CrimsonSky_gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δεν ειναι ακριβως προβλημα, βασικα εξηγηση ψαχνω:Οταν δεν συνδεω καλωδιο molex (απο την μερια του psu) αμα το βαλω στην πριζα και το γυρισω στο On, απευθειας ριχνει μια ασφαλεια στον πινακα.-Εχει συμβει 2 φορες και οταν εβαλα μετα molex ακομα και αν δεν εχει πανω φορτιο το rail δουλευει κομπλε.-Το τροφοδοτικο συνδεεται σε πολυμπριζο ασφαλειας.-Η ασφαλεια εχει ξανακανει νουμερα πολυ παλια ομως.Υποψιαζομαι εχει να κανει με καποιο μηχανισμο ασφαλειας του τροφοδοτικου αλλα μου φενεται πολυ κουλοΤι φαση???
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 +1 θα αλλαζα την ασφαλεια που ειναι κατι φτηνο και σχετικα ευκολο αμα ξερει καποιος.
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Κάνε αυτό που έκανα. Έβαλα μια επιπλέον ασφάλεια και σε αυτήν σύνδεσα το δωμάτιό μου, το δίπλα δωμάτιο και το χωλ.
LouCi4er Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δεν ειναι ακριβως προβλημα, βασικα εξηγηση ψαχνω: Οταν δεν συνδεω καλωδιο molex (απο την μερια του psu) αμα το βαλω στην πριζα και το γυρισω στο On, απευθειας ριχνει μια ασφαλεια στον πινακα. -Εχει συμβει 2 φορες και οταν εβαλα μετα molex ακομα και αν δεν εχει πανω φορτιο το rail δουλευει κομπλε. -Το τροφοδοτικο συνδεεται σε πολυμπριζο ασφαλειας. -Η ασφαλεια εχει ξανακανει νουμερα πολυ παλια ομως. Υποψιαζομαι εχει να κανει με καποιο μηχανισμο ασφαλειας του τροφοδοτικου αλλα μου φενεται πολυ κουλο Τι φαση??? Το κανει και σε μενα πολλες φορες αυτο,οχι ομως αν συνδεσω ή οχι Molex και τετοια.Απλα πολλες φορες που παω να ανοιξω το κουμπι του τροφοδοτικου ή αν βαλω μια συσκευη με ανοιχτο διακοπτη (πχ ηλεκτρικη σκουπα) στην πριζα,πεφτει η ασφαλεια.Εχει προβλημα η ασφαλεια στον πινακα,την αλλαζεις με μια ιδια και εισαι οκ. 1
tarantules Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Στη γραμμή του σπιτιού που στο κάνει αυτό όταν πας να ανοίξεις το τροφοδοτικό (power on) , τι άλλες συσκευές "παίζουν" και τι αμπερ κατανάλωση έχεις; Προσωπικά , πιθανολογώ οτι εαν πχ έχεις και άλλες συσκευές πάνω που ήδη καταναλώνουν ρεύμα πολύ κοντά στην ονομαστική της ασφάλειας του πίνακα, όταν πας να ανοίξεις το τροφοδοτικό, το ρεύμα που τραβάει στιγμιαία το τροφοδοτικό (για να φορτίσει τους πυκνωτές) , σου ρίχνει και την ασφάλεια. Παλιά μου το έκανε και εμένα αυτό και άλλαξα την ασφάλεια από 10Α σε 15Α και σταμάτησε να μου την ρίχνει.(Ναι το ξέρω οτι η ασφάλεια έχει να κάνει με τη διατομή των καλωδίων , αλλά αυτό ήταν spike στιγμιαίας κατανάλωσης οπότε δεν ζόριζα τα καλώδια.)
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 να προσθεσω δυο ακομα πραγματα. α.ειχα το ιδιο θεμα στο σαλονι.ανοιγα διακοπτη τροφοδοτικου ή εβαζα λαπτοπ στην πριζα ή ξεκιναγα air condition και επεφτε ο διακοπτης.απο την στιγμη που αλλαχτηκε ολα οκ.και εχει γινει και με θερμοσιφωνα.καινουριος διακοπτης και επεφτε.με αλλαγη ολα οκ, επισης και κατι ακομα που δεν το ηξερα για τον φιλο απο πανω.μου εχουν πει αλλα αμα θες μπορω να ρωτησω οτι πολλες φορες μπορει να υπαρχουν 2 τυποι ασφαλειων πχ 10a και να βλεπεις διαφορα και στην τιμη.υπαρχουν καποιες ασφαλειες που οταν γινεται αυτο που ειπες παραπανω να τραβανε αποτομα ρευμα δεν πεφτουν .οποτε εκει δεν χρειαζεται να βαλεις 15αρα.απλα βαζεις αλλη 10αρα.απλα αντεχουν αυτο το λιγο που τραβανε αποτομα οι συσκευες οταν τις ανοιγεις που ειναι και το max τους. 2
tarantules Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Ναι το γνωρίζω απλά εμένα επειδή το σπίτι έχει αρκετά παλιά ηλεκτρολογική εγκατάσταση , δεν είχαν βγει τότε τέτοιου τύπου ασφάλειες και για να μην μπαίνω στη διαδικασία να ψάχνω πως τις ζητάνε προτίμησα να πάρω την αμέσως επόμενη.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 αν του ελεγες τι θες λογικα θα καταλαβαιναν.και ειναι ιδια εξωτερικα κουμπωνει το ιδιο απλα κατι αλλαζει μεσα.το λεω για να μην παιζεις με μεγαλυτερη ασφαλεια οποτε και γινει καμια βλακεια και αργησει να πεσει η ασφαλεια.θεμα ασφαλειας δηλαδη οχι για αλλο λογω.
tarantules Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Έχω βάλει στον πίνακα Διακόπτη Διαφυγής έντασης οπότε λογικά δεν θα έχω θέμα νομίζω
CrimsonSky_gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Στη γραμμή του σπιτιού που στο κάνει αυτό όταν πας να ανοίξεις το τροφοδοτικό (power on) , τι άλλες συσκευές "παίζουν" και τι αμπερ κατανάλωση έχεις; Προσωπικά , πιθανολογώ οτι εαν πχ έχεις και άλλες συσκευές πάνω που ήδη καταναλώνουν ρεύμα πολύ κοντά στην ονομαστική της ασφάλειας του πίνακα, όταν πας να ανοίξεις το τροφοδοτικό, το ρεύμα που τραβάει στιγμιαία το τροφοδοτικό (για να φορτίσει τους πυκνωτές) , σου ρίχνει και την ασφάλεια. Παλιά μου το έκανε και εμένα αυτό και άλλαξα την ασφάλεια από 10Α σε 15Α και σταμάτησε να μου την ρίχνει.(Ναι το ξέρω οτι η ασφάλεια έχει να κάνει με τη διατομή των καλωδίων , αλλά αυτό ήταν spike στιγμιαίας κατανάλωσης οπότε δεν ζόριζα τα καλώδια.) Το θεμα ειναι οτι το κανει μονο αν δεν συνδεσω molex παιδια, ειδαλλως θα ηταν συνηθισμενο και θα ειχα αλλαξει απλα την ασφαλεια
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Έχω βάλει στον πίνακα Διακόπτη Διαφυγής έντασης οπότε λογικά δεν θα έχω θέμα νομίζω δεν νομιζω οτι θα πεσει το ρελε αν τραβηξουν οι συσκευες παραπανω ρευμα απο 10ampere που αντεχουν τα καλωδια πχ 12 ampere.μετα τα 15 θα πεσει η ασφαλεια.εκτος αν παθει κατι το καλωδιο και βραχυκυκλωσει οποτε θα πεσει η ασφαλεια ή το ρελε.στην ουσια εσενα θα αφησει η ασφαλεια να περασουν 15 ampere απο καλωδιο που αντεχει θεωρητικα λιγοτερο.αν και τα καλωδια εχουν καποιο οριο παραπανω που αντεχουν Το θεμα ειναι οτι το κανει μονο αν δεν συνδεσω molex παιδια, ειδαλλως θα ηταν συνηθισμενο και θα ειχα αλλαξει απλα την ασφαλεια δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.
tarantules Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 δεν νομιζω οτι θα πεσει το ρελε αν τραβηξουν οι συσκευες παραπανω ρευμα απο 10ampere που αντεχουν τα καλωδια πχ 12 ampere.μετα τα 15 θα πεσει η ασφαλεια.εκτος αν παθει κατι το καλωδιο και βραχυκυκλωσει οποτε θα πεσει η ασφαλεια ή το ρελε.στην ουσια εσενα θα αφησει η ασφαλεια να περασουν 15 ampere απο καλωδιο που αντεχει θεωρητικα λιγοτερο.αν και τα καλωδια εχουν καποιο οριο παραπανω που αντεχουν δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις. Η γραμμή που έκανα την αλλαγή σε 15άρα ασφάλεια , με όλες τις συσκευές να παίζουν (pc,tv,στερεοφωνικό,φώτα κλπ) , καταναλώνει max 3-4 ampere μετρημένα με αμπερόμετρο και την έκανα εν γνώση μου αφού πρώτα πήρα μετρήσεις κατανάλωσης να δω που κυμαίνομαι και τι περιθώρια έχω. Άρα ακόμα και 2,5άρι καλώδιο να μην έχει η εγκατάστασή μου (πράγμα αρκετά πιθανό) δεν πρόκειται ποτέ να φτάσω ούτε καν τα 10Α οπότε δεν τίθεται θέμα καλωδίων. -edit- Αν και τώρα που το σκέφτομαι, έχω την εντύπωση οτι τα καλώδια του πίνακα που έφευγαν ήταν μονόκλωνα και μάλον 2,5άρια
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Η γραμμή που έκανα την αλλαγή σε 15άρα ασφάλεια , με όλες τις συσκευές να παίζουν (pc,tv,στερεοφωνικό,φώτα κλπ) , καταναλώνει max 3-4 ampere μετρημένα με αμπερόμετρο και την έκανα εν γνώση μου αφού πρώτα πήρα μετρήσεις κατανάλωσης να δω που κυμαίνομαι και τι περιθώρια έχω. Άρα ακόμα και 2,5άρι καλώδιο να μην έχει η εγκατάστασή μου (πράγμα αρκετά πιθανό) δεν πρόκειται ποτέ να φτάσω ούτε καν τα 10Α οπότε δεν τίθεται θέμα καλωδίων. απλα αν γινει βραχυκυκλωμα θα αργησει ενα κλικ παραπανω να πεσει η ασφαλεια λογω 15ampere.δεν νομιζω οτι θα παθει κατι το καλωδιο ουτε σε αυτην την περιπτωση απλα για θεμα ηλεκτροπληξιας αν ειναι ατομο αυτο που θα κανει την πατατια.
tarantules Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 απλα αν γινει βραχυκυκλωμα θα αργησει ενα κλικ παραπανω να πεσει η ασφαλεια λογω 15ampere.δεν νομιζω οτι θα παθει κατι το καλωδιο ουτε σε αυτην την περιπτωση απλα για θεμα ηλεκτροπληξιας αν ειναι ατομο αυτο που θα κανει την πατατια. Δυστυχώς και να θέλω τώρα να βάλω αυτές τις καινούριες ασφάλειες με τις περισσότερες ανοχές , δεν μπορώ.Ο λόγος είναι οτι την τελευταία φορά που έκανα επέμβαση στον πίνακα για να βάλω ΔΔΕ , τα μονόκλωνα κόβονταν με το παραμικρό στρίψιμο λόγω παλαιότητας και ο πίνακας είναι τσίμα τσίμα όσον αφορά τα μήκη των καλωδίων. Όταν κάποια στιγμή αξιωθώ θέλω να πετάξω τον πίνακα και να τον κάνω από την αρχή σωστά συν να ξηλώσω όλα τα καλώδια και να βάλω σιλικονούχα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα