Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπες να το πας και ένα βήμα ποιο πέρα :P

btw εμπειρίες από deree έχει κανένας?

Ναι αμέ είχα ένα συμμαθητή τρίτη λυκείου ο οποίος ήθελε να γίνει προγραμματιστής(BTW τρίτη λυκείου στο ΑΕΠΠ δεν μπορούσε να καταλάβει καν τι γίνεται) αλλά από διάβασμα..2 καφέδες την ημέρα γλυφάδα.. Πήγε στο deree σε ένα πρόγραμμα σπουδών που αποτελείται από 10 λέξεις περίπου αλλά ακόμα check in με καφέδες κάνει..

Όσο για το θέμα δεν ξέρω τι πανεπιστήμια ξέρει ο zakkwylde πάντως εγώ όσους βλέπω σε παρατάξεις και τα συναφή όχι απλά δεν περνάνε μάθημα...Κι όσο για τις καταλήψεις(που δεν γίνονται ) οι καλοί μας οι καθηγητές έχουν φροντίσει να μην χάσουμε επαφή από τον όγκο εργασιών :P :P

• Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αμέ είχα ένα συμμαθητή τρίτη λυκείου ο οποίος ήθελε να γίνει προγραμματιστής(BTW τρίτη λυκείου στο ΑΕΠΠ δεν μπορούσε να καταλάβει καν τι γίνεται) αλλά από διάβασμα..2 καφέδες την ημέρα γλυφάδα.. Πήγε στο deree σε ένα πρόγραμμα σπουδών που αποτελείται από 10 λέξεις περίπου αλλά ακόμα check in με καφέδες κάνει..

σημασια δεν εχουν αυτα. ας αποτελειται κι απο 5 λεξεις το προγραμμα. κλαιν μαιν, πανελλαδικες εδωσε? διαβασε? noooo. θα παρει πτυχιο επειδη πληρωσε και μετα θα βρει μια δουλεια σαν το wylde και θα παιρνει 10000 το μηνα επειδη τελειωσε κολλεγιο. οχι σαν εμας τους βλακες που τελειωνουμε αληθινα πανεπιστημια και δεν βρισκουμε  :-D  :-D  :-D

Δημοσ.

UH , δεν ξέρω εάν υπαρχουν ακόμα τα online courses  περασαν 4 χρόνια από τότε που τελειωσα

Univeristy of Huston ?Αν ναι μηπως θυμασαι το κοστος?

Δημοσ.

Ρεσιτάλ ανακρίβειας από κάποιους. Στην Ελλάδα πες ό,τι θες για αναγνωρίσεις, που επαγγελματική αναγνώριση γίνεται, ακαδημαϊκή δε γίνεται για να μπορείς να δουλέψεις σε πανεπιστήμια δηλαδή ή να κάνεις διδακτορικό στην Ελλάδα. Αλλά το ότι δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο Αγγλικού πανεπιστημίου που παίρνεις από τα περισσότερα κολλέγια της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι μέγιστο ψέμα. Με το online πρόγραμμα του Αγγλικού πανεπιστημίου είμαστε οκ εν τω μεταξύ, ενώ αν αυτό το πρόγραμμα γίνεται με συνεργασία με κολλέγιο έχουμε πρόβλημα.

Μπορούμε όλοι να σεβαστούμε την επιθυμία κάποιου να κάνει ό,τι γουστάρει με τη ζωή του; Έχω τελείωσει και δημόσιο ΑΕΙ και ιδιωτικό κολλέγιο και έχω αρκετά καλή άποψη και για τα δύο. Το κύριο πρόβλημα για μένα τουλάχιστον ήταν ότι στο δημόσιο ίδρυμα δεν ήμουν όσο καλός φοιτητής έπρεπε γιατί δεν ήξερα τι μου γίνεται και δεν τηρούνταν κανόνες. Στο ιδιωτικό με τους κανόνες του Αγγλικού πανεπιστημίου άν κάποιος δεν περάσει ένα μάθημα θα πρέπει να το ξαναπληρώσει και αν δεν το ξαναπεράσει φεύγει. Αν κάποιος ήταν σοβαρός φοιτητής στο δημόσιο θεωρώ πως είχε πολύ καλό επίπεδο σπουδών όπως και να χει.

Επίσης αν κάποιος έχει την εντύπωση πως εργοδότης σου λέει φέρε μου το πτυχίο σου να του πατήσω μια σφραγίδα για να σε εγκρίνω δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Έχω δει συναδέλφους στην ίδια, απαιτητική από άποψη γνώσεων και καθηκόντων, δουλειά με τον έναν να έχει δύο μεταπτυχιακά και τον άλλο να έχει παρατήσει το πρώτο του πτυχίο.

Κι επειδή κάποιος ανέφερε και το deree, εγώ φίλε μου είχα ένα συμφοιτητή στο ΑΕΙ που ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στις σπουδές του, τα παράτησε και πήγε στο deree, διάλεξε αυτό που ήθελε να κάνει, έγινε καλός σε αυτό και τώρα είναι ΙΤ manager σε εταιρία στην Αμερική. Αυτά από μένα και ζητώ συγγνώμη που από όλους τους θεματοφύλακες των πανελλαδικών εκ μέρους όσων δε διαβάσαμε αρκετά στα 18, άσχετα αν τώρα διαβάζουμε όλη μέρα.

• Like 6
Δημοσ.

noooo. θα παρει πτυχιο επειδη πληρωσε 

Οπότε σε όοοολα τα Αγγλικά πανεπιστήμια παίρνεις πτυχίο επειδή πληρώνεις έτσι; Στο Harvard, το Yale, το Stanford, MIT, Columbia etc πληρώνεις (τρελά δίδακτρα)...και εκεί να φανταστώ το παίρνεις επειδή πληρώνεις έτσι; Μόνο το Ελληνικό ΑΕΙ βγάζει άξιους επιστήμονες...όλοι οι άλλοι είναι γατάκια.

• Like 5
Δημοσ.

Οπότε σε όοοολα τα Αγγλικά πανεπιστήμια παίρνεις πτυχίο επειδή πληρώνεις έτσι; Στο Harvard, το Yale, το Stanford, MIT, Columbia etc πληρώνεις (τρελά δίδακτρα)...και εκεί να φανταστώ το παίρνεις επειδή πληρώνεις έτσι; Μόνο το Ελληνικό ΑΕΙ βγάζει άξιους επιστήμονες...όλοι οι άλλοι είναι γατάκια.

καλα εισαι σοβαρος? εχεις και 3 like. συγκρινεις αυτα τα πανεπιστημια με τα πανεπιστημια της Ελλαδας? κολλεγια και μη! ειναι γελοιο ρε συ!! αλλο το συστημα της Ελλαδαρας αγαπητε κι αλλο αυτων των πιο σοβαρων και γνωστων πανεπιστημιων που αναφερεις. και μη ξεχνας κατι! ή μηπως δε το ξερεις καν? εκει εκτος απο το οτι πρεπει να πληρωσεις , πρεπει πρωτα να γινεις ΔΕΚΤΟΣ μεσω βαθμολογιας. παιδια με υψηλες βαθμολογιες και δε μπαινουν γιατι δεν εγραψαν το ΑΡΙΣΤΑ. μπαινεις με την ΑΞΙΑ σου οχι με τα λεφτα σου. εδω κι  κουτση μαρια αν εχει να τα σταξει μπαινει σε κολλεγιο.

πες μου οτι τελειωσες ενα απο αυτα να σου ζητησω και συγνωμη! αλλα μη μου τα συγκρινεις με της Ελλαδας. 

δηλαδη ημαρτοοον!!

• Like 2
Δημοσ.

Ρεσιτάλ ανακρίβειας από κάποιους. Στην Ελλάδα πες ό,τι θες για αναγνωρίσεις, που επαγγελματική αναγνώριση γίνεται, ακαδημαϊκή δε γίνεται για να μπορείς να δουλέψεις σε πανεπιστήμια δηλαδή ή να κάνεις διδακτορικό στην Ελλάδα. Αλλά το ότι δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο Αγγλικού πανεπιστημίου που παίρνεις από τα περισσότερα κολλέγια της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι μέγιστο ψέμα. Με το online πρόγραμμα του Αγγλικού πανεπιστημίου είμαστε οκ εν τω μεταξύ, ενώ αν αυτό το πρόγραμμα γίνεται με συνεργασία με κολλέγιο έχουμε πρόβλημα.

Μπορούμε όλοι να σεβαστούμε την επιθυμία κάποιου να κάνει ό,τι γουστάρει με τη ζωή του; Έχω τελείωσει και δημόσιο ΑΕΙ και ιδιωτικό κολλέγιο και έχω αρκετά καλή άποψη και για τα δύο. Το κύριο πρόβλημα για μένα τουλάχιστον ήταν ότι στο δημόσιο ίδρυμα δεν ήμουν όσο καλός φοιτητής έπρεπε γιατί δεν ήξερα τι μου γίνεται και δεν τηρούνταν κανόνες. Στο ιδιωτικό με τους κανόνες του Αγγλικού πανεπιστημίου άν κάποιος δεν περάσει ένα μάθημα θα πρέπει να το ξαναπληρώσει και αν δεν το ξαναπεράσει φεύγει. Αν κάποιος ήταν σοβαρός φοιτητής στο δημόσιο θεωρώ πως είχε πολύ καλό επίπεδο σπουδών όπως και να χει.

Επίσης αν κάποιος έχει την εντύπωση πως εργοδότης σου λέει φέρε μου το πτυχίο σου να του πατήσω μια σφραγίδα για να σε εγκρίνω δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Έχω δει συναδέλφους στην ίδια, απαιτητική από άποψη γνώσεων και καθηκόντων, δουλειά με τον έναν να έχει δύο μεταπτυχιακά και τον άλλο να έχει παρατήσει το πρώτο του πτυχίο.

Κι επειδή κάποιος ανέφερε και το deree, εγώ φίλε μου είχα ένα συμφοιτητή στο ΑΕΙ που ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στις σπουδές του, τα παράτησε και πήγε στο deree, διάλεξε αυτό που ήθελε να κάνει, έγινε καλός σε αυτό και τώρα είναι ΙΤ manager σε εταιρία στην Αμερική. Αυτά από μένα και ζητώ συγγνώμη που από όλους τους θεματοφύλακες των πανελλαδικών εκ μέρους όσων δε διαβάσαμε αρκετά στα 18, άσχετα αν τώρα διαβάζουμε όλη μέρα.

Στο μεταξι Αμερικη αμα δεν έχεις υπηκοοτητα δεν πας για κανενα λογο. Οποτε δεν εγινε έτσι ΙΤ στην Αμερικη θα ειχε αρκετα λεφτά ωστε να πάει μετα και να κανει αιτηση σε πανεπιστημιο εκει οποτε τον δέχτηκαν σαν φοιτητη. Δεν μπαινεις ετσι στην Αμερικη.

Δημοσ.

καλα εισαι σοβαρος? εχεις και 3 like. συγκρινεις αυτα τα πανεπιστημια με τα πανεπιστημια της Ελλαδας? κολλεγια και μη! ειναι γελοιο ρε συ!! αλλο το συστημα της Ελλαδαρας αγαπητε κι αλλο αυτων των πιο σοβαρων και γνωστων πανεπιστημιων που αναφερεις. και μη ξεχνας κατι! ή μηπως δε το ξερεις καν? εκει εκτος απο το οτι πρεπει να πληρωσεις , πρεπει πρωτα να γινεις ΔΕΚΤΟΣ μεσω βαθμολογιας. παιδια με υψηλες βαθμολογιες και δε μπαινουν γιατι δεν εγραψαν το ΑΡΙΣΤΑ. μπαινεις με την ΑΞΙΑ σου οχι με τα λεφτα σου. εδω κι  κουτση μαρια αν εχει να τα σταξει μπαινει σε κολλεγιο.

πες μου οτι τελειωσες ενα απο αυτα να σου ζητησω και συγνωμη! αλλα μη μου τα συγκρινεις με της Ελλαδας. 

δηλαδη ημαρτοοον!!

Και στην αγγλια συμβαίνει πολύ αυτό, όταν τελείωσα το σχολείο και πολλά παιδιά που δεν πέρασαν τίποτα στις πανελλήνιες, έφυγαν αγγλια παρόλο που είχαν απολυτήρια <12, μην φανταστείς βέβαια ότι πήγαν σε unis της 10αδας

Αυτό που έμαθα από το αγγλικό σύστημα εκπαίδευσης, η απόκτηση πτυχίου είναι αρκετά ευκολη (βάση 40) αλλά το first class (70+) θέλει αφοσίωση και διάβασμα. Οπότε και να μπεις , άμα βγεις με thrid class-second lower class πτυχίο είσαι σε πολύ μειονεκτική θέση σε σχέση με έναν που πήρε 1st 

Δημοσ.

Και την αγγλια συμβαίνει πολύ αυτό, όταν τελείωσα το σχολείο και πολλά παιδιά που δεν πέρασαν τίποτα στις πανελλήνιες έφυγαν αγγλια παρόλο που είχαν απολυτήρια <12 μην φανταστείς βέβαια ότι πήγαν σε unis της 10αδας

εδω μας αναφερε τα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου ο αλλος. δεν ειπα οτι γινεται σε ολα! ειπα τι γινεται στα καλυτερα!

Αυτό που έμαθα από το αγγλικό σύστημα εκπαίδευσης, η απόκτηση πτυχίου είναι αρκετά ευκολη (βάση 40) αλλά το first class (70+) θέλει αφοσίωση και διάβασμα. Οπότε και να μπεις , άμα βγεις με thrid class-second lower class πτυχίο είσαι σε πολύ μειονεκτική θέση σε σχέση με έναν που πήρε 1st 

λογικο αυτο Δημητρη ετσι ακριβως ειναι και το σωστο. δεν ειναι ολα ισα κι ομοια. οπως και τα αντιστοιχα κολλεγια της Ελλαδας δεν ειναι ισα κι ομοια με τα πανεπιστημια

Αρχισαμε και τους αστικους μυθους. ειχαν ενα φιλο που..... χαχαχα. 

Δημοσ.

μη πας σε κολλεγιο φιλε εδω. πεταμενα λεφτα. δυο φιλους εχω εδω που τελειωσαν κολλεγιο και τιποτα δε μπορεσαν να κανουν με το πτυχιο. ο ενας εφυγε τελικα εξωτερικο να σπουδασει κατι αλλο κι ο αλλος εδωσε ξανα πανελλαδικες και περασε οτι ειχε τελειωσει και στο κολλεγιο.

Δημοσ.

Πάντως μιας και λέμε εδώ, το σύστημα της Ελλάδας δεν έχει καμιά ομοιότητα με της Ευρώπης (πλην Γερμανιας) και Αμερικής. Μην σου κάνει εντύπωση που βγαίνουν παιδιά από σχολές εξωτερικου και αν τους ρωτήσεις τι έμαθαν θα σου απαντήσουν "τίποτα" ( ξέρω περιπτώσεις )

Η αγορά εργασίας είναι ο τελικός κριτής του τι έμαθες και το πτυχίο , δεν λέει σχεδόν τίποτα από μόνο του , σε εναντιθέση με την Ελλάδα που κάποιοι (ευτυχώς δεν αφορά την πλειοψηφία) νομίζουν επειδή περάσαν σε οποιαδήποτε σχολή , τον έδεσαν τον γάιδαρο μια και καλή

Όσο άφορα για τα κολλεγια αν με ρώταγες πριν 6-7 χρόνια , μπορούσα να σου πω 2 αξιόλογα που πραγματικά γίνονταν δουλειά, αλλά λόγο κρίσης και μειωμένης ζήτησης το επίπεδο έπεσε κατά πολύ και πλέον δεν αξιζει με τιποτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...