groot Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Άσε τις πονηριές Groot, κατάλαβες ότι απάντησα στον DR. Fuzzy. Μπορείς να εξηγήσεις αφού ξεκίνησες τι σημαίνει Dispatch στα μηνύματα; Of course! Φαντάζομαι όμως ότι καταλαβαίνεις πως μία τέτοια ερώτηση θέτει μεγάλες αμφιβολίες για το τι τελικά έχεις κάνει στην Μ2000.... Εάν κάποιος claims ότι έχει φτιάξει μία γλώσσα, και όχι εφαρμογή, και ρωτάει τι είναι dispatch τότε αυτομάτως παραδέχεται ότι έχει φτιάξει εφαρμογή και όχι γλώσσα. Το ίδιο και για την διαφορά argument και τιμής. Εάν παρόλα αυτά θέλεις να σου εξηγήσω τι είναι dispatch, μπορώ να σου δώσω κάποιο υλικό για διάβασμα και ό,τι δεν καταλάβεις εδώ είμαι να με ρωτήσεις (όπως ακριβώς έκανα και με τον k33theod... και δεν βλέπω το λόγο να κάνω κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό για εσένα to be honest). Να κάτσω να σου μάθω εγώ, δεν το βλέπω. Έχω και άλλες δουλειές από το να παραδίδω μαθήματα μέσω ενός forum. Sorry.
M2000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δεν κατάλαβες. Δεν το ζητάω για μένα! Αφού διαπίστωσες ότι ο Χ έχει κάποια έλλειψη και του πετάς ένα θέμα με τα callables, το οποίο με μια περιγραφή δυο γραμμών θα το είχες εξηγήσει, του δίνεις μετά τι;Αντί λουλούδια ...πρόγραμμα; Που κάνει τι; Σε ποιόν απευθύνεσαι όταν δίνεις τρεις αράδες πρόγραμμα; Σου ζήτησα να κάνεις κάτι, για εκείνο που ξεκίνησες. Η απάντησή σου ήταν άλλα για άλλα, δηλαδή, φαντάστηκες ότι την ερώτηση την κάνω γιατί δεν γνωρίζω (αυτό το συμπέρασμά σου είναι αυθαίρετο), μετά αναρωτιέσαι πώς το αυθαίρετο συμπέρασμα συνδέεται με ένα γεγονός ότι έχω γράψει μια γλώσσα. Άντε ρώτα τον εαυτό σου που βγάζει τέτοια συμπεράσματα, και όχι εμένα που γράφω γλώσσες! Δεν θέλω να δώσεις υλικό για διάβασμα, θέλω να περάσεις στο στάδιο να περιγράφεις κάτι. Έχεις θέμα σε αυτό.Ούτε περιγράφεις, ούτε διαβάζεις σωστά τις περιγραφές άλλων. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, μπορεί να λυθεί, με λίγη προσοχή. Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτός που δεν το παραδέχεται έχει πρόβλημα. Και εγώ τις προάλλες που συζητάγαμε μπέρδεψα την εξαγωγή του MatLab με τη σύνταξή του! Δεν μας κάνει χειρότερους, το να κάνουμε λάθη, είναι ανθρώπινο. Κοιτάμε πάντα την βελτίωση, αλλά δεν γίνεται να ξεπεράσουμε το ότι είμαστε άνθρωποι και θα κάνουμε λάθη. Δεν θα κάνεις λοιπόν κάτι για μένα, δεν είμαι απέναντί σου, είμαστε όλοι εδώ σε έναν ανοιχτό χώρο, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να γράψουν, και εκείνος του δημοτικού και εκείνος του πολυτεχνείου, και κάθε ιδέα είναι χρήσιμη, Μάθε να επικοινωνείς ...Εγώ στα 50 μου δεν έχω θέμα, και το ότι κάθομαι και σου γράφω συμβαίνει γιατί δίνω στον καθένα αξία. Αν δε σου έδινα αξία δεν θα συζήταγα μαζί σου! 1
defacer Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Προσπαθώ να την κάνω όσο περισσότερο ολοκληρωμένη γίνεται παρά να έχω ένα βασικό κομμάτι και ότι άλλο να το αφήσω να γίνει με εξωτερικό dll. Περίεργη δήλωση αν σκεφτεί κανείς ότι βασικά χωρίς τα runtime libraries της VB6 η M2000 δεν κάνει απολύτως τίποτα. Μάθε να επικοινωνείς ...Εγώ στα 50 μου δεν έχω θέμα, και το ότι κάθομαι και σου γράφω συμβαίνει γιατί δίνω στον καθένα αξία. Αν δε σου έδινα αξία δεν θα συζήταγα μαζί σου! Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει βέβαια ότι πάνω κάτω for whatever reason κανένα από τα έμπειρα μέλη του φόρουμ δε δίνει αξία σ' αυτά που λες, και πολλοί δε συζητάμε μαζί σου ακριβώς για αυτό το λόγο. Αν δεν το έχεις καταλάβει, τότε μάλλον δυστυχώς έχεις και κάποιο θέμα επικοινωνίας. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο τύπος δεν τρώει ban. Μπαίνει σε κάθε thread, λέει μια άσχετη αρλούμπα και μετά ψάχνει αφορμή να τσακώνεται με όλο τον κόσμο.
k33theod Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 groot καταλαβαίνω τον κώδικα εκτός την τελευταία γραμμή actions['dispatch'](message) δέν το έχω ξαναδεί ''' docstring''' ή if __main__==''__name__'' ή σχόλιο, θα βοήθούσε Το object στο class είναι λάθος: είναι case sensitive και θέλει μικρό o όπως είναι Object βγάζει λάθος τουλάχιστον στη 3.5 και 3.4 έκδοση Εναλλακτικά μπορεί να παραλείφθεί είναι default τιμή στην class Μ2000 To 'dispatch' δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο είναι ένα string θα μπορούσε να είναι 'patch' είναι τύπος της python a={'b':5, 'c':'gia xara'} dictionary ο ίδιος τύπος περίπου πέζει και στα json objects στο internet αντί να πάρεις το 5 δείκτη ακέραιο το πέρνεις με τη λέξη κλειδί a['b'] δίνει 5 Έχω λίγο χρόνο παραπάνω δεν είναι μόνο για τον Μ2000 αλλά και για άλλους που διαβάζουν τον καβγά . Το ισοδύναμο του καβγά είναι το ποδόσφαιρο. Ο groot και ο Μ2000 αγαπάνε το ποδόσφαιρο (προγραμματισμό) και πηγαίνουν στο γήπεδο (ινσομνια) Ο groot είναι ολυμπιακός (python) και ο Μ2000 Κεραυνος (Μ2000) και μαλώνουν και λένε ο ένας στον άλλο οτι η ομάδα του είναι κάλυτερη. Στη γήπεδο βέβαια πάνε κι άλλοι που επίσης δεν γουστάρουν τον Κεραυνό και γίνεται χαμός και έχουμε συμπλοκές και τελικά δεν βλέπουμε την μπάλα αλλά τη συμπλοκή.
groot Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 groot καταλαβαίνω τον κώδικα εκτός την τελευταία γραμμή actions[/size][[/size]'dispatch'[/size]]([/size]message[/size]) δέν το έχω ξαναδεί[/size] ''' docstring''' ή if __main__==''__name__'' ή σχόλιο, θα βοήθούσε Το object στο class είναι λάθος: είναι case sensitive και θέλει μικρό o όπως είναι Object βγάζει λάθος τουλάχιστον στη 3.5 και 3.4 έκδοση Εναλλακτικά μπορεί να παραλείφθεί είναι default τιμή στην class Yeah... yeah.. όντως λάθος capitalization. Αλλά το point το έπιασες. Επίσης έχεις λάθος. Σε 2.x δεν είναι default και έχω βρεθεί προ-εκπλήξεων σε αρκετές υλοποιήσεις, οπότε (βάσει εμπειρίας) μέχρι να γίνει εντελώς αρχαιολογία η 2.x θα πρότεινα να το χρησιμοποιείς. Αυτά που λες ότι θα βοηθούσαν, δεν θα βοηθούσαν. Ειδικά το δεύτερο (i.e. if __main__ = ...) είναι εντελώς άσχετο. My point και κλείνω... προσπάθησε να μαθαίνεις και όχι να δείχνεις ότι ξέρεις. Π.χ., αντί να πεις για το if __main__ (που είναι εντελώς άσχετο) απλά και μόνο για να το δείξεις ότι το κατέχεις (μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτό...), θα πρότεινα να υιοθετήσεις διαφορετική προσέγγιση. Αλλά just my opinion Οψόμεθα για περισσότερες. Υ.Γ. Το ίδιο pattern παρατηρείται και στην ανάλυσή σου στις διάφορες διαφωνίες. Τείνεις να κάνεις το ίδιο λάθος με τον Μ2000. Ήτοι, να γράφεις για αυτά που δεν γνωρίζεις (π.χ. αυτό το θέμα, η διαφωνία με τον Μ2000 και το ότι θα σε βοηθούσε το if __main__ ).
M2000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 @Defacer Η Μ2000 είναι γλώσσα που λειτουργεί με interpreter. Άρα χωρίς αυτόν δεν λειτουργεί όπως δεν λειτουργεί και η Python χωρίς τον δικό της. Υπάρχουν γλώσσες που έχουν και compiler. Η Vb6 έχει και τα δύο. Στο IDE παίζει ο Interpreter εκτός και αν ζητήσεις αλλιώς, και στο τέλος κάνεις την παραγωγή του exe. Το θέμα είναι στο τι πρόσβαση σου δίνει μια γλώσσα, σε αυτό που λέμε by default. Αν δεν έχει γραφικά τότε δεν υπάρχει by default κάτι, άρα δεν υπάρχει "απαίτηση" να ξέρει κανείς κάτι για αυτό για να λέει ότι ξέρει τη γλώσσα. Όπως και η Assembly κάνεις μεν τα πάντα, αλλά ποτέ δεν θα κάτσεις να φτιάξεις κάτι μεγάλο, ενώ μπορείς να το κάνεις σε μια γλώσσα υψηλότερου επιπέδου, έτσι και η γλώσσα που δεν σου παρέχει εγγενώς υποστήριξη για κάτι δεν θα προτιμηθεί αν υπάρχει άλλη γλώσσα που με ευκολία κάνει αυτό που ζητάμε. Κάποιοι δήλωσαν εδώ ότι "καλά ένα import" κάνεις! Δεν είναι έτσι. Το Import A με το Β μετά, μπορεί να έχουν θέμα! Ενώ αν δυο πράγματα εγγενώς τα παρέχει η γλώσσα τότε ξέρεις ότι δεν θα έχουν θέμα. Όσο για το θέμα της αξίας...Συζητώ για την μόνη αξία ότι έχω έναν άνθρωπο απέναντί μου και όχι ένα ζώο. Αν δέχεσαι αυτό το πράγμα τότε ναι νομίζω ότι με βλέπουν σαν άνθρωπο και ότι αξίζω κάτι για αυτό. Αν αναφέρεσαι για την αξία ως έμπειρος...ή ότι άλλο, δεν με ενδιαφέρει. Αν μπορώ να προσφέρω και τα καταφέρνω, έχει καλώς αν όχι, τι να κάνουμε, ας προσφέρει κάποιος άλλος. Δεν βγάζουμε μεροκάματο εδώ!
pmav99 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Πάντως, ανεξαρτήτως κλάδου, η ιστορία επαναλαμβάνεται... http://www.michanikos.gr/topic/7047-%CE%9F%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%A3%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5/
groot Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Το θέμα είναι στο τι πρόσβαση σου δίνει μια γλώσσα, σε αυτό που λέμε by default. [...] Κάποιοι δήλωσαν εδώ ότι "καλά ένα import" κάνεις! Δεν είναι έτσι. Το Import A με το Β μετά, μπορεί να έχουν θέμα! Ενώ αν δυο πράγματα εγγενώς τα παρέχει η γλώσσα τότε ξέρεις ότι δεν θα έχουν θέμα. Μάλιστα... Μάθαμε σήμερα ότι η C δεν σου δίνει πρόσβαση ούτε στο να γράφεις σε console. Το #include <stdio.h> είναι όντως θέμα. Επίσης, ένα σωρός γλώσσες δεν υποστηρίζουν τίποτα τελικά! Java, C++, C#, Python, C κτλ... δεν υποστηρίζουν τίποτα πέρα από βασικές πράξεις και δομές ελέγχου!
defacer Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Αν αναφέρεσαι για την αξία ως έμπειρος...ή ότι άλλο, δεν με ενδιαφέρει. Αν μπορώ να προσφέρω και τα καταφέρνω, έχει καλώς αν όχι, τι να κάνουμε, ας προσφέρει κάποιος άλλος. Δεν βγάζουμε μεροκάματο εδώ! Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι στη μάλλον αισιόδοξη προσπάθειά σου να προσφέρεις λες αρλούμπες και μ' αυτό τον τρόπο εκτροχιάζεις την προσπάθεια άλλων (που ξέρουν!) να προσφέρουν, με αποτέλεσμα αυτοί οι άλλοι μετά να στρέφονται εναντίον σου; Σόρι αλλά "το έκανα με καλή πρόθεση" μετά την 150η φορά δε μετράει και πολύ. Και είμαστε και ενήλικες. Το πρώτο, "τεχνικής φύσης" μέρος της απάντησής σου δε θα το συζητήσουμε because αρλούμπες.
k33theod Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Yeah... yeah.. όντως λάθος capitalization. Αλλά το point το έπιασες. Επίσης έχεις λάθος. Σε 2.x δεν είναι default και έχω βρεθεί προ-εκπλήξεων σε αρκετές υλοποιήσεις, οπότε (βάσει εμπειρίας) μέχρι να γίνει εντελώς αρχαιολογία η 2.x θα πρότεινα να το χρησιμοποιείς. Αυτά που λες ότι θα βοηθούσαν, δεν θα βοηθούσαν. Ειδικά το δεύτερο (i.e. if __main__ = ...) είναι εντελώς άσχετο. My point και κλείνω... προσπάθησε να μαθαίνεις και όχι να δείχνεις ότι ξέρεις. Π.χ., αντί να πεις για το if __main__ (που είναι εντελώς άσχετο) απλά και μόνο για να το δείξεις ότι το κατέχεις (μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτό...), θα πρότεινα να υιοθετήσεις διαφορετική προσέγγιση. Αλλά just my opinion Οψόμεθα για περισσότερες. Υ.Γ. Το ίδιο pattern παρατηρείται και στην ανάλυσή σου στις διάφορες διαφωνίες. Τείνεις να κάνεις το ίδιο λάθος με τον Μ2000. Ήτοι, να γράφεις για αυτά που δεν γνωρίζεις (π.χ. αυτό το θέμα, η διαφωνία με τον Μ2000 και το ότι θα σε βοηθούσε το if __main__ ). ναι έλεγα στο if __main__ να βάλεις λίγο κώδικα για να δω τι κάνει επί της ουσίας αυτό που έγραψες γιατί δεν βλέπω κάτι μισό
M2000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 @Defacer Δικό σου θέμα να χαρακτηρίσεις αυτά που γράφω ως αρλούμπες! Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτό εκτός και αν θες να ρωτήσεις κάτι, για αυτά που γράφω, και τότε θα προσπαθήσω να στο ξεκαθαρίσω!
groot Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δεν κατάλαβες. Δεν το ζητάω για μένα! Αφού διαπίστωσες ότι ο Χ έχει κάποια έλλειψη και του πετάς ένα θέμα με τα callables, το οποίο με μια περιγραφή δυο γραμμών θα το είχες εξηγήσει, του δίνεις μετά τι;Αντί λουλούδια ...πρόγραμμα; Που κάνει τι; Σε ποιόν απευθύνεσαι όταν δίνεις τρεις αράδες πρόγραμμα; Σου ζήτησα να κάνεις κάτι, για εκείνο που ξεκίνησες. Η απάντησή σου ήταν άλλα για άλλα, δηλαδή, φαντάστηκες ότι την ερώτηση την κάνω γιατί δεν γνωρίζω (αυτό το συμπέρασμά σου είναι αυθαίρετο), μετά αναρωτιέσαι πώς το αυθαίρετο συμπέρασμα συνδέεται με ένα γεγονός ότι έχω γράψει μια γλώσσα. Άντε ρώτα τον εαυτό σου που βγάζει τέτοια συμπεράσματα, και όχι εμένα που γράφω γλώσσες! Δεν θέλω να δώσεις υλικό για διάβασμα, θέλω να περάσεις στο στάδιο να περιγράφεις κάτι. Έχεις θέμα σε αυτό.Ούτε περιγράφεις, ούτε διαβάζεις σωστά τις περιγραφές άλλων. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, μπορεί να λυθεί, με λίγη προσοχή. Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτός που δεν το παραδέχεται έχει πρόβλημα. Και εγώ τις προάλλες που συζητάγαμε μπέρδεψα την εξαγωγή του MatLab με τη σύνταξή του! Δεν μας κάνει χειρότερους, το να κάνουμε λάθη, είναι ανθρώπινο. Κοιτάμε πάντα την βελτίωση, αλλά δεν γίνεται να ξεπεράσουμε το ότι είμαστε άνθρωποι και θα κάνουμε λάθη. Δεν θα κάνεις λοιπόν κάτι για μένα, δεν είμαι απέναντί σου, είμαστε όλοι εδώ σε έναν ανοιχτό χώρο, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να γράψουν, και εκείνος του δημοτικού και εκείνος του πολυτεχνείου, και κάθε ιδέα είναι χρήσιμη, Μάθε να επικοινωνείς ...Εγώ στα 50 μου δεν έχω θέμα, και το ότι κάθομαι και σου γράφω συμβαίνει γιατί δίνω στον καθένα αξία. Αν δε σου έδινα αξία δεν θα συζήταγα μαζί σου! Ό,τι να 'ναι. Το πιο λυπηρό είναι πως δεν έχεις την τσίπα να πεις "Δεν ήξερα για MATLAB" και πας να το δικαιολογήσεις λέγοντας όλα αυτά.... Το πιο παράξενο είναι ότι ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι 50 φέρεται κατά αυτόν τον τρόπο... Δηλαδή, λέει αρλούμπες, τις δικαιολογεί λέγοντας ότι θέλει να επικοινωνεί και όταν του λένε ότι λέει αρλούμπες το γυρνάει στο τι θέλει αυτός να κάνουν οι άλλοι. Τέλος, εάν θέλεις κάτι, κάνε το. Το τι θέλεις εσύ, πίστεψέ με, δεν απασχολεί κανέναν. Ιδιαίτερα μετά από όσα έχεις γράψει. Εάν ρωτάς, σημαίνει ότι περιμένεις απάντηση γιατί δεν την ξέρεις. Εκτός και εάν μέχρι τα 50 σου δεν το έχεις καταλάβει αυτό (αυτό είναι κάτι ακόμα πιο περίεργο!). Οπότε, σταμάτα τις φθηνές δικαιολογίες. Όχι ότι με πειράζουν, αλλά έτσι... από συμπόνια στο λέω. ναι έλεγα στο if __main__ να βάλεις λίγο κώδικα για να δω τι κάνει επί της ουσίας αυτό που έγραψες γιατί δεν βλέπω κάτι μισό Μα αυτό σου λέω... Το if __main__ δεν είναι αυτό που νομίζεις! Διάβασε τι κάνει.
defacer Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δικό μου θέμα, και όλων των υπόλοιπων που έχουν ιδέα από το αντικείμενο που συζητείται κατα περίπτωση. Όλοι αυτοί έχουν διατυπώσει το "θέμα" τους πολλάκις, including και σε αυτό το ίδιο thread παραπάνω από μια φορά. Ο μόνος που δεν έχει θέμα είσαι εσύ. Αμα ταιριάζει κάπου το με φτύνουν και λέω βρέχει, this is it.
k33theod Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 from tkinter import * # get widget classes from tkinter.messagebox import askokcancel # get canned std dialog class Quitter(Frame): # subclass our GUI def __init__(self, parent=None): # constructor method Frame.__init__(self, parent) self.pack() widget = Button(self, text='Quit', command=self.quit) widget.pack(side=LEFT, expand=YES, fill=BOTH) def quit(self): ans = askokcancel('Verify exit', "Really quit?") if ans: Frame.quit(self) έχει και σχόλια καταλαβαίνεις τι κάνει πάνω κάτω όπως και εγώ στον κώδικά σου if __name__ == '__main__': Quitter().mainloop() τώρα καταλαβαίνει κάνεις πολύ περισσότερα γιατί τρέχει και έχει έξοδο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα