voltmod Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Η AMD παρουσίασε την κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας, η οποία έχει την ονομασία Radeon Pro Duo, και είναι μία dual-GPU λύση. Η νέα AMD Radeon Pro Duo, βασίζεται σε ένα ζευγάρι επεξεργαστών γραφικών τύπου Fiji που κατασκευάζονται στα 28nm και είναι όμοιοι με αυτούς που βρίσκονται στις κάρτες γραφικών Radeon R9 Fury X και R9 Nano. Η AMD τοποθετεί την συγκεκριμένη πρόταση ανάμεσα στα καταναλωτικά προϊόντα της εταιρείας και στα επαγγελματικά FirePro, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα “workstation-class” προϊόν. Οι δύο GPUs τύπου “Fiji” διαθέτουν 4096 stream processors, 256 TMUs και 64 ROPs ο καθένας καθώς και 4GB HBM ο καθένας επίσης (8GB HBM συνολικά) ενώ η απόδοση στους υπολογισμούς πράξεων κινητής υποδιαστολής με μονή ακρίβεια ανέρχεται στα 16 TFLOP/s (με Typical Board Power στα 350W). Η κάρτα γραφικών επίσης έρχεται με σύστημα liquid-cooling κατασκευασμένο από την Cooler Master με ένα ψυγείο 120 x 120mm σαν αυτό που βρίσκουμε και στην περίπτωση της R9 Fury X. Η διάταξη των εξόδων επίσης της Radeon Pro Duo είναι ίδια με αυτή που συναντούμε στην Radeon R9 Fury X, δηλαδή έχουμε τρεις DisplayPort 1.2A και μία HDMI 1.4a. Η νέα AMD Radeon Pro Duo αναμένεται να κοστίζει $1499. Site: TechPowerUp
SPANK Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δεν ξέρω γιατι αλλα αυτη η λύση της έτοιμης υδρόψηξης δεν νομίζω οτι προσφέρει κατι ουσιαστικό στην ψύξη πιο πολύ για marketing μου κάνει. Οκ δεν λέω καπως πρέπει να ψυχτούν οι πυρήνες αλλα νομίζω και με ενα ποιοτικό σύστημα ψύξης με ανεμιστήρες γίνεται σωστά η δουλειά και ίσως πέσει και το κόστος λίγο 2
pcos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 οχι, η ψυξη με νερο ειναι πιο αποδοτικη και σημαντικα πιο αθορυβη αντε ψυξε 500+ watt με ανεμιστηρακια 12
AnonymousHD Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 οχι, η ψυξη με νερο ειναι πιο αποδοτικη και σημαντικα πιο αθορυβη αντε ψυξε 500+ watt με ανεμιστηρακια ναι γιατι με την υδροψυξη θα ειναι dead silent... οταν ο ενας και μοναδικος 120αρης ανεμιστηρας που εχει στο ψυγειο...θα κοφταρει σε κανα 2000+ στροφες για να τα βγαζει περα με τη θερμαστρα, θα νομιζεις οτι ετοιμαζεσαι για απογειωση ααα ξεχασα και το θορυβο της αντλιας... 9
GrandGamer Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δεν ξέρω γιατι αλλα αυτη η λύση της έτοιμης υδρόψηξης δεν νομίζω οτι προσφέρει κατι ουσιαστικό στην ψύξη πιο πολύ για marketing μου κάνει. Οκ δεν λέω καπως πρέπει να ψυχτούν οι πυρήνες αλλα νομίζω και με ενα ποιοτικό σύστημα ψύξης με ανεμιστήρες γίνεται σωστά η δουλειά και ίσως πέσει και το κόστος λίγο Επηρεάζει το μέγεθος της κάρτας. Υδρόψυκτη πιάνει μόνο μία θέση αντί για δύο. 5
MechaCorn Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μόλις έρθει στα σκρουτζομαγαζα θα τσιμπησω δύο για crossfire Λετε να τους ρίχνει bottleneck ο i7 5960x; Μήπως χρειαζομαι αναβάθμιση οχι, η ψυξη με νερο ειναι πιο αποδοτικη και σημαντικα πιο αθορυβη αντε ψυξε 500+ watt με ανεμιστηρακια Πως είναι πιο αθόρυβη; Ο ανεμιστήρας θα είναι μπροστά στο κουτί και θα κάνει πολύ θόρυβο για να ανταπεξέλθει
Tenshi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μόνο να μήν αρχίσει η Asetek τις τρολλοαγωγές,επειδή κάποτε ανακάλυψε τον τροχό (block/pump combo) 1
bubu Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Το PS4 ενδεικτικά δίνει 1.84 Tflops και το xbox one 1.31 Tflops. (και οι δυο με radeon) 2
Whargoul Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 4Gb Ram κάθε κάρτα είναι λίγα για pro χρήση. Αφήνει απέξω αυτούς που ασχολούνται με το rendering. Αν ήταν 6+6 τουλάχιστο, σε opencl luxrender θα ήταν απλά απλησίαστη! 1
katerinapn85 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 θα μας τρελανει η AMD...1500ευρω περιπου?!? Μετα απο ενα σχεδον χρονο απο τις Fury? οπου να ναι βγαινουν οι καινουριες Pascal. Πιστευω οτι για να ειχε νοημα επρεπε να τη βγαλουν εξι μηνες νωριτερα η στην ιδια τιμη με 2απλες fury(1100 ευρω)...Και υστερα λεμε γιατι επεσε το μεριδιο αγορας της
7nisiotis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Χαζή κίνηση απο την AMD.Χαζή επειδή άργησε. Επισης πολυ ακριβή
umbrella co. Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Ενταξει, μολις βγει η καινουργια γενια θα κανουν ενα ''κουρεμα'' στην τιμη, και αυτο ειναι ολο. Μαλλον απεθυνεται περισσοτερο σε αυτους που θα αγοραζαν μια Titan Z, αλλα και παλι η μνημη της ειναι λιγη.
pcos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 λιγη μνημη αλλα HBM. επισης τα 28nm ειναι toy περασμενου αιωνα 2
ceasar1333 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 η hbm εχει διαφορετικη διαχειρηση μνημης,δηλαδη αν εχνα παιχνιδι με καρτα gddr5 ζηταει 4 gb,με την hbm θα ζηταει λιγοτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα