Belisarius Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Πιστεύω ότι καλύτερα που η MS βγάζει τις εφαρμογές της νόκια. Καταρχήν προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου το here drive,μιας και χρησιμοποιώ ή του αμαξιού ή το navigon που είναι πολύ καλύτερο από το here drive. Η εφαρμογή πλοήγησης της MS,αν και ακόμα είναι στην αρχή,και η MS υποσχέθηκε ότι θα αντισταθμίσει τα οφέλη της εφαρμογής με διάφορες αναβαθμίσεις,πιστεύω ότι έχει μερικά καλά που το here drive+ δεν τα είχε. 1.Έχει ενναλακτικές διαδρομές. 2.Και πολύ βασικό προτέρημα.Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα ισχύει αλλά εδώ γερμανιστάν αν π.χ. θές να πας στο Saturn στην Βόνη π.χ. και δεν ξέρεις την διεύθυνση,γράφεις στην αναζήτηση Saturn Bonn και σε βρίσκει και τον δρόμο,αλλά και την διεύθυνση.Βέβαια έχει και μειονεκτήματα αλλά θα καλυτερεύσει σίγουρα. Όταν λες οτι έχουν εναλλακτικές διαδρομές οι Microsoft Maps εννοείς οτι το Here στα wp δεν είχε εναλλακτικές; Αν και το γράφεις ξεκάθαρα, δυσκολεύομαι να το πιστέψω ή εννοείς κάτι άλλο.
flik Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Καταρχάς, το ότι χρησιμοποιεί δεδομένα απο here maps, δεν σημαίνει οτι έχει τις ίδιες λειτουργίες. Here maps έχει και το navigon, και το copilot. Οι χάρτες είναι το ένα. Όμως ένα καλό πρόγραμμα πλοήγησης, πρέπει να έχει καλές φωνητικές οδηγίες, να βγάζει σωστές διαδρομές, να επιλέγει την/τις καλύτερη/καλύτερες. Να έχει σωστά pois. Να είναι εύχρηστη, γρήγορη κτλ. Μπορεί (δεν έχω χρησιμοποιήσει πρόσφατα) το windows maps να είναι καλύτερο, μπορεί όμως και να είναι χειρότερο. Εναλλακτικές διαδρομές έβγαζε το here maps φίλε palawiaris. Και ψάχνεις και με σημείο ενδιαφέροντος άμεσα αντί για διεύθυνση (βασικό ατού ευχρηστίας, αν ενοούμε το ίδιο, που σε άλλες εφαρμογές πατάς κατηγορίες κτλ κτλ, εδώ το γράφεις άμεσα, στο ίδιο πεδίο αναζήτησης οδού όπως στο google maps).
palawiaris Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Όταν λες οτι έχουν εναλλακτικές διαδρομές οι Microsoft Maps εννοείς οτι το Here στα wp δεν είχε εναλλακτικές; Αν και το γράφεις ξεκάθαρα, δυσκολεύομαι να το πιστέψω ή εννοείς κάτι άλλο. Καταρχάς, το ότι χρησιμοποιεί δεδομένα απο here maps, δεν σημαίνει οτι έχει τις ίδιες λειτουργίες. Here maps έχει και το navigon, και το copilot. Οι χάρτες είναι το ένα. Όμως ένα καλό πρόγραμμα πλοήγησης, πρέπει να έχει καλές φωνητικές οδηγίες, να βγάζει σωστές διαδρομές, να επιλέγει την/τις καλύτερη/καλύτερες. Να έχει σωστά pois. Να είναι εύχρηστη, γρήγορη κτλ. Μπορεί (δεν έχω χρησιμοποιήσει πρόσφατα) το windows maps να είναι καλύτερο, μπορεί όμως και να είναι χειρότερο. Εναλλακτικές διαδρομές έβγαζε το here maps φίλε palawiaris. Και ψάχνεις και με σημείο ενδιαφέροντος άμεσα αντί για διεύθυνση (βασικό ατού ευχρηστίας, αν ενοούμε το ίδιο, που σε άλλες εφαρμογές πατάς κατηγορίες κτλ κτλ, εδώ το γράφεις άμεσα, στο ίδιο πεδίο αναζήτησης οδού όπως στο google maps). Ίσως να μην είδα καλά το πρόγραμμα Here Drive+ -δεν γράφω για το here maps που έχει σημεία ενδιαφέροντος-,και να κάνω λάθος;Αλλά δεν το έχω δει Διαδρομή Γερμανία-Αθήνα και με τα 2 προγράμματα.Το here δεν βγάζει ενναλακτική.Για μένα καλύτερα η εφαρμογή της MS.Oι 2 εφαρμογές της νοκια γίνανε μία. .
marvel_tomix Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ως κάτοχος Lumia 920 εδώ και δυόμιση χρόνια, μόνο καλά έχω να πω για τη συσκευή αλλά και για το λειρουργικό. Το store είναι αλήθεια ότι είναι ελλιπές σε σχέση με τις άλλες δύο πλατφόρμες, αν και εμένα δε μου έχει λέιψει κάτποια ουσιαστική εφαρμογή αυτά τα χρόνια συμβίωσης με τα WP8 και WP8.1. Πιστέυω μάλιστα ότι το πρόβλημα αυτο δεν οφείλεται αποκλειστικά στη Microsoft αλλά μερίδιο της ευθύνης φέρουν και οι διάφοροι developers που δε στηρίζουν την πλατφόρμα. Λυπήθηκα πολύ που οι ιθύνοντες του Here εγκαταλείπουν τα Windows, μιας και το 30% της χρήσης που κάνω στο κινητό μου είναι η πλοήγηση με GPS. Tο πρόγραμμα αυτό με έχει βολέψει από την εποχή που ακόμα λεγόταν Nokia Maps και έτρεχε σε Symbian. Σε αυτούς που αναφέρθηκαν στο Maps ή Χάρτες της Microsoft για τα WM10, θέλω να κάνω την εξής ερώτηση: Που έιδαν ότι έχει φωνητική πλοήγηση; Εγώ δεν κατάφερα να την βρω πουθενά. Επίσης δεν βρίσκει τα favorites που έιχα αποθηκεύσει στο Here. Δηλαδή πρέπει να κάτσω να τα περνάω όλα από την αρχη; Ωράιο πονοκέφαλο μας έβαλε... Ίσως να φταίει ότι τα WM10 είναι ακόμα σε κατάσταση beta, ίσως ότι η εφαρμογή ακόμα αναπτύσεται. Μακάρι να είναι έτσι. Ελπίζω η τελική μορφή του λειτουργικού και της συγκεκριμένης εφαρμογής να συμπεριλαμβάνει αυτές τις λειτουργίες που ανέφερα παραπάνω και τότε ίσως με καλύψει. Όπως και να έχει το πράγμα θεωρώ μεγάλη απώλεια την κατάργηση της ομάδας εφαρμογών Here από το οικοσύστημα των Windows Mobile 10.
AEGON Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 γιατό τόση κόντρα ρε παιδιά? μετοχές τις android ή της microsoft έχεται?
palawiaris Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Επίσης να προσθέσω ότι η εφαρμογή της MS σε πλοηγεί ακόμα και την διαδρομή αν πας με το λεωφορείο.Ποιο να πάρεις και πότε έρχετε. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα όμως.Οπότε MS ή Here;Φυσικά MS
Πέτρος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Επίσης να προσθέσω ότι η εφαρμογή της MS σε πλοηγεί ακόμα και την διαδρομή αν πας με το λεωφορείο.Ποιο να πάρεις και πότε έρχετε. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα όμως.Οπότε MS ή Here;Φυσικά MS Ηere Transit... Ακριβώς αυτό, πολύ καιρό τώρα. Πολύ θετικό πως παραμένει σαν δυνατότητα. 1
vanmour Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Για πες μας και ποσες αναβαθμησεις ασφαλειας πηρε το κινητο που παρεμεινε στο Kik kat ολα αυτα τα χρονια? Εκτος αν εισαι απο τους τυπους που θεωρεις οτι οι αναβαθμησεις,ειναι μονο για τα funky features και απο ασφαλεια κλαιν μαιν. Προφανώς και αυτό θεωρεί! Ποιά ασφάλεια τώρα... Features και specs να έχει κι όλα καλά...
Belisarius Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Προφανώς και αυτό θεωρεί! Ποιά ασφάλεια τώρα... Features και specs να έχει κι όλα καλά... Το τελευταίο security update το πήρα τον Δεκέμβριο κι ενώ δεν θα πάρει το κινητό marshmallow. Από την Samsung που δήθεν αφήνει τις συσκευές στη μοίρα τους σε αυτό το τομέα. Ναι, προσωπικά δεν με απασχολεί η ασφάλεια των δεδομένων μου παρ όλο που έχω στοιχεία ανασκαφών τα οποία δεν γίνεται να δημοσιευτούν ή να διαρρεύσουν. Γιατί πολύ απλά είναι αστείο το επιχείρημα της δήθεν ασφάλειας. 1
vanmour Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ναι, προσωπικά δεν με απασχολεί η ασφάλεια των δεδομένων μου Ανα γειά σου. Τώρα συνεννοούμαστε. Σεβαστό. Δεν αφήνεις λοιπόν τις ειρωνίες για να δεχτείς ότι υπάρχουν χρήστες με διαφορετικές ανάγκες απ τις δικές σου; 1
haHa Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ανα γειά σου. Τώρα συνεννοούμαστε. Σεβαστό. Δεν αφήνεις λοιπόν τις ειρωνίες για να δεχτείς ότι υπάρχουν χρήστες με διαφορετικές ανάγκες απ τις δικές σου; Παντως , τα windows phone ειναι το μοναδικο λειτουργικο που ακομα δεν εχει full device encryption εν ετει 2016. Ευτυχως αλλαζει αυτο με τα windows mobile 10 που προσθετουν αυτο το χαρακτηριστικο που εχουν τα αλλα λειτουργικα εδω κ χρονια. 1
Belisarius Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ανα γειά σου. Τώρα συνεννοούμαστε. Σεβαστό. Δεν αφήνεις λοιπόν τις ειρωνίες για να δεχτείς ότι υπάρχουν χρήστες με διαφορετικές ανάγκες απ τις δικές σου; + την απάντηση πιο πάνω, η συσκευή μου έχει Knox το οποίο δεν σημαίνει μόνο knox counter. Μπορεί να μην με ενδιαφέρει εμένα η ασφάλεια αλλά το αστείο είναι να θεωρούνται τα υπόλοιπα ασφαλέστερα ως μοναδικό σημείο υπεροχής απέναντι στο android. Με την ίδια λογική να μην κάνω την δουλειά μου στα windows επειδή ως πιο διαδεδομένο λειτουργικό δέχεται περισσότερες επιθέσεις. Aν σας ενδιέφερε τόσο η ασφάλεια θα το ξέρατε αλλά την θυμάστε όποτε δεν πιάνουν οι καραμέλες περι lags και άλλων που αναμασάτε κατα καιρούς. 1
ektor7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Παντως , τα windows phone ειναι το μοναδικο λειτουργικο που ακομα δεν εχει full device encryption εν ετει 2016. Ευτυχως αλλαζει αυτο με τα windows mobile 10 που προσθετουν αυτο το χαρακτηριστικο που εχουν τα αλλα λειτουργικα εδω κ χρονια. Γιατι,δε λειτουργουσε by default το bit locker απο τα wp8? Τι θα αλλαξει στα wm10?
haHa Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Γιατι,δε λειτουργουσε by default το bit locker απο τα wp8? Τι θα αλλαξει στα wm10? Οχι, δεν λειτουργουσε το bitlocker σε wp8 συσκευές χωρις eas, δηλαδή για την πλειονότητα των χρηστών. Ας παει καποιος στις ρυθμίσεις κ ας ψαξει να βρει πως θα ενεργοποιησει το encryption : δεν γίνεται. Τουλάχιστον, στα wm10 η ms προσθετει αυτη τη δυνατότητα ακολουθωντας εστω κ με καθυστέρηση τα αλλα λειτουργικα και προσφέροντας ασφάλεια στα δεδομένα του χρήστη.
tsalin Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Belisarus & haHA Έχετε πάρει εργολαβικά την υπεράσπιση του Android... Αφού η M$ και τα WP πάνε άπατα γιατί τέτοιο ζόρι?? Για τους λοιπούς και τη συζήτηση: Νομίζω πάει πολύ να μιλάς για ασφάλεια όταν η Samsung συσκευή σου είναι φορτωμένη έως το λαιμό με bloatware κώδικα... Κατά τα λοιπά τα έχουμε πει τόοοσες φορές... μπορείτε να απολαμβάνετε τις υπέροχες Android συσκευάρες σας για τις οποίες δώσατε 1+ μηνιάτικο και τις οποίες προφανώς πρέπει να υπερασπιστείτε... ΥΓ: Έχουν αρχίσει οι προπωλήσεις για το S7, με κόστος μόνο 800€... Τρέεεεχτε πελάτες μου.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα