Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλά υπερβολή και οι κάθετα τοποθετημένοι.. αλλά ο ssd είναι must για το λειτουργικό.

poulinos υπάρχει timeline για το gen9?

επίσης έχεις να προτείνεις 8άρες μνήμες σε κάποιο ελληνικό κατάστημα;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μπορεις να το κανεις nas με παραπανω απο 4 δισκους αμα θες για αυτο τους εβαλε καθετα.συν τον ssd πανω.η hp εχει κυκλοφορησει εδω και πανω απο 6-8 μηνες την gen9 των υπολοιπων server.Μην πω οτι εχει περασει και χρονος.για το microserver gen9 οπως δεν εχουν πει ουτε καν αν θα βγει.εψαξα ολα τα Forum διαβασα και ξαναδιαβαζω συνεχεια και δεν εχουν πει απολυτως τιποτα.ουτε αν θα βγει ουτε καν αν ειναι στα σχεδια.και η Hp ειπε οτι δεν θελει να πει τιποτα αν θα κυκλοφορησει.υπαρχει και αντιστοιχος απλα λιγο μεγαλυτερος server της dell που απλα ειναι σαν μικρο tower οποτε χωραει παραπανω πραγματα μεσα .τωρα για μνημες δεν εχω δει που πουλανε ecc.

βρηκα αυτο μονο με βαση το μοντελο.http://www.skroutz.gr/s/2323895/Kingston-8GB-DDR3-1600MHz-KTH-PL316E-8G.html?keyphrase=KTH-PL316E%2F8G

καλά υπερβολή και οι κάθετα τοποθετημένοι.. αλλά ο ssd είναι must για το λειτουργικό.

poulinos υπάρχει timeline για το gen9?

επίσης έχεις να προτείνεις 8άρες μνήμες σε κάποιο ελληνικό κατάστημα;

Δημοσ.

Πριν απο περίπου 1,5 χρονο άλλαξα τη motherboard του nas μου (ιδιοκατασκευή) από pentium iv (3Ghz HT - αν θυμαμαι καλα) σε μια asus C60M1.

Ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

• Η κατανάλωση έπεσε απο 80-90W σε 25-30W (όπως τη μετρά το APC UPS που είναι επάνω το NAS)
  • Μειωμένος θόρυβος γιατι δεν χρειάζεται ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα. (φυσικά έχω ανεμιστήρες πάνω στο κουτί για τους δίσκους αλλά είναι 12cm χαμηλών στροφων)
  • Κατήργησα τους pci-to-sata adaptors γιατι η μητρική έχει 6 sata 6GB/s

Και στην παλιά και στην καινουργια μητρική έτρεχα Debian και ιδια περιπου services με αυτά που θες (με μερικες διαφοροποιήσεις)

• ssh
  • samba
  • TvMobili (DLNA)
  • S.M.A.R.T monTools
  • Munin
  • Lighttpd +Php (αντι για apache)

Το λειτουργικό το έχω βάλει πάνω σε ένα μικρό ssd και μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις.

• Like 2
Δημοσ.

υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το hp gen 8 αλλά με δυνατότερο cpu σε χαμηλά πάλι watt?

αν συνθέσω κάτι μόνος μου συμφέρει? μιλάμε για μικρές διαστάσεις και χαμηλή κατανάλωση πάντα.

θα αγόραζα το gen8 επιτόπου αλλά δεν ξέρω αν θα την παλέψει η cpu με τα virtualizations( 1 db/application server για δοκιμές και ένας nas για πραγματική δουλειά)

Δημοσ.

υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το hp gen 8 αλλά με δυνατότερο cpu σε χαμηλά πάλι watt?

αν συνθέσω κάτι μόνος μου συμφέρει? μιλάμε για μικρές διαστάσεις και χαμηλή κατανάλωση πάντα.

θα αγόραζα το gen8 επιτόπου αλλά δεν ξέρω αν θα την παλέψει η cpu με τα virtualizations( 1 db/application server για δοκιμές και ένας nas για πραγματική δουλειά)

δες αυτο

http://www.dell.com/us/business/p/poweredge-t20/pd

μπορεις να φτιαξεις και κατι μονος σου αν θες απλα τοσο μικρο κουτι σαν του Microserver και να παιρνει και 4 δισκους θα ειναι λιγακι δυσκολακι να βρεις.το hp φοραει επισης μικρο τροφοδοτικο οχι τα κλασσικα τροφοδοτικα για αυτο ειναι πιο μικρο.δεν ξερω αν μπορεις επισης να αλλαξεις cpu και να βαλεις μια καλυτερη.λογικα γινεται απλα ειναι + παραπανω λεφτα και θες και cpu που να ειναι λιγο Mobile μην καιει πολυ παραπανω ρευμα ουτε να ζεστενεται και τρελα

Δημοσ.

δες αυτο

http://www.dell.com/us/business/p/poweredge-t20/pd

μπορεις να φτιαξεις και κατι μονος σου αν θες απλα τοσο μικρο κουτι σαν του Microserver και να παιρνει και 4 δισκους θα ειναι λιγακι δυσκολακι να βρεις.το hp φοραει επισης μικρο τροφοδοτικο οχι τα κλασσικα τροφοδοτικα για αυτο ειναι πιο μικρο.δεν ξερω αν μπορεις επισης να αλλαξεις cpu και να βαλεις μια καλυτερη.λογικα γινεται απλα ειναι + παραπανω λεφτα και θες και cpu που να ειναι λιγο Mobile μην καιει πολυ παραπανω ρευμα ουτε να ζεστενεται και τρελα

ε είναι αισθητά ποιο μεγάλο και ενεργοβόρο το dell.

για να σηκώσω κάποια βασικά πράγματα(database/web services) στον hp και έπειτα να είναι καθαρά nas+stream server δεν θα κάνω δουλειά?(με τουλάχιστον 8gb ram ίσως και 16)

Δημοσ.

ε είναι αισθητά ποιο μεγάλο και ενεργοβόρο το dell.

για να σηκώσω κάποια βασικά πράγματα(database/web services) στον hp και έπειτα να είναι καθαρά nas+stream server δεν θα κάνω δουλειά?(με τουλάχιστον 8gb ram ίσως και 16)

το ενεργοβορο ειναι σχετικο παντα.οτι εχει μεγαλυτερο τροφοδοτικο δεν λεει κατι.το παν ειναι τι cpu εχει και τι τραβαει.κατα τα αλλα ειναι το ιδιο.ενα Mobo 4 δισκοι αν βαλεις που ειναι Default Καταναλαση.οτι διαφορα υπαρχει στην καταναλωση θα ειναι κυριως επεξεργαστη αφου καρτα γραφικων δεν θα βαλεις.δεν νομιζω οτι δεν θα σε καλυψει ο Hp παντως αλλα ναι το 16 μνημη δεν παει χαμενο γενικα οπως και ενας ssd.Οχι οτι ειναι ασχημα τα 8 αλλα καλυτερα 16.

16 ειναι και το max του οσο ξερω.

αν αναφέρεσαι σε μένα σε ένα thermaltake armor

αυτο να υποθεσω http://www.techspot.com/articles-info/355/images/Image_50S.jpg

Δημοσ.

το ενεργοβορο ειναι σχετικο παντα.οτι εχει μεγαλυτερο τροφοδοτικο δεν λεει κατι.το παν ειναι τι cpu εχει και τι τραβαει.κατα τα αλλα ειναι το ιδιο.ενα Mobo 4 δισκοι αν βαλεις που ειναι Default Καταναλαση.οτι διαφορα υπαρχει στην καταναλωση θα ειναι κυριως επεξεργαστη αφου καρτα γραφικων δεν θα βαλεις.δεν νομιζω οτι δεν θα σε καλυψει ο Hp παντως αλλα ναι το 16 μνημη δεν παει χαμενο γενικα οπως και ενας ssd.Οχι οτι ειναι ασχημα τα 8 αλλα καλυτερα 16.

16 ειναι και το max του οσο ξερω.

αυτο να υποθεσω http://www.techspot.com/articles-info/355/images/Image_50S.jpg

είμαι ένα κλικ πριν την παραγγελία :P

αν το έχω ως storage server και δουλεύω τα αρχεία μου απο εκεί(έχω 1000αρι lan σπίτι και δομημένη) θα έχει διαφορά στο "μάτι" απο το να δούλευα τα αρχεία στον τοπικό hdd?

Δημοσ.

είμαι ένα κλικ πριν την παραγγελία :P

αν το έχω ως storage server και δουλεύω τα αρχεία μου απο εκεί(έχω 1000αρι lan σπίτι και δομημένη) θα έχει διαφορά στο "μάτι" απο το να δούλευα τα αρχεία στον τοπικό hdd?

αν ειναι μηχανικος δισκος τοτε μικρη διαφορα αν υπολογιζεις οτι μπορεις να βγαλεις απο gigabit 120 + mbytes/sec.αν ειναι για ssd που βγαζουν κατι 400 + τοτε ναι θα εχει διαφορα.μιλαμε παντα και τι ογκο μεταφερεις για το αν θα φαινεται διαφορα ή οχι.

Δημοσ.

αν ειναι μηχανικος δισκος τοτε μικρη διαφορα αν υπολογιζεις οτι μπορεις να βγαλεις απο gigabit 120 + mbytes/sec.αν ειναι για ssd που βγαζουν κατι 400 + τοτε ναι θα εχει διαφορα.μιλαμε παντα και τι ογκο μεταφερεις για το αν θα φαινεται διαφορα ή οχι.

σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ποιο αργό όμως right?

πχ δουλεύω ή ηχογραφώ μουσική(είναι πολύ ψηλά το bitrate και είναι αρκετά μεγάλα τα αρχεία). Όταν γράφονται σε sata hdd δεν έχω κανένα απολύτως delay/lag αν τα γράφω κατευθίαν στον σερβερ λογικά θα ισχύει το ίδιο?

Δημοσ.

σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ποιο αργό όμως right?

πχ δουλεύω ή ηχογραφώ μουσική(είναι πολύ ψηλά το bitrate και είναι αρκετά μεγάλα τα αρχεία). Όταν γράφονται σε sata hdd δεν έχω κανένα απολύτως delay/lag αν τα γράφω κατευθίαν στον σερβερ λογικά θα ισχύει το ίδιο?

εξαρτατε τι ταχυτητα γραφει ο δισκος σου παντα.αν πχ ειχες raid 0 μπορει ναι να ηταν πιο αργο.και επισης και τα Pc να ειναι δυνατα για να μεταφερουν τετοιες ταχυτητες στο δικτυο.οχι μονο το hp αλλα και το αλλο που θα εχεις.

Δημοσ.

εξαρτατε τι ταχυτητα γραφει ο δισκος σου παντα.αν πχ ειχες raid 0 μπορει ναι να ηταν πιο αργο.και επισης και τα Pc να ειναι δυνατα για να μεταφερουν τετοιες ταχυτητες στο δικτυο.οχι μονο το hp αλλα και το αλλο που θα εχεις.

το PC έχει gigabit lan πάλι οπότε δεν νομίζω να έχει θέμα :D

έφυγα για παραγγελία !

Δημοσ.

Ο MicroΣΕΡΝΕΡ είναι μια μέτρια υλοποίηση σε αρκετές εκδόσεις του.

Μια σοβαρή λύση είναι ή κάποιος file server ή κάποιος custom server με FreeNAS επάνω περασμένο και σωστά παραμετροποιημένο.

Το FreeNAS είναι ένα πολύ όμορφο OS (FreeBSD based αν δεν απατώμαι) και κάνει παπάδες ειδικά με stable hardware.

Επίσης ωραία (αλλά πανάκριβα) NAS είναι τα QNAP TVS-471, TVS-671 και TVS-871.

Ένα TVS-871 που πέρασε από τα χέρια μου, το έκανα αγνώριστο στις αναβαθμίσεις και το έφτασα σε i7-4790S, 16GB RAM και 8x 4TB Hitachi NAS drives, για λογαριασμό ενός φίλου.

Πολύ όμορφο και παραμετροποιήσιμο εύκολα μηχάνημα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...