oykas2001 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Παιδιά καλησπέρα, έχω το iMac late 2012 με 8 giga RAM και 1 ΤΒ HDD και έλεγα κάποια στιγμή να τον αναβαθμίσω με SSD και (μιας και θα ανοίξει) την μνήμη. Έχω δει βιντεάκια και την δυσκολία που έχει το εγχείρημα, ο δίσκος βασικά είναι το εύκολο, η μνήμη πιο δύσκολη, οπότε μπορεί να γίνει η αρχή με τον δίσκο μόνο, μιας στο mbpro μου η διαφορά με τον SSD είναι η νύχτα με την μέρα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: βρίσκομαι Κομοτηνή αυτή τη στιγμή. Μπορώ να απευθυνθώ κάπου επίσημα για να μου κάνουν την αναβάθμιση; πχ να τους πάω το μηχάνημα και τον δίσκο και να το κάνουν; Ή δεν αξίζει τον κόπο από άποψη χρημάτων; Τα χέρια μου πιάνουν για τέτοιες δουλειές (αν φυσικά έχω τα κατάλληλα εργαλεία - νομίζω από ifixit πουλάνε τα εργαλεία που θέλω), αν και θα ήμουν πιο ήσυχος να το κάνει κάποιος που ξέρει καλύτερα. Αν ήταν πιο παλιό μοντέλο (το fat) θα το είχα ξεψαχνίσει σίγουρα μέχρι τώρα και θα του είχα αλλάξει τα φώτα! Το μηχάνημα είναι αγορασμένο Σεπτέμβριο του 2013 από Public, οπότε δεν έχει εγγύηση, αυτοί μπορούν να αναλάβουν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις
InspectoR95 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Παιδιά καλησπέρα, έχω το iMac late 2012 με 8 giga RAM και 1 ΤΒ HDD και έλεγα κάποια στιγμή να τον αναβαθμίσω με SSD και (μιας και θα ανοίξει) την μνήμη. Έχω δει βιντεάκια και την δυσκολία που έχει το εγχείρημα, ο δίσκος βασικά είναι το εύκολο, η μνήμη πιο δύσκολη, οπότε μπορεί να γίνει η αρχή με τον δίσκο μόνο, μιας στο mbpro μου η διαφορά με τον SSD είναι η νύχτα με την μέρα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: βρίσκομαι Κομοτηνή αυτή τη στιγμή. Μπορώ να απευθυνθώ κάπου επίσημα για να μου κάνουν την αναβάθμιση; πχ να τους πάω το μηχάνημα και τον δίσκο και να το κάνουν; Ή δεν αξίζει τον κόπο από άποψη χρημάτων; Τα χέρια μου πιάνουν για τέτοιες δουλειές (αν φυσικά έχω τα κατάλληλα εργαλεία - νομίζω από ifixit πουλάνε τα εργαλεία που θέλω), αν και θα ήμουν πιο ήσυχος να το κάνει κάποιος που ξέρει καλύτερα. Αν ήταν πιο παλιό μοντέλο (το fat) θα το είχα ξεψαχνίσει σίγουρα μέχρι τώρα και θα του είχα αλλάξει τα φώτα! Το μηχάνημα είναι αγορασμένο Σεπτέμβριο του 2013 από Public, οπότε δεν έχει εγγύηση, αυτοί μπορούν να αναλάβουν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις κι εγω κομοτηνη ειμαι φίλε και ψαχνομουν πριν λιγο καιρο για την ιδια αναβαθμιση στο mac mini μου.. ειχα παει public να ρωτησω αλλα ολο μου ελεγαν ελα αυριο που θα ειναι ο τεχνικος, ο οποιος τυχαινει να μην ειναι ποτε. εν τελει, δεν αξιζει να το δωσεις γιατι ζητανε και αρκετα λεφτα.. ρωτησα σε αντιστοιχα καταστηματα θεσσαλονικη και τρελαθηκα με τις τιμες που ζητουσανε ( για ραμ στο μακ μινι ζητουσανε 40 ευρω για υποθεση ενος λεπτου και για σκληρο 60 ευρω αν δεν κανω λαθος ). συγκεκριμενα για το imac δεν εχω ψαχτει για το κατα ποσο ειναι ευκολο, αλλα για το μινι απο ολους ακουω οτι εστω και λιγο να πιανει το χερι σου, μπορεις ανετα. οποτε αν θες τη γνωμη μου, αγορασε τα απαραιτητα εργαλεια, δες το tutorial ξανα και ξανα και παρε αποφαση να το κανεις μονος..
oykas2001 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Αν ήταν μόνο 60 ευρώ για να μου ανοίξουν την οθόνη (που σημειωτέον είναι κολλημένη και όχι βιδωτή, αλλιώς το είχα ανοίξει μόνος μου προ πολλού) θα τα έδινα, πίστεψε με... Το MacBook Pro mid 2012 το άνοιξα μόνος μου και τα αναβάθμισα άνετα, αλλά αυτό είναι κομματάκι πιο δύσκολο.
dkotanid Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Φίλε καλησπέρα, σίγουρα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που και εγώ δύσκολα θα το επιχειρούσα, μίας και το ξεκόλλημα - κόλλημα δε μου φαίνεται τόσο αξιόπιστο και δε ξέρω κατά πόσο θα τρίζει μετά στο ζέσταμα - ξεζέσταμα το μηχάνημά σου. Ωστόσο ο δίσκος ο μηχανικός πλέον είναι "θάνατος" δε παλεύετε. Θα σου έλεγα να το πουλήσεις και να πάρεις καινούργιο!
oykas2001 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Καινούριο με ssd δεν παίζει μιας και είναι πολλά τα λεφτά για τώρα, τότε είχα εκμεταλλευτεί και το φοιτητικό που έτρεχε. Στο βίντεο του ifixit πάντως δεν χρησιμοποιεί θερμό αέρα, τουλάχιστον για το ξεκολλημα και στο τέλος χρησιμοποεί μια παρόμοια αυτοκόλλητη ταινία της 3Μ αν μπορώ να διακρίνω καλά...
george_gpu Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 νομίζω θέλει ξεκόλλημα και πολλή προσοχή να βγάλεις οθόνη χωρίς να τη σπάσεις
SaFiS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Καινούριο με ssd δεν παίζει μιας και είναι πολλά τα λεφτά για τώρα, τότε είχα εκμεταλλευτεί και το φοιτητικό που έτρεχε. Στο βίντεο του ifixit πάντως δεν χρησιμοποιεί θερμό αέρα, τουλάχιστον για το ξεκολλημα και στο τέλος χρησιμοποεί μια παρόμοια αυτοκόλλητη ταινία της 3Μ αν μπορώ να διακρίνω καλά... Δες τα παρακάτω βίντεο της OWC. Αν πάρεις το kit που πουλάνε έχει και τα κατάλληλα strips της 3Μ. Βέβαια πονάει λίγο απο θέμα τιμής. Η όλη δουλειά είναι λίγο δύσκολη αλλά με σωστά εργαλεία, προσοχή και υπομονή γίνεται και απο 'σένα... Δεν αναφέρεις μόνο πόσες ίντσες είναι ο iMac σου... 21.5" http://eshop.macsales.com/MyOWC/Upgrades.cfm?sort=pop&model=470&type=InternalDrives 27" http://eshop.macsales.com/MyOWC/Upgrades.cfm?sort=pop&model=473&type=InternalDrives
oykas2001 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 21,5 είναι. Τα είδα και τα βιντεάκια... Ευχαριστώ πολύ. Τα κιτ αυτά είναι από Αμερική; Ή κάνω λάθος; Οπότε θα φάμε και τελωνείο; Γιατί το 480 giga φαίνεται καλό
SaFiS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Ναι, απο Αμερική είναι. Δεν βλέπω να φέρνει κάποιος όλο το κιτ στο skroutz αλλά φαίνεται να φέρνουν τους δίσκους. Προσοχή όμως, η OWC αναφέρει ότι ο 21,5" με τον 2,7GHz CPU δεν ήρθε σε όλες τις παρτίδες με την υποδοχή για τον SSD. Η Apple αποφάσισε να τον βάλει στα μισά της παραγωγής. Οπότε αν έχεις τον 2,7GHz είναι 50/50 να έχεις ή όχι την υποδοχή, πράγμα που το μαθαίνεις μόνο ανοίγοντάς τον...
oykas2001 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Manufacturer date λέει 25/2/13, λες να είναι στο 2ο μισό; Αλλιώς αν δεν έχει, παίρνει αντάπτορα;
SaFiS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Λογικά θα έχει, αφού είναι 2013. Αντάπτορα δεν παίρνει. Μετά άλλη λύση είναι να αλλάξεις τον μηχανικό με SSD αλλά δεν θα έχεις τις ίδιες ταχύτητες και δεν θα μπορείς να δημιουργήσεις το Fusion Drive. Επίσης θα χρειαστεί να βάλεις έξτρα αισθητήρα στον δίσκο για να παίρνει εντολές ή μητρική για τον ανεμιστήρα ή να βάλεις κάποιο πρόγραμμα ώστε να τον ελέγχεις χειροκίνητα...
oykas2001 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Fusion drive δε με απασχολεί, έλεγα να βγάλω τον μηχανικό και να είναι μόνο ο SSD. Αυτό με τον αισθητήρα θερμοκρασίας το διάβασα κι αλλού, αλλά δεν είχα συγκρατήσει λύση ή κάτι τέλος πάντων που να δούλεψε... Ο SSD γιατί λες οτι δεν θα έχει τις ίδιες ταχύτητες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα