akis6 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Καλησπερα και καλη Σαρακοστη σε ολους! Εχω εναν εξωτερικο σκληρο και τον εχω μονιμα συνδεδεμενο πανω στο pc (σπανια τον κουναω) χωρις βεβαια να χρησιμοποιειται συνεχεια. Ταινιες και τετοια βαζω μεσα.. Δυστυχως η θηκη του δεν εχει διακοπτακι on/off. Υπαρχει καποιος τροπος να τον ενεργοποιω και να τον απενεργοποιω οποτε θελω χωρις βαλε/βγαλε καλωδιο?? Δοκιμασα απο τη διαχειρηση συσκευων και τον απενεργοποιησα αλλα νομιζω οτι και παλι δουλευει.. Δεν μου τον εμφανιζει σαν δισκο αλλα οταν τον πιανω ειναι λιγο ζεστος και νιωθω τις μικροδονησεις.. Εχω windows 10 αν βοηθαει καπου..
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Νομίζω ότι η μόνη σίγουρη λύση είναι το "βάλε-βγάλε καλώδιο". Το θέμα είναι ότι οι usb θύρες πάντα έχουν ρεύμα και ακόμα και αν κάνεις soft αποσύνδεση μιας συσκευής αυτή συνεχίζει να παίρνει ρεύμα από τη θύρα. Μερικοί δίσκοι μπορούν να ρυθμιστούν μέσω software (που το δίνει ο κατασκευαστής) έτσι ώστε να σταματάνε το ρεύμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Έχω έναν seagate που το έκανε αυτό και έκλεινε τελείως και όταν πατούσα να τον ανοίξω αργούσε λίγα δευτερόλεπτα να πάρει μπρος. Όταν τον πήρες το δίσκο μήπως είχε μέσα κάποιον φάκελο με προγράμματα; Αν τα έσβησες, κατέβασε τα από το site του κατασκευαστή.
akis6 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δεν θυμαμαι τον εχω καιρο.. Seagate ειναι και ο δικος μου. Βρηκα το seatools for windows και κατεβασα αλλα βασικα ειναι diagnostic tool αυτο αν καταλαβα καλα... Θυμασαι πως λεγοταν το software που ειχες?
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Ναι, θυμάμε. Λεγόταν Seagate Drive Settings. Δε ξέρω όμως αν κάνει για όλα τα μοντέλα.
akis6 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Χμμ δυστυχως δεν τον εντοπιζει τον δικο μου.. Αρα η καλυτερη λυση πλεον ειναι μια θηκη με διακοπτη..! Καποιο αλλο προγραμματακι που να κανει αυτη τη δουλεια κανενας??
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Ποιος δίσκος είναι ο δικός σου; Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποστηρίζεται από το firmware του δίσκου και αν το υποστηρίζει τότε η ίδια η εταιρία θα σου δώσει το εργαλείο να το κάνεις. Σε αυτό το λινκ είναι οι δίσκοι που υποστηρίζει η seagate.
akis6 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Model: Desktop , Serial: 2HC015KJ, Firmware: SG11 Απο ενα tool της seagate αυτα μου βγαζει! ειναι παλιος ο δισκος και ειχα αλλαξει τη θηκη καποτε με μια με usb3..
tarantules Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Άκη , εγώ θα έλεγα να αφήσεις τον δίσκο όπως έχει και να μην τον βάλεις σε θήκη με διακόπτη.Περισσότερο χρόνο ζωής θα έχει έτσι όπως είναι παρά όταν τον ανοιγοκλείνεις.Με τα start/stop κακό του κάνεις και όχι καλό. Για ακόμα καλύτερα , θα σου έλεγα να βάλεις ένα hot swap tray και να τον έχεις στο pc σου.Είναι μακράν προτιμότερο για την υγεία του δίσκου να τροφοδοτείται από ένα καλό PSU του υπολογιστή σου που έχει πολύ καλύτερα φίλτρα από ένα εξωτερικό τροφοδοτικό για HDD case.
SakafliaC Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Να ρωτήσω κάτι από καθαρή περιέργεια, για ποιο λόγο θες να "κλείνεις" το δίσκο? Ετοιμάζομαι και γω να πάρω εξωτερικό σκληρό γι αυτό ρωτάω. Γενικότερα ίσως είναι χαζή η ερώτηση αλλά απ τη στιγμή που έχεις τα βασικά στον ssd ποιος ο λόγος να χεις εσωτερικό σκληρό και όχι εξωτερικό να τον παίρνεις όπου γουστάρεις?
akis6 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Εχω κι αλλον εσωτερικο δισκο οπου εκει φορτωνω κυριως τα παιχνιδια και οτιδηποτε αλλο που δεν υπαρχει λογος να βαραινει τον ssd.. Βασικα ο δισκος αρχισε να κολλαει το pc καποιες φορες οταν τον εβαζα πανω και δεν ανοιγε παντα..Οταν ξεκολλησε μια φορα πηρα τα αρχεια που ειχα και του εκανα μια διαμορφωση και εστρωσε και ειναι μια χαρα. Μετα εβαλα το hd sentinel να δω τι παιζει και εκει ειδα οτι ειχε καπως υψηλες θερμοκρασιες..πανω απο 40-45 και εφοσον δεν τον χρειαζομαι συνεχεια ανοιχτο ειπα να ψαξω κατι για να τον κλεινω οποτε θελω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα