Alithinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Ο πειραματισμός και η εξερεύνηση είναι απαραίτητα για να προοδεύσεις στον προγραμματισμό. Αλλά είναι τελείως λάθος ως αντίδραση στην κατάσταση "δεν καταλαβαίνω κάτι". <rant> Σε ποιόν από τους δύο θα επιλέξεις να "κάνεις δώρο" το χρόνο σου; /rant Στον δεύτερο. Γιατί ο πρώτος το βλέπει σαν αγγαρεία "άντε να τελειώνουμε" ενώ ο δεύτερος έχει όρεξη να μάθει. Να πω επίσης ότι μπορώ να φέρω στο μυαλό μου ακριβώς δύο τρανταχτές περιπτώσεις ατόμων που πέρασαν από το forum οι οποίοι είχαν ταυτόχρονα τα κοινά χαρακτηριστικά της αδιαμφισβήτητης εμπειρίας και της πρακτικά τελείως solo πορείας στο χώρο -- αν δεν απατώμαι και οι δυο έχουν πει πως ουσιαστικά δε δούλεψαν ποτέ σε συνεργασία με κάποιον άλλο: migf1 και τώρα m2000. Ψάξε να διαβάσεις σχετικές συζητήσεις και βγάλε μόνος σου τα συμπεράσματά σου. ------------- Δηλαδή το σκεπτικό αυτό σχετίζεται άμεσα με το αν κάποιος δουλεύει μόνος ή σε ομάδα ? Νόμιζα ότι ήταν χαρακτηριστικό του χαρακτήρα. Όσον αφορά το serialization (αυτό είναι στην ουσία όταν λέμε save/load), είναι γενικά από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να δοκιμάσεις να κάνεις. Για διάφορους λόγους: Μπορείς να το κάνεις όπως θες => οι δυνατότητες να πάρεις λάθος δρόμο είναι άπειρες. Ειδικά όταν είσαι αρχάριος που δεν έχεις και ιδέα από πού να το πιάσεις. Είναι τελείως ύπουλο θέμα επειδή έχει layers upon layers πραγμάτων που προκύπτουν στην πορεία τα οποία δεν πρόκειται να σκεφτείς εκτός αν τα έχεις συναντήσει ήδη, και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μόλις εμφανιστούν καθιστούν τη λύση που ήδη έχεις στα χέρια σου τελείως άκυρη. Είναι πολύ εύκολο από άποψη προγραμματιστικής δομής να κάνεις μια μικρή απλή υλοποίηση αλλά πάρα πολύ δύσκολο (απαιτεί υψηλή τεχνική κατάρτιση) να κάνεις μια καλή υλοποίηση που αντέχει το ενδεχόμενο βάρος των απαιτήσεων. Σαν αποτέλεσμα, ξεκινάς από το απλό που έχεις και δουλεύει και πολύ σύντομα παίρνεις το δρόμο χωρίς γυρισμό. Θα σου πρότεινα αν θες να ασχοληθείς τώρα με το ζήτημα να ξεκινήσεις με κάτι πάρα πάρα πολύ απλό. Σε καμία περίπτωση "αποθήκευση rich text", δεν έχεις ούτε καν μια σφαιρική άποψη του πώς μπορεί να μοντελοποιείται το text formatting στους υπολογιστές, πόσο μάλλον να υλοποιήσεις serialization γι' αυτό. I see... Δεν με απασχολεί να το μάθω άμεσα τώρα το serialization, θα κοιτάξω να καλύψω τα θέματα με τη σειρά που τα 'χει το βιβλίο που έχω, και θα ασχοληθώ μαζί του όταν προκύψει. Για την ιστορία, χρησιμοποίησα τελικά τις richTextBox.LoadFile() και richTextBox.SaveFile() για το παρόν project, μιας και από ότι συμπέρανα με αυτά που διάβασα εδώ το να φτιάξω μόνος μου απ' το 0 νέους τύπους αρχείων και να κάνω IO σε αυτούς είναι πολύ προχωρημένο θέμα για εμένα. ΥΓ με αφορμή από τον Ηλία: Όλα αυτά τα πράγματα που κάνεις και δοκιμάζεις, να τα κάνεις σε git repo. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να το δει ποτέ κανένας εκτός από σένα. You will thank me later. Χμμ... βρήκα και κατέβασα αυτό εδώ: https://git-scm.com/book/it/v2/Git-Basics-Getting-a-Git-Repository Αλλά από ότι βλέπω θα χρειαστεί κάποιο καιρό να το μάθω. Ωστόσο μήπως θα ήταν καλύτερο να τελειώσω πρώτα το βιβλίο της C# πριν αρχίσω να το μαθαίνω ? Νιώθω ότι δεν θα ήταν ωραίο να παρατήσω στη μέση τη γλώσσα για να μάθω κάτι άλλο, και έχω πέσει με τα μούτρα σε αυτή. Είναι πολύ παραπάνω από αυτό που περιγράφεις, αλλά δεν ξέρω αν είναι παραπάνω από αυτό που όντως έχει το VS για το οποίο δεν έχω ιδέα. Μπορεί πράγματι να έχει κάποιο ενσωματωμένο vcs. Εγώ προτείνω git γιατί είναι distributed και ίσως το πιο δημοφιλές απ' όλα. Αν δεν έχει το git εύκολο integration μάλλον δεν θα έχει κανένα. Μια άλλη σοβαρή εναλλακτική είναι το mercurial. Σαν αρχάριο το πρώτο βασικό που σε νοιάζει είναι το "πηγαίνω πίσω στην ιστορία όπου θέλω, όποτε θέλω και δεν με νοιάζει τίποτα συν ότι μπορώ να δω γιατί (αν φροντίζω να το αιτιολογώ) και πότε έχω κάνει το κάθε τι". Λίγο πιο μετά αφού εξοικειωθείς μπορείς να πειραματιστείς και με branching το οποίο είναι απαραίτητο για collaboration, αλλά μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο ακόμα και αν αναπτύσσεις το project μόνος σου. Το να μη κρατάς από μόνος σου 1000 εκδόσεις του κώδικα σου, αρκεί; Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό. Θα κοιτάξω να δω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στο VS, αλλιώς θα ασχοληθώ με το git που κατέβασα, που αναφέρω από πάνω.
Ilias95 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Το Pro Git που παρέθεσες είναι η καλύτερη τεκμηρίωση που έχω διαβάσει για git! Για αρχή τα πρώτα δύο κεφάλαια είναι υπέρ-αρκετά και αργότερα αν έχεις χρόνο τα 3 και 5. Τα υπόλοιπα είναι για αν έχεις όρεξη. Ναι, για μένα τελείωσε πρώτα το βιβλίο της C# αλλά μη φανταστείς, τα βασικά του git που θα χρησιμοποιείς κυρίως θα τα μάθεις σε ένα ΣΚ.
M2000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω αλλά αν κάποια στιγμή αυτός που έχει το git ..το κλείσει τι γίνεται;
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Αν διαγράψεις το repo διαγράφεται. Τι εννοείς;
M2000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω αλλά το δωρεάν για πάντα δεν το έχω για σίγουρο! (αυτός που το έχει, όχι η χρήστης, κάποιος είναι ιδιοκτήτης του git)
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Σα να λέμε άμα κλείσει το Ιντερνέτ ένα πράγμα... (μου πέρασε απ' το μυαλό ότι αυτό εννοούσες αρχικά αλλά λέω δεν παίζει...)
groot Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω αλλά αν κάποια στιγμή αυτός που έχει το git ..το κλείσει τι γίνεται; Δεν ξέρω αλλά το δωρεάν για πάντα δεν το έχω για σίγουρο! (αυτός που το έχει, όχι η χρήστης, κάποιος είναι ιδιοκτήτης του git) Είσαι Θεούλης... είσαι μα είσαι! 4
M2000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω αλλά πώς το έχεις σίγουρο ότι θα σου φυλάνε το κώδικα; Εκτός και αν μπορείς να στήσεις το Git για την πάρτι σου, δηλαδή στο PC σου! Γίνεται;
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Το github και πολλά άλλα sites παρέχουν μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι οι φόροι και ο θάνατος, αλλά μπορείς να είσαι "αρκετά σίγουρος" ότι δε θα ξυπνήσεις μια μέρα και το github θα έχει ξηλωθεί. Προφανώς μπορείς να στήσεις έναν δικό σου VCS server. Αλλιώς όλες οι εταιρείες παγκοσμίως θα εξαρτώνταν από τρίτους και θα είχαν όλο το codebase τους online.
Ilias95 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Λολ. Είναι σαν να ρωτάς τι θα γίνει αν κάποιος κλείσει τον... firefox. Άλλο το git (vcs) κι άλλο το github (hosting site για git repos) και δεν πάνε απαραίτητα πακέτο.
pmav99 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω αλλά πώς το έχεις σίγουρο ότι θα σου φυλάνε το κώδικα; Εκτός και αν μπορείς να στήσεις το Git για την πάρτι σου, δηλαδή στο PC σου! Γίνεται; Χμμ... πόσα δευτερόλεπτα googling να θέλει το "how git works?";
k33theod Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Το github και πολλά άλλα sites παρέχουν μια υπηρεσία που χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι οι φόροι και ο θάνατος, αλλά μπορείς να είσαι "αρκετά σίγουρος" ότι δε θα ξυπνήσεις μια μέρα και το github θα έχει ξηλωθεί. Προφανώς μπορείς να στήσεις έναν δικό σου VCS server. Αλλιώς όλες οι εταιρείες παγκοσμίως θα εξαρτώνταν από τρίτους και θα είχαν όλο το codebase τους online. Αυτά που λένε για φορολογικούς παραδείσους, αθανασία, αθάνατος κλπ είναι όλα ψέμματα;
M2000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Χμμ... πόσα δευτερόλεπτα googling να θέλει το "how git works?"; Δεν το έψαξα, να γιατί ρώτησα!
Alithinos Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Λοιπόν παίδες, τελείωσα το πρώτο μου GUI πρόγραμμα! (τουλάχιστον την έκδοση 1.0.0.0 γιατί ίσως κάνω συντήρηση και βγάλω νέες εκδόσεις στο μέλλον) Για το πλαίσιο αυτής της άσκησης, να φτιάξω κάτι με GUI και χρήση βασικού ΙΟ, πιστεύω είναι ΟΚ. Όπως προείπα είναι κάτι σαν το Notepad, με τη διαφορά ότι υποστηρίζει και βασικό text formatting όπως bold, italic κτλπ. Θέλω τώρα να το κάνω publish, για να το μοιραστώ και κάνα δυο φίλους ίσως να μου πουν τη γνώμη τους. Ο defult installer όμως του VS είναι τρισάθλιος . Ούτε καν επιλογή για desktop shortcut δεν έχει! Η ms προτείνει την εγκατάσταση και χρήση του InstallShield Limited Edition, το οποίο από ότι είδα σε βιντεάκι στο YT φαίνεται αξιοπρεπές. Ερώτηση: Το IS LE είναι δωρεάν ? Ή άμα κάνω sing up στο site θα μου ζητά μετά τίποτα περίεργα ? Υπάρχουν άλλοι καλοί free installers που να συμβαδίζουν με το VS ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα