Προς το περιεχόμενο

Με την τεχνολογία της Stardock, θα μπορείτε να συνδυάσετε κάρτες γραφικών των AMD και Nvidia στο ίδιο PC


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Stardock αναμένεται να φέρει την επανάσταση στην αγορά των καρτών γραφικών για PCs. Όχι μόνο αναμένεται να κάνει περισσότερο οικονομικό το high-end gaming, αλλά αναμένεται να βοηθήσει στην εξάπλωση των τεχνολογιών που αφορούν στην Εικονική Πραγματικότητα.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της Stardock, Brad Wardell δήλωσε ότι η λύση λογισμικού της εταιρείας, αποτελεί μέρος του DirectX 12, και επιτρέπει το συνδυασμό των καρτών γραφικών των AMD και Nvidia στο ίδιο PC, χωρίς να απαιτούνται τεχνολογίες όπως οι AMD Crossfire και Nvidia SLI. Τόσο η Stardock όσο και η Microsoft αναμένεται να μιλήσουν για την συναρπαστική αυτή τεχνολογία στο Game Developers Conference, στο Σαν Φρανσίσκο. “Θα βρούμε μία cool ονομασία για να προωθήσουμε την τεχνολογία” (Explicit Multi-GPU) είπε ο Wardell γελώντας.

 

Βασικά, πρόκειται για multi-GPU (τεχνολογία). Μπορείς να συνδυάσεις τις κάρτες που θέλεις” δήλωσε. Πρόκειται για μία επαναστατική τεχνολογία –από την οποία θα επωφεληθούν και οι game developers πέρα από τους καταναλωτές. Έτσι, σε παιχνίδια που είναι απαιτητικά σε επεξεργαστική ισχύ, οι χρήστες δεν χρειάζεται να αναβαθμίζουν διαρκώς. Μπορούν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν μία καινούρια κάρτα γραφικών (αν το επιθυμούν) σε συνδυασμό με μία ή και δύο παλαιότερες κάρτες γραφικών.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Brad Wardell δήλωσε: “Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα παιχνίδια, είναι ότι βγαίνει μία καινούρια κάρτα γραφικών από την AMD και την Nvidia, και είναι πολύ ακριβή, και τότε θα πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Μου αρέσει η κάρτα γραφικών μου. Μπορώ να παίξω τα περισσότερα παιχνίδια σε αυτή και δεν θέλω να ξοδέψω $800 σε μία καινούρια κάρτα γραφικών. Φανταστείτε ωστόσο, ότι πωλείται μία παλαιότερη κάρτα γραφικών Radeon 290 της AMD, και έχω ήδη την GTX 760. Δεν θα ήταν εξαιρετικό να αγοράσεις την Radeon 290 για $75, και να διπλασιάσεις σχεδόν την απόδοση του υπολογιστή σου; Κρατάς την GTX 760, βάζεις την 290 σε μία άλλη υποδοχή, και τα παιχνίδια τρέχουν σχεδόν με την διπλάσια ταχύτητα χωρίς να κάνει κάτι άλλο”.

 

Ο Brad Wardell μάλιστα είπε, ότι η Stardock κατά την διάρκεια ανάπτυξης του λογισμικού, βρισκόταν διαρκώς σε συνεννόηση με τις AMD και Nvidia (και με την Microsoft). “Είναι (μία τεχνολογία) game changer” δήλωσε ο Wardell.

 

Link.png Site: VentureBeat

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω καλα καλα και το Sli/crossfire και εχουν θεματα και ο αλλος μας λεει κιολας για αλχημιες???

 

Επισης το''να παρω νεα καρτα γραφικων με 800$ οταν εχω μια των 230 οταν πρωτοβγηκε'' δεν καταλαβα που κολλαει(μαλλον πουθενα).

 

Με τα λογια χτιζεις παλατια πες του του κυριου,στην πραξη να τα δουμε....

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προβλέπω σε λίγο καιρό να ρωτάνε στην "αναβάθμιση κάρτας γραφικών" : "Αυτή την στιγμή έχω μία gtx 960.Να αγοράσω την καινούρια gtx 1070 στα 400€  ή να πάω καλύτερα σε μία r9 290 με 75€ ? Το τροφοδοτικό μου είναι 550W λέτε να τις σηκώνει και τις 2 ?"

 

Τα 75€ που αναφέρει ο ποιητής είναι για καινούρια ή μεταχειρισμένη 290 ? Γιατί οι τιμές στο amazon διαφέρουν λιγάκι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το επομενο θα ειναι να συνδιαζουν amd και intel cpu.

Μετα απο αυτο οι τσακωμοί στο Insomnia θα πανε σε αλλο επιπεδο. "Μα συμφωνα με αυτο το διάγραμμα που βρήκα καπου στο internet ο skylake μου με τον 8320 αποδίδει 20% καλύτερα απο τον δικο σου haswell με 6300, οποτε σκασε και πουλατο για να αγοράσεις τον δικο μου συνδυασμό"

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με τα περιθώρια για νέα πρότυπα λιθογραφίας να μειώνονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικρές μεταβολές στο performance / watt των επερχόμενων προϊόντων, πιστεύει κανείς πως θα αφήσουν να περπατήσει το multi gpu με παλαιές και νέες κάρτες ?

Και οι εταιρίες πως θα ζήσουν ?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα είχε φάση αν ήταν όπως ο hard drive.Να έχεις 2 σκληρούς ,πετάς τον τελευταίο πιο αργό και βάζεις τον καινούριο πιο γρήγορο και μεγάλο δίπλα στον προτελευταίο πιο αργό/μικρό :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πλέον με το vulcan και το dx12 δεν χρειάζεται τίποτα άλλο...

 

Τι θέλουν να πουλήσουν οι κύριοι ?

 

Κάποιος πρέπει να υλοποιήσει το software που θα κατανέμει τα δεδομένα στους πόρους. Ουσιαστικά software που η CPU θα μεταφέρει υπολογισμούς στις διάφορες GPU και στη συνέχεια θα μαζέυει αυτά τα δεδομένα στη μνήμη της κύριας GPU που θα έχει το video output για να ολοκληρώσει τη σύνθεση του καρέ. 

 

Το ότι το Dx12 σε αφήνει να επέμβεις σε περισσότερες λειτουργίες της GPU και θεωρητικά να έχεις μεγαλύτερη λειτουργικότητα δε σημαίνει ότι έχεις και έτοιμη την υλοποίηση. Ούτε φαντάζομαι πως κάθε studio θα κάθεται να αναπτύσει απ' το μηδέν τέτοιες λειτουργίες για κάθε παιχνίδι. Ήδη φτάσαμε σε παιχνίδια με 100 εκ. € budget και 3-4 χρόνια ανάπτυξης να μην είναι αρκετά για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Ας γράψει και κάποιος άλλος τέτοιο λογισμικό και ας το πουλάει στα game studios. Αυτό πάει να πουλήσει. ;)   

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχετο... Περίπου... Έχουμε ιδέα ποτε το Vulcan θα βγει επίσημα; Ρωτάω γτ παρατήρησα μόλις χθες το εξής κουλό : είχα μια κάρτα AMD και χθες άλλαξα σε nvidia. Αφού έκανα απεγκατασταση πλήρως όλους τους AMD drivers & software έπαιξα το βράδυ λίγο bf4 και στις επιλογές γραφικών μου εμφανίζει σαν API και το dx11 και το mantle. Έχει κανείς άποψη; εγώ υπέθεσα μήπως επειδή το Vulcan είναι μέρος του mantle το εμφανίζει με αυτή τη μορφή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από 6-7 χρόνια είχα μία AMD κάρτα και χρησιμοποιούσα cracked driver για να παίζει μαζί της μία nvidia GTX 260 για physx και για να παίζει το Batman Arkham Asylum. Δούλευε απροβλημάτιστα. Αυτό δείχνει ότι οι ίδιες οι εταιρείες δεν θέλουν να κάνουν τις κάρτες να παίζουν, δεν είναι θέμα hardware. Αν φτιαχτεί λοιπόν σωστός driver, σε συνδυασμό με το Vulkan δεν θα έχει κανένα θέμα να λειτουργήσουν μαζί 2 κάρτες από διαφορετική εταιρεία.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...