Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

STORM Λάθος κατάλαβες. Εγώ γράφω python γιατί δεν ξέρω το αντίστοιχο της C# μπορεί να μην είναι c.execute και να είναι κάτι άλλο.

Αααααα τωρα καταλαβα οκ. Ευχαριστω :)

http://www.w3schools.com/sql/sql_create_table.asp

Ξεκινάς με την Sql, και μπορείς να την μάθεις, αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι μεταξύ της Sql που εκτελείς και της γλώσσας. Π.χ. στη Μ2000 (δες τεύχος 27 του εγχειριδίου), δημιουργείς πίνακα με ADO αντικείμενο, εσωτερικά, ή με απλές εντολές ή με την Create Table, δηλαδή με Sql Ερώτημα. Για να ξεκινήσεις με τη C# ή όποια άλλη πρέπει να βρει πώς θα συνδεθείς και πως θα κάνεις δυο διαφορετικά πράγματα:

1. Να στέλνεις εντολές SQL χωρίς να περιμένεις πίνακα

2. Να στέλνεις εντολές για να παραλάβεις πίνακα.

Το αντικείμενο όμως που στέλνει τα ερωτήματα έχει μερικές ιδιότητες, και βασική είναι να δηλωθεί ο dbProvider, γιατί αυτός καθορίζει αν γίνονται ή όχ μερικά πράγματα. Δες εδώ https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms677227(v=vs.85).aspx

έγραψα μερικές ιδέες, δεν σταματάει το ταξίδι στην SQL εδώ.

Δεν ξερω απο M200 :)

Η βαση ειναι αυτο που ειπες πρωτα. ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ. Πως θα συνδεσεις δηλαδη το προγραμμα, με μια βαση δεδομενων. Εκει ειναι το θεμα.

Οχι μονο στην SQL. Σε καμια γλωσσα προγραμματισμου δεν νομιζω να σταματαει το ταξιδι :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξερω απο M200 :)

Δεν είσαι κι ο μόνος.

Δημοσ.

Link.png Site: Εδώ   είναι το Module σε VB6 που έχει τις ρουτίνες για να συνδέεται η Μ2000 με βάσεις. Παλαιότερα ήταν γραμμένο για DAO 3.5, αλλά τώρα κάνει συνδεση με τη βάση, ως αντικείμενο. (με late binding)

Δημοσ.

Εγω παλι θα σου έλεγα πριν πιάσεις να δεις SQL να κατσεις να διαβασεις 5 πραγματα για το τι είναι οι σχεσιακες βασεις δεδοομένων. Αλλίως δεν έχει νοήμα να κατσεις να δεις εντολες SQL αν δεν ξερείς τι ειναι σχεση τι πινακας και τι κλειδι. Θα κουραστεις παραπανω και αμφιβαλω αν θα βγαλεις ακρη.

Δες https://www.ntu.edu.sg/home/ehchua/programming/sql/Relational_Database_Design.html

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ. Με παραδείγματα, απλά μαθαίνεις τα παραδείγματα, και τίποτα άλλο!

Δημοσ.

St0Rm πόσο καιρό ασχολείσαι με τον προγραμματισμό ;  Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά πιάσε ένα βιβλίο ( μπορείς να βρεις δωρεάν ) που θα σε βάλει σε μια σειρά και μπορείς να κοιτάς και άλλες πηγές όπως βίντεο και άρθρα στο ίντερνετ .

Το βίντεο που ακολούθησες δεν έχει καν ήχο οπότε απλά αντιγράφεις κώδικα , αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση προγραμματισμός .Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τότε πρέπει να το πάρεις από την αρχή και να μην βιάζεσαι ..αν πάλι θέλεις απλά να φτιάξεις ένα πρόγραμμα καλώς ..

Δημοσ.

St0Rm πόσο καιρό ασχολείσαι με τον προγραμματισμό ;  Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά πιάσε ένα βιβλίο ( μπορείς να βρεις δωρεάν ) που θα σε βάλει σε μια σειρά και μπορείς να κοιτάς και άλλες πηγές όπως βίντεο και άρθρα στο ίντερνετ .

Το βίντεο που ακολούθησες δεν έχει καν ήχο οπότε απλά αντιγράφεις κώδικα , αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση προγραμματισμός .Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τότε πρέπει να το πάρεις από την αρχή και να μην βιάζεσαι ..αν πάλι θέλεις απλά να φτιάξεις ένα πρόγραμμα καλώς ..

Με βιβλια δεν μαθαινω. Τιποτα δεν εμαθα απο βιβλια στη ζωη μου. Η τουλαχιστον μονο απο τα βιβλια(βιντεο κ.τ.λ) αν θες. Γραμματικη εμαθα με το να τσαταρω. Γλωσσες προγραμματισμου/ξενες εμαθα με δασκαλους. Οποτε ασε τα βιβλια. Οχι δεν με ενδιαφερει το Copy+paste. Εκτος του τι μαθαινω απο τον δασκαλο μου πειραματιζομαι. περνω ενα προγραμμα, μαθαινω ολο τον κωδικα(αμα δεν ξερω κατι το ψαχνω) και μετα φτιαχνω μικρα παρομοια προγραμματα. Πειραματιζομαι πανω σε αυτο το προγραμμα, το αλλαζω κ.τ.λ

Εγω παλι θα σου έλεγα πριν πιάσεις να δεις SQL να κατσεις να διαβασεις 5 πραγματα για το τι είναι οι σχεσιακες βασεις δεδοομένων. Αλλίως δεν έχει νοήμα να κατσεις να δεις εντολες SQL αν δεν ξερείς τι ειναι σχεση τι πινακας και τι κλειδι. Θα κουραστεις παραπανω και αμφιβαλω αν θα βγαλεις ακρη.

Δες https://www.ntu.edu.sg/home/ehchua/programming/sql/Relational_Database_Design.html

Δυστηχως εκει πρεπει να παω. Σε ολο το πακετο και οχι σε κομματια.Αλλα δεν εχω χρονο δυστηχως να δω και γι'αυτα. Οποτε αναγκαστικα θα το αφησω μαλλον το project επ αοριστον μεχρι να μαθω SQL(αν μαθω ποτε).

Link.png Site: Εδώ   είναι το Module σε VB6 που έχει τις ρουτίνες για να συνδέεται η Μ2000 με βάσεις. Παλαιότερα ήταν γραμμένο για DAO 3.5, αλλά τώρα κάνει συνδεση με τη βάση, ως αντικείμενο. (με late binding)

Συγγνωμη, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι ακριβως μου λες. :unsure: :wacko:

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να χειρίζεται ένα πρόγραμμα Χ ένα εξωτερικό αντικείμενο, πχ το ADO. Μπορεί να έχει δηλωθεί, με αναφορά, πριν γραφτεί κώδικας. Εγώ χρησιμοποιώ την άλλη μέθοδο, να δηλώνεται αφού τρέχει το πρόγραμμα, με αυτό που θα βρει στο σύστημα που θα τρέξει. Δεν το παρέχω δηλαδή. Τώρα η χρήση του αντικειμένου,για βάσεις συζητάμε, είναι μια λογική σειρά, καταχωρήσεις σε ιδιότητες και εκτελέσεις μεθόδων. Το ADO δεν είναι ένα μονάχο αντικείμενο αλλά έχει και άλλα ενσωματωμένα. Μπορείς να χρησιμοποιείς ένα αντικείμενο για να διαβάζεις τη δομή των πινάκων. Όταν θες να πάρεις μια εγγραφή από πίνακα, θα δώσεις το ερώτημα και θα πάρεις αντικείμενο. Οπότε πριν πας σε αυτή την διαδικασία, πρέπει να γνωρίζεις από αντικείμενα. Πχ να φτιάξεις κλάσεις,να δεις πως ένα αντικείμενο γυρνάει ένα άλλο, πώς δουλεύουν οι μέθοδοι. Αν το κατανοήσεις, μετά θα βλέπεις τα αντικείμενα σαν συσκευές. Σε αυτό που σε στέλνω μελετάς όχι όλο το κώδικα, αλλά εκεί που βλέπεις χειρισμό αντικειμένων.

Έχεις ασχοληθεί με αντικείμενα, πχ textbox;

Δημοσ.

Θα χρειαστείς τα libraries που δίνει η MySQL για τις .NET γλώσσες εδώ:

https://dev.mysql.com/downloads/connector/net/6.9.html

Επίσης θα χρειαστείς και γνώσεις MySQL, καθώς επίσης και έναν MySQL server αν δεν έχεις ήδη. Η Microsoft, αν σε βολεύει πάντως, έχει την δική της implementation της SQL, την MsSQL που έχει εργαλεία και στο Visual Studio. Πιστεύω πως αν μάθεις MsSQL, θα σου φανεί πιο εύκολη στην χρήση (μαζί με C# / VB .NET) από ότι η MySQL (η γλώσσα είναι 99% παρόμοια).

Επίσης, σου προτείνω να κάνεις align τα textboxes το ένα κάτω από το άλλο και τοποθετήσεις τα labels με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε είτε το αρχικό γράμμα του κάθε label να είναι το ένα κάτω από το άλλο (στην ίδια τιμή στον Χ άξονα) ή αλλιώς, το τελευταίο (στην δική σου περίπτωση, η άνω και κάτω τελεία). Φαίνεται πιο ωραίο στο μάτι :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...