cpttony Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Γιατί είναι καλύτερη? Υπερχρονίζεται στα 70 τουλάχιστον, λιγότερα m/s απόκριση, input lag, ghosting. Η 2515 έχει μικρότερα bezel, πιο ζωντανά χρώματα κλπ που δεν θυμάμαι τώρα!
RangerOfDark Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Υπερχρονίζεται στα 70 τουλάχιστον, λιγότερα m/s απόκριση, input lag, ghosting. Η 2515 έχει μικρότερα bezel, πιο ζωντανά χρώματα κλπ που δεν θυμάμαι τώρα! Έ νταξει 2-3ms διαφορά δεν έχουν διαφορά.
Oroku Saki Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Aρα η 2416D εχει καλυτερα γραφικα στα παιχνιδια απο την 2415 εφοσν εχεις μια δυνατη καρτα γραφικων οπως gtxx 970+?
cpttony Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Aρα η 2416D εχει καλυτερα γραφικα στα παιχνιδια απο την 2415 εφοσν εχεις μια δυνατη καρτα γραφικων οπως gtxx 970+? Δεν έχει η οθόνη τα γραφικά! Άλλο πως φαίνονται τα χρώματα κλπ. Και μίλησα για την 2416D και την U2515H, που έχουν ~50 ευρώ διαφορά στην τιμή! Κοίτα κάτι benchs που ανέβασα από παιχνίδια! Η δικιά μου κάρτα ζορίζεται να πιάσει τα 30 καρέ σε αρκετές περιπτώσεις! Διότι ήταν σχεδιασμένη για 1080ρ πριν από 3 χρόνια. Η 970 αποδίδει καλύτερα στα 1440ρ. Δες Digital Foundry.
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δυστηχως τετοιες οθονες μπορει να ειναι καλες για γενικη χρηση(internet,ταινιες και κανενα παιχνιδακι mainstream ελαφρυ)αλλα για παραπανω δεν αξιζουν οι ιντσες και η αναλυση. Απο την στιγμη που ουτε καν Freesync(καλα για gsync ουτε αστειο με τις τιμες που παιζουν)δεν εχει η οθονη,οποιος ψαχνεται για gaming οθονη καλυτερα να την αποφυγει. Οριακα καλη(κυριως λογω εγγυησης,ips και τιμης)ηταν η Dell U2515 οταν πρωτοβγηκε επειδη ειχε καλο πακετο οπως αναφερω αλλα η παραπανω οθονη ειναι απογοητευση δυστηχως.Οχι μονο δεν αξιοποιειται η παραπανω αναλυση 1440p λογω 24ιντσων αλλα σου εχει και τις απαιτησεις του 1440p στα παιχνιδια. Και αυτα τα λεω σαν πρωην κατοχος Dell U2713. Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβει ο κοσμος οτι οταν εχεις ενα αξιοσεβαστο συστημα και οι απαιτησεις σου ειναι τα παιχνιδια,να εχεις και αναλογη οθονη. Μου κανει εντυπωση αγαπητε cptony που ηθελες δε μεγαλη επιφανεια για προγραμματισμο και προτιμησες την εν λογω οθονη απο την Lg. Οποιος θελει gaming οθονη στα χρηματα αυτα αποκλειστικα(αν και δεν ξερω τι ακριβως ειχατε πει με τον Xmors)τοτε η https://www.skroutz.gr/s/8021121/AOC-G2460PF.html νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη στα 300ευρω(για amd καρτες κυριως) Ναι, μια χαρά μου φαίνονται.. Ειδικά βάσει της προηγούμενής μου! Αλλά η U2515 έχει ακόμα καλύτερα.. Όπως ανέφερα και στο κείμενό μου (ο θεός να το κάνει), η 2416 είναι καλύτερη για gaming απ'ότι η 2515... επιβεβαιωμένο από XMorsX. Και οι δυο βασικα στην πραξη τα ιδια ειναι και η 25αρα μην σου πω οτι ειναι προτιμοτερη λογω 25ιντσων(που και παλι δεν ειναι οτι καλυτερο για 1440p αλλα τεσπα).Τα παραπανω περι ghosting,input lag κλπ σε τετοια monitor ειναι αστειο να αναφερονται ουτως ή αλλως αφου οι οθονες αυτες ανεκαθεν δεν σχεδιαστηκαν για gaming. Budget 1440p ips οθονες ειναι απο την Dell στην ουσια και τιποτα αλλο. Ουτε ειναι αλλωστε τυχαια και η τιμολογηση της σε σχεση με την μεγαλυτερη 2715 https://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html Και εγω που ειχα μιλησει με τον Χmors και ειχα αναλογα μυαλα στις αρχες στην αναζητηση μου για οθονη προφανως και καταλαβα οτι σε 1440p αν δεν εχεις αναλογη καρτα(αν μιλαμε για παιχνιδια)και αναλογο φυσικα budget δεν αξιζει. Συμμετεχεις και στα αλλα θεματα και εχεις δει τι θα πει console port δυστηχως. 1
cpttony Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μου κανει εντυπωση αγαπητε cptony που ηθελες δε μεγαλη επιφανεια για προγραμματισμο και προτιμησες την εν λογω οθονη απο την Lg. Άλλαξες φωτογραφία προφίλ, και άργησα να πάρω χαμπάρι ποιος είσαι! Δεν προτίμησα την LG (21:9) για τον λόγο του ότι αυτή περιστρέφεται (αν και προς το παρόν δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω αυτό το χαρ/κό) και δίνει και κάθετα περισσότερη επιφάνεια. Πήρα τέτοια ανάλυση για να την αξιοποιήσω με τις νέες κάρτες που υποτίθεται στοχεύουν σε 1440ρ. Οποιος θελει gaming οθονη στα χρηματα αυτα αποκλειστικα(αν και δεν ξερω τι ακριβως ειχατε πει με τον Xmors)τοτε η https://www.skroutz.gr/s/8021121/AOC-G2460PF.html νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη στα 300ευρω(για amd καρτες κυριως) Mην το δει ο XMorsX, τρέχα άλλαξε το link στην HP 27XW Σαφώς μια 27αρα είναι ιδανική, αλλά μέχρι εκεί έφτανε το budget μου! Τώρα τι να κάνω να την πουλήσω? Και ποιος θα την πάρει?
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Προφανως και μενεις ως εχει απο την στιγμη που σε καλυπτει η οθονη και εισαι ικανοποιημενος.Εγω προφανως και αναφερομουν σε οσους σκεφτονται για νεα οθονη.Βεβαια ουτως ή αλλως το αντιστοιχο gsync monitor για nvidia καρτες ξεφευγει αρκετα σε χρηματα. Σαν ips panel κερδιζεις σε χρωματα(μικρη διαφορα βεβαια αν καθεσαι περισσοτερο ευθεια στο Monitor)και στις γωνιες θεασης και ειναι λιγο πιο ξεκουραστη για πολυωρη χρηση απο το αντιστοιχο tn panel που αναφερω. Στα θετικα του Aoc ειναι το Freesync και η 1080p αναλυση που ειναι πιο futureproof απο πλευρας απαιτησεων στα παιχνιδια και μπορεις να πετυχεις και πιο ανετα τα παραπανω hz απο οτι σε 1440p. Στο μελλον οπως λες πρωτα ο θεος να ερθουν οι Oled αλλα αργουν ακομα για mainstream οθονες(θα εχει βγει το ps5 τοτε ). 1
cpttony Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Στο μελλον οπως λες πρωτα ο θεος να ερθουν οι Oled αλλα αργουν ακομα για mainstream οθονες(θα εχει βγει το ps5 τοτε ). Ναι οι OLED θα αξίζουν, απ'ότι εχω καταλάβει, αλλά το θέμα είναι πότε θα γίνουν mainstream!? Προς το παρόν, είμαι ευχαριστημένος.. ρώτα με ξανά στον χρόνο πάνω να σου πω αν μετάνιωσα ή όχι! Αυτό το τελευταίο γιατί δεν το πιστεύεις? Θα υπάρξει PS5, ίσως όχι σαν κονσόλα όπως τις ξέρουμε τώρα.. Αλλά αυτό πάει την συζήτηση Off Topic!
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Το τελευταιο που γραφω πηγαινε στο περι ''console ports'' και εχουν ασχοληθει με το τι επικρατει στην βιομηχανια του gaming αυτη τη στιγμη(για να ριχνει καποιος πολλα λεφτα σε pc hardware και περιφερειακα)θα καταλαβει. 1
cpttony Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Το τελευταιο που γραφω πηγαινε στο περι ''console ports'' και εχουν ασχοληθει με το τι επικρατει στην βιομηχανια του gaming αυτη τη στιγμη(για να ριχνει καποιος πολλα λεφτα σε pc hardware και περιφερειακα)θα καταλαβει. To κατάλαβα.. Just saying! Όποιος ασχολείται με το gaming ξέρει πως δουλεύει τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία. Στάσιμη εντελώς θα έλεγα!
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Οσο για το αλλο που γραφεις, για να κλεισω περι αναλυσεων,επαιξα το Witcher περυσι καλη ωρα στο Dell.Το ξαναλεω 27ιντσες 1440p(τοτε με gtx 970 ολα high settings 62fps περιπου χωρις hairwork).Στην 24αρα 1080p που ειμαι τωρα το παιχνιδι τρεχει πιο ομαλα και το μονο που μου προκαλει διαφορα οπτικα(μιλαμε για εντονες διαφορες παντα)ειναι η αλλαγη απο 27 σε 24ιντσες περισσοτερο και πολυ λιγοτερο τα χρωματα. Βεβαια αν ειχα το https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html εκει ναι θα εβλεπα διαφορες εντονες κυριως λογω frame rate και gsync αλλα κοστιζει μια περιουσια Ακομα και το Dsr που εχω χρησιμοποιησει για ψευτο 4κ αναλυση και καλα,πραγματικα πολυ μικρες οι διαφορες οπτικα απο οσο θα περιμενε κανεις λογω της παραπανω αναλυσης 1
Oroku Saki Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μπορει αυτη η οθονη να ειναι budget 1440p IPS αλλα σε συγκριση με μια επισης budget 1080 ips σαν την δικη μου ε δεν μπορει σιγουρα θα υπαρχει αισθητη βελτιωση σε οτι χρηση και να κανεις. Ηδη αυτη που εχω εχει πολυ καλα γραφικα και εικονα στα παχνιδια με την 970 η Dell P2416D σιγουρα πρεπει να εχει αρκετη διαφορα που να φαινεται σε συγκριση με την LG22MP55 . Με το 4κ DSR σε αλλα παιχνδια βλεπω μεγαλυτερη διαφορα σε αλλα οχι οπως το witrcher 3 για παραδειγμα που λεει και ο FullGore. Παιζω τωρα το DOOM για δευτερη φορα(θα το τερματισω 1 φορα στο καθε επιπεδο δυσκολιας) με 4κ DSR και ολα τερμα και οντως σε συγκριση με native 1080p ειναι καλυτερη η εικονα,.
RangerOfDark Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μπορει αυτη η οθονη να ειναι budget 1440p IPS αλλα σε συγκριση με μια επισης budget 1080 ips σαν την δικη μου ε δεν μπορει σιγουρα θα υπαρχει αισθητη βελτιωση σε οτι χρηση και να κανεις. Ηδη αυτη που εχω εχει πολυ καλα γραφικα και εικονα στα παχνιδια με την 970 η Dell P2416D σιγουρα πρεπει να εχει αρκετη διαφορα που να φαινεται σε συγκριση με την LG22MP55 . Με το 4κ DSR σε αλλα παιχνδια βλεπω μεγαλυτερη διαφορα σε αλλα οχι οπως το witrcher 3 για παραδειγμα που λεει και ο FullGore. Παιζω τωρα το DOOM για δευτερη φορα(θα το τερματισω 1 φορα στο καθε επιπεδο δυσκολιας) με 4κ DSR και ολα τερμα και οντως σε συγκριση με native 1080p ειναι καλυτερη η εικονα,. Πολύ καλύτερη είναι. 1440Ρ είναι. Ούτε budget ούτε τίποτα. Οι ακριβότερες 1440Ρ το μόνο που έχουν είναι παραπάνω 2-3 ιντσες παραπάνω η Freesync-Gsync. Δεν υπάρχει άλλες διαφορες οπτικά. Ρώτα και τον XMORSX. Μπορεί Το panels να είναι λίγο καλύτερα αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον μέχρι τα 500-600€.
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Πολύ καλύτερη είναι. 1440Ρ είναι. Ούτε budget ούτε τίποτα. Οι ακριβότερες 1440Ρ το μόνο που έχουν είναι παραπάνω 2-3 ιντσες παραπάνω η Freesync-Gsync. Δεν υπάρχει άλλες διαφορες οπτικά. Ρώτα και τον XMORSX. Μπορεί Το panels να είναι λίγο καλύτερα αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον μέχρι τα 500-600€. Μονο και μονο το Freesync και Gsync και τα 144hz(και το Input lag εν μερη)ειναι τεραστια αλλαγη απο τα απλα τυπικα Monitor. Οσοι τις εχουν δει ζωντανα και μονο αυτοι καταλαβαινουν για τι διαφορα μιλαμε. Οσο για την Dell διαφορα θα δει ο παραπανω συμφορουμιτης απο την δικια του οθονη που εχει(γιατι ουτως ή αλλως δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο σαν monitor)αλλα και παλι δεν θα δει την μεγιστη δυνατη διαφορα στις 24ιντσες. 1
La_MoRt Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Α κατάλαβα. Έτσι όπως το είπες νόμιζα ότι η εικόνα δεν γίνεται καλό scale και στα παιχνίδια υπάρχει μικρή εικόνα. Γενικώς το 1440P λέει στο gaming? Πάντως πολύ καλή οθόνη φαίνεται. Αναλόγως τι κάρτα έχεις. Αυτά που έχει ήδη αναφέρει σαν fps ο TS πιο πριν σε παιχνίδια για μένα είναι πολύ χαμηλά, τουλάχιστον στη δικιά μου όταν πήγαινε κάτω από 30fps με τη προηγούμενη κάρτα γραφικών στο Witcher 3 είχα κολλήματα...Πάντως η ανάλυση μετράει απίστευτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα