Προς το περιεχόμενο

Με την τεχνολογία της Stardock, θα μπορείτε να συνδυάσετε κάρτες γραφικών των AMD και Nvidia στο ίδιο PC

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μην γκρινιάζετε βρε. Ότι καινούργιο που θα μας βάλει σε λιγότερα έξοδα καλό είναι :-) .

Ναι καινουργιο στα λογια.Στην πραξη να βγει και τοτε τα λεμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο άλλος τάζει νέα σχέδια και εμείς κραζουμε χωρίς να δούμε.

Προσωπικά κραταω μικρό καλάθι αλλά ή ιδέα είναι φανταστική.

Αλλά αν αρχιζα και εγώ να εκραζα και μόνο αυτό ακόμα θα σκάλιζαν σε βράχους αντί για χαρτί.

• Like 1

Πριν 1, 1.5 βία μήνα δεν κυκλοφόρησε αντίστοιχο bench για το AoTS με διάφορους συνδυασμούς (Fury/X+980/Ti και αρκετές παραλλαγές?)?

Μάλιστα, δεν έβγαινε το "κουλό" FuryX+980Ti>980Ti+FuryX?

Υπήρχε από τότε κάποια υλοποίηση της "ιδέας" του τύπου και απλά το απέκρυψαν ή όλη τη δουλειά την έκανε τότε το DX12 και τώρα πάμε σε proprietary λύσεις για να αρμέξουμε (βλ. G-Sync...)?

• Like 1

Fulgore γιατί τόση γκρίνια;; Οποιαδήποτε προσπάθεια για μια καινοτομία είναι θετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα, το αποτέλεσμα θα κριθεί στην εφαρμογή/λειτουργία. Αν ξεκινάνε όλοι κάτι όμως με την λογική και κυρίως την ψυχολογία ότι κάτι "δεν γίνεται" ή θα αποτύχει, τότε ποτέ δεν θα πετύχουμε τίποτα και θα μένουμε στα ίδια και τα ίδια. Δεν γίνεται πρόοδος και εξέλιξη σε τίποτα με την νοοτροπία αυτή. Keep positive and open minded! :)

• Like 1

Εδω καλα καλα και το Sli/crossfire και εχουν θεματα και ο αλλος μας λεει κιολας για αλχημιες???

Επισης το''να παρω νεα καρτα γραφικων με 800$ οταν εχω μια των 230 οταν πρωτοβγηκε'' δεν καταλαβα που κολλαει(μαλλον πουθενα).

Με τα λογια χτιζεις παλατια πες του του κυριου,στην πραξη να τα δουμε....

Εχω μια καρτα ΑΤΙ 5870. Αν αγορασω μια καρτουλα, με 100 ευρω, θα εχω περιπου παραπλησιες αποδοσεις. Οχι ομως με αυτη τη τεχνολογια!

Fulgore γιατί τόση γκρίνια;; Οποιαδήποτε προσπάθεια για μια καινοτομία είναι θετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα, το αποτέλεσμα θα κριθεί στην εφαρμογή/λειτουργία. Αν ξεκινάνε όλοι κάτι όμως με την λογική και κυρίως την ψυχολογία ότι κάτι "δεν γίνεται" ή θα αποτύχει, τότε ποτέ δεν θα πετύχουμε τίποτα και θα μένουμε στα ίδια και τα ίδια. Δεν γίνεται πρόοδος και εξέλιξη σε τίποτα με την νοοτροπία αυτή. Keep positive and open minded! :)

Ναι ειπα οτι εχει πολλα εμποδια και καλυτερα να το δουμε στην πραξη αυτο παρα να μιλαμε γενικα και αοριστα.

την nvidia και την amd τις ρωτήσατε; Απο την άλλη αν γίνει κάτι τέτοιο ίσως πέσουν και οι τιμές των νέων καρτών και μια κάρτα των 800 ευρώ π.χ. να κοστίζει 500 η 600 ευρω. Απο την άλλη φαντάζομαι πως θα πρέπει κάποια χαρακτηριστικά να είναι ίδια πχ ταχύτητα μνήμης διαφορετικά υποβαθμίζεται η ισχυρότερη.

Να βγει πρώτα και βλέπουμε το πως και τι. Στο άρθρο όλα ακούγονται μια χαρά εάν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο αλλά εν αρχή σίγουρα θα υπάρξουν ασυμβατότητες και προβλήματα, ας είναι η αρχή για κάτι καλύτερο.

Επισκέπτης

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Ελληνάρας ιντερνετάκιας για να μιζεργιάζει και να ασκεί κριτική πάνω σε κάθε καινοτόμο θέμα που βγαίνει. Να χαρώ εγώ ανάπτυξη. 

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Ελληνάρας ιντερνετάκιας για να μιζεργιάζει και να ασκεί κριτική πάνω σε κάθε καινοτόμο θέμα που βγαίνει. Να χαρώ εγώ ανάπτυξη. 

Aυτό που λέμε είναι ότι ΔΕΝ είναι κάτι καινοτόμο* και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει τίποτα στην πράξη, μόνο λόγια.

*Το εγχείρημα έχει ήδη επιχειρηθεί και μάλιστα σε επίπεδο hardware, με την ονομασία LUCID HYDRA το 2009 και μάλιστα κατασκευάστηκαν δοκιμαστικά προιόντα από την MSI. Τα αποτελέσματα ήταν μέτρια μιάς και ήταν κατώτερο τόσο του Crossfire όσο και του SLI και λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση/ευρώ ήταν οικονομικά ασύμφορο για τον καταναλωτή. Γενικώς μία αποτυχία.

Δεν συγκρίνω το ένα Project με το άλλο, μιας και εδώ μιλάμε για ένα λογισμικό, αλλά:

α) καλά κάνουν και το αναπτύσσουν και μακάρι να τα καταφέρουν. Ντε και καλά πρέπει να πούμε "WOW" γιατί θα υπάρχουν AMD & nvidia gpus στο ίδιο pc? Δε μιζέριασε κανείς, απλά "meh, it's kind of cool"...

β) Ακόμη και από τη σκοπιά του καταναλωτή να το πάρεις δεν έχεις να κερδίσεις κάτι... Αν μπορούσα να συνδυάσω 2 προιόντα με διαφορετικές δυνατότητες τότε μάλιστα, έχω κάτι ενδιαφέρον, αλλά εδώ τι θα συνδυάσω? μία κάρτα που πιάνει 60fps στο Χ game ενώ η άλλη πιάνει 62 για να καταφέρω τί ακριβώς? Εννοώ πως αν παράδειγμα η AMD δεν είχε καθόλου tesselation και η nvidia δεν υποστήριζε καθόλου antialiasing, θα ήταν ενδιαφέρον το να συνδυάσω αυτά τα προιόντα με διαφορετικές δυνατότητες. Δεν παίρνω δηλαδή κάποιο επιπλέον value σε σχέση με το να είχα 2 κάρτες AMD ή 2 κάρτες nvidia. Απλώς θα έχω και αυτή την επιλογή, στην οποία επιλογή μπαίνουν αρκετοί αστερίσκοι σχετικά με πιθανά προβλήματα/ασυμβατότητες κτλπ αλλά και τις προαναφερθείσας multigpu λύσεις της αγοράς.

• Like 5

ρε παιδια μην τρελενεστε ... θεμα software ηταν παντα  ,το sli και το crossfire είναι marketing για να αγοράζουμε εμεις οι μ!@#!ες αβερτα καρτες.. αυτό που μου κανει εντυπωση είναι τι οφελος θα εχουν οι 2 εταιριες NVidia και amd από ένα τετοιο παντρεμα...δεν ξερω αν τους συμφερει ώστε να συμφωνηθεί κατι τετοιο ...

Εγώ χρησιμοποιώ ταυτόχρονα την nvidia quadro 2000 και την Radeon 7950, για 3ds max και games αντίστοιχα. Αν και δίνουν και οι 2 έξοδο εικόνας (δηλαδή μπορώ να οδηγήσω 8 οθόνες ταυτόχρονα), χρησιμοποιείται η επεξεργαστική ισχύς μόνο της κάρτας που έχω ως primary στο desktop arrangement των Windows. Όταν θα μπορώ να χρησιμοποιώ την ισχύ και των 2 μαζί, θα είναι τέλεια. Επίσης, θέλω να χρησιμοποιώ cuda της nvidia όταν έχω για primary την amd και ως τώρα δεν γίνεται. Θέλω να έχω tressfx μαζί με physx. Ανυπομονώ να συνδυάσω σωστά τις 2 κάρτες!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...