Fulgore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δεν υπηρχε τετοια περιπτωση και ειδικα οταν μιλαμε για 1440p monitor αφου η αναλυση ειναι 1,7 υψηλοτερη απο 1080p και ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε 1080p. Αλλα δεν το περιμνα η διαφορα να ειναι τοσο μεγαλη! Καλα αυτο που γραφεις δεν ισχυει(υπαρχει στα ιδια λεφτα το Aoc 24ρι 144hz Freesync monitor που για gaming ειναι η μερα με την νυχτα) Επισης μιλαμε για ακομα μικροτερες ιντσες απο το γνωστο Dell U2515 και ακομα πιο μακρυα για το ιδανικο σε αυτη την αναλυση που ειναι οι 27ιντσες. Αρα ειπαμε καλο ειναι αν δεν γνωριζουμε μερικα πραγματα να λειπουν οι υπερβολες 1
Oroku Saki Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δεν θα την πας στα 75Hz? Σιγα σιγα μολις την πηρα δεν θελω να το ρισκαρω να γινει ζημια!! Καλα αυτο που γραφεις δεν ισχυει(υπαρχει στα ιδια λεφτα το Aoc 24ρι 144hz Freesync monitor που για gaming ειναι η μερα με την νυχτα) Επισης μιλαμε για ακομα μικροτερες ιντσες απο το γνωστο Dell U2515 και ακομα πιο μακρυα για το ιδανικο σε αυτη την αναλυση που ειναι οι 27ιντσες. Αρα ειπαμε καλο ειναι αν δεν γνωριζουμε μερικα πραγματα να λειπουν οι υπερβολες Εννοουσα οτι σε συγκριση με αυτην που ειχα η P2416D ειναι πολυ καλυτερη . Τωρα αν τη συγκρινουμε με 144 hz Gsync οι οποιες σε 1440p αιναι και πολυ ακριβες εκει ναι οντως ειναι κατωτερη απο αυτεες. Θα επαιρνα 144hz αν ηταν πιο φθηνες(μιλαμε για 1440p παντα). Και παλι ομως ειναι μια αναβαθμιση οπως και να το δει κανεις.
BigKnight Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Καλα αυτο που γραφεις δεν ισχυει(υπαρχει στα ιδια λεφτα το Aoc 24ρι 144hz Freesync monitor που για gaming ειναι η μερα με την νυχτα) Επισης μιλαμε για ακομα μικροτερες ιντσες απο το γνωστο Dell U2515 και ακομα πιο μακρυα για το ιδανικο σε αυτη την αναλυση που ειναι οι 27ιντσες. Αρα ειπαμε καλο ειναι αν δεν γνωριζουμε μερικα πραγματα να λειπουν οι υπερβολες Ρε παιδιά επειδή το 1440Ρ μπαίνει σιγά σιγά σε όλην την κοινότητα. Ποια AOC εννοείς που είναι και 144hz? Αν είναι TN και την πλασάρεις ως καλύτερη της Dell P2416D, απλά άστο.
Fulgore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Ρε παιδιά επειδή το 1440Ρ μπαίνει σιγά σιγά σε όλην την κοινότητα. Ποια AOC εννοείς που είναι και 144hz? Αν είναι TN και την πλασάρεις ως καλύτερη της Dell P2416D, απλά άστο. Εχεις δουλεψει ποτε τετοια monitor και εκφραζεις αποψη ή απλα γραφεις οτι να ναι??Προφανως και τα monitor αυτα στοχευουν αποκλειστικα σε gaming χρηση και οχι σε γενικη χρηση(ταινιες/internet κυριως και κανενα παιχνιδι που και που). Επισης επειδη ειχα δουλεψει για κανενα χρονο περιπου την Dell U2713 και τωρα δουλευω ενα τετοιο monitor θα ελεγα οτι το ''απλα αστο'' για αλλον πηγαινει. Μονο οι γωνιες θεασης ειναι το μεγαλο ελλατωμα τους,ακομα και τα χρωματα αν τα ρυθμισεις σωστα ερχονται πολυ κοντα σε αυτα των ips panel monitor. Οσο για το 1440p καθολου δεν μπαινει σιγα σιγα σε ολη την κοινοτητα. Απλα εβγαλε η Dell καποια οικονομικα monitor και ξαφνικα εμαθε ο κοσμος το 1440p. Δεν ειναι τυχαιο που εν ετη 2016 και ακομα και με τα 4k monitor τα 27ρια 1440p παραμενουν στα 500 πανω κατω τοσα χρονια. Επισης οσον αφορα την παραπανω Dell εκτως του οτι η αναλογια δεν ειναι καθολου καλη μεταξυ ιντσων και αναλυσης,καλη τυχη στο να μαξαρετε τα παιχνιδια σε αυτη την αναλυση 1
Oroku Saki Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Οπως και να το κανεις ομως μια οικονομικη 1440p οθονη της Dell(24'' η 25'') ειναι σαφως πολυ καλυτερη απο μια οικονομικη 1080p(21,5'' 1080p σαν αυτη που ειχα). Δεν υπαρχει καμια αφβιλοια για αυτο. Αρα για καποιον ο οποιος εχει μια οικονομικη 1080p και θελει μια καλη αναβαθμιση αλλα χωρις να ξοδεψει πολλα χρηματα τοτε η dell p2416d οπως και η 25'' ειναι μια καλη λυση. Γι αυτους που εχουν πολλα χρηματα και δεν τους νοιαζει το κοστος τοτε ναι γι αυτους θα ηταν καλυτερο να πανε σε 1440p 144 hz ομωε δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι για να μπορουμε να ξοδεουμε τοσο μεγαλα ποσα. Το συζητουσα σημερα με εναν φιλο μου οποιος ειναι και αυτος κομπιουτερας σαν εμενα αλλα δεν ασχολειτια με gaming και μου ειπε πως απορει που σε αυτη την δυσκολη εποχη που ζουμε μπορω και αναβαθμιζω το pc μου καθε 3+ χρονια και οταν του ειπα για την οθονη μου λεει''γιατι πηρες τοσο καλη και ακριβη οθονη θελεις τοσο πολυ να εχεις τα καλυτερα γραφικα στα παιχνιδια''? Του ειπα εγω ναι. Θελω να πω το φανηκε υπερβολικο τα 300 ευρω που κανει η υποτιθεμενη 'οικονομικη'' 1440p οθονη. 1
Fulgore Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Οπως και να το κανεις ομως μια οικονομικη 1440p οθονη της Dell(24'' η 25'') ειναι σαφως πολυ καλυτερη απο μια οικονομικη 1080p(21,5'' 1080p σαν αυτη που ειχα). Δεν υπαρχει καμια αφβιλοια για αυτο. Αρα για καποιον ο οποιος εχει μια οικονομικη 1080p και θελει μια καλη αναβαθμιση αλλα χωρις να ξοδεψει πολλα χρηματα τοτε η dell p2416d οπως και η 25'' ειναι μια καλη λυση. Γι αυτους που εχουν πολλα χρηματα και δεν τους νοιαζει το κοστος τοτε ναι γι αυτους θα ηταν καλυτερο να πανε σε 1440p 144 hz ομωε δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι για να μπορουμε να ξοδεουμε τοσο μεγαλα ποσα. Το συζητουσα σημερα με εναν φιλο μου οποιος ειναι και αυτος κομπιουτερας σαν εμενα αλλα δεν ασχολειτια με gaming και μου ειπε πως απορει που σε αυτη την δυσκολη εποχη που ζουμε μπορω και αναβαθμιζω το pc μου καθε 3+ χρονια και οταν του ειπα για την οθονη μου λεει''γιατι πηρες τοσο καλη και ακριβη οθονη θελεις τοσο πολυ να εχεις τα καλυτερα γραφικα στα παιχνιδια''? Του ειπα εγω ναι. Θελω να πω το φανηκε υπερβολικο τα 300 ευρω που κανει η υποτιθεμενη 'οικονομικη'' 1440p οθονη. Δεν υπαρχει καν θεμα συγκρισης μεταξυ τους ρε συ Oroku ελεος. Αυτη που ειχες ηταν monitor των 100-120ευρω και τωρα πηγες σε Monitor(ή αναφερεσαι σε αυτα)των 300+ ευρω... Να μου εκανες λοιπον συγκριση της Dell αυτης με ενα gsync/freesync monitor(κατα προτιμηση freesync που ειναι στα ιδια χρηματα)να το δεχτω. Επισης στο δευτερο που γραφεις περι πλουσιων δεν ξερω πολλους να κλαιγονται πανω σε αυτο αλλα να εχουν σκασει 400ευρω για καρτα γραφικων ετσι δεν ειναι??Να μου ειχες καρτα των 150-200ευρω να το δεχτω αυτο που λες.... Και παλι ομως υποτιθεται αγοραζεις ενα monitor που δεν το αλλαζεις συχνα,τι παει να πει δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι.Ο καθενας αγοραζει μεχρι εκει που τον παιρνει ή αλλοι που το εχουν σαν κυριο hobby τους(και δεν ειναι πλουσιοι)απλα δινουν τα περισσοτερα χρηματα στον υπολογιστη αφου περνανε τον περισσοτερο χρονο σε αυτο. Οσο για τον φιλο σου δυστηχως αλλα νταλων ειπε ο ανθρωπος(δεν τον ξερω βεβαια)και ειναι γενικα κακο παραδειγμα για να το βαζεις και σαν κατι το γενικο. Για καποιον που δεν ασχολειται με αυτα(και αρα δεν γνωριζει)ακομα και 230ευρω να εδινες σε Monitor παλι πολλα θα τα βρει. Για πες του φιλου σου οτι κανονικα τα 27ρια monitor κοστιζουν 450-500+ευρω να δουμε αν τα 300ευρω ειναι πολλα..... Και στην τελικη ο καθενας οπου τον ευχαριστει χαλαει τα χρηματα του.Για αλλα πραγματα να τον προβληματιζουν τον φιλο σου οχι για αυτα. Τελος καλο ειναι αν δεν γνωριζει ο κοσμος δυο πραγματα απο pc monitor/hardware κλπ να μην εκφερει γνωμη/αποψη(''πολλα λεφτα'',''τοσο καλη και ακριβη οθονη'',''λεφταδες οσοι αναβαθμιζουν τα pc τους καθε 3+χρονια'' κλπ)γιατι δυστηχως δεν μπορεις να τους παρεις στα σοβαρα. 1
Oroku Saki Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Eβαλα σημερα να δοκικμασω το Microsoft word. Και δεν βλεπω καποια διαφορα. Ενω κειμενα σε σελιδες στο ιντερνετ οπως φορουμσ, σελιδες ειδησεων κτλ ολα φαινονται πολυ πιο καθαρα ωστοσο το word που το δοκιμασα σημερα δειχνει ακριβως οπως στην παλια οθονη. Τι ρυθμισεις μου πρεοτεινεται να κανω ετσι ωστε να δειχνει οσο το δυνατον καλυτερο με την Dellp2416d? Δειτε στη φωτογραφια που τραβηξα πως δειχνει http://oi64.tinypic.com/333wcoz.jpg
Oroku Saki Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Αλλαξες τις ρυθμισεις αφου πηρες αυτη την οθονη η κρατησες αυτες που ειχες απο την προηγουμενη? Αν ναι τοτε τι αλλαξες?
cpttony Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Έχει scale στο 125% από μόνη της (τα Windows το έθεσαν).
Oroku Saki Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Για τις ρυθμισεις του word εννοουσα αν αλλαξες κατι η οχι.
Oroku Saki Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δοκιμσα τα preset σημερα να δω τι διαφορα κανει το καθενα. Το game preset οντως κανει καλυτερα τα χρωματα στα παιχνιδια . Θα δοκιμασω και τα υπολοιπα.
XMorsX Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Το game preset καλα την εικονα. Το warm απο οτι θυμαμαι ειναι το πιο ακριβες.
cpttony Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δοκιμσα τα preset σημερα να δω τι διαφορα κανει το καθενα. Το game preset οντως κανει καλυτερα τα χρωματα στα παιχνιδια . Θα δοκιμασω και τα υπολοιπα. Το game preset καλα την εικονα. Το warm απο οτι θυμαμαι ειναι το πιο ακριβες. Στην πρώτη σελίδα, αναφέρω ακριβώς τις "ορθές" ρυθμίσεις. Δες τις! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα