johnys7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλησπερα σε ολους! Προσφατα εφαγα ενα blue screen κατα τη διαρκεια ενος game (IRQL NOT LESS OR EQUAL) και μπηκα σε σκεψεις για το oc. Εχω τον 6700Κ και Hero Viii. Ειμαι στα 4.6 με 1.38. Ετρεξα prime ολο το βραδυ και μετα απο 7 ωρες ενας worker σταματησε ( 1error, 0 warning) . Μπορει καποιος να βοηθησει ή να πει καποια γνωμη ? Ευχαριστω εκ των προτερων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Μιας και έχεις μπόλικη ram δοκίμασε τα εξής: 1) Ρίξε λίγο το cache frequency, αν είναι στο auto δοκίμασε 43 44 45. Θα έχεις μια ελάχιστη μείωση στις επιδόσεις στα benchmark, σε παιχνίδι ούτε 1 fps 2) Ανέβασε λίγο το vccio ή/και τo system agent. Λίγο. Αν τους δώσεις παραπάνω από όσο χρειάζεται πάλι θα είσαι unstable. Edit: Prime υποθέτω ότι έτρεξες το blend test. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα λόγω του ότι έχεις πολύ μνήμη σε ψηλή συχνότητα να μην αντέχει ο imc 4 sticks των 8 gb στα 3000Mhz με 1,35v τουλάχιστον. Είναι μεγάλο το ζόρι για 4.6 στον cpu. Ίσως αν δεν έχεις αποτέλεσμα από τα 1) και 2) παραπάνω, να πρέπει να ρίξεις λίγο τη συχνότητα είτε της ram (προτείνεται) είτε του cpu (καλύτερα της ram) Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2016 από Whitefanged 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλησπερα σε ολους! Προσφατα εφαγα ενα blue screen κατα τη διαρκεια ενος game (IRQL NOT LESS OR EQUAL) και μπηκα σε σκεψεις για το oc. Εχω τον 6700Κ και Hero Viii. Ειμαι στα 4.6 με 1.38. Ετρεξα prime ολο το βραδυ και μετα απο 7 ωρες ενας worker σταματησε ( 1error, 0 warning) . Μπορει καποιος να βοηθησει ή να πει καποια γνωμη ? Ευχαριστω εκ των προτερων. Τις μνήμες πού τις έχεις; Στα 3200; Πρώτα σταθεροποίησε το oc του επεξεργαστή και μετά τις μνήμες. Δοκίμασε με στοκ στις μνήμες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Επειδη εχω ακριβως το ιδιο set-up Αν εχεις τις GSKILL http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gvk-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.557697 με GVK κωδικο εισαι ΟΚ, γιατι ειχα παρει τις GVKB ιδια χρηματα και δεν επαιζε καλα. Και πολυ ρευμα 1,38 για τα 4,6 Ειμαι 4,7 με 1,296 και με το XMP με 15 cas latency. Ψυξη μια Coolermaster 120XL Nepton. Και μην το ψηνεις τσαμπα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Brazzers 1080p Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Οπως προαναφερθηκε 1.38 ρευμα ειναι αρκετα πολυ,χαμηλωε το αρχικα.Η ψυκτρα ειναι αρκετα καλη δεν βλεπω γιατι δεν θα μπορουε να ειναι σtable.Δοκιμασε τις μνημες ε σtock και μετα ανεβαινε σιγα σιγα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Τις μνήμες πού τις έχεις; Στα 3200; Πρώτα σταθεροποίησε το oc του επεξεργαστή και μετά τις μνήμες. Δοκίμασε με στοκ στις μνήμες. Μόνο 1 μπλε οθόνη και 1 error μετά από 7 ώρες prime δείχνει ότι είναι πολύ πολύ κοντά στις ιδανικές ρυθμίσεις ή ότι δυστυχώς δεν θα είναι fully stable σε αυτά τα ρολόγια και πρέπει κάπου να κάνει κάποια -μικρή- υποχώρηση. Είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι κοντά στο ζητούμενο. Τουλάχιστον εγώ αν ήμουν στη θέση του δεν θα τα άρχιζα όλα από την αρχή. α) Και πολυ ρευμα 1,38 για τα 4,6 β)Ειμαι 4,7 με 1,296 και με το XMP με 15 cas latency. γ) Και μην το ψηνεις τσαμπα..... α) Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου πολλά skylake τσιπάκια, για την ακρίβεια μόνο ένα. Το δικό μου για 4,6 χρειάζεται 1,36 και για 4,7 1,375 από το official oc guide του overclock.net http://www.overclock.net/t/1570313/skylake-overclocking-guide-with-statistics Όπως θα δεις παραπάνω σε δείγμα 84 stress-tested επεξεργαστών το μέσο επιτυχές oc είναι τα 4,68Ghz, το συχνότερα απαντώμενο oc τα 4,7 και όσων αφορά την τάση, η μέση τιμή καθώς και η διάμεσος (η συχνότερα απαντώμενη τιμή) είναι 1,38v. Φυσικά όλα τα τσιπάκια συμπεριφέρονται διαφορετικά και εσύ μπορεί να έχεις πετύχει διαμάντι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο φίλος βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο. Αν τώρα εσύ έχεις συγκρίνει μεγαλύτερο δείγμα skylake cpus ή έχεις υπόψην σου κάποια εκτενέστερη βάση δεδομένων από την οποία πηγάζει ότι το 1.38 είναι πολύ ρεύμα θα μπορούσες να μας την υποδείξεις. β) Το ότι έτρεξες ένα bench των 40 δευτερολέπτων και μετά το γύρισες στοκ και έκλεισες και το turbo δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τον ts. Ακόμα και να είσαι σταθερός σε αυτή τη συχνότητα (που αμφιβάλλω) είναι πάλι τελείως αδιάφορο γιατί εσύ έχεις κερδίσει τη silicon lottery κι ο ts το bingo. Όριστε και ένα cb15 με validation από μένα στα 4,6 με 1,285v. Σημαίνει τίποτα? Μια μπαρούφα και μισή. γ) <<Και μην το ψηνεις τσαμπα.....>> θες να μας το εξηγήσεις λίγο αυτό? Οπως προαναφερθηκε 1.38 ρευμα ειναι αρκετα πολυ,χαμηλωε το αρχικα.Η ψυκτρα ειναι αρκετα καλη δεν βλεπω γιατι δεν θα μπορουε να ειναι σtable. Δοκιμασε τις μνημες ε σtock και μετα ανεβαινε σιγα σιγα... <- ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΦΙΑ Άλλος ένας φωστήρας του ρεύματος. Μιας και μαντεύεις ρεύματα και νούμερα δεν μου λες τα 5+1 μπας και πάρω κάναν 5960X. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2016 από Whitefanged Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Καλημερα στα 5 ανοιγει και αν με ποσο ρευμα. Στα 4.7 παιζει ανετα και οχι μονο cinebench, και δεν βαραει πανω απο 52 βαθμους στο xtu στην επιλογη cpu stress. Δοκιμασμενο μια ωρα, παραπάνω δεν τον ετρεξα. Με τις μνημες στα 3200 και 15 cas. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Καλημερα στα 5 ανοιγει και αν με ποσο ρευμα. ......... Στα 4.7 παιζει ανετα Ποιος επεξεργαστής δεν μας είπες μόνο. Ο δικός σου 6700Κ (που τελικά μας είπες ότι δεν έχεις), ο κοινόχρηστος 6700Κ της οικογένειας, ο g3258 (που είπες μετά ότι έχεις), ο 4790Κ από το βιετνάμ ή οι XEON (που μας είπες ότι έχουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας)? Βοήθα μας λίγο να καταλάβουμε ρε φίλος. Στα 4.7 παιζει ανετα και οχι μονο cinebench, και δεν βαραει πανω απο 52 βαθμους στο xtu στην επιλογη cpu stress. Δοκιμασμενο μια ωρα, παραπάνω δεν τον ετρεξα. Με τις μνημες στα 3200 και 15 cas. Ειλικρινά τώρα, ποιον πιστεύεις ότι νοιάζει τι κάνει ή δεν κάνει ένα τσιπάκι που ίσως έχεις ή δεν έχεις που αν το χεις δεν έχεις δοκιμάσει το oc του στην καθημερινότητα (γιατί είναι άχρηστο :D ) κλπ κλπ Επίσης σταμάτα να γράφεις μπαρούφες για ρεύματα. Αν το τσιπάκι σου (που αμφιβάλουμε αν έχεις) σηκώνει συχνότητα με λίγα volt δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Ας βαλουμε παντως ενα κανονα σχετικα με το oc. Ας μην λεμε το δικο μου πιανει τοσα με τοσο ρευμα αν δεν ρ Το εχουμε τεσταρει επι τουλ ενα καλο χρονικο διαστημα με stress τεστ της προκοπης. Και μενα μπορει να ανοιγει με οτι θελει απο ρευμα . το θεμα ειναι αν αντεξει εκεινο το παιχνιδι ή το ταδε σκληρο προγραμμα. Δεν ψηνονται οι επεξεργαστες δεν ειναι τοστ. Α και ..το "πιανει μαξ τοση θερμοκρασια" θα πρεπει να ειναι σε καποιο στρεσσ τεστ ςπισης καλο καιβνα συνοδευεται απο ολες τις ρυθμισεις και την ψυξη. Ολα τα αλλα ειναι ανουσια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μην γινεσαι εριστικος.... Και πολυ αξια σου εδωσα που ασχοληθηκα μαζι σου. Τωρα αν εχω επεξεργαστες η οχι πρόβλημα δικο μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μην γινεσαι εριστικος.... Και πολυ αξια σου εδωσα που ασχοληθηκα μαζι σου. Τωρα αν εχω επεξεργαστες η οχι πρόβλημα δικο μου. Ασε ρε, μας έχεις ταράξει στη μπαρούφα και τη τρολιά και μου το παίζεις και θιγμένος. Τις μ@λ@κιες που έγραφες στο άλλο νήμα για βιοτικά επίπεδα, έκανα ότι δεν τις είδα. Εδώ ξαναξεπερνάς το όριο. Μαζέψου για θα σε βρίσω και δεν θέλω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Ναι ναι ετσει οπως τα λες ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mitsos_The_Great Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μ'αρέσει που πήραμε οι περισσότεροι τον 6700Κ με 60~ε παραπάνω επειδή κάνει O/C. Το αποτέλεσμα; 4.5Ghz ανα μέσο όρο (με voltage κάτω του 1.30vcore) στον συκεκριμένο επεξεργαστή. Α ρε Intel... Εμένα για 4.6 θέλει 1.395vcore (bios - στο cpuz δείχνει ότι τραβάει 1.368v) . Γενικά ένα από τα καλύτερα κομμάτια του 6700Κ που ξέρω, ήταν αυτό του ultraex2003 που ανέβαινε στα 5 για πλάκα ... Το επόμενο είναι του RigasGR. 4.7 με 1.296 είνα πολύ καλά! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kosvog20 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Εμενα με ΟΛΑ στο auto με το ratio μονο στο 49 (4.9ghz) η msi z170 m7 δινει 1,48 volt !! ειναι ασφαλες αυτο ? η αμα χαλασει να τον στειλω στην msi? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Εμενα με ΟΛΑ στο auto με το ratio μονο στο 49 (4.9ghz) η msi z170 m7 δινει 1,48 :confused: volt !! ειναι ασφαλες αυτο ? η αμα χαλασει να τον στειλω στην msi? Ρεγουλάρισέ το λίγο γιατί στην msi θα στο περάσουν απο καλίμπρα και μετά φαναρτζή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα