Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ! Δεν ειναι προγραμματιστης. Τωρα μαθαινω προγραμματισμο και πειραματιζομαι. Θελω να να φτιαξω ενα δυσκολο σχετικα προγραμμα σε C#, που να αποθηκευει σε μια βαση δεδομενων MySQL απλα πραματα. Για παραδειγμα για ταινιες, που να περιεχει οτι και παρακατω στο GUI:

30WNwEK.png

Ουσιαστηκα μια απλη βαση δεδομενων στην οποια θα βαζω τις ταινιες που βλεπω, σε ποια σεζον ειμαι και σε ποιο επεισοδιο. Κατι σαν κι αυτο που υπαρχει εδω σε αυτο το βιντεο(απο εδω πηρα την ιδεα) αλλα για ταινιες:

. Ακολουθησα το βιντεο, και εψαξα κι αλλα πανω στο πως να κανεις βαση δεδομενων, και στο πως να την συνδεσεις με το προγραμμα σου. Και δεν βρηκα κανεναν που να εξηγει, και να δειχνει αυτη τη συνδεση. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Ξερει κανεις καποιο tutorial που να δειχνει ακριβως αυτα τα πραματ ? Η θα πρεπει να μαθω τωρα SQL και Python για να το κανω ?? Ευχαριστω !!

Δημοσ.

Βασικές γνώσεις sql χρειάζονται αλλίως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Η python είναι άσχετη αφού είπες το κάνεις σε c#.  

• Like 1
Δημοσ.

Αν βαλεις στο google connect c# to mysql βγαζει πολλα πραγματα.

Αυτο φαινεται αρκετα λεπτομερες

http://www.codeproject.com/Articles/43438/Connect-C-to-MySQL

Αυτο ακριβως δεν θελω. Αυτο εστιαζει μονο στο κομματι της C#. Ψαχνω καποιον που να εκανε ΚΑΙ την συνδεση μεταξυ τους. Δηλαδη δημιουργια κωδικα C#, δημιουργια βασης δεδομενων και οτι αλλο χρειαζετε, συνδεση αναμεσα στα δυο.

Βασικές γνώσεις sql χρειάζονται αλλίως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Η python είναι άσχετη αφού είπες το κάνεις σε c#.  

Αυτο ψαχνω να αποφυγω. Να μην πρεπει να μαθω SQL, γιατι εδω δεν εχω τελειωσει 100% την C#. Μετα θα παω Java. Μεχρι να φτασω στην SQL θελω παρα πολλα χρονια. Δεν τα περνω κι ευκολα τα γραμματα :)

• Moderators
Δημοσ.

Μα πώς γίνεται να θες να χρησιμοποιήσεις SQL χωρίς να θες να μάθεις SQL; Άμα θες ν' ασχοληθείς με (relational) βάσεις δεδομένων πρέπει να μάθεις έστω και κάποια βασικά πράγματα SQL.

• Like 2
Δημοσ.

Μα πώς γίνεται να θες να χρησιμοποιήσεις SQL χωρίς να θες να μάθεις SQL; Άμα θες ν' ασχοληθείς με (relational) βάσεις δεδομένων πρέπει να μάθεις έστω και κάποια βασικά πράγματα SQL.

Μαλιστα. Ενταξει δεν πειραζει.Ειπανα ρωτησω μηπως γινετε. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας !!

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως εγώ θα σου έλεγα να ασχοληθείς. Τα βασικά της SQL είναι πολύ απλά και είναι κρίμα να παρατήσεις το project σου γι' αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως εγώ θα σου έλεγα να ασχοληθείς. Τα βασικά της SQL είναι πολύ απλά και είναι κρίμα να παρατήσεις το project σου γι' αυτό.

θα το δω. Βλεπω κατι tutorial που σου μαθανουν τα βασικα λεει σε 1 ωρα. Θα το κοιταξω.

Δημοσ.

Οι γλώσσες δεν έχουν δικές τους εντολές για χρήση sql. Στην python π.χ για να δημιουργήσεις έναν πίνακα γράφεις c.execute('create table movies'). Ότι είναι μέσα στα'' είναι sql ότι είναι έξω είναι python.

Μην φανταστείς ότι θα μάθεις 100 εντολές sql για να κάνεις αυτό που θες με 5_10 εντολές είσαι οκ

• Like 1
Δημοσ.

Ό,τι είπαν οι προηγούμενοι. Για SQL tutorial αν θυμάμαι καλά αυτό είναι αξιοπρεπές

http://sqlzoo.net/

Επιπλέον να συμπληρώσω ότι αντί για MySQL, η κατάλληλη βάση δεδομένων για το πρόβλημα σου είναι η sqlite, αλλά αν έχεις βρει straight forward tutorial για C# + MySQL, stick with it

• Like 1
Δημοσ.

Και πάντα μπορείς να διαβάζεις μόνος σου, να προσπαθείς και όταν δεν τα καταφέρνεις ή θέλεις βοήθεια να ρωτάς εδώ.

Για δικό σου καλό, θα ήταν καλό να ρωτάς όταν δεν μπόρεσες (ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ) να βρεις λύση. Είμαι πολύ σίγουρος ότι εάν το κάνεις, θα βρεθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος εδώ να σου δώσει την λύση με χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω ολα τα παιδια για τις γνωμες τους πανω στις πλατφορμες, και για τα link που μου δωσατε :)

Οι γλώσσες δεν έχουν δικές τους εντολές για χρήση sql. Στην python π.χ για να δημιουργήσεις έναν πίνακα γράφεις c.execute('create table movies'). Ότι είναι μέσα στα'' είναι sql ότι είναι έξω είναι python.
Μην φανταστείς ότι θα μάθεις 100 εντολές sql για να κάνεις αυτό που θες με 5_10 εντολές είσαι οκ

Α μαλιστα. Δηλαδη δεν φτανει μονο η SQL πρεπει να μαθω ΚΑΙ Python ??

Και πάντα μπορείς να διαβάζεις μόνος σου, να προσπαθείς και όταν δεν τα καταφέρνεις ή θέλεις βοήθεια να ρωτάς εδώ.

Για δικό σου καλό, θα ήταν καλό να ρωτάς όταν δεν μπόρεσες (ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ) να βρεις λύση. Είμαι πολύ σίγουρος ότι εάν το κάνεις, θα βρεθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος εδώ να σου δώσει την λύση με χαρά.

Μεχρι τωρα δεν εχω καταφερει να μαθω μονος μου τιποτα. Δηλαδη η μονη γλωσσα που ξερω καπως(ακομα εχω πολυ δρομο ομως) ειναι η C#. Μονος μου δεν τα καταφερα να την μαθω, γι'αυτο και πηρα δασκαλο. Τωρα να δουμε με την SQL. Ισως τωρα που μπηκα καπως στο νοημα να μπορεσω να μαθω και καποια γλωσσα μονος μου. Θα το δω.

Δημοσ.

Α μαλιστα. Δηλαδη δεν φτανει μονο η SQL πρεπει να μαθω ΚΑΙ Python ??

STORM Λάθος κατάλαβες. Εγώ γράφω python γιατί δεν ξέρω το αντίστοιχο της C# μπορεί να μην είναι c.execute και να είναι κάτι άλλο.

Δημοσ.

http://www.w3schools.com/sql/sql_create_table.asp

Ξεκινάς με την Sql, και μπορείς να την μάθεις, αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι μεταξύ της Sql που εκτελείς και της γλώσσας. Π.χ. στη Μ2000 (δες τεύχος 27 του εγχειριδίου), δημιουργείς πίνακα με ADO αντικείμενο, εσωτερικά, ή με απλές εντολές ή με την Create Table, δηλαδή με Sql Ερώτημα. Για να ξεκινήσεις με τη C# ή όποια άλλη πρέπει να βρει πώς θα συνδεθείς και πως θα κάνεις δυο διαφορετικά πράγματα:

1. Να στέλνεις εντολές SQL χωρίς να περιμένεις πίνακα

2. Να στέλνεις εντολές για να παραλάβεις πίνακα.

Το αντικείμενο όμως που στέλνει τα ερωτήματα έχει μερικές ιδιότητες, και βασική είναι να δηλωθεί ο dbProvider, γιατί αυτός καθορίζει αν γίνονται ή όχ μερικά πράγματα. Δες εδώ https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms677227(v=vs.85).aspx

έγραψα μερικές ιδέες, δεν σταματάει το ταξίδι στην SQL εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...