poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 ειναι αυτο που λενε αν σε τιναξει πισω τοτε οκ.αν ομως το χερι σου μεινει κολλημενο πανω στο καλωδιο ναι θα εχεις σιγουρα θεμα.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 ειναι αυτο που λενε αν σε τιναξει πισω τοτε οκ.αν ομως το χερι σου μεινει κολλημενο πανω στο καλωδιο ναι θα εχεις σιγουρα θεμα. οι ηλεκτρολογοι το λενε συχνα αυτο, και μπορει μεχρι να το κανουν επιτηδες για να ελεγξουν αμα ειναι υπο ταση ενας αγωγος αλλα δεν ειναι επικινδυνο επειδη το δερμα των χεριων εμφανιζει μεγαλη αντισταση,το ηλεκτρικο μονοπατι δεν περναει απο οργανα κλπ. Αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να βγει γενικο συμπερασμα απο αυτο. Γενικα το ζητημα της ηλεκτροπληξιας ειναι πολυ συνθετο και συνδυαζει ιατρικη και ηλεκτρολογια και δεν μπορεις να το εκλαικευσεις σε ενα ποστ τελειως σωστα
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 καλα πρεπει να εισαι και λιγο σορρυ off για να κανεις δοκιμες με το χερι οταν μπορεις να κανεις με τοσα εργαλεια.μετα θα μου πεις γιατι ψηνεται κοσμος.
LouCi4er Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Σωστος να πω οτι ειτε ακουσετε ρελε,ρελε διαρροης, διακοπτη διαρροης η αντιηλεκτροπληξιακο ειναι το ιδιο πραγμα και ειναι πραγματι αυτο που σας προστατευει απο τα λεγομενα σφαλματα γειωσης(και σε δευτερη φαση απο πυρκαγιες που μπορει αυτα να προκαλεσουν). ΑΛΛΑ να πω και οτι αν ακουμπησετε και γυμνο καλωδιο παλι θα πεσει το ρελε αφου απο την φυση του πεφτει οταν διαπιστωσει ρωη ρευματος εκει που δεν πρεπει να υπαρχει, ειτε αυτο ειναι στο κελυφος συσκευης ειτε στο σωμα μας. Και τελος τα 220V ειναι και παραειναι θανατηφορα, μαλλον καπως αλλιως το εννοουσες. Και βασικα η επικινδυνοτητα δεν εχει να κανει με την ταση αλλα με την ενταση ρευματος,την επιφανεια και τον χρονο επαφης αλλα ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ τα 220 για οποιον το διαβαζει και δεν ειναι του αντικειμενου Καλα,το οτι ειπα οτι δεν ειναι θανατηφορο,δεν σημαινει οτι θα αρχισουμε να πιανουμε τα γυμνα καλωδια στο σπιτι μας για να κανουμε κεφι.Αλλα,στα 15 σχεδον χρονια που δουλευα-δουλευω,εχω πιασει πολλες φορες κατα λαθος καλωδιο με ρευμα και δεν επαθα κατι.Αλλες τοσες το αφεντικο που μαθαινα την δουλεια,ο αδερφος του που δουλευαμε μαζι κοκ.Το οτι μετα τρεμεις για κανενα μισαωρο,ειναι γεγονος.Πολυ μεγαλο ρολο παιζει η ψυχολογια,οταν πιανεις καλωδιο κατα λαθος(οταν δλδ εισαι σιγουρος οτι δεν εχει ρευμα και δεν νοιωθεις φοβο).Ενα καλωδιο απο μονο του δεν εχει ενταση,εχει μονο ταση.Ενταση εννοουμε το ρυθμο με τον οποιο τραβαει ταση μια καταναλωση,ετσι βγαινουν και τα watt της καθε καταναλωσης.Ξαναλεω,τα γραφω πολυ απλα.Να σου πω επισης δυο πραγματα που μας μαθαν στην σχολη πισω το 2001,τα πρωτα πρωτα που μας ειχε πει ενας καθηγητης ο οποιος ηταν 30 χρονια στην δουλεια.Πρωτον το ρευμα ειναι ο πιο υπουλος εχθρος γιατι ειναι αορατο(πως να προφυλαχθεις απο κατι που δεν βλεπεις?) και δευτερον αυτα που θα μαθετε στην πραξη,ειναι 1000 φορες πιο σημαντικα απο αυτα που γραφουν τα βιβλια.Σου ξαναλεω λοιπον οτι ποτε δεν επεσε ρελε,οσες φορες κατα λαθος επιασα γυμνο καλωδιο και ποτε μην επαναπαυεστε οτι ελα μωρε,θα αλλαξω μονος μου την πριζα,ετσι κι αλλιως εχω ρελε,θα πεσει. Τεσπα,ασχετα ολα αυτα με το θεμα του παιδιου νομιζω.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καλα,το οτι ειπα οτι δεν ειναι θανατηφορο,δεν σημαινει οτι θα αρχισουμε να πιανουμε τα γυμνα καλωδια στο σπιτι μας για να κανουμε κεφι.Αλλα,στα 15 σχεδον χρονια που δουλευα-δουλευω,εχω πιασει πολλες φορες κατα λαθος καλωδιο με ρευμα και δεν επαθα κατι.Αλλες τοσες το αφεντικο που μαθαινα την δουλεια,ο αδερφος του που δουλευαμε μαζι κοκ.Το οτι μετα τρεμεις για κανενα μισαωρο,ειναι γεγονος.Πολυ μεγαλο ρολο παιζει η ψυχολογια,οταν πιανεις καλωδιο κατα λαθος(οταν δλδ εισαι σιγουρος οτι δεν εχει ρευμα και δεν νοιωθεις φοβο).Ενα καλωδιο απο μονο του δεν εχει ενταση,εχει μονο ταση.Ενταση εννοουμε το ρυθμο με τον οποιο τραβαει ταση μια καταναλωση,ετσι βγαινουν και τα watt της καθε καταναλωσης.Ξαναλεω,τα γραφω πολυ απλα.Να σου πω επισης δυο πραγματα που μας μαθαν στην σχολη πισω το 2001,τα πρωτα πρωτα που μας ειχε πει ενας καθηγητης ο οποιος ηταν 30 χρονια στην δουλεια.Πρωτον το ρευμα ειναι ο πιο υπουλος εχθρος γιατι ειναι αορατο(πως να προφυλαχθεις απο κατι που δεν βλεπεις?) και δευτερον αυτα που θα μαθετε στην πραξη,ειναι 1000 φορες πιο σημαντικα απο αυτα που γραφουν τα βιβλια.Σου ξαναλεω λοιπον οτι ποτε δεν επεσε ρελε,οσες φορες κατα λαθος επιασα γυμνο καλωδιο και ποτε μην επαναπαυεστε οτι ελα μωρε,θα αλλαξω μονος μου την πριζα,ετσι κι αλλιως εχω ρελε,θα πεσει. Τεσπα,ασχετα ολα αυτα με το θεμα του παιδιου νομιζω. εγω το εκανα το θεμα και οποια απαντηση ηταν να παρω την πηρα το ρελε να ξερεις πως δεν επεσε επειδη δεν περασε αρκετο ρευμα απο το σωμα αυτου που τον χτυπησε για να το ενεργοποιησει βεβαια αυτο για το να βασιζεσαι στο ρελε πολυ βασικο γιατι δεν ειναι 100% αξιοπιστα
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 ε ναι οταν παιζεις με την ζωη σου ειναι λιγο βλακεια να στηριζεσαι σε ενα ρελε.πες οτι χαλασε πες οτι 1002 πραγματα.οποτε τα ματια μας 14 γιατι merphy's law Is out there.και δεν εχουν πεθανει λιγα ατομα δυστυχως οχι τοσο σε οικιακες καταστασεις αλλα γενικοτερα.αλλο τοσο σε μεγαλες τασεις πρεπει να ειναι καποιος πολυ πιο προσεκτικος γιατι οπως λενε και για τους πυροτεχνουργους :το πρωτο λαθος μπορει να ειναι και το τελευταιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα