Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

έχω αγοράσει ένα πρόγραμμα για τη δουλειά μου το οποίο το έχω εγκαταστήσει στο pc μου.

επειδή θα χρειαστώ να το βάλω και σε laptop αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση επειδή έχει ήδη χρημοποιηθεί online το key για την εγκατάσταση μου συνέστησαν ότι πρέπει να γίνεται η εγκατάσταση σε server.

Υπάρχει τρόπος να μετατρέψω τον desktop pc που έχω σε server;

Τι προγράμματα θα πρέπει να βάλω;

Η μόνη χρήση που το θέλω είναι για όταν συνδέομαι με το πρόγραμμα που χρειάζομαι για τη δουλειά μου.

Από ασφάλεια πέραν antivirus που έχω θα χρειαστεί κάτι άλλο;

Γενικά δεν έχω φτιάξει / μετατρέψει server οπότε έχω λίγο έως πολύ μαύρα μεσάνυχτα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

πιθανότατα να μην στο εξήγησαν καλά ή να μην κατάλαβες καλά.

Ενα πιθανό σενάριο είναι ότι έχεις αγοράσει 1 άδεια , οπότε ΔΕΝ μπορείς να το εγκαταστήσεις σε 2ο pc

Μια λύση είναι να μπαίνεις απομακρυσμένα (teamviewer , απομακρυσμένη διαχείριση)

Δημοσ.

Καλημέρα !

Δεν υπάρχει κανενός είδους τυποποιημένη διαδικασία μετατροπής ενός επιτραπέζιου υπολογιστή σε server. Όταν λέμε ότι ένας υπολογιστής είναι server, απλά εννοούμε ότι τρέχει κάποιο λογισμικό στο παρασκήνιο το οποίο του επιτρέπει να παρέχει πληροφορίες σε άλλους υπολογιστές μέσω δικτύου.
Για να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, θα πρέπει να ξέρω ποιο ακριβώς είναι αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για τη δουλειά σου. Όταν έχω αυτή την πληροφορία, θα μπορέσω να μάθω τι ακριβώς καθεστώς αδειοδότησης έχει το συγκεκριμένο λογισμικό και πώς χορηγούνται οι άδειες για περισσότερους από έναν υπολογιστές.
Αυτός που σου είπε ότι θα "πρέπει να το μετατρέψεις σε server" ίσως να εννοούσε ότι θα πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για την αναβάθμιση της άδειας χρήσεως, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί και σε δεύτερο υπολογιστή.

Περιμένω νεότερη ανάρτηση για να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο,
Στη διάθεσή σου,
Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

Το teamviewer το έχω σκεφτεί αν και δε βολεύει τόσο πολύ όσο το να έχεις το πρόγραμμα στο κάθε pc.

Σαν πρόγραμμα είναι της EPSILON NET (λογιστικά προγράμματα)

Όταν κάνεις εγκατάσταση το πρόγραμμα έχεις την επιλογή να το εγκαταστήσεις σε server ή σε υπολογιστή δικτύου,

Ως πρώτη εγκατάσταση διάλεξα το server.

από εκεί και πέρα θα μπορώ να το εγκαταστήσω σε υπολογιστές δικτύου που θα μπορούν να συνδεθούν με τον αρχικό υπολογιστή.

Τα δεδομένα όλα αποθηκεύονται στο server και απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα από άλλα pc.

Δημοσ.

Το teamviewer το έχω σκεφτεί αν και δε βολεύει τόσο πολύ όσο το να έχεις το πρόγραμμα στο κάθε pc.

Σαν πρόγραμμα είναι της EPSILON NET (λογιστικά προγράμματα)

Όταν κάνεις εγκατάσταση το πρόγραμμα έχεις την επιλογή να το εγκαταστήσεις σε server ή σε υπολογιστή δικτύου,

Ως πρώτη εγκατάσταση διάλεξα το server.

από εκεί και πέρα θα μπορώ να το εγκαταστήσω σε υπολογιστές δικτύου που θα μπορούν να συνδεθούν με τον αρχικό υπολογιστή.

Τα δεδομένα όλα αποθηκεύονται στο server και απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα από άλλα pc.

αν εγκαταστησεις το προγραμμα στον server του δικτύου σου μπορουν να το μιραζονται τα υπολειπα τερματικα με μια αδεια οχι επεδη ειναι σερβερ μπορεις να το ξαναεγκαταστησεις χωρις κλειδι στο σχολειο το μαθαινουμε για την χρησιμοτητα των δικτυων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εγκαταστησεις το προγραμμα στον server του δικτύου σου μπορουν να το μιραζονται τα υπολειπα τερματικα με μια αδεια οχι επεδη ειναι σερβερ μπορεις να το ξαναεγκαταστησεις χωρις κλειδι στο σχολειο το μαθαινουμε για την χρησιμοτητα των δικτυων 

μπορείς να το εγκαταστήσεις στα τερματικά δικτύου χωρίς κλειδί.

στην περίπτωσή μoυ έχουμε ένα τερματικό που θέλω να το χρησιμοποιήσω ως server για να το βάλω σε laptop και να μπω απομακρυσμένα

Επεξ/σία από PETROS13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...