silve Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Γεια χαρά παιδιά!Έχω μπει στο τρυπάκι αυτές τις μέρες να αγοράσω ένα πιεστικό για το αυτοκίνητο. Ο σκοπός μου είναι να πλένω το αμάξι με το πιεστικό όταν αυτό έχει λίγη βρομιά επάνω. Με τους κουβάδες, τα πανιά, σφουγγάρια κλπ μου παίρνει αρκετό χρόνο για ένα απλό εξωτερικό πλύσιμο και αρκετές φορές βαριέμαι όλη τη διαδικασία όταν το αμάξι δεν είναι πολύ λερωμένο με αποτέλεσμα να το αφήνω έτσι. Νομίζω πως ένα πιεστικό θα καλύψει αυτή την ανάγκη. Εσείς τι λέτε;Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα σχετικά φθηνό πιεστικό (γύρω στα 100 ευρώ) με καλή ποιότητα κατασκευής + έναν καλό αφροποιητή. Έχετε να μου προτείνετε κάτι καθώς είμαι παντελώς άσχετος με τις μάρκες που κυκλοφορούν, τι πρέπει να προσέξω κλπ;
TheAccountant Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 πιεστικο + πλυσιμο με 100 ευρω... μονο κλεμμένο. Αυτά τα μικρά πιεστικά που διαφημιζουν δεν έχουν δύναμη, θα πρεπει να ψεκάζεις απο αρκετά κοντα (αρα οχι αρκετο ευρος δέσμης) με συνεπεια να κάνεις αρκετή ώρα και με αυτό. Been there... H καλύτερη σου επιλογή ειναι μια φαρδιά σκουπα πλυσιματος αυτοκινητου με παροχή νερού. Σε 5 λεπτά τέλειωσες.
silve Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δεν χρειάζομαι τρελή πίεση γιατί αφενός δεν σκοπεύω να πλένω το αμάξι μόνο με το πιεστικό παρά μόνο όταν έχει λίγη βρομιά επάνω και αφετέρου νομίζω πως τα υψηλής πίεσης πιεστικά δεν είναι και ότι καλύτερο για το χρώμα, τις τσιμούχες, τα πλαστικά κλπ... Εγώ κοιτάω κάτι από αυτά κοντά στα 100 ευρώ - http://www.skroutz.gr/c/501/plystika-mhxanhmata.html Όταν λες φαρδιά σκούπα πλυσίματος έχεις να προτείνεις κάτι;
Dare-Devil Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/4780808/Nilfisk-C-120-6-6-X-TRA-EU.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/335391/Nilfisk-C120-3-6.htmlΗ διαφορά τους είναι ότι το Χ-ΤRA έχει διάφορα αξεσουάρ. Μην προτιμήσεις καμία άλλη μάρκα σε αυτά τα λεφτά ! Ούτε καν Karcher (σε αυτά τα λεφτά πάντα) 1
silve Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Απ΄ ότι έψαξα λίγο τα Nilfisk νομίζω πως έχουν μεταλλικά μέρη στο εσωτερικό τους, πράγμα που προφανώς τα κάνει και πιο ανθεκτικά. Τα 120bar για ένα πλυστικό μηχάνημα είναι ικανοποιητικά για τη δουλειά που το θέλω; Σε περίπτωση που πάρω ένα πιο ακριβό μηχάνημα θα δω μεγάλη διαφορά σε σχέση με ένα πιεστικό των 100 ευρώ;
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Γεια χαρά παιδιά! Έχω μπει στο τρυπάκι αυτές τις μέρες να αγοράσω ένα πιεστικό για το αυτοκίνητο. Ο σκοπός μου είναι να πλένω το αμάξι με το πιεστικό όταν αυτό έχει λίγη βρομιά επάνω. Με τους κουβάδες, τα πανιά, σφουγγάρια κλπ μου παίρνει αρκετό χρόνο για ένα απλό εξωτερικό πλύσιμο και αρκετές φορές βαριέμαι όλη τη διαδικασία όταν το αμάξι δεν είναι πολύ λερωμένο με αποτέλεσμα να το αφήνω έτσι. Νομίζω πως ένα πιεστικό θα καλύψει αυτή την ανάγκη. Εσείς τι λέτε; Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα σχετικά φθηνό πιεστικό (γύρω στα 100 ευρώ) με καλή ποιότητα κατασκευής + έναν καλό αφροποιητή. Έχετε να μου προτείνετε κάτι καθώς είμαι παντελώς άσχετος με τις μάρκες που κυκλοφορούν, τι πρέπει να προσέξω κλπ; Εγώ λέω πως η βρωμιά - έστω και η λίγη - δεν φεύγει απλά με πίεση νερού, συνεχίζεις να χρειάζεσαι κουβά πανιά και σφουγγάρια. Επίσης ένα τόσο φτηνό πιεστικό έχει πολύ μικρή παροχή νερού, περισσότερο θα σε καθυστερεί παρά θα σε βοηθάει.
silve Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Εγώ λέω πως η βρωμιά - έστω και η λίγη - δεν φεύγει απλά με πίεση νερού, συνεχίζεις να χρειάζεσαι κουβά πανιά και σφουγγάρια. Επίσης ένα τόσο φτηνό πιεστικό έχει πολύ μικρή παροχή νερού, περισσότερο θα σε καθυστερεί παρά θα σε βοηθάει. Δεν έχω σκοπό να το πλένω ΜΟΝΟ με την πίεση του νερού. Φυσικά και δεν θα φεύγει η βρωμιά μόνο και μόνο με το νερό. Η διαδικασία που θα κάνω με το πιεστικό θα είναι η εξής: Να πλένω πρώτα το αμάξι με το πιεστικό (για να φύγουν τα πολλά), έπειτα με έναν αφροποιητή να το ψεκάζω με σαπούνι, τρίψιμο πολύ ελαφρά με μια βούρτσα (ειδική για αυτοκίνητα), ξέβγαλμα με το πιεστικό και τέλος σκούπισμα. Αυτό έχω σκεφτεί να κάνω και για αυτό το λόγο είπα να πάρω ένα πιεστικό. Δεν θέλεις να ξέρεις σε τι διαδικασία μπαίνω όταν το πλένω με λάστιχο, κουβάδες, σφουγγάρια κλπ κλπ. Εφόσον όλοι λέτε ότι τα χρήματα που δίνω είναι λίγα για ένα ικανοποιητικό πιεστικό, ποιο μου προτείνετε να αγοράσω με περισσότερο λεφτά;
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δεν έχω σκοπό να το πλένω ΜΟΝΟ με την πίεση του νερού. Φυσικά και δεν θα φεύγει η βρωμιά μόνο και μόνο με το νερό. Η διαδικασία που θα κάνω με το πιεστικό θα είναι η εξής: Να πλένω πρώτα το αμάξι με το πιεστικό (για να φύγουν τα πολλά), έπειτα με έναν αφροποιητή να το ψεκάζω με σαπούνι, τρίψιμο πολύ ελαφρά με μια βούρτσα (ειδική για αυτοκίνητα), ξέβγαλμα με το πιεστικό και τέλος σκούπισμα. Κάτσε, πριν είπες πως σκοπός σου είναι να το πλένεις όταν έχει λίγη βρωμιά πάνω... Όταν έχει πολύ βρωμιά ναι, με το πιεστικό θα φύγουν τα πολλά, όταν όμως έχει λίγη δεν θα φύγει τίποτα. Όσο για τον αφροποιητή δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αυτό έχω σκεφτεί να κάνω και για αυτό το λόγο είπα να πάρω ένα πιεστικό. Δεν θέλεις να ξέρεις σε τι διαδικασία μπαίνω όταν το πλένω με λάστιχο, κουβάδες, σφουγγάρια κλπ κλπ. Εφόσον όλοι λέτε ότι τα χρήματα που δίνω είναι λίγα για ένα ικανοποιητικό πιεστικό, ποιο μου προτείνετε να αγοράσω με περισσότερο λεφτά; Μα ξέρω σε τι διαδικασία μπαίνεις, πλένω και εγώ το αυτοκίνητο μου. Το λάστιχο συνεχίζει να είναι απαραίτητο όταν χρησιμοποιείς πιεστικό, το τρίψιμο(με σφουγγάρι ή σκούπα ή βούρτσα ή οτιδήποτε άλλο) και το στέγνωμα επίσης, μόνο τον κουβά θα γλιτώσεις και αυτό όχι λόγω πιεστικού. Εγώ προσωπικά έχω πάρει ένα από τα lidl(PHD 150 C2). Πιό πολύ χρόνο μου παίρνει να το κάνω με το πιεστικό, παρά με σκέτο λάστιχο. Και φασαρία να βγάλω έξω το πλυστικό / να τραβήξω μπαλαντέζα, και τετραπλάσιο χρόνο για ξέπλυμα. Μόνο όταν έχει πολύ βρωμιά/λάσπες το χρησιμοποιώ.
silve Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Όταν έγραψα πιο πάνω "για να φύγουν τα πολλά", εννοούσα ότι θα κάνω μια πλύση πρώτα για να φύγουν οι κόκκοι σκόνης και η όποια βρομιά υπάρχει επάνω στο αμάξι. Ακόμα και σε ένα λίγο λερωμένο αυτοκίνητο, δε μπορείς κατευθείαν να βάλεις σαπούνι και να αρχίσεις να το τρίβεις πριν το ξεπλύνεις καλά. Θα το γνωρίζεις φυσικά αυτό. Ένας αφροποιητής είναι απαραίτητος μαζί με το πιεστικό ειδάλλως πάλι θα χάσεις αρκετό χρόνο με την προετοιμασία για το σαπούνι, τον κουβά και το τρίψιμο. Προσωπικά το πιεστικό θα με βολέψει σίγουρα από θέμα εξοικονόμησης χρόνου στο πλύσιμο του αυτοκινήτου. Και δεν είναι ένα αυτοκίνητο αλλά 3 αυτοκίνητα! Πρόπλυση / Αφρός - Σαπούνι / Τρίψιμο / Ξέβγαλμα / Σκούπισμα. Πάνω από μισή ώρα όλη αυτή η διαδικασία δε θα μου παίρνει.
Dare-Devil Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Απ΄ ότι έψαξα λίγο τα Nilfisk νομίζω πως έχουν μεταλλικά μέρη στο εσωτερικό τους, πράγμα που προφανώς τα κάνει και πιο ανθεκτικά. Τα 120bar για ένα πλυστικό μηχάνημα είναι ικανοποιητικά για τη δουλειά που το θέλω; Σε περίπτωση που πάρω ένα πιο ακριβό μηχάνημα θα δω μεγάλη διαφορά σε σχέση με ένα πιεστικό των 100 ευρώ; Η nilfisk στις οικιακές σειρές χρησιμοποιεί αλουμινένιες αντλίες ενώ η Karcher πλαστικές. Στις επαγγελαμτικές σειρές και οι 2 εταιρίες είναι το ίδιο . Nilfisk και Karcher είναι τα 2 τοπ ονόματα στα πλυστικά . Εγώ έχω ένα nilfisk στα 110bar σίγουρα τρία χρόνια . Το χρησιμοποιώ κάθε Σ/Κ για πλύσιμο του αυτοκινήτου και πλύσιμο αυλής και τοίχων καμιά φορά. Απροβλημάτιστο . Όσον αφορά την πίεση μην περιμένεις ότι τα 110 bar μηχάνημα να ξεκολλάει ξεραμένες βρωμιές απο το αμάξι χωρίς να βάλεις λίγο σφουγγάρι ή κάποιο σοβαρο απορρυπαντικό με σοβαρό αφροποιητή. Ίσως έπρεπε να παρω δυνατότερο . Τελοςπάντων θεωρώ τα 110 bar λίγα για να ξεκολλήσει ξεραμένες βρωμιές απο το αμάξι . Όσα bar περισσότερα τόσο το καλύτερο και ταυτόχρονα όμως όσα πιο πολλά bar τόσο το χειρώτερο για το χρώμα του αυτοκινήτου θεωρητικά. Πιστεύω ότι 120-140 bar είναι οκ . Να ξέρεις ότι θα χρειαστείς εξάρτημα για πλύσιμο αυτοκινήτου στα nilfisk κάνει 13 ευρώ αν θυμάμαι καλά και στο προτείνω γιατί η δέσμη του νερού είναι πιο απαλή και σωστή για το χρώμα . http://www.e-shop.gr/nilfisk-accessory-akrofysio-aytokinitoy-click-clean-6411136-p-TLS.120080 Δες όμως αν αυτό το εξάρτημα είναι συμβατό με το πλυστικό που θα πάρεις που κατά 99% θα είναι . Υ.Γ Σφουγγάρι πάντα βάζω όταν έχει ξεραμένη βρώμα πάνω . Αυτό δεν το γλιτώνεις εύκολα . Ο αφροποιητής που έχει το nilfisk ή όποιο πλυστικό δεν κάνει δουλειά. Πρέπει να πάρεις έναν καλό ημιεπαγγελματικό για να χεις πλούσιο αφρό . Ψάξε σε φορουμς αυτοκινήτου να σου πούνε για αφροποιητή και καλό ενεργό απορρυπαντικό .
silve Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Η nilfisk στις οικιακές σειρές χρησιμοποιεί αλουμινένιες αντλίες ενώ η Karcher πλαστικές. Στις επαγγελαμτικές σειρές και οι 2 εταιρίες είναι το ίδιο . Nilfisk και Karcher είναι τα 2 τοπ ονόματα στα πλυστικά . Εγώ έχω ένα nilfisk στα 110bar σίγουρα τρία χρόνια . Το χρησιμοποιώ κάθε Σ/Κ για πλύσιμο του αυτοκινήτου και πλύσιμο αυλής και τοίχων καμιά φορά. Απροβλημάτιστο . Όσον αφορά την πίεση μην περιμένεις ότι τα 110 bar μηχάνημα να ξεκολλάει ξεραμένες βρωμιές απο το αμάξι χωρίς να βάλεις λίγο σφουγγάρι ή κάποιο σοβαρο απορρυπαντικό με σοβαρό αφροποιητή. Ίσως έπρεπε να παρω δυνατότερο . Τελοςπάντων θεωρώ τα 110 bar λίγα για να ξεκολλήσει ξεραμένες βρωμιές απο το αμάξι . Όσα bar περισσότερα τόσο το καλύτερο και ταυτόχρονα όμως όσα πιο πολλά bar τόσο το χειρώτερο για το χρώμα του αυτοκινήτου θεωρητικά. Πιστεύω ότι 120-140 bar είναι οκ . Να ξέρεις ότι θα χρειαστείς εξάρτημα για πλύσιμο αυτοκινήτου στα nilfisk κάνει 13 ευρώ αν θυμάμαι καλά και στο προτείνω γιατί η δέσμη του νερού είναι πιο απαλή και σωστή για το χρώμα . http://www.e-shop.gr/nilfisk-accessory-akrofysio-aytokinitoy-click-clean-6411136-p-TLS.120080 Δες όμως αν αυτό το εξάρτημα είναι συμβατό με το πλυστικό που θα πάρεις που κατά 99% θα είναι . Υ.Γ Σφουγγάρι πάντα βάζω όταν έχει ξεραμένη βρώμα πάνω . Αυτό δεν το γλιτώνεις εύκολα . Ο αφροποιητής που έχει το nilfisk ή όποιο πλυστικό δεν κάνει δουλειά. Πρέπει να πάρεις έναν καλό ημιεπαγγελματικό για να χεις πλούσιο αφρό . Ψάξε σε φορουμς αυτοκινήτου να σου πούνε για αφροποιητή και καλό ενεργό απορρυπαντικό . Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Όπως είπα, το μηχάνημα θα το χρειαστώ για συχνή χρήση και σε λίγο βρόμικο αυτοκίνητο, οπότε νομίζω πως θα κάνω τη δουλειά μου και με το παραπάνω. Δε θέλω να φτάνω δηλαδή σε σημείο που θα έχει το αμάξι ξεραμένες λάσπες και χώματα για να το πλύνω. Κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξω το Nilfisk C120 που είναι στα 120 bar πίεση. Βλέπω ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει και αρκετά εξαρτήματα που μπορείς να αγοράσεις έξτρα για να καλύψεις σχεδόν όλες τι ανάγκες σου. Αυτό εξάρτημα που ανοίγει τη δέσμη του νερού πολύ χρήσιμο. Όσον αφορά τον αφροποιητή, σίγουρα θα πάρω έναν καλό για να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Και πάλι ευχαριστώ!
Sorath Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Ο πατέρας μου είχε πάρει πέρσι ένα απο τα lidl , 70-80€ κάπου εκεί. Η πίεση του νερού είναι μια χαρά. Το μόνο μείον είναι οτι δεν κάνει πολύ αφρό, αλλά γενικότερα σαν κατασκευή είναι οκ για τα λεφτά της. 1
Dare-Devil Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Όπως είπα, το μηχάνημα θα το χρειαστώ για συχνή χρήση και σε λίγο βρόμικο αυτοκίνητο, οπότε νομίζω πως θα κάνω τη δουλειά μου και με το παραπάνω. Δε θέλω να φτάνω δηλαδή σε σημείο που θα έχει το αμάξι ξεραμένες λάσπες και χώματα για να το πλύνω. Κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξω το Nilfisk C120 που είναι στα 120 bar πίεση. Βλέπω ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει και αρκετά εξαρτήματα που μπορείς να αγοράσεις έξτρα για να καλύψεις σχεδόν όλες τι ανάγκες σου. Αυτό εξάρτημα που ανοίγει τη δέσμη του νερού πολύ χρήσιμο. Όσον αφορά τον αφροποιητή, σίγουρα θα πάρω έναν καλό για να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Και πάλι ευχαριστώ! Ναι τα πάντα μπορείς να βρεις απο εξαρτήματα. Μέχρι και λάστιχο για ξεβούλωμα αποχέτευσης ή υδρορροών ! Εγώ αρχικά πηρα πλυστικό για το αμάξι . Τελικά είδα ότι με βολεύει και στο πλύσιμο της αυλής ή της μάντρας και των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού . Απο ποιότητα συναρμολόγησης και πλαστικών είναι άψογα τα nilfisk . Στιβαρή κατασκευή και ανθεκτική . Δεν έχω βρει κανένα μειονέκτημα . Aυτό έχω εγώ. https://www.youtube.com/watch?v=zyksV5WrzyU Mια συμβουλή: Διάβασε καλά τις οδηγίες για την διαδικασία ενεργοποίησης και απενεργοποίησης όταν τελειώσεις . Π.χ μην ξεχαστείς και δεν έχεις ανοίξει την παροχή νερού στην βρύση και το ενεργοποιήσεις. Εκείνη την στιγμή την αντλία την υπερθερμαίνεις επικίνδυνα . όλα αυτά τα πλυστικά είναι υδρόψυκτα . 1
silve Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Να είστε καλά παιδιά, ευχαριστώ πολύ! Σύντομα θα αγοράσω και εγώ ένα μηχάνημα και θα επιστρέψω με τις εντυπώσεις μου! 1
meletis_m Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Απο οτι είχα δει τα Lidl είχαν βγάλει πιεστικό περίπου πρίν μια εβδομάδα της Parkside, το είχε στα 98ευρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα