Typhoon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Λοιπόν παιδία θέλω να βάλω xtra RAM σε ένα Celeron 333Mhz. Τι μνήμη χρειάζομαι, SDRAM στα 100Mhz κάνει ?
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Καλησπέρα, εχω την εντύπωση οτι η ερώτησή σου δεν αφορά την cpu σου, αλλά την M/B σου. Αν "βλέπει" 100 ή 133ΜHz.
Dreamstorm Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 kai 133mhz na evlepe ,an valei 100mhz den nomizo na exei provlima.mikres oi pithanotites na einai asimvates mitriki kai ram.
kostas_crete Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 apla na koitakseis th max ram/sloty pou pairnei to m/b kai as psakseis gia double-sided mnimes mono.
Typhoon Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Εννοείτε πως αφορά την M/B αλλά επειδή δεν ξέρω τι μητρική έχει το PC (είναι περίπλοκη ιστορία) για αυτό δίνω το CPU.
dimitris__ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 To bus του Celeron είναι 66ΜHz. Οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις SDRAM στα 66ΜΗz. Αν χρησιμοποιήσεις πιο γρήγορη μνήμη (100 ή 133) δεν θα δεις διαφορά, αφού η μνήμη θα προσαρμοστεί (θα γίνει underclocked ας πούμε) στα 66. Μπορείς πάνω στο M/B σου να δεις αν φοράει Intel ή VIA. Αν Intel, τότε ισχύει το παραπάνω. Αν VIA, τότε η μνήμη μπορεί να παίζει ασύγχρονα με τη CPU δηλαδή στα 100 ή 133 με αμφίβολα όμως κέρδη σε ταχύτητα. Πάντως είναι προτιμότερο να βάλεις 100άρες γιατί ο 333 γίνεται 416 άν υποστηρίζει το σύστημά σου O/C, δηλαδή μπορείς να ανεβάσεις το bus στα 83MHz που είναι δύσκολο να γίνει με 66άρες μνήμες.
ahristos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 apla na koitakseis th max ram/sloty pou pairnei to m/b kai as psakseis gia double-sided mnimes mono. Σε μνήμες που έχουν chips μόνο απο τη μία μεριά (4 ή 8 ) ετοιμάσου να δεις μόνο τη μισή μνήμη απ' ότι θα αγοράσεις (εκτός άν είναι παλιά). Γι'αυτό αν βρείς μεταχειρισμένη από ανάλογο σύστημα... Το έχω δοκιμάσει σε QDI Advance9 + P3 833 (νομίζω) και σε Elite P6BAT-A+ + Celeron 466 και τα 256ΜΒ (Kingston με 4 chips στη μία πλευρά) τα βλέπει σαν 128. Πάλι καλά...
madsc Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Υπάρχουν καινούριες μνήμες με 8 chips (λίγο πιο ακριβές από τις άλλες), αλλά υπάρχουν. Στα 133 θα βρεις κατά κανόνα, θα τις δει το σύστημα σου και θα δουλέψει κανονικά. sc
deathlok Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 to ram-shop poulage mnimes double side kai epeidi tou ixa exigisi pos to thelo gia palio pc kai borei na min tin eblepe ixan dextei na mou epistrespoun ta xrimata mou an den douleve telika.genika min se apasxoli i taxitita oles tha kanoun tin doulia tous to thema opos ipan oloi einai na stin dei
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.