Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικά θα μου το σβήσουν, αλλά πιο απροσάρμοστο χρήστη δεν έχω συναντήσει ποτέ όσο είμαι εδώ.

Sorry για τα offtopic.

• Like 6
  • Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εάν το "παράμετρος" είναι η ελληνική ορολογία για το "argument", τότε δεν υπάρχει λόγος να σου δώσει κανείς ούτε την ελληνική αλλά ούτε και την αγγλική ορολογία.

Τα έχεις τόσο μπερδεμένα στο μυαλό σου που, ειλικρινά, δεν γίνεται να ξεμπερδευτούν μέσα από ένα post.

Μπορείς να ωρύεσαι μετά από αυτή μου την απάντηση, δεν περιμένω να καταλάβεις τίποτα (δεδομένων των παραπάνω). Σε κάθε περίπτωση όμως, όσοι καταλαβαίνουν τι έγραψες και τι είναι το σωστό θα καταλάβουν τι γράφω.

Όσο για την δική μου άποψη, ήδη την έχω γράψει:

#Δημιουργούμαι τα σημεία

plt.plot(x,f(x),'g-',linewidth=2.0) #Η plot παίρνει και ως argument το χρώμα και τύπο της γραμμής green line default b- συνεχόμενη μπλε

Το Η plot παίρνει και ως argument..........θα μπορούσε να γραφτεί : Η plot παίρνει τιμές...(το ως δεν έχει σημασία...εκτός και αν βρει κανείς άλλο τρόπο...να δώσει τιμές....)

Για "optional" μπορούμε να πούμε Η plot μπορεί να πάρει τιμές

Όχι. Arguments παίρνει.

--------------------------------------------------------------

Λογικά θα μου το σβήσουν, αλλά πιο απροσάρμοστο χρήστη δεν έχω συναντήσει ποτέ όσο είμαι εδώ.

Sorry για τα offtopic.

Έπαιζε και ο starlight!

Y.Γ. Μ2000... για να φτάσει ο gon να γράψει τέτοιο σχόλιο, πραγματικά κάτι κάνεις πολύ λάθος (ή πολύ σωστά, εξαρτάται τις βλέψεις σου). Φιλικά :)

Δημοσ.

Ακόμα περιμένω τη μετάφρασή σου!

:-D  :-D  :-D :-D

Εάν το "παράμετρος" είναι η ελληνική ορολογία για το "argument", τότε δεν υπάρχει λόγος να σου δώσει κανείς ούτε την ελληνική αλλά ούτε και την αγγλική ορολογία.

Τα έχεις τόσο μπερδεμένα στο μυαλό σου που, ειλικρινά, δεν γίνεται να ξεμπερδευτούν μέσα από ένα post.

Μπορείς να ωρύεσαι μετά από αυτή μου την απάντηση, δεν περιμένω να καταλάβεις τίποτα (δεδομένων των παραπάνω). Σε κάθε περίπτωση όμως, όσοι καταλαβαίνουν τι έγραψες και τι είναι το σωστό θα καταλάβουν τι γράφω.

Δημοσ.

Και τι σημαίνει αυτό και το γράφεις συνέχεια; Που είναι η μετάφρασή σου;

Δημοσ.

Καμία σχέση...Περιμένω την μετάφρασή σου αλλιώς ευθέως θα δηλώσω ότι είσαι τυπικό παράδειγμα Troll.

(δεν έγραψα τα arguments παραμέτρους, απλά εσύ αυτό κατάλαβες...)

Δημοσ.

Καμία σχέση...Περιμένω την μετάφρασή σου αλλιώς ευθέως θα δηλώσω ότι είσαι τυπικό παράδειγμα Troll.

(δεν έγραψα τα argouments παραμέτρους, απλά εσύ αυτό κατάλαβες...)

Για να καταλάβω...

Το όλο επιχείρημά σου τώρα είναι: "Πες μου εσύ για να σου δείξω εγώ, αλλιώς θα σε πω troll";

Και με βάσει ό,τι έχεις γράψει έως τώρα αλλά και αυτό, περιμένεις κανείς να σε πάρει στα σοβαρά;

Τι να πω...; Δεν πα να με πεις και ogre;

Υ.Γ. arguments γράφεται... το argouments είναι να μην το πω!

Δημοσ.

Καλά κοιτάς την ορθογραφία! Το όλο επιχείρημά μου είναι ότι εγώ έκανα μια πρόταση περί μετάφρασης και εσύ έκανες μια επίθεση σε μένα και όχι μια άλλη πρόταση. Δεν σε έχει βάλει κανείς εξεταστή και αν έχεις κάτι καλύτερο να προτείνεις θα το κάνεις για τον αναγνώστη όχι για μένα. Δεν θα γράψεις για "να σου δείξω εγώ". Αλλά για να είσαι σωστός στο θέμα. Ας είσαι χίλιες φορές σωστότερος. Αλλά το να διαφωνείς χωρίς να παρέχεις την άποψή σου, δεν σε κάνει εκείνον που έχει άποψη. Αυτός που δεν έχει άποψη παρά μόνο ότι οι άλλοι δεν είναι σωστοί για απροσδιόριστους λόγους, και επιμένει σε αυτό...είναι Troll

Δημοσ.

Αδερφέ... ήδη έγραψα την άποψή μου.

#Δημιουργούμαι τα σημεία

plt.plot(x,f(x),'g-',linewidth=2.0) #Η plot παίρνει και ως argument το χρώμα και τύπο της γραμμής green line default b- συνεχόμενη μπλε

Το Η plot παίρνει και ως argument..........θα μπορούσε να γραφτεί : Η plot παίρνει τιμές...(το ως δεν έχει σημασία...εκτός και αν βρει κανείς άλλο τρόπο...να δώσει τιμές....)

Για "optional" μπορούμε να πούμε Η plot μπορεί να πάρει τιμές

Όχι. Arguments παίρνει.

Αλλά όπως είπα... δεν περιμένω να καταλάβεις.

Δημοσ.

Δεν μεταφράζω τα πάντα γιατί θεωρώ ότι δεν χρειάζεται δεν είναι ακαδημαικό κείμενο. Λέω ο text editor και όχι ο επεξεργασής κειμένου και argument και όχι τιμή και plot και όχι πλοκή. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι καταλαβαίνουν. Μη μαλώνετε για να μαλώνετε.

• Like 1
Δημοσ.

M2000

Στη βασική βιβλιοθήκη της python έχει πακέτο να κάνεις γραφικά και ζωγραφιές και επεξεργασία εικόνας και προγράμματα σε γραφικό περιβάλλον και ότι θες. Λέγεται tkinter και μπορείς να δεις για τις δυνατότητες του στο internet. Υλοποιεί το Tk (Tk is a cross platform widget toolkit used for building GUI in many languages.)

To ότι η python έχει πακέτα εκτός της βασικής εγκατάστασης όπως το matplotlib το numpy το mysql το pyqt και άλλα κορυφαία που κάνουν τη ζωή του προγραμματιστή εύκολη είναι θετικό και όχι αρνητικό.  

groot

Το numpy δεν είναι υποχρεωτικό αλλά και χωρίς αυτό δεν μπορώ. Πως αλλιώς να πάρω χ τιμές μεταξύ α και β το range δεν δουλεύει γιατί έχει δικό του τύπο (range) και 2ο δέχεται μόνο ακεραίους. Πρέπει να κάνεις πίνακα να διαιρέσεις με το χ να κάνεις τα στοιχεία εισαγωγή στον πίνακα και τρέχα γύρευε. Επίσης στις τριγωνομετρικές το math.cos() στη επιστροφή της συνάρτησης δεν λειτουργεί θέλει το np.cos().   

Δημοσ.

Ναι συμφωνώ ότι είναι θετικό για τον προγραμματιστή να έχει αντικείμενα με έτοιμη λειτουργικότητα. Και εγώ χρησιμοποιώ π.χ. το ADO, αλλά πρέπει κάποιος πρώτα να έχει μια σχέση με τα γραφικά. Μπορεί βέβαια να την αποκτήσει μετά! Αλλά μια πρόταση είναι να μπορεί να χρησιμοποιεί τα βασικά και όπου θέλει το σύνθετο να το ζητάει, και όχι να γνωρίζει το σύνθετο και να πνίγεται στα βασικά!

Μια ερώτηση: αν θέλω να παράγω το γραφικό με το  ωραίο αντικείμενο (είδα screenshots), χωρίς να τα δείξω άμεσα, αλλά να δώσω χώρο για rendering και να αποφασίσω μετά που θα το βγάλω, π.χ. σε εκτυπωτή, ή φόντο παραθύρου, ή να την κάνω αρχείο, μπορώ; Και σε τι θα μου το δώσει η βιβλιοθήκη; Δουλεύει με DIB, με τι; Αν είναι να πάρω την επιστροφή σε αρχείο τότε δεν μου κάνει. Δηλαδή θέλω να έχω επιστροφή μέσα στην εφαρμογή!

Δημοσ.

Εν γένει, είναι μάλλον άσκοπη η τοποθέτηση αλλά anyway, duty calls

Θα πρέπει να μπορείς να ανοίγεις wav files χωρίς έξτρα βιβλιοθήκη (import wave).
Να έχεις πρόσβαση στο OS χωρίς έξτρα βιβλιοθήκη (import os).

και άλλα πολλά...!

Αφού το κάνει η Μ2000 τότε γιατί όχι η Python;

Μεταξύ άλλων, γιατί η Python θέλει να είναι cross platform.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...