Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι βρε αγορι μου.. τι δεν καταλαβαινεις; ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΤΓΟΥΕΡ. Στη gpu δεν εχει "DC" εχεις textures, ουτε "εντολες" αλλα states και shaders. 

• Like 1
  • Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Defacer στο συγκεκριμένο νήμα, μπορείς να βρεις αν ξεκίνησα να συζητώ κάτι εκτός θέματος;

Ναι, δεν είναι και πολύ δύσκολο. Στο δεύτερο post ήδη άρχισες τις ιστορίες για αγρίους και m2000.

Groot,

πάλι την έκανες...!

Τα named arguments δεν είναι εφεύρεση της Python, αλλά δεν το ξέρεις (βάσει της φρασεολογίας σου....απαντώ).

Πρόγραμμα της Μ2000 χειρίζεται το Word με χρήση named arguments. Για να το πετύχω διόρθωσα μια type library (Edanmo OLE Type Library), είχαν λάθος ορίσει το τύπο της μεταβλητής, και ενώ ήθελε πίνακα αλφαριθμητικών είχαν ορίσει αλφαριθμητικό, οπότε για ένα αλφαριθμητικό έπαιζε,  αλλά για πίνακα όχι!

Αυτή είναι εντολή της Μ2000

Μέθοδος Κείμενα, "add", "", DocumentType:=WdNewWebPage ως έγγραφο1

Just for the fun, το matplotlib δεν μου λέει τίποτα! Δεν έχει κάτι το ειδικό. Αν είσαι ωραίος φτιάξε παράδειγμα με Ιστόγραμμα σε Python χωρίς βιβλιοθήκη!

Αυτό είναι με την Μ2000, με απλές εντολές, που παρέχει η γλώσσα και όχι κάποιο ειδικό αντικείμενο!

istogramma.png

Απλά το να παινεύεσαι ότι ξέρεις ένα αντικείμενο όπως το matplotlib, είναι άσκοπο! Σιγά τα αυγά!

Κάθε φορά που θα λες για κάτι που δεν "ξέρω" θα παίρνεις πληρωμένη απάντηση!

Εγώ παινεύομαι μόνο για ότι κάνω! Αποδεδειγμένα!

Υπενθυμίζω ότι το context ήταν το ορθό ή λάθος της πρότασής σου για "παίρνει τιμές". Αλλά καθώς για κάποιο λόγο υπάρχει μια αδυναμία εκ μέρους σου να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση χρησιμοποιώντας αφηρημένους ή έστω ευρέως γνωστούς όρους, κλασικά γυρνάμε με συνοπτικές διαδικασίες στο "πες το με δικά σου λόγια" και στη M2000. Ποιόν ενδιαφέρουν αυτά; Κανέναν. Σίγουρα όχι τον OP και οποιονδήποτε άλλο μπήκε στο thread να διαβάσει τι κάνουμε με τη matplotlib για να συναντήσει το ίσως για σένα on topic "Just for the fun, το matplotlib δεν μου λέει τίποτα! Δεν έχει κάτι το ειδικό. Αν είσαι ωραίος φτιάξε παράδειγμα με Ιστόγραμμα σε Python χωρίς βιβλιοθήκη!"

Defacer λες για μένα για Spam αλλά καρφί δεν σου καίγεται για το χλευασμό με το Mi6 και τα ρέστα!

Εγώ δεν στεναχωριέμαι, διότι αυτά τα βλέπω σαν ιδιοτροπίες. Όμως έχετε διώξει κόσμο, με το τρόπο σας.

Και σε αυτό σας κατηγορώ ευθέως!

Γιατί θα έπρεπε να μου καίγεται καρφί; Δε μου καίγεται ούτε για τον Δελαπόρτα που μπαίνει να μας διασκεδάσει με τα NASA projects του κάθε τόσο, ούτε για σένα που σου έχουν γίνει κατ' επανάληψη κουβέντες, συστάσεις και παρατηρήσεις τις οποίες έχεις επιλέξει να αγνοήσεις στο σύνολό τους. Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται και προσωπικά δε νιώθω κάποια υποχρέωση να βοηθήσω τον village fool.

Κατά τα άλλα μπορείς να μας κατηγορείς για ο,τι σου αρέσει, τα λόγια είναι τζάμπα και η αξία που τους δίνουμε ανάλογη του βάρους των επιχειρημάτων που τα συνοδεύουν.

Δημοσ.

Στο ορθό ή λάθος της πρότασής μου δεν είδα να λέει ο OP ότι είναι λάθος, απλά ότι δεν του αρέσει να τα λέει στα ελληνικά. Αυτή είναι μια απάντηση! Τέλος πάντων τι να λεμε τώρα..Από δω και πέρα θα πέσει αγνόηση ...σαν σφαίρα...ήδη τον Groot..τον απέλασα!

Δημοσ.

Οχι βρε αγορι μου.. τι δεν καταλαβαινεις; ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΤΓΟΥΕΡ. Στη gpu δεν εχει "DC" εχεις textures, ουτε "εντολες" αλλα states και shaders. 

Δεν έχει σημασία τι έχει η Gpu, και πως τα λέει! Σημασία έχει πως ο buffer του DC (device context) είναι στη GPU, πόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις; 

Όταν διαβάζεις στους συνδέσμους που έδωσα για Hardware Accelaration τι καταλαβαίνεις; τη DMA μεταφορά, το bitblit ή τι άλλο; Όταν τα 7 έχουν τα παράθυρα bitmap και κάνουν σύνθεση (composition) για να τα δεις στην οθόνη, τι καταλαβαίνεις; τα έχει η Gpu σε buffer και τα εμφανίζει με software;....

Δημοσ.

Στο ορθό ή λάθος της πρότασής μου δεν είδα να λέει ο OP ότι είναι λάθος, απλά ότι δεν του αρέσει να τα λέει στα ελληνικά. Αυτή είναι μια απάντηση! Τέλος πάντων τι να λεμε τώρα..Από δω και πέρα θα πέσει αγνόηση ...σαν σφαίρα...ήδη τον Groot..τον απέλασα!

Να λέμε ότι είσαι εκτός θέματος και σπαμάρεις Μ2000 μέχρι αηδίας. Σόρι, εσύ ρώτησες και γω απάντησα.

Δημοσ.

Μ2000

Ο λόγος που δεν απάντησα για το και είναι ότι αντιλήφθηκα πως δεν σε ενδιαφέρει ιδιάιτερα το θέμα από τεχνικής πλευράς γιατί έχεις κάτι καλύτερο.

Σκέψου ότι δείχνεις σε κάποιον html και για να μην είναι όλα μαύρα βάζεις λίγο χρώμα <p color='red'> και του λες μπορείς και να βάλεις το χρώμα της γραμματοσειράς.

Δέν είναι ο τρόπος που πραγματικά γίνεται αυτό γιατί το χρώμα μπαίνει στο css ή και δυναμικά με js

Έτσι και στην matplot το χρώμα μπαίνει σε αρχείο ρυθμίσεων μαζί με άλλες ρυθμίσεις ή και δυναμικά (H θεμοκρασία μπλέ ως 5ο μετά πράσινη και στον καύσωνα κόκκινη. Γιαυτό έβαλα το και για να μην επεκτείνω το θέμα.

Ξέρω ότι είναι λάθος συντακτικά.

Την ορολογία εγώ πιστέυω πρέπει να την χρησιμοποιούμε όπως είναι στα αγγλικά. Δεν μου αρέσει αλλά. Αν κάποιος διαβάζει συνέχεια τιμή και πάει σε ένα βιβλίο ή σελίδα στα αγγλικά γιατί τα ελληνικά βγαίνουν αργότερα ώς αντιγραφή και δεί argument δεν θα το συνδέσει και θα πάει στο google και θα του βγάλει διαφωνία και θα πεδευτεί και με το argument και με πολλές άλλες λέξεις.

Δημοσ.

Όπως κατάλαβες, με ενδιαφέρει περισσότερο όταν κοιτάω για ένα αντικείμενο που δίνει κάτι, να δω σε τι το δίνει, για να κατανοήσω τους περιορισμούς. Με ενδιαφέρει δε κάθε θέμα από τεχνικής πλευράς.

Η αναφορά μου στο DIB έγινε ενδεικτικά (αλλά βλέπεις πως αντιμετωπίζεται), με την έννοια ότι είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας. Η αναφορά σου τώρα στο παράδειγμα με τα χρώματα, δεν μας λέει για ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας αλλά για ρύθμιση πριν βγει το όποιο γραφικό. Αν έχεις κάποια ιδέα σε αυτό οκ, αν όχι πάλι οκ. Ό,τι μπορούμε παρέχουμε!

Δημοσ.

Όχι για ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας δεν ξέρω. Φαντάζομαι αν υπάρχει θα αναφέρεται κάπου στα specifications.   

Δημοσ.

Το εννοώ πιο γενικό, δηλαδή όχι να περάσεις κάπου δικές σου συναρτήσεις στη δική του διαδικασία, αλλά να πάρεις το εξαγόμενο, όχι σε αρχείο αλλά σε κάτι όπως το DIB που έχει δηλαδή το bitmap, ή σε κάτι όπως stdPicture (που είναι εξαρτημένο από το τρέχον βάθος χρώματος- ενώ το DIB δεν είναι και αυτό σημαίνει ανεξάρτητο).

Εσύ που το έχεις χρησιμοποιήσει; Σε κάποιο στοιχείο τύπου Picturebox; Μπορείς να το γράψεις στην εικόνα του;

Δημοσ.

Επειδή δεν καταλαβαίνω αρκέτα από αυτά που ρώτας Σου προτείνω το εξής 

Εγκατάσταση python 10 λεπτά

εγκατάσταση βιβλιοθήκης matplotlib προτείνο και numpy 3 λεπτά χώρος στο δίσκο  όλα μαζί 250μβ

1 script 3 γραμμές 1 λέπτο, χωρίς να ξέρεις τίποτα για την γλώσσα python αν θές κάνε copy paste αυτό που πόσταρα ή σου στέλνω εγώ άλλα έτοιμα.

και βλέπεις το αποτέλεσμα και πιστεύω θα καταλάβεις πολύ περισσότερα από εμένα γιαυτά που ρωτάς 

Δεν χάνεις τίποτα 20 λεπτά από το χρόνο σου και 250 μβ στο δίσκο σου (εγώ έχω έκδοση 3.5 64 bit)και σου λύνονται οι απορίες σου. 

και 2 λεπτά μετά αν θές κάνεις uninstall.

Εγώ την έχω χρησιμοποίηση καθώς τη μαθαίνω και μέχρι στιγμής έχω κάνει απλά πράγματα περίπου 10 μικρά script για διαφορετικές απεικονήσεις γραμμές, μπάρες, πίτες κλπ όλα 2d. Είναι όμως θέμα του καθενός πως θα την χρησιμοποιήσει. Μπορεί να την ενσωματώσει σε όποιο πρόγραμμα θέλει .  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...