desperados Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Καλημερα, εχω ενα hp compaq cq62 με τα εξης χαρακτηριστικα:CPU: AMD V120 2.2GhzRAM: 4 GB DDR3HDD: 100GBGRAPHICS: ATI Mobiliy Radeon HD 4200Το λαπτοπ σερνεται σε αρκετα προγραμματα και για αυτο σκεφτομαι να του αλλαξω τον σκληρο (εχω εναν ssd στην ακρη) και τον επεξεργαστη. Το πρωτο ειναι ευκολο και μπορω να το κανω μονος μου αλλα για το δευτερο χρειαζομαι την βοηθεια σας. Πρωτον, ποιον επεξεργαστη θα μου προτεινατε (να ειναι γρηγορος και να μην επηρεαζει πολυ την θερμοκρασια του λαπτοπ) και δευτερον μπορω να τον αλλαξω μονος μου; Η μονη εμπειρια που εχω απο "μαστορεματα" σε λαπτοπ ειναι μια αποσυναρμολογηση που ειχα κανει με την βοηθεια βιντεο χωρις να δυσκολευτω.
coolerman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 http://www.cpu-upgrade.com/mb-Compaq/Presario_CQ62.html δοκίμασε μόνο αναβάθμιση (για αρχή)με τον ssd..θα δείς μεγάλη διαφορά,με αλλαγή Cpu όχι και τόσο.
desperados Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 http://www.cpu-upgrade.com/mb-Compaq/Presario_CQ62.html δοκίμασε μόνο αναβάθμιση (για αρχή)με τον ssd..θα δείς μεγάλη διαφορά,με αλλαγή Cpu όχι και τόσο. Τον εβαλα τον ssd και ηδη βλεπω πολυ μεγαλη διαφορα. Βρηκα στο ebay τον AMD Phenom N620 (διπυρινος στα 2.8GHz) με 10 ευρω (δωρεαν μεταφορικα). Ειναι φθηνος και σιγουρα πιο γρηγορος απο τον μονοπυρινο που εχω, οποτε δεν εχω να χασω κατι. Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι αυτος που εχω τωρα ειναι στα 25 W ενω αυτος που θελω να αγορασω ειναι στα 35 W. Αμα βαλω τον καινουριο επεξεργαστη θα εχω προβλημα με θερμοκρασιες κτλ.;
Pstathece Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Αν βαλεις επεξεργαστη με 35w καταναλωση αντι για 25w που εχεις τωρα το πιθανοτερο ειναι οτι επειδη τα λαπτοπ εχουν μικρο τροφοδωτικο μπορει να καψεις καμια μητρικη η τροφοδωτικο και να ψαχνεσαι.Βεβαια στην σελιδα λεει οτι μπορει να παρει και 35w επεξεργαστη.Οποτε ισως και να τον υποστηριζει.Ενα ψαξιμο στο google(μοντελο λαπτοπ και επεξεργαστης) θα σου λυσει την απορια.
coolerman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Τον εβαλα τον ssd και ηδη βλεπω πολυ μεγαλη διαφορα. Βρηκα στο ebay τον AMD Phenom N620 (διπυρινος στα 2.8GHz) με 10 ευρω (δωρεαν μεταφορικα). Ειναι φθηνος και σιγουρα πιο γρηγορος απο τον μονοπυρινο που εχω, οποτε δεν εχω να χασω κατι. Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι αυτος που εχω τωρα ειναι στα 25 W ενω αυτος που θελω να αγορασω ειναι στα 35 W. Αμα βαλω τον καινουριο επεξεργαστη θα εχω προβλημα με θερμοκρασιες κτλ.; το σύστημα "ψύξης" είναι σχεδιασμένο για 25watt..τα 35 watt θα το ζορίσουν,θα έχει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες. γνώμη μου,δές κάποιον cpu(συμβατό)25w
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Αν βαλεις επεξεργαστη με 35w καταναλωση αντι για 25w που εχεις τωρα το πιθανοτερο ειναι οτι επειδη τα λαπτοπ εχουν μικρο τροφοδωτικο μπορει να καψεις καμια μητρικη η τροφοδωτικο και να ψαχνεσαι.Βεβαια στην σελιδα λεει οτι μπορει να παρει και 35w επεξεργαστη.Οποτε ισως και να τον υποστηριζει.Ενα ψαξιμο στο google(μοντελο λαπτοπ και επεξεργαστης) θα σου λυσει την απορια. Νυσταγμενος μην ποσταρεις ...ουτε καν... το σύστημα "ψύξης" είναι σχεδιασμένο για 25watt..τα 35 watt θα το ζορίσουν,θα έχει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες. γνώμη μου,δές κάποιον cpu(συμβατό)25w δες αυτο που τονισα παραπανω... Θα το ζορισουν μεν , αλλα δεν θα υπαρχει σημαντικη αυξηση θερμοκρασιας...απλα το συστημα ψυξης θα δουλευει περισσοτερο και πιο συχνα. Αυτην την στιγμη στο φορητο μου εχω επεξεργαστη 45w απο 35w επεξεργαστη που ειχε πριν...ουτε γατα ουτε ζημια...το φαν δουλευει περισσοτερο οταν χρειαζεται..και κραταει την θερμοκρασια χαμηλα... Οταν προβλεπονται επεξεργαστες περισσοτερων watts απο την μαμα εταιρια ποιοι ειμαστε εμεις να πουμε κατι ?
coolerman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 απλά το αναφέρω,μην του δημιουργήσει πρόβλημα-τα περαιτέρω. προσωπικά την καλύτερη αναβάθμιση την έκανε..ssd
desperados Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Μαλλον με βλεπω να αγοραζω τριπυρινο (AMD Phenom II P860, 2 GHz) στα 25 w με 20 ευρω για να μην γινει καμια στραβη, το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι βρηκα ενα manual του λαπτοπ σε pdf και εκει εγραφε τους συμβατους επεξεργαστες. Διπλα στον P860 γραφει σε παρενθεση "for models 1.2 only", τι σημαινει αυτο; Πρεπει να προσεξω κατι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα