Alithinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Απορία που έσκασε μόλις τώρα: Έγραψα τούτο: static void Main(string[] args) { Program.WriteFile(); Program.ReadFile(); Console.ReadLine(); } public static void WriteFile() { try { StreamWriter dyo = new StreamWriter(@"C:\dyo.txt", true); // Δημιουργεί ένα αρχείο και γράφει σε αυτό συμβολοσειρές. dyo.WriteLine("ΔΟΚΙΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ"); dyo.WriteLine(); dyo.WriteLine(); dyo.WriteLine("1. Ο ουρανός είναι γαλάζιος."); dyo.WriteLine("2. Η κότα έκανε ένα αυγό."); dyo.WriteLine("3. Μαθαίνω προγραμματισμό."); dyo.WriteLine(); dyo.WriteLine("ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"); dyo.Close(); } catch (UnauthorizedAccessException) { Console.WriteLine("Δεν έχετε τα δικαιώματα πρόσβασης εγγραφής σε αυτό το σημείο."); } catch (IOException ob) { Console.WriteLine(ob.Message); } } public static void ReadFile() { try { StreamReader dyo2 = new StreamReader(@"C:\dyo.txt"); // Εμφανίζει στη κονσόλα τις συμβολοσειρές του αρχείου. Console.WriteLine(dyo2.ReadToEnd()); dyo2.Close(); } catch (FileNotFoundException) { Console.WriteLine("Το αρχείο δεν βρέθηκε."); } catch (IOException ob) { Console.WriteLine(ob.Message); } } Το πρόγραμμα εκτελείται και δεν εμφανίζεται κανένα exception. Κάθε φορά που τρέχω το πρόγραμμα έχει νέο κείμενο, που σημαίνει ότι όντως γίνεται append και άρα το αρχείο κάπου σώζεται. Έλα όμως ντε που πηγαίνοντας στο C:\ δεν υπάρχει πουθενά το αρχείο dyo.txt! Που είναι το αρχείο μου ? Υ.Γ. Εννοείται πως έχω ενεργοποιήσει στα Windows να φαίνονται οι κρυφοί φάκελοι και αρχεία. ΥΓ2 Αν επιλέξω να σώσει στον δίσκο E:, το αρχείο εκεί εμφανίζεται κανονικά.
defacer Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Σωστά το έχει, το @ από μπροστά κάνει "verbatim string literal". Νομίζω απλά δε σου το δείχνουν τα Windows επειδή "τα αρχεία στο C:/ δεν είναι για σας τους απλυτους χρήστες"
Alithinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Χμ... μα ούτε η ρύθμιση από το Control Panel για εμφάνιση κρυφών αρχείων να μη το πιάνει όμως ? Ακόμα και να το τρέξω ως administrator προσπάθησα, μήπως με τα δικαιώματα που μου δίνουν τα Windows αλλάξει κάτι, αλλά τίποτα. Στην εξερεύνηση του συστήματος αρχείων και φακέλων είναι άφαντο, στο πρόγραμμα δείχνει να υπάρχει.
M2000 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Στο %temp% μήπως είναι; αν μπαίνεις στο cmd.exe και αφού κάνει cd C:\ και μετά Dir *.txt και δεν παίρνεις το dyo.txt απλά δεν είναι εκεί!
Alithinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δε το βρήκε ούτε η κονσόλα εντολών. Το βρήκε όμως το Windows Search. Αποθηκεύτηκε τελικά στο C:\Users\UserName\AppData\Local\VirtualStore. Θα περίμενα αφού δεν με άφηνε να το σώσω χύμα στο C: να πεταγόταν ένα Exception, αλλά τίποτα. Silently άλλαξε το directory χωρίς να μου πει τίποτα.
M2000 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Σώνει σε εικονικό δίσκο. Ώστε να φαίνεται στο πρόγραμμα ότι το έβαλες στο C:\ αλλά στην πράξη δεν πήγε ποτέ..Καλή φάση! Αλλά αυτό μάλλον θα αλλάζει αν κάνεις αλλαγή δικαιωμάτων σε admin.
Alithinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Προσέθεσα μια βάση δεδομένων .mdf σε ένα project. Στο table έβαλα 3 καρτέλες, αλλα στη 3η ξέχασα να πατήσω ENTER για να φύγουν τα θαυμαστικά. Έτρεξα το πρόγραμμα, και μου εμφάνισε μόνο 2 καρτέλες. Επέστρεψα στο dbo.Table[Data] και πλέον δεν μπορώ να προσθέσω τη τρίτη καρτέλα. Όταν κάνω κλικ όμως ή πατήσω ENTER σε αυτό το παράθυρο μου βγάζει αυτό: Executed SQL statement: SELECT TOP 1000 [διάφορες στήλες του table], FROM [dbo].[Table]. Error Message : Invalid Operation. The Connection is Closed. Έλα όμως ντε που στο εικονίδιο του .mdf στο παράθυρο server explorer, δείχνει τη πράσινη πρίζα. WTF ? Μόνο μια φορά μπορώ να προσθέσω καρτέλες ? Επίσης δεν με αφήνει καν να κάνω close solution ή να κλείσω το vs... και κει, μου πετά το ίδιο error.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Ρε συ alithinos, κάθε φορά που θα γράφεις δύο αράδες κώδικα θα έρχεσαι εδώ και θα ρωτάς από κάτι; Jesus. Ψάξτο και λίγο μόνος σου αδερφάκι μου.
Alithinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Ρε συ alithinos, κάθε φορά που θα γράφεις δύο αράδες κώδικα θα έρχεσαι εδώ και θα ρωτάς από κάτι; Jesus. Ψάξτο και λίγο μόνος σου αδερφάκι μου. Και το σκεφτόμουν πριν κάτι μέρες... (Μήπως βάζω πολλές ερωτήσεις στο θέμα ?) Να τελικά που μάλλον βάζω.
Alithinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Απλά βρε συ Elorant δεν πάω σε κάποια σχολή. Μαθαίνω μόνος μου. Και δεν έχω ούτε συμφοιτητές να συζητήσω για αυτά που μαθαίνω, ούτε κάποιο καθηγητή να τον ρωτήσω πράματα. Ούτε κάποιος από τους φίλους μου που κάνουμε παρέα είναι προγραμματιστής για να συζητήσουμε αυτά τα πράγματα. Και αν είναι 1 φορά δύσκολο να μάθεις κάτι σε σχολή, το να το μάθεις μόνος σου, χωρίς να ακολουθείς ένα δομημένο πρόγραμμα εκμάθησης, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς να έχεις όλο το εκπαιδευτικό υλικό, χωρίς ένα καθηγητή, χωρίς feedback, είναι 5 φορές πιο δύσκολο. Μπαίνω σε αυτό το thread και γράφω κυρίως απορίες αλλά και διάφορα άλλα, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να υποκαταστήσω κάτι ή όλα από τα παραπάνω. Γιατί ? Επειδή α' έτσι θα καταφέρω να μάθω πιο γρήγορα β' κρατιέται το ενδιαφέρον / motivation σταθερό γ' παίρνω feedback για αυτό που κάνω όπως το κάνω δ' νιώθω πως έχω κάποια ανθρώπινη επικοινωνία. Από κει και πέρα, κάποια πράγματα θα πρέπει να τα ρωτάω για να τα μάθω. Ίσως να μη πρέπει να τα ρωτάω συγκεκριμένα στο Insomnia, αλλά κάπου θα πρέπει να ρωτήσω, γιατί υπάρχουν πράγματα τα οποία ούτε το βιβλίο εξηγεί αρκετά και επακριβώς, ούτε βρίσκω απαντήσεις σχετικές με ένα google search. Και ενώ κάποια απ' αυτά με λίγη σκέψη λύνονται, το να προσπαθώ να βρω κάποια άλλα είναι σαν να προσπαθώ να ανακαλύψω τη φωτιά απ' την αρχή. Τώρα θα μπορούσες ίσως να πεις "και γιατί γράφεις εδώ και δεν κάνεις ερωτήσεις στο StackOverflow, που ειδικά φτιαγμένο για ερωτήσεις - απαντήσεις ?" Έχω κάνει μερικές και εκεί. Το θέμα είναι ότι αρκετές φορές οι απαντήσεις που παίρνω δεν μου κάνουν. Και δεν μου κάνουν όχι γιατί είναι λάθος, αλλά επειδή αυτοί που απαντάν δεν ξέρουν το επίπεδο μου, και έτσι μπορεί να ρωτήσω "γιατί το Γ" και να μου απαντήσουν "επειδή το Χ και το Ψ", εγώ όμως που ξεκίνησα να μαθαίνω απ' την αρχή τα γράμματα και είμαι στο Γ, δεν ξέρω τι είναι το Χ και το Ψ. Το προτέρημα από αυτή εδώ τη συζήτηση που έχουμε στο Insomnia, είναι ότι όσοι βλέπουν το thread, ξέρουν πάνω κάτω τι ξέρω, και μου απαντάν με τρόπο που ταιριάζει με τα όσα ήδη ξέρω. Συν του ότι "μαθαίνουμε" ο ένας τον άλλο (κάπως) και υπάρχει έτσι ένα αίσθημα οικειότητας και όχι απροσωπίας. Για αυτό και προτιμώ να συζητώ εδώ, μαζί σας αυτά τα πράγματα.
M2000 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Καλά κάνεις Alithinos...Το φόρουμ είναι επικοινωνία...Δεν θα βάλουμε φονταμενταλιστές να μας εξηγήσουν τον ορθό λόγο.ή τη σκοπιμότητα της όποιας επικοινωνίας! Ο καθένας συμμετέχει ελεύθερα! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Οι περισσότεροι μόνοι τους μαθαίνουν προγραμματισμό. Και στις σχολές δεν σου μαθαίνουν πώς να γράφεις κώδικα. Στις καλές σχολές σου μαθαίνουν τη λογική και αλγόριθμους και στις μέτριες (βλέπε ιδιωτικά ΙΕΚ) σου λένε τα ίδια που λέει ένα μέσο βιβλίο προγραμματισμού. Από εκεί και πέρα είναι δική σου δουλειά να κάτσεις και να ψάξεις. Όλη η γοητεία του προγραμματισμού βασίζεται στον πειραματισμό. Να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις από αυτά. Ο προγραμματισμός δεν είναι πυρηνική φυσική, ειδικά σήμερα είναι πολύ πιο εύκολος από ότι πριν είκοσι χρόνια. Έχεις δεκάδες βιβλιοθήκες στη διάθεση σου για κάθε πρόβλημα, άπειρο κώδικα στο Διαδίκτυο να διαβάσεις και να μάθεις και χιλιάδες προβλήματα να λυθούν. Διαλέγεις ένα και φτιάχνεις ένα πρόγραμμα. Απλό είναι. Όλοι αυτό κάναμε. Εννιά στους δέκα προγραμματιστές που ξέρω ξεκίνησαν φτιάχνοντας μια ατζέντα με τηλέφωνα. Δεν πρόκειται να μάθεις πιο γρήγορα ρωτώντας εδώ μέσα. Όταν μιλάς με κάποιον σαν τον defacer που έχει δεκαπλάσια εμπειρία από την δική σου πιο πιθανό είναι να μπερδευτείς με αυτά που σου λέει παρά να βγάλεις κάτι χρήσιμο από τη συζήτηση. Όσο για κίνητρο, αν το ψάχνεις στις προτροπές τρίτων λυπάμαι που θα στο πω έτσι ωμά αλλά δεν κάνεις για προγραμματιστής. Ο προγραμματιστής είναι κάποιος που γουστάρει να λύνει προβλήματα. Αν έχεις αυτό το σαράκι ασχολήσου αλλιώς βρες κάτι που να σε εμπνέει περισσότερο. Αν ρωτάς κάτι στο SO και δεν σου κάνει η απάντηση δύο τινά υπάρχουν. Είτε αυτό που ρώτησες δεν ήταν αυτό που είχες στο μυαλό σου, είτε δεν κατάλαβες την απάντηση. Ειλικρινά, το θεωρώ απίθανο να σε απασχολούν ζητήματα που δεν έχουν απαντήσεις, εκτός κι αν το πεδίο ερευνών σου είναι κάποια εξελιγμένη μορφή AI που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. All in all, δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος προγραμματισμού. Δεν γράφουμε κώδικα για να γράφουμε κώδικα. Γράφουμε κώδικα για να λύνουμε προβλήματα. Βρες ένα πρόβλημα, φτιάξε ένα πρόγραμμα κι όταν τελειώσεις σβήστο και γράφτο από την αρχή με διαφορετική προσέγγιση. Μόνο έτσι θα μάθεις. @Μ2000 Φονταμενταλιστής και ορθός λόγος είναι αντίθετες έννοιες. Λες που λες βλακείες όλη την ώρα τουλάχιστον περιορίσου στα προγραμματιστικά να μη γίνεσαι κι εντελώς ρεζίλι.
M2000 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Ανάλογα για ποιο Ορθό λόγο μιλάς. Αν μιλήσεις με έναν φονταμενταλιστή θα σου πει οτι ο λόγος του είναι ορθός. Άμα όμως θες να μπερδεύεις έννοιες, τότε μάλλον εσύ γίνεσαι ρεζίλι!!!!!!!!!! Επιπλέον, αν και εγώ αυτοδίδακτος είμαι, είναι λάθος να μιλάμε για την ποιότητα αυτού του τύπου της εκπαίδευσης. Διότι δίνουμε λάθος εντύπωση. Μπορεί να είσαι αυτοδίδακτος και να σου λείπει η ακαδημαϊκή μόρφωση (βλέπε τριτοβάθμια εκπαίδευση). Δεν είναι το ίδιο με τον αυτοδίδακτο που έχει ακαδημαϊκή μόρφωση. Υπάρχει διαφορά. Ασφαλώς κάποιος με πολλά χρόνια σε ένα τομέα θα αποδίδει, αλλά δεν θα μπορεί να σχεδιάσει το αντικείμενο, που δεν είναι το πρόγραμμα αλλά αυτό που κάνει το πρόγραμμα. Ο αυτοδίδακτος προγραμματιστής που είναι και οικονομολόγος θα φτιάξει πρόγραμμα που θα λύνει προβλήματα στο πεδίο του. Ο προγραμματιστής χωρίς άλλο γνωστικό αντικείμενο, θα φτιάχνει επιμέρους στοιχεία του προγράμματος. π.χ. το GUI. Οπότε ας λέμε ότι ο επαγγελματίας προγραμματιστής είναι εκείνος που σχετίζεται με τον γενικό προγραμματισμό. Σε καμία περίπτωση δεν λύνει προβλήματα που έχουν άλλες ειδικότητες όπως ο οικονομολόγος, παρόλο που ο τελευταίος μπορεί για τη λύση να φτιάξει τις κατάλληλες συναρτήσεις και να επιλέξει κατάλληλες μεθοδολογίες.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Ανάλογα για ποιο Ορθό λόγο μιλάς. Αν μιλήσεις με έναν φονταμενταλιστή θα σου πει οτι ο λόγος του είναι ορθός. Άμα όμως θες να μπερδεύεις έννοιες, τότε μάλλον εσύ γίνεσαι ρεζίλι!!!!!!!!!! Ο φονταμενταλισμός έχει ως υπόβαθρο τον θρησκευτικό συντηρητισμό. Θρησκεία και ορθός λόγος είναι ασύμβατες έννοιες. Όπως και στον κώδικα, χρησιμοποιείς ορισμούς που σημαίνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που νομίζεις. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 Επίσης, δεν χρειάζεται να βάζεις δεκαεφτά θαυμαστικά στο τέλος μιας πρότασης για να την κάνεις να ακούγεται εντυπωσιακή. Δεν πάνε με το κιλό τα θαυμαστικά. Για τα υπόλοιπα που λες δεν έχω καταλάβει σε ποιο thread απαντάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα