Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχω μία οθόνη Full HD της LG 22άρα.Επειδή την έχω κάθεται άσκοπα στο δωμάτιο θα ήθελα να την αξιοποιήσω κάπως.Η οθόνη έχει έξοδο VGA.Σκέφτηκα λοιπόν 2 επιλογές.

1)να την χρησιμοποιώ ως τηλεόραση με κάποιον αποκωδικοποιητή (HDMI)

2)με ελάχιστο κόστος να την συνδέσω σε έναν υπολογιστή (Raspberry Pi)

Πώς μπορώ να το κάνω αυτό ? Θα χρειαστώ κάτι ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ναι θα χρειαστείς το αντίστοιχο hdmi καλώδιο. 

Στο μονιτορ εχει εισοδο vga, οχι έξοδο. Σου ειναι χρήσιμη μονο αν συνδέσεις υπολογιστή

Δημοσ.

Η εμπειρία μου λεει οτι τέτοιες λύσεις είναι 50-50 να παιξουν. Εγω τις αποφευγω όσο μπορω και επειδή δεν εχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, δεν ξέρω. Η οθόνη δεν εχει εισοδο hdmi; Έχει μονο εισοδο vga;

Δημοσ.

Η εμπειρία μου λεει οτι τέτοιες λύσεις είναι 50-50 να παιξουν. Εγω τις αποφευγω όσο μπορω και επειδή δεν εχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, δεν ξέρω. Η οθόνη δεν εχει εισοδο hdmi; Έχει μονο εισοδο vga;

Ναι,μόνο είσοδο VGA έχει..

• Moderators
Δημοσ.

Πολύ πιθανό ότι θα πάρεις εικόνα παρόλα αυτά πρέπει να βρεις καλώδιο hdmi σε vga που να έχει και έξτρα καλώδιο για να πάρεις ήχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1, πρωτα πρωτα, οταν ζητας καποια βοηθεια, πρεπει να δινεις στους αλλους βασικες πληροφοριες..!  κανενας εδω μεσα -απο οσο ξερω-,  εν εχει μαντικες ικανοτητες..!!  

αρα το πρωτο που πρεπει να πεις, ειναι το ακριβες μοντελο του μονιτορ, ωστε να μπορει να δει, ο καθεναςπου θα θελησει να βοηθησει, τι δυνατοτητες εχει...!!! 

2 αν δεν εχει HDMI εισοδο, ειναι πολυ πιο περιορισμενες οι λυσεις σου.

αν ειχες HDMI, εβαζες ενα Raspberry 3 ή ενα ANDROID BOX και εκανες ενα μινι PC...!! 

επειδη εχεις VGA ομως, θα προτεινα αυτο

http://www.aliexpress.com/w/wholesale-android-tv-box-vga.html

ομως για ηχο θα βαλεις ξεχωριστα ηχειακια..!! 

μπορεις να βαλεις και HDMItoVGA adaptor, αλλα να ξερεις οτι και παλι -ΑΝ δουλεψει- ηχο δεν θα σου δινει. απλα θα μπορεις να βαλεις ενα Raspberry πχ, το οποιο δεν εχει εξοδο VGA, ωστε να το συνδεσεις στη VGA θυρα του μονιτορ σου...!!

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

Αν αγοράσω το Raspberry Pi 3 μπορώ να το συνδεσω με την οθόνη μέσω αντάπτορα HDMI to VGA και να συνδεσω κάτι 2.0 ηχεία που έχω,χωρίς πρόβλημα ?

Επίσης μετά θα μπορούσα να προσθέσω/συνδεσω κάποιο TV tuner στο Pi και να έχω και τηλεόραση μαζί ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...