Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο MicroΣΕΡΝΕΡ είναι μια μέτρια υλοποίηση σε αρκετές εκδόσεις του.

Μια σοβαρή λύση είναι ή κάποιος file server ή κάποιος custom server με FreeNAS επάνω περασμένο και σωστά παραμετροποιημένο.

Το FreeNAS είναι ένα πολύ όμορφο OS (FreeBSD based αν δεν απατώμαι) και κάνει παπάδες ειδικά με stable hardware.

Επίσης ωραία (αλλά πανάκριβα) NAS είναι τα QNAP TVS-471, TVS-671 και TVS-871.

Ένα TVS-871 που πέρασε από τα χέρια μου, το έκανα αγνώριστο στις αναβαθμίσεις και το έφτασα σε i7-4790S, 16GB RAM και 8x 4TB Hitachi NAS drives, για λογαριασμό ενός φίλου.

Πολύ όμορφο και παραμετροποιήσιμο εύκολα μηχάνημα.

μέχρι 350-400 ευρώ τι προτείνεις?

(αν είναι εύκολο να έχει αναβαθμισιμότητα και όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση idle)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για NAS, ή για DIY NAS, απλά να αναφέρω ότι η Asrock έχει κυκλοφορήσει πολλές μητρικές με ενσωματωμένη CPU και ψύκτρα χωρίς ανεμιστήρα, σε μικρό μέγεθος.

http://www.asrock.com/mb/index.asp?s=Intel%20CPU

Τις περισσότερες από αυτές τις βρίσκετε στα amazon (UK/FR/DE/IT) με τιμές από 60-κάτι ευρώ και πάνω. Oι Q1900 και 2900 φαίνονται καλούτσικες, αν και για 4-bay NAS θα χρειαστεί να προστεθεί ένα PCI Sata controller (περίπου 15-20 ευρώ). Η Ν3700 στα 111 ευρώ έχει 4 SATA III και 6 USB 3.0

Κυκλοφορούν και κάτι σούπερ μικρά PSUs όπως αυτό:

http://www.amazon.de/PicoPSU-90-DC-DC-mini-ITX-Netzteil-supply/dp/B004QDP05C/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1458163397&sr=1-3&keywords=pico+psu

Οπότε μπορείς να φτιάξεις κάτι με πάρα πολύ μικρό μέγεθος.

Δημοσ.

o microserver φτιαχτηκε για αυτο που λεει το ονομα του.για microserver και με τιμη χαμηλη για αυτο που ειναι οποτε λογικο να μην εχει επιδοσεις.δεν γινεται να βαλουν I7 πανω οταν ο i7 απο μονος τους εχει 250 ευρω και να κανει ολο το microserver 270.

δεν μπορουμε να συγκρινουμε τον Microserver με nas των 2000 ευρω ουτε με κανονικο server.αν ειναι να παμε στα 2000 ευρω πας και παιρνεις κανονικο server με sas δισκους πανω και xeon.το ιδιο και ο t20 της dell.ειναι απλα ενα stable μηχανημα σε normal προς μικρες διστασεις για βασικα πραγματα.για αυτο και οριο τα 16 gb μνημη για αυτο δεν εχει και Hot swap δισκους ουτε sas controller.σε χρηματα θα ερθει σχεδον οσο θα ερθει ενα diy pc.

• Like 2
Δημοσ.

σωστα .δεν γινεται να τα εχει ολα καποιος.η θα εχεις cpu που θα καταναλωνει και θα εχει επιδοσεις ή θα βαλεις πιο μικρη για λιγοτερη καταναλωση.το ιδιο και με τους δισκους.μικροτερη καταναλωση παμε σε ssd και οχι σε μηχανικους.ενταξει καποιες cpu εχουν μικροτερη καταναλωση οταν ειναι Mobile κτλ αλλα μεχρι ενα σημειο.

Δημοσ.

Έχω φτιάξει σχετικά πρόσφατα ενα nas με παλιό hardware μιας και αγόρασα ενα dell workstation για την δουλειά μου. Ο παλιός υπολογιστής είχε ενα core2duo στα 3GHz με 8 GB ram. Του έβαλα το freenas και έχω 2 δίσκους 2ΤΒ σε RAID1 και άλλους 2 500GB πάλι σε RAID1. το χρησιμοποιώ για SVN, backup, και streaming (μουσική και video)  μέσω plex και έχω εγκατεστημένο και το owncloud. το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε usb stick μιας και φορτώνει όλο στην μνήμη. Παίζει απροβλημάτιστα 24/7. Για τον microserver έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και σε διαφορα forum που διάβαζα τον προτείνουν για τέτοιου είδους λύσεις.

Δημοσ.

οχι, είναι αυτό armor

a to μεγαλο to armor>ειχα και εγω ενα.απλα αυτο ειναι λιγο μεγαλο κουτι για nas

Για τη λύση που έγραψα παραπάνω ποιά είναι τα σχόλιά σας?

αν εχεις ορεξη να το φτιαξεις μονος σου υπαρχουν απειρες λυσεις.το Hp ειναι απλα κατι ετοιμο και σε Normal τιμη.ναι ισως το Diy να βγει πιο φτηνο και να παιρνει καλυτερες αναβαθμισεις απλα το θεμα ειναι αν το θες ετοιμο ή το θες να το φτιαξεις εσυ.και οι 2 λυσεις μια χαρα ειναι.αν το φτιαξεις μονος σου γινεται πιο Custom βεβαια απλα πρεπει να βρεις μικρο κουτι etc.

Δημοσ.

Παρήγγειλα τον Microserver, τώρα μένει να βρούμε μνήμες..

thanx για την βοήθεια ;)

ειτε ελλαδα ειτε κανα amazon/ebay

Δημοσ.

μέχρι 350-400 ευρώ τι προτείνεις?

(αν είναι εύκολο να έχει αναβαθμισιμότητα και όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση idle)

o microserver φτιαχτηκε για αυτο που λεει το ονομα του.για microserver και με τιμη χαμηλη για αυτο που ειναι οποτε λογικο να μην εχει επιδοσεις.δεν γινεται να βαλουν I7 πανω οταν ο i7 απο μονος τους εχει 250 ευρω και να κανει ολο το microserver 270.

δεν μπορουμε να συγκρινουμε τον Microserver με nas των 2000 ευρω ουτε με κανονικο server.αν ειναι να παμε στα 2000 ευρω πας και παιρνεις κανονικο server με sas δισκους πανω και xeon.το ιδιο και ο t20 της dell.ειναι απλα ενα stable μηχανημα σε normal προς μικρες διστασεις για βασικα πραγματα.για αυτο και οριο τα 16 gb μνημη για αυτο δεν εχει και Hot swap δισκους ουτε sas controller.σε χρηματα θα ερθει σχεδον οσο θα ερθει ενα diy pc.

HP Proliant ML10 V2

Σαφώς ανώτερη κατασκευή του MicroΣΕΡΝΕΡ, πολύ πιο επεκτάσιμο και έτοιμο στημένο:

http://www.skroutz.gr/c/26/servers.html?from=catspan&keyphrase=HP+ML10

Και φοράει και Xeon από τη μάνα του, όχι χέζον που φοράει το MicroΣΕΡΝΕΡ.

Εγγύηση OnSite Next Business Day Response.

http://www8.hp.com/emea_africa/en/products/ups/product-detail.html?oid=8226549

Στα 400 - 420 ευρώ σύνθεση με Xeon, 8GB RAM (2x4GB) και 1x1TB HDD.

Δημοσ.

σε μεγαλυτερο μεγεθος αν παμε δεν υπαρχει καν λογος για Hp

http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=71403&pcode=SHOW_PROD71403

dell t20.

Μέτριος server, ισοδύναμος θεωρητικά του HP που πρότεινα, αλλά:

1) Πιο ακριβός κατά 70 ευρώ.

2) Έχει τη μισή μνήμη

3) Δεν έχει hardware raid controller όπως ο ML10.

4) Έχει πιο αδύναμο τροφοδοτικό.

5) Αφορά κυρίως business critical environments και server management: Δεν έχει iDRAC (σε αντίθεση με τον HP που έχει iLO).

Δημοσ.

Μέτριος server, ισοδύναμος θεωρητικά του HP που πρότεινα, αλλά:

1) Πιο ακριβός κατά 70 ευρώ.

2) Έχει τη μισή μνήμη

3) Δεν έχει hardware raid controller όπως ο ML10.

4) Έχει πιο αδύναμο τροφοδοτικό.

5) Αφορά κυρίως business critical environments και server management: Δεν έχει iDRAC (σε αντίθεση με τον HP που έχει iLO).

ωραίος ο hp αλλά με χαλάει το κουτί, βγαίνει κάτι αντίστοιχο σε άλλο form factory, έστω και φέτα να μπει σε ενα μικρό rack. θέλω κάτι συμαζεμένο όσο γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...