και gamers. Το Photoshop δεν εχει τρελες απαιτησεις, το Lightroom επειδη εχει θεματα γενικοτερα με την διαχειριση πορων θελει πρωτιστως πολυ δυνατους πυρηνες, οπωσδηποτε γρηγορο SSD τουλαχιστον για το Cache (κατα τη διαρκεια της επεξεργασιας αυτα) αλλα κατα τη διαρκεια του conversion χρησημοποιει ολους τους πυρηνες οποτε ο τετραπυρηνος i5 θα κανει το RAW conversion πολυ πιο γρηγορα απο τον διπυρηνο i3. Σε μεταχειρισμενο μπορεις να πας ανετα αν πας σε επεξεργαστη που δεν ειναι ξεκλειδωτος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα