Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι στον ΟΤΕ και δυστυχώς όσο κι αν έψαξα, ακόμη και σε ANNEX M δεν μπορώ να πάρω upload πάνω απο 1Mbps. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να συνδυάσω 2 ή 3 adsl συνδέσεις για να μπορέσω να ανεβάσω το upload μου. Χρειάζομαι το Upload για να μπορέσω να streamάρω κάποιες ώρες μέσα στη βδομάδα στο Twitch και το 1Mbps που έχω με περιορίζει σε ανάλυση 480p max με πολλά spikes που κάνουν το αποτέλεσμα κακό.

Θέλω λοιπόν να συνδυάσω την σύνδεση στο διαμέρισμά μου με την σύνδεση που έχω στον κάτω όροφο (υπάρχει κάλυψη wireless με επαρκές σήμα) ώστε να διπλασιάσω το upload μου. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

(Η λύση του VDSL δεν υπάρχει μιας και δεν υπάρχει κάλυψη στην περιοχή μου)

Δημοσ.

Υπαρχει το multilink ppp (Link.png Site: rfc ) που θα κανει αυτο που θες χωρις ιδιαιτερα εξοδα/πονοκεφαλους αλλα δεν ξερω αν το υποστηριζει καποιος παροχος στην ελλαδα.

Σε καθε περιπτωση ξεχνα τα ασυρματα.

Οποιαδηποτε αλλη λυση ειναι υπερβολικα περιπλοκη και κοστοβορα για τη περιπτωση σου.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το topic για να κάνω άλλη μια ερώτηση. Η γραμμή μου (OTE) μου παρέχει 1024kbps upload. Ωστόσο το μέγιστο της γραμμής που βλέπω στα στατιστικά του router είναι 1500-1600. 

Μετά απο επικοινωνία μου με τον ΟΤΕ, αρνήθηκαν να μου ξεκλειδώσουν το limiter στο upload γιατί το συμβόλαιό μου προβλέπει 1mbps upload. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω bypass αυτό το setting και να εκμεταλευτώ αυτό το περαπάνω 0.5mbps upload; (Κάτι αντίστοιχο με την αλλαγή του SNR Margin πχ, το οποίο μπορώ να κάνω αλλα μόνο στο download).

Αν υπήρχε υποστήριξη VDSL στην περιοχή μου δεν θα το σκεφτόμουν καν αλλα...δεν υπάρχει και δεν νομίζω να υπάρξει διαθεσιμότητα για τα επόμενα 100 χρόνια.

Δημοσ.

στην hol Μου το εκαναν με 1.5 σχεδον upload και 13 download. με annex m

Κι εγώ σε Annex M είμαι αλλά η γραμμή κλειδώνει στο 1024 upload. Και αυτό ακριβώς ψάχνω να κάνω... αλλα δεν βρίσκω τον τρόπο.

Δημοσ.

Κανεις στρεαμ κατευθειαν απο το pc, ,,σου η απο δευτερο μηχανημα?

Κατευθείαν από το pc άλλα μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο μηχάνημα αν βοηθάει. Γιατί;
Δημοσ.

Για ρώτα τους μια τιμή για συμμετρικό 2/2; Εφόσον ήσουν διατεθιμένος να πληρώνεις 2 συνδέσεις, ίσως σε καλύψει.

Αυτό σημαίνει 2 down / 2 up? Δεν το έχω ξανακούσει, θα κάνω μια ερώτηση το απόγευμα.

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις και load balance μηπως και σε βοηθησει. Αν δε σου αυξησει το upload θα μπορεις να κανεις απο 2 μηχανηματα ταυτοχρονα σιγουρα.

Δημοσ.

βασικα και δευτερη γραμμη να βαλεις εσυ θελεις η μια γραμμη να ειναι πανω απο 1mb ωστε να κανεις στρεαμ με καλυτερο resolution.

το Load balancer  δεν ενωνει τις γραμμες απλα διαχωριζει τις γραμμες. δηλαδη αν συνολικα το δικτυο κανει Upload 1.5 τοτε θα το μοιρασει σε δυο γραμμες. δεν νομιζω να μπορει να κανει απο ενα μηχανημα 1mb απο την μια και 0.5 απο την αλλη απο το ιδιο μηχανημα.

εκει νομιζω θελεις bonding.

πιστευω οτι η ποιο σωστη και καλη λυση ειναι το annexM  στην τελικη φυγε απο οτε και βαλε μια αλλη εταιρεια. 

δεν ξερω τι παιχνιδια παιζεις και τι διαφορες θα εχεις στο ping αλλα Hol σιγουρα το κανει και νομιζω και η forthnet.

καντους ενα τηλ και ρωτα αν πας στο δικτυο τους αν στο κανουν.

εμενα παντως μου το εκαναν δωρεαν.

επισης δεν ξερω αν θα σε βοηθουσε το netduma.

netduma.com

αν λογω στρεαμ εχεις spike στο παιχνιδι αυτο θα στο φτιαξει για εχει πολυ καλο qos και θα βγαινει πρωτα το παιχνιδι και μετα ολα τα αλλα.

ακομα και οι υπολοιπες συσκευες στο δικτυο σου θα ερχονται σε δευτερη μοιρα και δεν θα καταλαβαινεις τιποτα οταν βλεπουν οι αλλοι βιντεο κτλ.

Δημοσ.

βασικα και δευτερη γραμμη να βαλεις εσυ θελεις η μια γραμμη να ειναι πανω απο 1mb ωστε να κανεις στρεαμ με καλυτερο resolution.

το Load balancer  δεν ενωνει τις γραμμες απλα διαχωριζει τις γραμμες. δηλαδη αν συνολικα το δικτυο κανει Upload 1.5 τοτε θα το μοιρασει σε δυο γραμμες. δεν νομιζω να μπορει να κανει απο ενα μηχανημα 1mb απο την μια και 0.5 απο την αλλη απο το ιδιο μηχανημα.

εκει νομιζω θελεις bonding.

πιστευω οτι η ποιο σωστη και καλη λυση ειναι το annexM  στην τελικη φυγε απο οτε και βαλε μια αλλη εταιρεια. 

δεν ξερω τι παιχνιδια παιζεις και τι διαφορες θα εχεις στο ping αλλα Hol σιγουρα το κανει και νομιζω και η forthnet.

καντους ενα τηλ και ρωτα αν πας στο δικτυο τους αν στο κανουν.

εμενα παντως μου το εκαναν δωρεαν.

επισης δεν ξερω αν θα σε βοηθουσε το netduma.

netduma.com

αν λογω στρεαμ εχεις spike στο παιχνιδι αυτο θα στο φτιαξει για εχει πολυ καλο qos και θα βγαινει πρωτα το παιχνιδι και μετα ολα τα αλλα.

ακομα και οι υπολοιπες συσκευες στο δικτυο σου θα ερχονται σε δευτερη μοιρα και δεν θα καταλαβαινεις τιποτα οταν βλεπουν οι αλλοι βιντεο κτλ.

Σ'ευχαριστώ για το αναλυτικό post. Έχουμε και λέμε:

Όντως το Load balancer δεν κάνει γι'αυτό που θέλω. Το bonding είναι μια λύση αλλά απο όσα έχω δεί, κοστίζει πολλά, τόσο πολλά που δεν αξίζει.

Δεν θέλω να κάνω τίποτα απαιτητικό αλλα με 1mbps upload δεν κάνεις τίποτα. Ακόμη και να έχω ανοιχτό σκέτο το obs, ούτε καν 480p της προκοπής δεν βγαίνει. Συνεχή frame drops και pixelated εικόνα.

Αυτό με την HoL...καλή σκέψη αλλα νομίζω ότι το συμβόλαιό μου στον ΟΤΕ έχει ακόμη πολύ ψωμί μπροστά του. Είναι και κάτι μπλεξίματα που είχα πριν λίγο καιρό και συνδέσεις/αποσυνδέσεις, γεγονός που με κούρασε τόοοοσο που  δεν θέλω να πειράξω και πολλά.

Ίσως τελικά ψάξω αύριο τι ρήτρα έχει το συμβόλαιό μου στον ΟΤΕ και δοκιμάσω να πάω στην HoL. Μου περνάει απο το μυαλό ότι έτσι ίσως να είναι ένας τρόπος να πειστούν στον ΟΤΕ ότι πρέπει να μου ανοίξουν το Upload, ώστε να μην φύγω απο την εταιρία τους. 

Δημοσ.

Αν βαλει 2 καρτες δικτυου στο πισι μπορει να καταφερει load balancing και bonding μαζι.  Το θεμα ειναι οτι δε θα ειναι ποτε εγγυημενο οτι θα το εχει παντα δλδ. 

Αν σε βολεψει το annex m ισως να ειναι η καλυτερη λυση για σενα προς το παρον και βλεπεις αργοτερα.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς θέλω. Ενώ ο ΟΤΕ με έχει ήδη σε Annex M, δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω upload πάνω από 1024 (στην ουσία πιο κάτω με έχει) ενώ στα στοιχεία της γραμμής μου βλέπω ότι μπορώ να πιάσω 1500+.

Ήδη μου έχουν αρνηθεί τηλεφωνικά την άρση του ορίου upload. Και έκτοτε γύρισα το router μου σε Annex A, γιατί έχανα άδικα μέρος του download μου με το Annex M. Σκεφτόμουν να ξαναπάρω και απλά να επαναδιατυπώσω το αίτημά μου. Δηλαδή αντί να ζητήσω να μου αυξήσουν το upload, να ζητήσω απλά εκ νέου την ενεργοποίηση Annex M (μήπως γίνει καμιά "σπόντα" κατά λάθος και μου το ανεβάσουν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...