Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω το παρακάτω σύστημα με Windows 7 64bit, σε SSD, στον samsung evo 850 250gb συνδεδεμένο στο sata 0 master και έναν δεύτερο hdd. Έχω το rapid mode ενεργοποιημένο και το ahci mode on.(τι κάνουν παίδες δεν ξέρω αλλά διάβασα σε forum ότι είναι οι κατάλληλες ρυθμίσεις για ssd, συμφωνείται; :P )

Το πρόβλημα μου είναι οτι μέχρι να ανοίξει το pc στην επιφάνεια εργασίας κάνει 50 δεύτερα, αργεί στο bios πιστεύω, κάνει 30 δεύτερα μέχρι την εκκίνηση των windows, μόλις ανοίξει όμως πετάει.

Πώς το βλέπεται δεν αργεί να ανοίξει με ssd πάνω;

Παραθέτω και τα αποτελέσματα από το samsung magician, ευχαριστώ, περιμένω γνώμες!!!! :rolleyes:

post-150476-0-38495100-1457903175_thumb.png

Δημοσ.

Το ότι αργεί στο BIOS δεν έχει σχέση με τον ssd. Κοίταξε τις ρυθμίσεις στο BIOS. Αν έχεις επιλογή για fast boot κάνε την enable.

Κλείσε το rapid mode. Δεν χρειάζεται. Ανέβασε μια φωτό με το as ssd benchmark.

Δημοσ.

Το ότι αργεί στο BIOS δεν έχει σχέση με τον ssd. Κοίταξε τις ρυθμίσεις στο BIOS. Αν έχεις επιλογή για fast boot κάνε την enable.

Κλείσε το rapid mode. Δεν χρειάζεται. Ανέβασε μια φωτό με το as ssd benchmark.

post-150476-0-67823800-1457904345_thumb.png

Δημοσ.

Είσαι με τον default driver των windows και παρόλο αυτά και με amd cpu τα νούμερά σου είναι εξαιρετικά. Δοκίμασε να βάλεις και amd sata drivers και αν είναι καλύτερα με αυτούς ή τα νούμερα είναι ίδια τότε έχε καλώς. Κυρίως στα νούμερα του write θα δεις (αν δεις) διαφορά. Επομένως δεν  φταίει ο ssd για το ότι αργεί αλλά όπως είπα οι ρυθμίσεις σου στο BIOS.

Δημοσ.

κάτι παίζει, θα πρεπε να bootarei σε 15-20 δεύτερα το πολύ, ξεσύνδεσε τον hdd δισκο (και ότι φλασακια εξωτερικούς έχεις αν έχεις)  και ξαναδοκιμασε

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ για τη βοήθεια καταρχάς, έβαλα όλους τους sata drivers της amd τα νούμερα είναι πάνω κάτω τα ίδια,

τον άνοιξα και χωρίς τον hdd κ όλα τα περιφερικά,μόνο με τον ssd, στο άνοιγμα έκανε το ίδιο, στον τερματισμό έκλεισε πιο γρήγορα μόνο (σε 5-6 δευτερόλεπτα από 10).

Σας δείχνω φωτογραφίες από τις ρυθμίσεις του bios να ρίξετε μια ματιά αν πρέπει να αλλάξω κάτι, πάντως κάτι για fast boot δεν έχει.

Παίδες ευχαριστώ για τη βοήθεια καταρχάς, έβαλα όλους τους sata drivers της amd τα νούμερα είναι πάνω κάτω τα ίδια,

τον άνοιξα και χωρίς τον hdd κ όλα τα περιφερικά,μόνο με τον ssd, στο άνοιγμα έκανε το ίδιο, στον τερματισμό έκλεισε πιο γρήγορα μόνο (σε 5-6 δευτερόλεπτα από 10).

Σας δείχνω φωτογραφίες από τις ρυθμίσεις του bios να ρίξετε μια ματιά αν πρέπει να αλλάξω κάτι, πάντως κάτι για fast boot δεν έχει.

Έβαλα το full screen logo show disabled και τώρα μέχρι την εκκίνηση των windows κάνει 15 δευτερόλεπτα κ μέχρι να ανοίξει τελείως 30. 

Τι λέτε ;

post-150476-0-67921500-1457977763_thumb.png

post-150476-0-48115500-1457978220_thumb.png

post-150476-0-38575600-1457978367_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...