Προς το περιεχόμενο

Γενικη συζητηση περι Overclocking,εξωτικες motherboard η ο επεξεργαστης αμα τραβαει.....τραβαει....

RigasGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχουμε στο καινουργιο μηχανημα εναν 6700Κ με HERO VIII και ανοιγει στα 5 αλλα δεν καθετε πολυ ωρα, βεβαια με 1.5 volt απλά για benchmark του δωσαμε μια φορα και μονο.

Απαντησα οτι τα 5 δοκιμαστικαν για μονο 1 bench.

Τωρα δουλευει στοκ και ουτε το turbo ανοιχτο.

Τα 5 με 1.5 volt τα εβγαλα με 2133 μνημες στοκ, και οχι 3200 που εχουν οι Ripgaws V λογο λαθους κωδικου μνημων και βαραγε 40 code.

+ οτι μονο CPU-Z δηλωμα εκανα και ενα Cinebench R15, και τιποτα παραπανω, δεν υπαρχει λογος να τον τηγανιζω ωρες και ωρες με τα τεστ της ΝASA που κανουν μερικοι μηπως και δουν καμια blue screen.

Mε XMP 3200 παει μεχρι 4,8 ανετα χωρις ζορια.

Όντως για ένα μηχάνημα που μια φορά θα το ανεβάσεις και μετά θα είναι στοκ δεν χρειάζεται stability test.

Για τη σταθερότητα του oc, τσεκάρεις αμά σκοπεύεις να το κρατήσεις στα ανεβασμένα ρολογια.

Επίσης  μια απορία, ο 6700 με τις 3200 μνήμες που αναφέρεσαι, είναι δικός σου, της δουλειάς, ενός γνωστού,

έχεις έναν 6700 στη δουλειά και άλλον 6700 σπίτι με oc? Ρωτάω γιατί αλλιώς αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα

με μια αραιή επαφή και αλλιώς με καθημερινή χρήση.

Επεξ/σία από Whitefanged
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

της οικογενειας, σαν 2ο μηχανημα.

Αλλα οποιος μου πει ειδα διαφορα απο τα 4 στα 5 η ακομα και στα 4.5-4.6 σε εφαρμογες και παιχνιδια ειναι λαθος.

Οπωτε ποιος λογος να ψηνει καποιος τον επεξεργαστη εκει πανω?

Το θεμα το ανοιξα αν αξιζει να εχεις μητρικη σχεδον οσο κανει ενας επεξεργαστης στο overclock κοματι.

Το οverclock το κανουμε για να γουσταρουμε, οχι γιατι χρειαζεται ντε και καλα.

Ετσει για να παιζουμε στο HWBOT, αλλα πλεον ειναι cpu και μονο απ οτι καταλαβα το αν θα καθετε σε χ ταχυτητα και αν οχι.

• Like 2

Εξαρτάται. Εγώ προσωπικά το oc το κάνω γιατί κερδίζω πολύ χρόνο σε εφαρμογές. Για αυτό ψάχνω oc σταθερά και ασφαλή με το λιγότερο ρεύμα που μπορώ να δώσω, ώστε να μη ψήνω το μηχάνημα, αλλά και κέρδος να έχω. 

• Like 1

Εξαρτάται. Εγώ προσωπικά το oc το κάνω γιατί κερδίζω πολύ χρόνο σε εφαρμογές. Για αυτό ψάχνω oc σταθερά και ασφαλή με το λιγότερο ρεύμα που μπορώ να δώσω, ώστε να μη ψήνω το μηχάνημα, αλλά και κέρδος να έχω. 

Αμα βγαζεις χρηματα απο αυτο ναι, και θα προτεινα παραπανω πηρηνες.

Αν ειναι να κανεις κανα βιντεακι render και απο εκει που πηγαινε για να το ολοκληρωσει 4.20 λεπτα και το κανει 3.80 ΟΚ....πες δεν γουσταρεις το περιμενε,

Εχω ανοιξει θεμα για εναν 4790Κ που θελω να παρω τι batch Λαχειο θα κατσει, ετσει γιατι γουσταρω να δω που θα πηγαινει, αλλα σκεφτομαι αξιζει να εχεις και μητρικη special για καλητερο managment η οχι, και ετσει ανοιξα θεμα

Και Xeon κλειδομενος μου κανει γι αυτο που θελω αλλα γουσταρω να εχω ξεκλειδωτο.

Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Αν θέλεις την άποψή μου, από ένα σημείο και μετά οι μητρικές δεν δικαιολογούν την έξτρα χρέωση αλλά πατούν πολύ στο marketing και στην "καγκουριά" πολλών enthusiasts. Υπάρχουν καλές μητρικές από όλες τις εταιρείες που είναι μεσαίες από τιμές αλλά έχουν όλα όσα χρειάζεται κανείς που θέλει να πειραματιστεί και λίγο με oc. 

Για 4790Κ μπορείς να πετύχεις πολύ καλές μητρικές στα μεταχειρισμένα πλέον με υπόλοιπο εγγύησης. Αυτές τις μέρες έβλεπα μια Z97 soc force της Gigabyte σε πολύ καλή τιμή (ήταν απλησίαστη καινούργια). Τέτοιες ευκαιρίες κοίτα, αν θέλεις την γνώμη μου. 

• Like 1

Αλλα οποιος μου πει ειδα διαφορα απο τα 4 στα 5 η ακομα και στα 4.5-4.6 σε εφαρμογες και παιχνιδια ειναι λαθος.

Το θεμα το ανοιξα αν αξιζει να εχεις μητρικη σχεδον οσο κανει ενας επεξεργαστης στο overclock κοματι.

Ετσει για να παιζουμε στο HWBOT, αλλα πλεον ειναι cpu και μονο απ οτι καταλαβα το αν θα καθετε σε χ ταχυτητα και αν οχι.

Καλή φάση, έχετε δηλαδή ο καθένας τον 6700 του, και έχετε και ένα ξεκλείδωτο 6700Κ (αλλά το oc δεν χρειάζεται)

στο σαλόνι. Άλλα δεν είναι στο σαλόνι, είναι στη δουλειά ο 6700Κ που τον πληρώσατε για ξεκλείδωτο αλλά δεν τον

κάνετε oc γιατί το oc είναι άχρηστο.

Μάιστα.

Συγγνώμη, oc κάνετε κάνετε στη δουλειά, για να γουστάρετε (!?!?!) στο hwbot.

Πάντως μετά από περίπου 18 χρόνια (καλοκαίρι 98 ή 99 με celeron 333) που ασχολιέμαι

με το άθλημα, διαπιστώνω μια βελτίωση όσο να 'ναι, και δεν έχω τηγανίσει/ψήσει/σουβλίσει

ΟΥΤΕ ΕΝΑ CPU.

• Like 1

Καλή φάση, έχετε δηλαδή ο καθένας τον 6700 του, και έχετε και ένα ξεκλείδωτο 6700Κ (αλλά το oc δεν χρειάζεται)

στο σαλόνι. Άλλα δεν είναι στο σαλόνι, είναι στη δουλειά ο 6700Κ που τον πληρώσατε για ξεκλείδωτο αλλά δεν τον

Μάιστα.

Συγγνώμη, oc κάνετε κάνετε στη δουλειά, για να γουστάρετε (!?!?!) στο hwbot.

Πάντως μετά από περίπου 18 χρόνια (καλοκαίρι 98 ή 99 με celeron 333) που ασχολιέμαι

με το άθλημα, διαπιστώνω μια βελτίωση όσο να 'ναι, και δεν έχω τηγανίσει/ψήσει/σουβλίσει

ΟΥΤΕ ΕΝΑ CPU.

Δεν εχει εναν 6700Κ ο καθενας, εναν εχουμε τωρα, και μερικους i7 και ΧΕΟΝ (1366)

Και στην δουλεια μιας και αναφερεσε.....Γραφειο Τελετων εχω φιλε και δεν εχω υπολογιστη, εχω καταλογο με φερετρα.

Ρε αδερφέ λίγο μπερδεμένα μας τα λες, από oc δεν πολυνιώθεις, pc δεν έχεις,

δε πα να τα πείς σε κάνα νήμα για 8core κινητά.

Επίσης με έκανες και σκιάχτηκα βραδυάτικα.

Μπα π'αναθεμάσε.

• Like 2

Ρε αδερφέ λίγο μπερδεμένα μας τα λες, από oc δεν πολυνιώθεις, pc δεν έχεις,

δε πα να τα πείς σε κάνα νήμα για 8core κινητά.

Επίσης με έκανες και σκιάχτηκα βραδυάτικα.

Μπα π'αναθεμάσε.

Γιατι ξιγιεσε τωρα ετσει.....συζητηση κανουμε... :-D

Ενταξει μια δουλεια ειναι και αυτη...τι να κανω αυτην μου μαθανε απο 10 χρονων παιδακι.....

• Like 1

Ενταξει μια δουλεια ειναι και αυτη...τι να κανω αυτην μου μαθανε απο 10 χρονων παιδακι.....

Είσαι Θεούλης :)

• Like 2

Στην Ελλαδα της κρισης και τοσα πολλα λεφτα για πεταμα εχει ο καθενας για να σκαει 800+ευρω σε επεξεργαστη και μητρικη απλα για να βλεπει ανουσια νουμερακια???Και το λεω αυτο γιατι αν ειναι να το κανει αυτο υπαρχουν και φθηνοτερες λυσεις ή ακομα και used κομματια.

Αμα βγαζεις χρηματα απο αυτο ναι, και θα προτεινα παραπανω πηρηνες.

Αν ειναι να κανεις κανα βιντεακι render και απο εκει που πηγαινε για να το ολοκληρωσει 4.20 λεπτα και το κανει 3.80 ΟΚ....πες δεν γουσταρεις το περιμενε,

Εχω ανοιξει θεμα για εναν 4790Κ που θελω να παρω τι batch Λαχειο θα κατσει, ετσει γιατι γουσταρω να δω που θα πηγαινει, αλλα σκεφτομαι αξιζει να εχεις και μητρικη special για καλητερο managment η οχι, και ετσει ανοιξα θεμα

Και Xeon κλειδομενος μου κανει γι αυτο που θελω αλλα γουσταρω να εχω ξεκλειδωτο.

Δεν καταλαβα βεβαια το παραπανω που γραφεις οτι στην οικογενεια εχετε μονο xeon και I7(καλα τι χρηση κανετε και ειχατε δωσει τοσα χρηματα για επεξεργαστη).

Δηλαδη με λιγα λογια υπολογιστη δεν εχεις.Απλα σκεφτεσαι να αγορασεις ενα i7 4790k μαζι με μια αξιολογη μητρικη μονο για Overclocking αν καταλαβα καλα.

Το υπολοιπο συστημα ομως απο τι θα αποτελειται???Γιατι θες και αναλογες μνημες,καλο κουτι με Airflow,αναλογη ψυκτρα και παει λεγοντας.

Α και το καλυτερο αν σου κατσει και καλο τσιπακι αλλιως κλαφτα Χαραλαμπε.

Και με τα παραπανω αν τα υπολογισουμε σε τιμες καινουργιων τα περισσοτερα(χωρις να αναφερθουμε σε καρτα γραφικων)μιλαμε για pc κοντα στα 900-1000ευρω χωρις καν καρτα γραφικων.Με καρτα γραφικων η τιμη ανεβαινει στο Θεο αν ειναι αξιολογη.

Και ολα αυτα για να δεις 1-2φορες νουμερακια και να τα ανεβασεις σε ενα site πχ το Hwbot που αναφερεις. Πολυ ενδιαφερον......

Ναι αλλα δεν σε εκραξε για την δουλεια που κανεις, και καλα κανεις απο το να εισαι ανεργος με τα λεφτα του μπαμπα οπως καποιοι αλλοι και να γυρνανε στις καφετεριες με ακριβα κινητα και να λενε τι εκανε χτες ο Βαζελος-Γαυρος.

• Like 1

Στην Ελλαδα της κρισης και τοσα πολλα λεφτα για πεταμα εχει ο καθενας για να σκαει 800+ευρω σε επεξεργαστη και μητρικη απλα για να βλεπει ανουσια νουμερακια???Και το λεω αυτο γιατι αν ειναι να το κανει αυτο υπαρχουν και φθηνοτερες λυσεις ή ακομα και used κομματια.

Δεν καταλαβα βεβαια το παραπανω που γραφεις οτι στην οικογενεια εχετε μονο xeon και I7(καλα τι χρηση κανετε και ειχατε δωσει τοσα χρηματα για επεξεργαστη).

Δηλαδη με λιγα λογια υπολογιστη δεν εχεις.Απλα σκεφτεσαι να αγορασεις ενα i7 4790k μαζι με μια αξιολογη μητρικη μονο για Overclocking αν καταλαβα καλα.

Το υπολοιπο συστημα ομως απο τι θα αποτελειται???Γιατι θες και αναλογες μνημες,καλο κουτι με Airflow,αναλογη ψυκτρα και παει λεγοντας.

Α και το καλυτερο αν σου κατσει και καλο τσιπακι αλλιως κλαφτα Χαραλαμπε.

Και με τα παραπανω αν τα υπολογισουμε σε τιμες καινουργιων τα περισσοτερα(χωρις να αναφερθουμε σε καρτα γραφικων)μιλαμε για pc κοντα στα 900-1000ευρω χωρις καν καρτα γραφικων.Με καρτα γραφικων η τιμη ανεβαινει στο Θεο αν ειναι αξιολογη.

Και ολα αυτα για να δεις 1-2φορες νουμερακια και να τα ανεβασεις σε ενα site πχ το Hwbot που αναφερεις. Πολυ ενδιαφερον......

Ναι αλλα δεν σε εκραξε για την δουλεια που κανεις, και καλα κανεις απο το να εισαι ανεργος με τα λεφτα του μπαμπα οπως καποιοι αλλοι και να γυρνανε στις καφετεριες με ακριβα κινητα και να λενε τι εκανε χτες ο Βαζελος-Γαυρος.

Εχω συστημα, υμαρτον....

Αφου θες τα specs

Αsrock Fatality Z97 Pro

G3258 (και ειπα να τον δωσο, και να παρω εναν 4790Κ)

16 Crucial 1600

Coolermaster Cosmos 1000 

EVGA 1000P2 Supernova

εναν 850 EVO

και μια 280Χ

Logitech Master MX και ενα Κ360

Και δεν ειπα οτι με εκραξε κανεις....

Εχω συστημα, υμαρτον....

Ήμαρτον. Δεν θέλω τέτοια λαθάκια, είσαι και του χώρου.

Αsrock Fatality Z97 Pro

G3258 (και ειπα να τον δωσο, και να παρω εναν 4790Κ)

16 Crucial 1600

Coolermaster Cosmos 1000 

EVGA 1000P2 Supernova

εναν 850 EVO

και μια 280Χ

Logitech Master MX και ενα Κ360

Τον g3258 τον έχεις stock για να μην κουράζεις το 1000P2 ?   :D  :D  :D  :D  :D 

...

Ετσι για να παιζουμε στο HWBOT, αλλα πλεον ειναι cpu και μονο απ οτι καταλαβα το αν θα καθετε σε χ ταχυτητα και αν οχι.

Ετσι.

Κάνε το κέφι σου ... αυτό μετράει.

Εσύ ξέρεις τί είναι αυτό που σε γεμίζει και σου δίνει χαρά.

Μήν παίρνεις τοις μετρητοίς ότι σου γράφουν κάποιοι εδώ μέσα.

Υπάρχουν άτομα που γράφουν απλά για να γράφουν.

• Like 2

...

Σαν πρώτο μηχάνημα τι έχετε δηλαδή, server της Google; :mellow:

..είναι στη δουλειά ο 6700Κ που τον πληρώσατε για ξεκλείδωτο αλλά δεν τον

Καλά πολλοί παίρνουν και 4790k, 6700k, για τις λίγο μεγαλύτερες συχνότητες από τους non-k και δεν κάνουν oc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...