xampo_s Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Γεια σας παιδιά, μέχρι τώρα χρησιμοποιώ τον phenom II 965, και με κάλυπτε πλήρως. Όμως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω μιας και ξεκίνησα να παίζω ενα CPU bound παιχνίδι και πιάνω πολυ χαμηλά 19-22 FPS [σε GPU bound πχ sniper elite 3 ,95-100fps (GPU R9 380 4GB)]. Φίλος μου με ι5 6600κ πιανει περίπου 66 στο CPU bound game. Ετσι σκέφτηκα να παω σε i5 6600κ αλλα θα μπορουσα να παω και στους ZEN αν πλησιάζουν έστω στο 90% του single thread performance του i5 και ταυτόχρονα ειναι κανενα 50ρικο πιο φθηνοί. Εδω έρχεται η ερώτηση: οι Zen υπόσχονται 40% IPC (instructions per cycle) αυξηση απο τους excavator. Θα είναι αρκετό αυτό για να πλησιάσει αρκετά τους skylake στο single thread ; Σύμφωνα με το Site: cpuworld o i5 εχει 66% προβάδισμα στο single thread απο τον FX 8350, αλλα απο όσο διάβασα δεν ειναι τοσο απλό , δεν μπορεις δλδ να πεις οτι λόγω 40% αύξησης του IPC θα αυξηθεί ανάλογα και το single thread performance. Παρακαλω για τα φώτα σας χωρίς fanboyσμους είτε απο το ένα είτε απο το άλλο στρατόπεδο. Ευχαριστώ
adtakhs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 δεν μπορεις δλδ να πεις οτι λόγω 40% αύξησης του IPC θα αυξηθεί ανάλογα και το single thread performance. IPC είναι ακριβώς αυτό .... Δηλαδή το single thread performance .... Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να σου πει για ένα CPU το οποίο δεν το έχει δει κανείς ακόμα και που δεν προβλέπεται να παρουσιαστεί στο άμεσο διάστημα. Ποιο είναι το παιχνίδι που έχεις χαμηλά FPS ? Γιατι δεν κάνεις ένα overclock στον επεξεργαστή και στο northbridge ? Θα έχεις αρκετή αύξηση των fps . Ο φίλος σου φοράει την ίδια κάρτα ? 3
Fulgore Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Επειδη εχεις R9 380 μην πεταξεις τσαμπα χρηματα σε επεξεργαστη εκτως και αν οντως θες να ασχοληθεις με overclock. Μεγαλυτερη διαφορα θα δεις αν αγορασεις τον i5 6500 με H170 μητρικη και τα ρεστα απο i5 6600k και Z170 τα δωσεις στην επομενη καρτα γραφικων. οσο για τους zen δεν υπαρχει λογος να περιμενεις τσαμπα οταν ουτε επισημη ημερομηνια εχουμε,ουτε τιμες τις πρωτες μερες,ή επιδοσεις. 3
xampo_s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Το παιχνίδι είναι ARMA 3 ,πραγματικά παιδιά είτε σε low ειτε σε ultra GFX τα fps είναι ίδια. Δεν παίζει σχεδόν καθόλου ρόλο η GPU. Overclock stable μόνο μέχρι τα 3.78Ghz μιας και η μητρική μου είναι γτπ. Ακόμα και με καλή ο phenom πιάνει max 4 άντε με ένα καλό chip 4.1GHz ,δεν νομίζω να κάνει διάφορα. Με ίδιο CPU clock ,υπερχονισα την GPU και η αλλαγή στα fps ήταν πραγματικά καμία. Επίσης να πω ότι θα προτιμούσα έναν "K" ώστε όταν αρχίζει να μένει πίσω , ένα overclock να του δώσει λίγο χρόνο παραπάνω ζωής.
adtakhs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Εγώ νομίζω πως τα fps σου είναι αδικαιολόγητα λίγα για το σύστημα και το συγκεκριμένο game. Μήπως γίνεται κάτι άλλο ? Μήπως έχεις thermal throttle ή κάτι παρόμοιο ?
xampo_s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 IPC είναι ακριβώς αυτό .... Δηλαδή το single thread performance .... και εγώ αυτή την εντύπωση είχα απλά κάπου διάβασα ότι είναι πιο complicated than that.
Fulgore Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Το παιχνίδι είναι ARMA 3 ,πραγματικά παιδιά είτε σε low ειτε σε ultra GFX τα fps είναι ίδια. Δεν παίζει σχεδόν καθόλου ρόλο η GPU. Overclock stable μόνο μέχρι τα 3.78Ghz μιας και η μητρική μου είναι γτπ. Ακόμα και με καλή ο phenom πιάνει max 4 άντε με ένα καλό chip 4.1GHz ,δεν νομίζω να κάνει διάφορα. Με ίδιο CPU clock ,υπερχονισα την GPU και η αλλαγή στα fps ήταν πραγματικά καμία. Επίσης να πω ότι θα προτιμούσα έναν "K" ώστε όταν αρχίζει να μένει πίσω , ένα overclock να του δώσει λίγο χρόνο παραπάνω ζωής. Η ιστορια παντως εχει αποδειξει το αντιθετο. Οτι δηλαδη ακομα και σημερα ενας i5 2500 ειναι στα ιδια με τον i5 2500k. Επισης αν ενα παιχνιδι φτασει σε σημειο να μην το σηκωνει ο i5 2500 με τα λιγα mhz παραπανω δεν θα σε σωσει ο i5 2500k αυτο ειναι κακη νοοτροπια/αντιληψη γιατι δυστηχως δεν ισχυει Αν θες να πας σε k για ψυχολογικους λογους κανενα προβλημα,αλλα η αληθεια αυτη ειναι εδω και ποσα χρονια τουλαχιστον. 6
xampo_s Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Εγώ νομίζω πως τα fps σου είναι αδικαιολόγητα λίγα για το σύστημα. Μήπως γίνεται κάτι άλλο ? Μήπως έχεις thermal throttle ή κάτι παρόμοιο ? στο overclocked profile έχω απενεργοποιήσει thermal throttle kai cool and quiet. Αν παίζεις πιστά μεγάλου πεδιου χρειάζεσαι μεγάλη απόσταση οπτικού πεδίου. Η ρύθμιση αυτή είναι που τα γμαει όλα. Σε μικρότερη ρύθμιση υπάρχει αύξηση αλλά μην περιμένεις και πολλά 6-7 fps max.barely playable. Το single thread του 965 είναι 88% κάτω του 6600κ που πιάνει 60-66fps Η ιστορια παντως εχει αποδειξει το αντιθετο. Οτι δηλαδη ακομα και σημερα ενας i5 2500 ειναι στα ιδια με τον i5 2500k. Επισης αν ενα παιχνιδι φτασει σε σημειο να μην το σηκωνει ο i5 2500 με τα λιγα mhz παραπανω δεν θα σε σωσει ο i5 2500k αυτο ειναι κακη νοοτροπια/αντιληψη γιατι δυστηχως δεν ισχυει Αν θες να πας σε k για ψυχολογικους λογους κανενα προβλημα,αλλα η αληθεια αυτη ειναι εδω και ποσα χρονια τουλαχιστον. Ναι το παρατήρησα και στον δικό μου επεξεργαστη χοχο. Απλά φαντάστηκα ότι παραεμεινε πίσω γι αυτό δεν έκανε διάφορα το overclock και ότι θα μπορούσε να είχε κάνει διάφορα λίγο πριν . Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Ps δεν είχα σκεφτεί να κάνω OC μέχρι την στιγμή που είδα ότι σέρνεται το σύστημα μου στο εν λόγω παιχνίδι.
Ghost007 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 τι ψυχολογικους λογους λετε μωρε.. για τι διαφορα τιμης γυρο στα 20-30 ευρω που εχει ποιο πανω ο κ ενοιτε οτι θα παρεις κ ασυζιτιτη.. ποιος λεει οτι ειναι το ιδιο πραμα ο νον κ στα 3300 με το κ που παει για πλακα πανω απο 4000 ???? βαλτε κανα gta και γενικοτερα παιχνιδια που εχουν απαιτησεις γερες σε επεξεργαστη και αμεσος θα δειτε διαφορες μεχρι και 10φπς.. αποκει και περα οκ συμφωνω ομως οτι οταν φτασει στο τελος του δε θα σε σωσει το οβερκλοκ αλλα οκ θα σε βοηθησει ελαφρος σε σχεση με καποιον αλλο που ειναι 1000χερτζ ποιο κατω π.χ... 1
LambisElef Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 τι ψυχολογικους λογους λετε μωρε.. για τι διαφορα τιμης γυρο στα 20-30 ευρω που εχει ποιο πανω ο κ ενοιτε οτι θα παρεις κ ασυζιτιτη.. ποιος λεει οτι ειναι το ιδιο πραμα ο νον κ στα 3300 με το κ που παει για πλακα πανω απο 4000 ???? βαλτε κανα gta και γενικοτερα παιχνιδια που εχουν απαιτησεις γερες σε επεξεργαστη και αμεσος θα δειτε διαφορες μεχρι και 10φπς.. αποκει και περα οκ συμφωνω ομως οτι οταν φτασει στο τελος του δε θα σε σωσει το οβερκλοκ αλλα οκ θα σε βοηθησει ελαφρος σε σχεση με καποιον αλλο που ειναι 1000χερτζ ποιο κατω π.χ... Σε παρακαλώ πολύ να σταματήσεις την παραπληροφόρηση... Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι μην το κοινοποιείς και μπερδεύεις τον κόσμο... Σε καμιά περίπτωση δε θα δει διαφορά πάνω από 1-2 fps σε παιχνίδια χάρη στο overclock, εκτός από την περίπτωση που η κάρτα τρώει bottleneck, πράγμα σχεδόν αδύνατον με έναν i5 όποιος και αν είναι αυτός. 1
Whitefanged Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Σε cpu bound παιχνίδια κάτι θα κερδίσει ένας 6700 στα 4,6-4,7 σε σχέση με τα 3,4. Τώρα αν θα είναι 2,3,5,15 fps λίγο ρόλο παίζει και σε καμια περίπτωση δεν δικαιολογεί τη διαφορά στο κόστος (50 από το cpu και 20-30 από το m/b), όπου αν αυτή η χρηματική διαφορά τοποθετηθεί στη gpu θα έχει δραστικότερη βελτίωση στις επιδόσεις. Ο 6700Κ από την άλλη θα έχει καλύτερη μεταπωλητική αξία και όσων αφορά τις επιδόσεις στα παιχνίδια καλύτερα minfps. Ψηλότερα minfps, όχι κατά πολύ, αλλά όταν είσαι γύρω στα 30 κάθε fps μετράει Αν τα σπρώξει και για μια πολύ καλή κάρτα γραφικών, άρα το vfm πάει περίπατο, δίνει και το κατιτίς για Κ cpu να μην έχει να σκέφτεται που πήγαν, αν πήγαν τα 2,3,5,15 fps. 2
pnick Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Το ipc δεν ταυτίζεται με την single thread απόδοση. Είναι instructions per cycle. Το πόσους κύκλους και άρα και instructions θα κάνει ανά μονάδα χρόνου (instructions per second, ή ips) έχει να κάνει με την απόδοση per core. 1
SpirosZ68 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Ο 6700Κ από την άλλη θα έχει καλύτερη μεταπωλητική αξία Παρ' ολο που στην αγορα οι ξεκλειδωτοι επεξεργαστες πωλουνται σε υψηλοτερες τιμες εγω παντα εχω επιφυλαξεις απεναντι τους. Το γεγονος οτι ειναι ξεκλειδωτοι αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο να ειναι λιωμενοι στο overclock. Προσωπικα πιο ευκολα αγοραζω κλειδωμενο παρα ξεκλειδωτο επεξεργαστη. Ξεκλειδωτο μονο απο γνωστο. 1
Bermudakias33 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Παιδιά, ποια θα είναι περίπου η τιμή του πιο οικονομικού ZEN; Παίζει να είναι γύρω στα 200 ευρώ; Release day έχει φέτος τον Οκτώβριο.
LambisElef Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Παιδιά, ποια θα είναι περίπου η τιμή του πιο οικονομικού ZEN; Παίζει να είναι γύρω στα 200 ευρώ; Release day έχει φέτος τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη αναφορά όσον αφορά στην τιμή τους δυστυχώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα