pc_master88 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα, σήμερα αντιμετώπισα ένα πρόβλημα που δεν έχω ξαναδεί. Σύνδεσα ένα παλιό τροδοφοτικό πάνω στον υπολογιστή μ για να δω αν το τροδοφοτικό έχει πρόβλημα καθώς προερχόταν απο ένα pc που δεν άνοιγε καθόλου. Συνδέοντας λοιπόν το 24pin της μητρικής και το 4pin του επεξεργαστή βάζω το τροφοδοτικό στο ρεύμα και ανοίγω το διακοπτάκι, πριν προλάβω να πατήσω το κουμπί για να δω αν ξεκινάει, το ενσωματωμένο chip ήχου της realtek έβγαλε καπνό και πήρε φωτιά στην μια γωνίτσα του κ φυσικά μαύρισε σε εκείνο το σημείο. Τι μπορεί να παίχτηκε? έχει κανείς καμια ιδέα? Μετά σύνδεσα το δικό του τροφοδοτικό κανονικά και έκανε πάλι το ίδιο. εν το μεταξύ αυτή την διαδικασία την έχω κάνει άπειρες φορές. Τώρα τι έκαψα? μητρική η τροφοδοτικό? Φαίνετε και στην φωτογραφία το μαύρισμα στα pin και πάνω στο chip στην πάνω δεξιά γωνία.
hackerW32 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 συγνώμη, δηλαδή υπήρχε περίπτωση να ειναι χαλασμένο το τροφοδοτικο και ειπες α οκ, ας το βαλω πανω στον υπολογιστη μου; ελπιζω να ηταν για πεταμα η μητρικη γιατι προφανώς δεν εκαψες μονο την καρτα ηχου, απλα εκει ειναι εμφανής η ζημια. και για να σου εκανε τετοιο μπαμ ναι το τροφοδοτικο εχει θεμα, δεν τεσταρουμε ετσι τροφοδοτικα.. ειναι σα να παιζεις ρώσικη ρουλετα.. δουλευψε α οκ ειναι κομπλε το τροφοδοτικό, δεν δούλεψε και μου εκαψε το σπιτι, δεν ειναι οκ το τροφοδοτικό. πιο νορμαλ κίνηση θα ηταν να βαλεις ενα τροφοδοτικό που δουλευει σιγουρα στο pc που δεν αναβε.. αν και παλι δεν ειναι ο σωστος τροπος ελενχου. 5
CrimsonSky_gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Τώρα τι έκαψα? μητρική η τροφοδοτικό? τα λεφτα σου. Ακριβο μαθημα
Fubar.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Στη σελίδα 77 του datasheet http://realtek.info/pdf/ALC888_1-0.pdf φαίνεται οτι το pin 26 (αυτό που φαίνεται καμένο) τροφοδοτείται μόνιμα απο τα 5 Volt stand by του τροφοδοτικού για να μήν κάνουν ποπ τα ηχεία όταν βάζεις μπρός τον υπολογιστή. Εφόσον κάηκε πρίν ακόμα βάλεις μπρός τον υπολογιστή, υποθέτω οτι το τροφοδοτικό βγάζει παραπάνω απο 5 Volt στο μώβ καλώδιο (5V stand by). Θα είχε ενδιαφέρον αν έχεις ένα πολύμετρο να δείς τί τάση βγάζει μεταξύ του μώβ καλωδίου και ενός οποιουδήποτε μαύρου. 6
pc_master88 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια το θέμα είναι ότι αυτο το κάνω 10 χρόνια τώρα.. Πρώτη φορά μ το κάνει αυτό ένα τροδοφοτικό.
Roger Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Στη σελίδα 77 του datasheet http://realtek.info/pdf/ALC888_1-0.pdf φαίνεται οτι το pin 26 (αυτό που φαίνεται καμένο) τροφοδοτείται μόνιμα απο τα 5 Volt stand by του τροφοδοτικού για να μήν κάνουν ποπ τα ηχεία όταν βάζεις μπρός τον υπολογιστή. Εφόσον κάηκε πρίν ακόμα βάλεις μπρός τον υπολογιστή, υποθέτω οτι το τροφοδοτικό βγάζει παραπάνω απο 5 Volt στο μώβ καλώδιο (5V stand by). Θα είχε ενδιαφέρον αν έχεις ένα πολύμετρο να δείς τί τάση βγάζει μεταξύ του μώβ καλωδίου και ενός οποιουδήποτε μαύρου. Πονταρω ολα μου τα λεφτα σε αυτην την φραση.Κατα προσεγγιση θα δινει 8-9v.
hackerW32 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια το θέμα είναι ότι αυτο το κάνω 10 χρόνια τώρα.. Πρώτη φορά μ το κάνει αυτό ένα τροδοφοτικό. googlare σε παρακαλω πως τεσταρουμε εαν ενα τροφοδοτικο ειναι κομπλε δεν ειναι σωστος τροπος αυτος.
FasTaker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μου θυμιζει μια δικια μου εμπειρια σαν φερελπις ηλεκτρονικος μηχανικος (τοτε ηταν 14 χρονια πισω και ημουν στο 1ο ετος) ειχε καει ενας πυκνωτης απο το τροφοδοτικο μου και επειδη δεν ειχα προχειο 14nF του εβαλα 1 των 14pF (1000 φορες χαμηλοτερο για τους μη εξεικωμενους με τις μοναδες μετρησης). Περιττο να σας πω πως ακουγεται ο πυκνωτης που σκάει. Το ακουσε το μπαμ ολο το τετραγωνο. 2
Fubar.gr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Ο πυκνωτής δέν έσκασε γιατι ήταν μικρότερης χωρητικότητας, αλλά γιατι δέν ήταν φτιαγμένος για τη συγκεκριμένη τάση. 1
FasTaker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Nαι το καταλαβα αυτο YΓ:Το περισοτερο γελιο εριξε ο καθηγητης εργαστηριου στα Ηλεκτρονικα RF.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα