Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς έτσι είναι τα πράγματα. Τουλάχιστον στον τομέα της Πληροφορικής πιο πολύ μετράει να έχεις πρακτική εμπειρία παρά τα πτυχία. Τωρα από που μαζεύεις εμπειρία..στην Ελλάδα πλέον δύσκολο. Εκτός και αν βρεις να κάνεις πρακτική που και πάλι δύσκολο έτσι όπως έχουμε καταντήσει. (χωρις να πληρώνεσαι φυσικά)

Developer ----> Portfolio, free courses (coursera, edx, codeacademy, w3schools, youtube κτλ)

Sys Admin ----> Πιστοποιήσεις (Microsoft, Red Hat, Linux Foundation), free courses (coursera, edx κτλ)

Έτσι κάνεις μια καλή αρχή και έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε δεχτούν σε μια entry level δουλειά.

• Απαντ. 195
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έπεσα τυχαία στο θέμα και είναι ευκαιρία για μία απορία...μπας και κάποιος ξέρει.

Τα πτυχία του Derby (BSc/MSc) που δίνει το Mediterranean αναγνωρίζονται από το NARIC;;;;

Και αν αναγνωρίζονται πως ο απόφοιτος εξασφαλίζεται ότι θα λάβει κάποια βεβαίωση;;;;

Δημοσ.

Έπεσα τυχαία στο θέμα και είναι ευκαιρία για μία απορία...μπας και κάποιος ξέρει.

Τα πτυχία του Derby (BSc/MSc) που δίνει το Mediterranean αναγνωρίζονται από το NARIC;;;;

Και αν αναγνωρίζονται πως ο απόφοιτος εξασφαλίζεται ότι θα λάβει κάποια βεβαίωση;;;;

Copy paste απο το site του Mediterranean.

Αναγνώριση πτυχίων από το NARIC

Όλοι οι απόφοιτοι του Mediterranean College έχουν τη δυνατότητα, εκτός από το πτυχίο τους , να αποκτήσουν την πιστοποίηση του Βρετανικού οργανισμού NARIC (National Recognition Information Centre), φορέα αντίστοιχου με τον ελληνικό ΔΟΑΤΑΠ (τέως ΔΙΚΑΤΣΑ). Το NARIC είναι αρμόδιο για τον έλεγχο και την πιστοποίηση ότι οι τίτλοι Bachelor’s και Master’s που απονέμονται στους απόφοιτους του Mediterranean College είναι απολύτως ισότιμοι ως προς τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά τους δικαιώματα στη Μ. Βρετανία με εκείνους που απονέμονται στους απόφοιτους του ιδίου Βρετανικού πανεπιστημίου, οι οποίοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στη Μ. Βρετανία.

Δημοσ.

Το copy-paste δεν απαντά στο ερώτημα μου.

Στην πράξη τι γίνεται;

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δώσει βεβαιώσεις NARIC το Mediterranean σε όσους έχουν προπληρώσει στη τιμή και την βεβαίωση;

Δημοσ.

φίλος πάντως που τελείωσε σε ελληνικό κολλεγιο το '09 τώρα κάνει το phd του στο edinburg, όποτε μια χαρά του το αναγνώρισαν και θυμάμαι ότι το πτυχίο του ήταν καθαρά από αγγλια και δεν έγραφε τίποτα για συνεργαζομενο κολλεγιο κτλπ   

Δημοσ.

φίλος πάντως που τελείωσε σε ελληνικό κολλεγιο το '09 τώρα κάνει το phd του στο edinburg, όποτε μια χαρά του το αναγνώρισαν και θυμάμαι ότι το πτυχίο του ήταν καθαρά από αγγλια και δεν έγραφε τίποτα για συνεργαζομενο κολλεγιο κτλπ   

Κανείς δεν αμφισβητεί (νομίζω) οτι τα πτυχια που δίνουν απο τα συνεργαζόμενα Βρετανικά πανεπιστήμια είναι original και οτι αναγνωρίζονται παντου (εκτος απο το έκτρωμα τον ΔΟΑΤΑΠ) κτλ.

Η δικιά μου ενσταση στο να επιλέξει κάποιος κολλέγιο στην Ελλάδα δεν εχει να κανει με ανωτερότητα/ κατωτερότητα ενος πτυχίου. Η ενστασή μου εγκειται στο γεγονός οτι θα πληρώσεις που θα πληρώσεις ενα αξιοσέβαστο ποσό, ειδικά στις μέρες μας, πήγαινε τουλάχιστον στην πηγή και μην ασχολεισαι με μεσάζοντες.. 

Πηγαίνοντας πχ. στο ιδιο το Derby θα έχεις πιο γρήγορη πρόσβαση στην εκεί αγορά εργασίας και σε οτι παραπάνω σου προσφέρει το πανεπιστημιο και ίσως αν ψαχτείς καλά κατα τη διάρκεια των σπουδών σου βρείς και να απασχολήθείς part time και να "γράψεις" προυπηρεσία. Στην αντίθετη περίπτωση θα είσαι για Χ χρόνια φοιτητής στο κολλέγιο, θα πάρεις ενα χαρτί με Βρετανική σφραγίδα και θα στέλνεις βιογραφικά με διεύθυνση Ελλάδας με την ελπίδα οτι ισως κάποιος ενδιαφερθεί..

Με λίγα λόγια θα είσαι "εκεί". Ξέρω οτι αυτο μπορεί να φαίνεται σαν ψιλά γράμματα σε κάποιους, αλλά είναι σημαντικό..

Και επειδή ο ανταγωνισμός στο εξωτερικό ειναι ιδιαίτερα σκληρος, καλο είναι να κάνεις πραγματα ωστε να αποφεύγεις τα οποιαδήποτε "bottlenecks" προκειμένου να βρεις δουλειά..

Δημοσ.

Κοίταξε , οποίος δεν έχει να δώσει τα δίδακτρα στο κολλεγιο εδώ , πως θα πληρώσει  τα πενταπλά για 3 χρονια δίδακτρα +διαμονή αγγλια? Σαφώς είναι καλύτερα να είσαι εκεί, γιατί μπαίνεις και στο κλίμα, αλλα αυτος που ζορίζεται δεν θα πάει. 

Εγω πχ επειδή δεν είχα να δώσω για αγγλια, επέλεξα το distance learning, το όποιο μου βγήκε και ποιο φθηνό από το κολλεγιο. Αν μπορουσα , σίγουρα θα πήγαινα να παω αγγλια

Δημοσ.

Υπάρχουν πάρα πολλοί προορισμοί για εργασία στην Ευρώπη,

Σκανδιναβικές χώρες, Γερμανία, Γαλλία και βάλε.

Την αγγλία σαν παράδειγμα την χρησιμοποίησα περισσότερο.

Στις παραπάνω χώρες το πτυχίο από βρετανικό πανεπιστήμιο θεωρείται καλύτερο από Ελληνικό.

Αυτα ποιος τα λεει ακριβως?

Επισης οταν λες Βρετανικο , τι εννοεις?

Το κανονικο Βρετανικο της Αγγλιας ή το ελληνικο παραρτημα??

Δημοσ.

εντάξει, προφανως και αναφέρομαι σε καταστάσεις που υπάρχει κάποια δυνατότητα. Εαν υπάρχουν ανυπερβλητα εμπόδια (οικονομικά κτλ.), προφανώς και επιλέγεις την πλέον συμφέρουσα λύση. Λογικό και απόλυτα σεβαστό.

Υπάρχουν πάντως τρόποι να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου Αγγλία πχ. το θέμα είναι εαν είσαι διατεθειμένος να μπλέξεις με άτοκα δάνεια κτλ..

Κοίταξε , οποίος δεν έχει να δώσει τα δίδακτρα στο κολλεγιο εδώ , πως θα πληρώσει  τα πενταπλά για 3 χρονια δίδακτρα +διαμονή αγγλια? Σαφώς είναι καλύτερα να είσαι εκεί, γιατί μπαίνεις και στο κλίμα, αλλα αυτος που ζορίζεται δεν θα πάει. 

Εγω πχ επειδή δεν είχα να δώσω για αγγλια, επέλεξα το distance learning, το όποιο μου βγήκε και ποιο φθηνό από το κολλεγιο. Αν μπορουσα , σίγουρα θα πήγαινα να παω αγγλια

Δημοσ.

Developer ----> Portfolio, free courses (coursera, edx, codeacademy, w3schools, youtube κτλ)

Sys Admin ----> Πιστοποιήσεις (Microsoft, Red Hat, Linux Foundation), free courses (coursera, edx κτλ)

Έτσι κάνεις μια καλή αρχή και έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε δεχτούν σε μια entry level δουλειά.

Δεν πέφτω σε καμία από τις δύο κατηγορίες. Εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ να στήνω δίκτυα ή να είμαι σε IT support. Το θέμα είναι οτι αυτά που προτείνεις δεν είναι εμπειρία και δεν είναι αποδεδειγμένη. Αυτά είναι για να επεκτείνεις τα προσόντα σου.

Δημοσ.

Συγνώμη που θα το αναστήσω το θέμα χωρίς κάποιον σημαντικό λόγο.

Αλλά ήθελα να μοιραστώ μερικά video μαζί σας.

1)

(όπως μπορείτε να δείτε μέσα είναι και μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας)

2)

Όπως αναφέρει ο φοιτητής Νομικής 2,5 μήνες κλειστά τα πανεπιστήμια λόγο καταλήψεων - απεργιών

Μεταπτυχιακά, εξάμηνα, ορκωμοσίες όλα στον αέρα.

Συγνώμη αλλά είναι αυτά πανεπιστήμια που αξίζει κανείς να σκοτωθεί στο διάβασα ή/και να σκάσει τόσα λεφτά σε φροντιστήρια για να μπει;

Και κατηγορείτε αυτους που πάνε σε κολέγιο ότι αγοράζουν το πτυχίο τους επειδή απέτυχαν στις πανελλήνιες; 

Υ.Γ το ότι τα Video είναι παλιά δεν λέει τίποτα. Αυτή η κατάσταση επικρατεί πολλά χρόνια τώρα και δεν την κόβω να σταματάει και ποτέ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το copy-paste δεν απαντά στο ερώτημα μου.

Στην πράξη τι γίνεται;

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δώσει βεβαιώσεις NARIC το Mediterranean σε όσους έχουν προπληρώσει στη τιμή και την βεβαίωση;

Πχ για πτυχίο ψυχολογίας πρακτικά σημαίνει πως το πτυχίο εφόσον είναι BPS accredited δίνει σε κάποιον την δυνατότητα να προχωρήσει σε ΜSc το οποίο επίσης είναι BPS accredited ενώ στην συνέχεια θα χρειαστεί από 2 ως 5 χρόνια εποπτευόμενης εργασίας (ανάλογα την ειδικότητα ψυχολογίας, το mode of study  ή τον τρόπο εργασίας) ή PhD προκειμένου στη συνέχεια να αποκτήσει CPsychol status (Chartered Member) στο UK (απαραίτητη η φυσική παρουσία εδώ στο UK) ωστέ μετά να έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τα επαγγελματικά δικαιώματα του στην Ελλάδα.Επι του πρακτέου αμφιβάλω οτι έχει υπάρξει έστω κ μια τέτοια περίπτωση αποφοίτου κολεγίου στην Ελλάδα που να κατάφερε όλη αυτή την διαδικασία ή τεσπα δεν έχω ακούσει εγώ κάτι τέτοιο.Πιστεύω στάνταρ ένα κολέγιο στην Ελλάδα θα διαφήμιζε ως τεράστια επιτυχία κάποιον απόφοιτο του που μετέφερε στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα ψυχολόγου.

Απείρως πιο εύκολο για έναν τέτοιο απόφοιτο θα ήταν να περάσει τις εξετάσεις του ΣΑΕΠ  συν την πρακτική που θα του χρεώσουν στην Ελλάδα κ έτσι να αποκτήσει τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα ψυχολόγου αν κ πάλι δεν νομίζω οτι έχει υπάρξει κάποια περίπτωση τέτοιου αποφοίτου (ή μπορεί κ να υπάρχει κ απλά να μην έχει πάρει δημοσιότητα ανάμεσα στο συνάφι μας).Ο επιστημονικός σύλλογος μας πάντως στην Ελλάδα δεν μας έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο επίσημα κ φρονώ πως στάνταρ δεν θα έχανε ευκαιρία να επικοινωνήσει μια τέτοια εξέλιξη.

Όλα αυτά που λέω πάντως αφορούν την ψυχολογία κ τα πτυχία κολεγίων συνεργαζόμενων με Βρετανικά unies μέχρι σήμερα (διάβασα κάπου πως ο ΣΑΕΠ επανασυστάθηκε μιας και ήταν για κανα δυο χρόνια χωρίς ΔΣ κ ίσως αρχίσει σιγά σιγά να χορηγεί επαγγελματικές ισοτιμίες).Για άλλες επιστήμες κ άλλες χώρες δεν έχω ιδέα τι παίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα  δείτε παλαιότερο ποστ μου εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/435669-αδεια-ασκησεως-επαγγελματος-ψυχολογου/?p=54189794

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
Δημοσ.

Συγνώμη που θα το αναστήσω το θέμα χωρίς κάποιον σημαντικό λόγο.

Αλλά ήθελα να μοιραστώ μερικά video μαζί σας.

Όπως αναφέρει ο φοιτητής Νομικής 2,5 μήνες κλειστά τα πανεπιστήμια λόγο καταλήψεων - απεργιών

Μεταπτυχιακά, εξάμηνα, ορκωμοσίες όλα στον αέρα.

Συγνώμη αλλά είναι αυτά πανεπιστήμια που αξίζει κανείς να σκοτωθεί στο διάβασα ή/και να σκάσει τόσα λεφτά σε φροντιστήρια για να μπει;

Και κατηγορείτε αυτους που πάνε σε κολέγιο ότι αγοράζουν το πτυχίο τους επειδή απέτυχαν στις πανελλήνιες; 

Υ.Γ το ότι τα Video είναι παλιά δεν λέει τίποτα. Αυτή η κατάσταση επικρατεί πολλά χρόνια τώρα και δεν την κόβω να σταματάει και ποτέ.

Ακόμα εδώ είσαι εσύ;Σπαταλάς χρόνο στην Ελλάδα ενώ σε περιμένει η Ευρώπη και τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου;

Δημοσ.

Ως καποιος που εχει περασει και απο ιδιωτικο και απο δημοσιο πανεπιστημιο:

Το δημοσιο πανεπιστημιο εχει φυσικα κουσουρια: Το απαρτιζουν δημοσιοι υπαλληλοι που δουλευουν μονο εαν ειναι φιλοτιμοι. Αλλα υπαρχουν και φιλοτιμοι. Διδασκει σε φοιτητες που πρεπει να εχουνε την τυχη να μην εχουν συμφοιτητες φωνακλαδες τραμπουκους που αλωνιζουν σαν τσιφλικι τους. Κομματικες νεολαιες φτιαχνουν πλαστες απαρτιες και αποφασιζουν καταληψεις οποτε θελουν. Παιρνουν θεματα απο καθηγητες και τα μοιραζουνε με τα πιο αντιακαδημαικα κριτηρια. Οποιος πληττει βανδαλιζει περιουσια και διακοπτει το μαθημα. Εαν καποια βγαινει ραντεβουδακια σε κεντρικη καφετερια με καθηγητη ο πρυτανης κρυφοχαμογελαει.
Σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αρνητικο υπαρχει, οι επιπτωσεις παραμενουν μηδαμινες. Με λιγα λογια ο μοναδικος τροπος που εχουμε να ελπιζουμε σε μια σχολη για να κυλανε τα πραγματα ομαλα ειναι ο εξης: Να ειναι ολοι οι οι καθηγητες και οι φοιτητες φιλοτιμοι και δυναμικα προστατευτικοι υπερ της σχολης τους. Εστω και ελαχιστα καθαρματα το συστημα καταρρεει. Και παντα υπαρχουν,

Στο ιδιωτικο πανεπιστημιο (αν μπορουμε να το πουμε ετσι) τα κουσουρια ειναι τεχνητα:

1. Δεν αφηνει το κρατος να αναγνωριστουν

2. Η ημιμαθεια του κοσμου τον κανει να τα απαξιωνει.

Η πιο κλασικη μπουρδα που κυκλοφορει: "ααα αν πληρωνεις λεφτα στο δινουν ετσι το πτυχιο, χαζοι ειναι να χασουν τα φραγκα; ετσι ειναι ο καπιταλισμος, ολα για το χρημα" . Φυσικα δεν εχουν προσεξει οτι ο καπιταλισμος και η ηλιθιοτητα δεν πανε χερι χερι αλλιως πχ τα ακριβα αμαξια θα ριχνανε στο ενα τριτο το κοστος κατασκευης για περισσοτερο κερδος, τι; δεν τους αρεσουν τα παραπανω λεφτα; Ο λογος που δεν το κανουνε ειναι ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Δεν θελουν να υποβαθμισθει η ποιοτητα του προιοντος.

Εαν αυριο βγει ενας φοιτητης απο το Anatolia με πτυχιο Computer Management Information Systems και διαπιστωσουν οι εργοδοτες οτι ειναι αμπαλοι οι φεροντες το πτυχιο σε λιγα χρονια αυτο θα απαξιωθει. Και επειδη ενα κολλεγιο δεν ειναι αρπαχτη τυπου beach bar "ας κονομισουμε και φετο, αυριο ποιος ζει ποιος πεθαινει" κατι τετοιο δεν αφηνουν να συμβει.

Εαν σας εντυπωσιαζει το κυρος ενος δημοσιου πτυχιου που απλα επαφίεται στο φιλοτιμο του πρυτανη και των καθηγητων/φοιτητων του φανταστειτε ποσο παραπανω τρεμουν για την αξιοπιστια και σοβαροτητα του εαν υπαρχει ΚΑΙ η αυστηροτητα της κοινης γνωμης στην αγορα. Υποψη, η κοινη γνωμη του καθε εργοδοτη, οχι του μεσου εμπαθους φοιτητη ΑΕΙ που απαξιωνει a priori. Ο λογος; Ισως και αυτος ως ελληνοτραφης ο εργοδοτης ετσι ξεκινησε αλλα στην πορεια αλλαξε γνωμη οταν ηρθαν για δουλεια πχ οι πρωτοι αποφοιτοι Business Management απο ενα Deree και καταλαβε το υψηλο επιπεδο.

Οποτε οσοι νομιζετε οτι τα πανεπιστημια με fees απλα "πουλαν πτυχια" δοκιμαστε να σπουδαστε εκει για λιγο. Εχεις χαμηλο μεσο ορο ; (πχ πολλα "πενταρια"; ) Σε προειδοπουν να παρεις λιγοτερα μαθηματα και να βγαλεις πολυ υψηλου βαθμους. Δεν βελτινεσαι στο επομενο εξαμηνο; ΕΦΥΓΕΣ.
Κανεις κοπανες; Εφυγες.
"-μααα πληρωνω ρε παιδια τα διδακτρα μου" θα ψελλισεις. Για να μην χασει κυρος το πανεπιστημιο ομως σε διωχνουν. Χεστηκαν για τα λεφτα των κακων φοιτητων, Χαρισμας σας.
Εαν οι γονεις των ΤΟΥΒΛΩΝ επιμενουν, θα τους αποτραβηξουν. θα τους βαλουν σε probation, θα τους φορτωσουν ιδιαιτερα extra, θα τους παρακολουθουν να στρωσουν κωλο. Εαν δεν γινει απλα θα δεχτουν την ηττα τους. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Και ναι φευγουν συνεχως πολλα ΤΟΥΒΛΑ που ως ελληναραδες νομιζαν οτι με λεφτα αγοραζεις πτυχιο. Και πανε σε Ρουμανιες που οπως και στην Ελλαδα μπορεις να λαδωσεις. 

Μιλωντας για Ελλαδα το εχω ζησει, καθηγητης σε δημοσιο πανεπιστημιο ζητησε λεφτα και απο φιλο μου (100% αξιοπιστο). Το διαβασα αργοτερα και σε εφημεριδα ΣΗΜΕΙΩΣΗ ο κυριος καθηγητης δεν απολυθηκε αλλα ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ σε αλλο πανεπιστημιο (!!!)

Εν ολιγοις, χαλαρωστε λιγο εσεις οι πτυχιουχοι απο την δημοσια και δωρεαν τριτοβαθμια για το κατορθωμα σας. Κι εγω απο εκει εχω παρει πτυχιο αλλα μην τρελαθουμε κι ολας. 

• Like 3
Δημοσ.

Πχ για πτυχίο ψυχολογίας πρακτικά σημαίνει πως το πτυχίο εφόσον είναι BPS accredited ..

Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις, με το ερώτημα που έκανα για το Mediterranean;

Υπάρχει κανένας άλλος εδώ μέσα που να έχει μπλέξει με το Mediterranean ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...